Overslaan en naar de inhoud gaan

Haal het meeste uit je tijd in Bangkok tijdens deze 4-daagse citytrip in Thailand. Je trekt erop uit tijdens een verkenning van de stad met openbaar vervoer, verkent de steegjes en marktjes van het bruisende Chinatown, verdiept je daar ook volledig in de lokale keuken en cruiset door de straten van Bangkok met de fiets. Het veelzijdige Bangkok ligt aan je voeten, klaar om verkend te worden!

De hoogtepunten van deze reis

Bangkok Chinatown Thailand citytrip cultuur
Bangkok - Chinatown

Laat de innerlijke foodie in je los op de markten van Chinatown en probeer lokale specialiteiten aan de street food kraampjes.

Wat Arun Bangkok Khmer tempel Thailand citytrip stadstour cultuur
Wat Arun, Bangkok

Ontdek de prachtige Wat Arun in Khmer stijl tijdens een fietstocht!

Bangkok Wat Pho Thaise tempels Thailand citytrip stadstour Boeddha
Bangkok - Wat Po

Waan jezelf in een Oosters sprookje tijdens het verkennen van de prachtige Thaise tempels. 

Programma

Programma

A Dag 1
Bangkok: Aankomstdag

Sa-wat dee, welkom in Thailand! Bij aankomst van je vlucht in Bangkok word je opgehaald door je gids. Deze brengt je per transfer van de luchthaven naar je hotel in het centrum van Bangkok. Eens aangekomen ben je de rest van de dag vrij om naar eigen wens in te vullen.

De bruisende hoofdstad van Thailand is bekend om haar tuktuks, klongs en straatkramen met heerlijke lokale gerechten. Bangkok heeft echter veel meer te bieden! Waarom geen rivierboot naar Chinatown nemen en de drukke straten ontdekken of door het toeristische mekka van Khao San Road verkennen? Of misschien ga je al meteen voor totale ontspanning tijdens een typisch Thaise massage?

Overnachting in Bangkok

B Dag 2
Bangkok: City tour en Chinatown (O-D)

Vandaag trek je er om 09u00 samen met je gids op uit in Bangkok per openbaar vervoer. Je begint je dag met aan boord te stappen van een lokale openbare boot die je naar je eerste stop brengt: het Koninklijke Paleis van Bangkok. Wanneer je op de site loopt voel je je in een Aziatische versie van Alice in Wonderland. De gebouwen zijn zo mooi, dat ze bijna niet echt voelen. Maar wees er maar zeker van dat ze dat wel zijn! Je gids vertelt je over de geschiedenis van het Koninklijke Paleis en de meest heilige Boeddhistische tempel die erin ligt: de Wat Phra Kaew. Deze tempel is bekend om haar mooie smaragdgroene Boeddha. Het beeld heeft deze naam vooral door haar kleur, maar niet zo zeer om haar materiaal. Het beeld is namelijk niet gemaakt van smaragd, maar van jade. Van de ene mooie tempel naar de andere! Je zet je tocht verder naar Wat Po, of de tempel van de liggende Boeddha. In 1801 werd de tempel hernoemd tot Wat Phra Chetuphon en is het centrum van de Boeddhistische religie in Thailand. Bovendien is het de eerste universiteit van het land en is het nog steeds het centrum voor de leer van traditionele Thaise massage en medicijnen. Vervolgens wandel je langs de Chao Phraya Rivier, de Koningsrivier, naar een plek waar je aan boord stapt voor een boottocht per long tail boot over de klongs van Bangkok. Door de eeuwen heen, werd Bangkok vaak het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd, met een dicht netwerk van khlongs die door de stad liepen en gebruikt werden om zich over te transporteren. Veel van de khlongs werden door de jaren heen al opgevuld en verbouwd tot wegen. Deze wegen werden kleine gemeenschappen, die je ontdekt terwijl je per boot voorbij glijdt. Deze omgeving voelt als een compleet ander Bangkok, weg van de drukke wegen en chaos.  

In de namiddag trek je er met je gids op uit in het iconische Chinatown. Deze buurt is zo rijk in zichten, geluiden en geuren, dat het enkel kan beschreven worden als een aanval op je zintuigen, maar op een goede manier dan, natuurlijk. Je wandelt door de buurt met je gids, waardoor je niets mist van wat er rond je gebeurt! Vervolgens zet je je wandeling verder. Je wandelt langs oude bedrijfsgebouwen en warenhuizen, passeert de wijk waar leer en plastic verwerkt wordt, je ontdekt het levendige bedrijfsleven van Chinatown en ziet hoe de locals hun dagelijkse leven doorbrengen. Van industrie gaar het naar oude geschiedenis. De volgende halte op je tour is Wat Traimit, een indrukwekkend zicht om te aanschouwen en één van de dingen die je ook niet mag missen als je in Bangkok bent. In deze prachtige tempel huist ’s werelds grootste zittende Boeddha uit puur goud, met een hoogte van 5 meter en een gewicht van wel 5,5 ton. Je gids vertelt je over de lokale verhalen die over de Boeddha worden vertelt, over de geschiedenis en de legendarische verhalen die de ronde doen over de originele Boeddha die hier zat. In de tempel vind je ook een Chinees Museum, waar je kan bijleren over de geschiedenis van de Chinezen in Thailand en de fascinerende relatie tussen beide landen. Nadien volgt een welverdiende pauze! Met je gids trek je naar een 100 jaar oud koffiehuis, waar je koffie kan proeven, een snack nemen en even kan ontspannen en de omgeving opnemen. Volledig uitgerust trek je verder met de tocht. Je bezoekt een markt, gespecialiseerd in Chinese religieuze producten en vers eten. ’s Nachts staat het hier vol met kraampjes en wordt dit één gigantische, heerlijke food bazaar. Keuze te over! Van lokaal street food tot fine dining in Chinese restaurants. Jouw kans om je compleet te laten gaan en alle gerechten te proberen waar je nog nooit van hebt gehoord, maar die je nadien wellicht nooit meer zal vergeten. Met een buik vol specialiteiten zet je je tour verder naar Talat Pak Khlong, de grootste bloemen- en groentemarkt in Bangkok. Hier eindigt de tour. Je kan er nog even rondkuieren of je neemt een taxi of tuk tuk terug naar je hotel.

Deze foodie tour in en rond Chinatown biedt alles: geschiedenis, cultuur en het lokale leven. En niet te vergeten: eten! Jouw kans om de heerlijke delicatessen uit te proberen die Chinatown te bieden heeft.

Overnachting in Bangkok

C Dag 3
Bangkok: fietstocht Wat Arun en Wat Suthat (O)

Vandaag sluit je om 09u00 in de buurt van Khao San Road aan bij een groep en na een snelle check up met je fiets en een korte briefing, ben je klaar om er als een speer op uit te trekken. Je begint je fietstocht door de achterbuurten van Bangkok en de smalle lanen langs de rivier. Je steekt de Rama VIII brug over en fietst door een lokale gemeenschap. Geen drukke snelwegen voor jou. Dit is het echte Bangkok en jij baant je er recht door. Je volgt een pas langs het Bangkok Noi Kanaal, die je recht naar de spectaculaire Wat Arun leidt. Van de ontspannende fietstocht zal je niet kortademig worden, maar deze tempel daarentegen is wel adembenemend. Hier nemen we even tijd om te genieten. We stappen even af om te drinken en de gids zal vertellen over de tempel en de buurt die errond ligt. We laten de Wat Arun achter ons en fietsen de Memorial Bridge over naar Pranakorn. Hier ligt nog zo’n mooie tempel: Wat Suthat. Ook hier vind je weer zo’n mooi groot Boeddhabeeld en de tempel waar het beeld in zit is even prachtig. Voor de tempel vind je de Giant Swing, Sao Ching Cha. De schommel representeert de beweging van de god Shiva en elk deel van de schommel staat voor een deel van de Aarde. Van hieruit keer je terug naar waar je aan je fietstocht begon. Van hieruit kan je er verder op uittrekken om nog wat schatten van Bangkok te verkennen, of je gids kan je de weg terug naar je hotel uitleggen, waar je kan ontspannen. De tour vandaag was een rustige 20 kilometer door de achterstraatjes van Bangkok en is geschikt voor iedereen die kan fietsen. Je hoeft dus geen wielerkampioen te zijn om aan deze tocht mee te doen! We voorzien je van fietsen en helmen en de lokale know-how van onze gidsen.

D Dag 4
Bangkok: Vertrekdag (O)

Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Uitchecken kan tot 12u00. Een transfer haalt je op tijd op in je hotel voor een rit naar de luchthaven van Bangkok, vanwaar je zelfstandig naar je volgende bestemming of naar huis reist.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 3 Overnachtingen in een hotel in Bangkok, zoals vermeld in het programma
 • Alle transport zoals beschreven in het programma
 • Alle excursies en inkomgelden, zoals vermeld in het programma
 • Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Transport naar Bangkok
 • Transport naar je volgende bestemming in Thailand
 • Internationale/binnenlandse vluchten
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Alle andere niet vermelde uitgaven
 • Fooi aan personeel, chauffeurs en gidsen
 • Verzekering

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Het klimaat in Thailand bestaat vooral uit 3 seizoenen: regenseizoen (ongeveer mei-oktober), het koele seizoen (november-februari) en het hete seizoen (maart-mei). 

Het regenseizoen is het minst voorspelbare van de drie. De periode varieert jaarlijks in lengte en intensiteit, maar het is zeker niet zo dat de hemelsluizen onophoudelijk open gaan van mei tot en met oktober. Er zullen veel regendagen zijn, maar laat dit je niet afschrikken! Vaak duren de regenbuien maar enkele uren en valt de regen vooral in de late namiddag en 's nachts. Tussen juni en augustus bouwt de hoeveelheid regen op en in september en oktober behaalt de hoeveelheid neerslag z'n piek. Wel de moeite om rekening mee te houden als je plant om een trekking te doen. De paden zijn vaak onverhard en hellingen in de jungle worden moeilijker te beklimmen als het modderig is. Een voordeel is wel dat de natuur fris en groen is tijdens deze maanden. De meest aangename periode is het koele seizoen. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen wel nog steeds heel erg warm zijn en je overdag een warme 30° mag verwachten. Dit is ook het meest geliefde seizoen omwille van de betere temperaturen, minder neerslag, de natuur is nog fris en groen en de watervallen nog steeds spectaculair. Het hete seizoen treft vooral in steden als Bangkok, waar de temperaturen kunnen oplopen tot 35°. Het moment om naar het strand te trekken dus. 

Hier en daar wijken de seizoenen af van het bovenvermelde algemene overzicht. In het noorden is het namelijk veel minder vochtig en kunnen de temperaturen op hoger gelegen plekken vooral 's nachts serieus zakken. Tussen maart en mei is het vaak dan weer warmen dan in Centraal-Thailand. In het zuiden zijn de temperaturen doorheen het jaar veel consistenter, zeker naargelang je dichter bij de evenaar bent. Rond de Andemanse Zee is er een veel steviger regenseizoen dan eender waar in het land. Ze begint al eens een maand vroeger en kan tot november doorgaan. Aan de andere kant in zuidelijk Thailand, aan de Golf van Thailand, gelden de standaard seizoenen niet. Het regenseizoen slaat hier tussen oktober en januari toe, maar het regenseizoen is minder stevig dan aan de kust van de Andemanse Zee.

Waar ga je heen voor zon en strand? 

 • De kust rond Hua Hin: kan het hele jaar rond bezocht worden. Enkel rond september-oktober wordt hier regen verwacht. 
 • De kust aan de Andemanse Zee (Phuket, Krabi,...): november-maart is de ideale periode om teze regio te bezoeken.
 • De kust aan de Gof van Thailand (Koh Samui, Koh Phangan,...): hier kom je best vertoeven tussen januari en augustus.
 • Koh Chang, Koh Kood,...: zijn de ideale zon, zee, strand uitvalsbasis tussen november en april. 
Goed om weten

Opgelet:

In Thailand geldt er een zwaar verbod op e-sigaretten. Wie betrapt wordt op het bezit of gebruik van een e-sigaret zal deze moeten inleveren en een boeten betalen. Er kunnen ook celstraffen op staan tot 10 jaar als je veroordeeld wordt. 

Fooien en geldzaken

In Thailand wordt er betaald in THB, of Thaise baht.

Maaltijden en drank

Lunch – THB 100 per persoon per lunch 

Diner – THB 130 per persoon per diner 

Snacks – THB 60 per persoon per dag 

1,5l water – THB 10 per fles


Fooi

Fooien in Thailand zijn niet verplicht, maar indien je tevreden bent van de geboden service dan is een fooi geschikt. Hoewel het voor jou misschien geen gewoonte is, kan het voor diegenen die voor je zorgen op je vakantie van veen betekenis zijn. Het kan aanzetten of inspireren tot nog betere service.

Hieronder vind je enkele suggesties voor fooien in EUR per persoon per dag:

Restaurants: Op lokale markten en in basic restaurants kan je de rekening naar boven afronden. In de betere restaurants daarentegen, stellen we een fooi van 10% à 15% van de rekening voor.

Lokale gidsen: Doorheen je reis geniet je misschien van een lokale gids, bovenop je tour leader. Soms zal je op een bepaalde locatie of dag enkel een lokale gids hebben of enkel een begeleider voor enkele dagen.  Hier stellen we voor om een fooi te geven van €2 à €3 per persoon, per dag.

Chauffeurs: Je kan een grote variatie aan chauffeurs tegenkomen tijdens je reis. De ene voor een korte rit en de andere misschien voor enkele dagen. We raden je aan een hogere fooi te geven aan diegenen die meer betrokken zijn met je reisgezelschap, maar stellen in het algemeen een fooi van €1 à €2 per persoon, per dag voor.

Jouw begeleider: Ook je lokale begeleider die je per locatie tijdens je privé-excursies begeleidt verdient voor de goede zorg wel wat extra. De hoeveelheid hangt van jouw persoonlijke voorkeur af, hoewel we als richtlijn €2 à €4 per persoon, per dag zouden aangeven. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven, afhankelijk van hoe je de service vond of hoe lang deze persoon je begeleid heeft. Onthoud: een fooi is niet verplicht en moet enkel gegeven worden indien jij tevreden bent van de geboden service.

In totaal raden we aan om rekening te houden met een fooibudget van zo'n €5 à €10 per persoon, per dag.

Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures. Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven.

Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart! Voor de meest recente wisselkoers: zie www.xe.com/currencyconverter/. Met een Visakaart of Maestrokaart kan je bijna overal terecht om geld uit de muur te halen. Verder worden betaalkaarten enkel aanvaard in de duurdere handelszaken.

Medische info

Alle up-to-date informatie voor Thailand kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Thailand

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren