Overslaan en naar de inhoud gaan

Graag een reis vol adrenaline en actieve beleving? Dan vind je hier wellicht wat je zoekt. Deze reis naar Bangkok en Chiang Mai in Thailand biedt een leuke afwisseling tussen een rustige stadsverkenning per fiets en action-packed activiteiten als ziplinen en wild water rafting. Ontdek de Thaise jungle en haar inwoners tijdens een 3-daagse trekking in Huay Nam Dang National Park. Natuurlijk mag een bezoek aan enkele tempels niet ontbreken! De tempels zijn vaak zo prachtig dat het voelt alsof je een sprookje binnenstapt. Een korte, maar krachtige reis!

Krijg je maar niet genoeg? Eindig je reis in één van de mooie Thaise strandbestemmingen naar keuze. Zo voeg je naar eigen wens nog enkele dagen ontspanning toe op strandbestemmingen als Koh Chang, Krabi, Phuket of Koh Samui!

De hoogtepunten van deze reis

Wat Arun tempel Bangkok Thailand reis
Wat Arun

Per fiets op verkenning langs enkele highlights van Bangkok

Flight of the Gibbon zipline Thailand Chiang Mai actieve reis
Flight of the Gibbon

Zweven tussen de toppen van de bomen tijden een spannende zipline

Rafting Mae Taeng Rivier Chiang Mai Thailand reis
Rafting op de Mae Taeng Rivier

Raften over de stevige stromen van de Mae Taeng Rivier 

Programma

Programma

A Dag 1
Bangkok

Sa-wat dee, welkom in Thailand! Bij aankomst van je vlucht in Bangkok brengt een transfer je van de luchthaven naar je hotel in het centrum van Bangkok. Eens aangekomen ben je de rest van de dag vrij om naar eigen wens in te vullen.

De bruisende hoofdstad van Thailand is bekend om haar tuktuks, klongs en straatkramen met heerlijke lokale gerechten. Bangkok heeft echter veel meer te bieden! Waarom geen rivierboot naar Chinatown nemen en de drukke straten ontdekken of door het toeristische mekka van Khao San Road verkennen? Of misschien ga je al meteen voor totale ontspanning tijdens een typisch Thaise massage?

Overnachting in Bangkok

B Dag 2
Bangkok: Fietstocht Wat Arun en Wat Suthat (O)

Onze tour door Bangkok per fiets begint vandaag bij Khao San Road in Banglamphu. Na het kiezen van een geschikte fiets en een korte briefing, sluit je aan bij een groep en ben je er helemaal klaar voor! Je kronkelt je een weg door de achterstraatjes in de voorstad van Bangkok en over smalle baantjes langs de rivier en steekt vervolgens de beroemde Rama VIII brug over. Voor jou geen drukke snelwegen, je reist pal door het hart van het échte Bangkok! Je volgt het pad langs het Bangkok Noi Canal, dat je naar de spectaculaire Wat Arun brengt, een ronduit adembenemende tempel. Hij staat bekend om zijn complexe architecturale ontwerp en zijn historische waarde. Je hebt even tijd om wat te drinken, met het magnifieke zicht van de Wat Arun voor je, terwijl de plaatselijke gids je meer vertelt over Wat Arun en de omliggende buurt. Vervolgens keer je terug over de rivier naar Pranakorn, over de mooie Memorial Bridge. Je brengt een bezoek aan een andere prachtige tempel genaamd Wat Suthat, waar de grootste gouden zittende Boeddha staat te pronken. De aanblik van deze reusachtige Boeddha zal je ongetwijfeld niet gauw vergeten, en de tempel zelf is al even schitterend. Je sluit de uitstap af met een bezoek aan Sao Ching Cha, een gigantische schommel die de beweging van de God Shiva uitbeeldt. Elk onderdeel van de schommel vertegenwoordigt verschillende elementen van de aarde. Vergeet zeker geen foto te nemen van deze parel! Van hieruit keer je terug naar het begin van de fietstocht, waar je op eigen houtje de omgeving nog verder kan verkennen of met instructies van de gids terug naar je hotel kan gaan om te relaxen. Tijdens deze tour fiets je een aangename 20 km door de steegjes en langs de kanalen van Bangkok en is geschikt voor iedereen die kan fietsen. Absoluut geen professionele pedaalkunsten vereist! We voorzien je van fietsen en helmen, en onze Bangkok teams zorgen voor alle lokale knowhow. Deze tocht is een unieke en spannende manier om Bangkok te ontdekken!

Overnachting in Bangkok

C Dag 3
Bangkok: Go Gibbon Experience (O-L)

Je sluit aan bij een groep nabij Khao San Road, klaar om je apenstreken te tonen tussen de toppen van de bomen. De Go Gibbon Experience is een ‘jungle gym’ van 19 stations in het regenwoud nabij Bangkok. Hangbruggen tussen torenhoge bomen, spinnennetten, tarzansprongen, schommels en zoveel meer. Je krijgt toegang tot de Khao Kheow Open Safari, waar je een onvergetelijk avontuur zal beleven. Je kan er dieren spotten in hun natuurlijke habitat terwijl je omgeven bent door jungle. Veiligheid is de hoogste prioriteit en er wordt dan ook gebruik gemaakt van kwaliteitsuitrusting. Alle Sky Ranger gidsen zijn getraind in het geven van instructies voor de zipline, in EHBO en in wildernis vaardigheden.

Overnachting in Bangkok

D Dag 4
Bangkok - Chiang Mai

Inbegrepen: ontbijt

Geniet van een vrije dag tot een transfer je in de namiddag naar Bangkok Railway Station brengt. Je beschikt over een dagkamer in je hotel tot 16u00. Je bent dus vrij om op verkenning te gaan. Met je dagkamer kan je je nog opfrissen voor je transfer bij het uitchecken ophaalt.

Reis per nachttrein naar Chiang Mai. De nachtelijke treinrit duurt ongeveer 13 uur. Je overnacht in slaapwagons voor meerdere personen met airco en stapelbedden. Lakens en kussens worden voorzien en je bagage reist mee in de wagon. Aan boord kan je eten en drinken krijgen, al koop je voor vertrek best eigen snacks om de treinrit door te komen.


Overnachting op de nachttrein in 2de klasse van Bangkok naar Chiang Mai

E Dag 5
Chiang Mai

Je komt aan in de meest levendige stad van Noord-Thailand. Chiang Mai biedt heel wat mooie tempels en heeft een interessante oude stadskern. Deze ‘roos van het noorden’ is gekend om haar schoonheid en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Je bent de rest van de dag vrij. Je kan de kleurrijke nachtelijke bazaar bezoeken of ontspannen in een leuk restaurant langs de rivieroever. Probeer zeker de typisch Noord-Thaise gerechten, zoals bijvoorbeeld kao soy – een noedelgerecht in een currybouillon, traditioneel opgediend met kip of runds.

Overnachting in Chiang Mai

F Dag 6
Chiang Mai - Huay Nam Dang

Inbegrepen: ontbijt - lunch - diner

Na het ontbijt word je opgehaald voor een rit naar het Huay Nam Dung National Park. Hier begin je aan een korte trek naar de plek waar je zal lunchen. Je stapt naar het dorpje Mae Jok, waar je het echte dorpsleven kan ervaren. Je houdt er even halt voor de lunch en kan het dorp even verkennen, alvorens je tocht voort te zetten. In de namiddag stap je zo’n 4 uur van het Karendorp naar je slaapplek. Overnachten doe je in een village stay in het Rode Karendorp Pa Khao Lam.  De meeste paden vandaag gaan bergafwaarts door verschillende soorten bos. Zodra je aan de verschillende veldjes komt, ben je dichtbij de eindbestemming van vandaag. Je verblijft er in een typische hut zoals de inwoners van het dorp dat doen. Je hebt wel enkele faciliteiten als toiletten en douches in dit huis dat je kan delen met andere reizigers. ’s Avonds eet je rond het kampvuur. Je aanwezigheid zal wellicht als een vuurtje spreiden in het dorp, waardoor inwoners, jong en oud, je aan het kampvuur vergezellen.

Overnachting in een huis in Pa Khao Lam

G Dag 7
Huay Nam Dang

Inbegrepen: ontbijt - lunch - diner

Na het ontbijt kan je op verkenning gaan in het dorp en zien hoe de lokale bevolking hier leeft. Nadien trekken we er verder op uit. In de voormiddag stap je zo’n 2-tal uur door dichte bossen en gaat het naar een Skaw Karendorp, waar je rustig kan lunchen. Eens als je terug op krachten bent wandelen we verder. Ook in de namiddag wandelen we 2 uur door de jungle naar een ander Karendorp langs de rivierbedding. Hier kan je wat ontspannen en gaan zwemmen alvorens te genieten van het avondmaal. ’s Avonds ben je vrij om rustig te genieten bij deze ervaring. Ook vanavond slaap je in een basic bamboehut met gedeelde faciliteiten.

Overnachting in een huis in een Karendorp

H Dag 8
Huay Nam Dang-Chiang Mai

Inbegrepen: ontbijt - lunch

’s morgens heb je tijd om te ontbijten. Nadien geeft je gids uitleg over het hoe en wat bij kajakken. De volgende 2 uur trek je het water op in een rubberen kajak voor een actieve wateractiviteit in een prachtige bosrijke omgeving. Je arriveert in het kamp in het dorp Sob Kai, waar een lekkere lunch geserveerd wordt.

Nadien word je naar een kamp gebracht vanboven aan de stroom. Hier trek je je outfit en helm aan en krijg je een briefing over de manier waarop je moet peddelen en over veiligheid. Dan is het zover, zotte actie en waterpret! Je sluit aan bij een groep en vertrekt op een 2 uur durende rafting tocht over de Mae Taengrivier, die door velen wordt gezien als één van de beste in Zuidoost Azië. Eens aangekomen in het kamp dat 2 uur verder stroomafwaarts ligt, geniet je van wat verfrissing voor je terug naar Chiang Mai vertrekt. Eens terug aan het hotel ben je voor de rest van de dag vrij.

Overnachting in Chiang Mai

I Dag 9
Chiang Mai

Inbegrepen: ontbijt

Vandaag ben je vrij tot het tijd is voor je transfer naar de luchthaven van Chiang Mai. Uitchecken kan tot 12u00. Eens aangekomen op de luchthaven neem je een vlucht naar huis of naar je volgende bestemming.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle logies in verblijfscategorie naar keuze, zoals vermeld in het programma
 • Alle transport zoals beschreven in het programma
 • Ticket voor de nachttrein in 2de klasse van Bangkok naar Chiang Mai op dag 4
 • Alle excursies en inkomgelden, zoals vermeld in het programma
 • Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Upgrade naar nachttrein in 1ste klasse: €25 per persoon per rit
  • Opgelet: Treintickets in 1ste klasse zijn beperkt en pas 90 dagen voor de treinreis boekbaart. Dit betekent dat deze onder voorbehoud van beschikbaarheid zijn tot deze effectief geboekt kunnen worden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Alle andere niet vermelde uitgaven
 • Fooi aan personeel, chauffeurs en gidsen
 • Verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Het klimaat in Thailand bestaat vooral uit 3 seizoenen: regenseizoen (ongeveer mei-oktober), het koele seizoen (november-februari) en het hete seizoen (maart-mei). 

Het regenseizoen is het minst voorspelbare van de drie. De periode varieert jaarlijks in lengte en intensiteit, maar het is zeker niet zo dat de hemelsluizen onophoudelijk open gaan van mei tot en met oktober. Er zullen veel regendagen zijn, maar laat dit je niet afschrikken! Vaak duren de regenbuien maar enkele uren en valt de regen vooral in de late namiddag en 's nachts. Tussen juni en augustus bouwt de hoeveelheid regen op en in september en oktober behaalt de hoeveelheid neerslag z'n piek. Wel de moeite om rekening mee te houden als je plant om een trekking te doen. De paden zijn vaak onverhard en hellingen in de jungle worden moeilijker te beklimmen als het modderig is. Een voordeel is wel dat de natuur fris en groen is tijdens deze maanden. De meest aangename periode is het koele seizoen. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen wel nog steeds heel erg warm zijn en je overdag een warme 30° mag verwachten. Dit is ook het meest geliefde seizoen omwille van de betere temperaturen, minder neerslag, de natuur is nog fris en groen en de watervallen nog steeds spectaculair. Het hete seizoen treft vooral in steden als Bangkok, waar de temperaturen kunnen oplopen tot 35°. Het moment om naar het strand te trekken dus. 

Hier en daar wijken de seizoenen af van het bovenvermelde algemene overzicht. In het noorden is het namelijk veel minder vochtig en kunnen de temperaturen op hoger gelegen plekken vooral 's nachts serieus zakken. Tussen maart en mei is het vaak dan weer warmen dan in Centraal-Thailand. In het zuiden zijn de temperaturen doorheen het jaar veel consistenter, zeker naargelang je dichter bij de evenaar bent. Rond de Andemanse Zee is er een veel steviger regenseizoen dan eender waar in het land. Ze begint al eens een maand vroeger en kan tot november doorgaan. Aan de andere kant in zuidelijk Thailand, aan de Golf van Thailand, gelden de standaard seizoenen niet. Het regenseizoen slaat hier tussen oktober en januari toe, maar het regenseizoen is minder stevig dan aan de kust van de Andemanse Zee.

Waar ga je heen voor zon en strand? 

 • De kust rond Hua Hin: kan het hele jaar rond bezocht worden. Enkel rond september-oktober wordt hier regen verwacht. 
 • De kust aan de Andemanse Zee (Phuket, Krabi,...): november-maart is de ideale periode om teze regio te bezoeken.
 • De kust aan de Gof van Thailand (Koh Samui, Koh Phangan,...): hier kom je best vertoeven tussen januari en augustus.
 • Koh Chang, Koh Kood,...: zijn de ideale zon, zee, strand uitvalsbasis tussen november en april. 
Goed om weten
 • De kledingvoorschriften voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis in Bangkok zijn zeer strict:
  • Je kledij dient schouders en middel te bedekken Je schouders bedekken met een sjaal over een topje met fijne bandjes wordt niet geaccepteerd.
  • Broeken dienen tot aan de enkel komen en rokken tot onder de knie. 
  • Draag geen gescheurde of doorzichtige kledij.
  • Draag geen strakke kledij als yogabroeken of leggings. 
  • Best draag je losse, lange kledij in een luchtige stof. Dit is zowel respectvol, als koel in het tropische klimaat van Bangkok
 • Voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis in Bangkok dien je je internationaal paspoort te laten zien. Indien je niet in het bezit bent van je paspoort bij een bezoek, kan je de toegang tot het paleis ontzegt worden. 

Opgelet:

In Thailand geldt er een zwaar verbod op e-sigaretten. Wie betrapt wordt op het bezit of gebruik van een e-sigaret zal deze moeten inleveren en een boeten betalen. Er kunnen ook celstraffen op staan tot 10 jaar als je veroordeeld wordt. 

Fooien en geldzaken

In Thailand wordt er betaald in THB, of Thaise baht.

Maaltijden en drank

Lunch – THB 100 per persoon per lunch 

Diner – THB 130 per persoon per diner 

Snacks – THB 60 per persoon per dag 

1,5l water – THB 10 per fles


Fooi

Fooien in Thailand zijn niet verplicht, maar indien je tevreden bent van de geboden service dan is een fooi geschikt. Hoewel het voor jou misschien geen gewoonte is, kan het voor diegenen die voor je zorgen op je vakantie van veen betekenis zijn. Het kan aanzetten of inspireren tot nog betere service.

Hieronder vind je enkele suggesties voor fooien in EUR per persoon per dag:

Restaurants: Op lokale markten en in basic restaurants kan je de rekening naar boven afronden. In de betere restaurants daarentegen, stellen we een fooi van 10% à 15% van de rekening voor.

Lokale gidsen: Doorheen je reis geniet je misschien van een lokale gids, bovenop je tour leader. Soms zal je op een bepaalde locatie of dag enkel een lokale gids hebben of enkel een begeleider voor enkele dagen.  Hier stellen we voor om een fooi te geven van €2 à €3 per persoon, per dag.

Chauffeurs: Je kan een grote variatie aan chauffeurs tegenkomen tijdens je reis. De ene voor een korte rit en de andere misschien voor enkele dagen. We raden je aan een hogere fooi te geven aan diegenen die meer betrokken zijn met je reisgezelschap, maar stellen in het algemeen een fooi van €1 à €2 per persoon, per dag voor.

Jouw begeleider: Ook je lokale begeleider die je per locatie tijdens je privé-excursies begeleidt verdient voor de goede zorg wel wat extra. De hoeveelheid hangt van jouw persoonlijke voorkeur af, hoewel we als richtlijn €2 à €4 per persoon, per dag zouden aangeven. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven, afhankelijk van hoe je de service vond of hoe lang deze persoon je begeleid heeft. Onthoud: een fooi is niet verplicht en moet enkel gegeven worden indien jij tevreden bent van de geboden service.

In totaal raden we aan om rekening te houden met een fooibudget van zo'n €5 à €10 per persoon, per dag.

Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures. Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven.

Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart! Voor de meest recente wisselkoers: zie www.xe.com/currencyconverter/. Met een Visakaart of Maestrokaart kan je bijna overal terecht om geld uit de muur te halen. Verder worden betaalkaarten enkel aanvaard in de duurdere handelszaken.

Medische info

Alle up-to-date informatie voor Thailand kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Thailand

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren