Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlijk uitblazen op het prachtige eiland Zanzibar met zijn hagelwitte stranden en hemelsblauwe zee!
Door zo’n paradijselijke omgeving kan je niet anders dan genieten en volledig ontspannen in de prachtige luxehotels van Tanzania.
 

De hoogtepunten van deze reis

Zanzibar infinity pool Tanzania Afrika luxehotel
Zanzibar

Infinity pool of het strand...

Stone Town Zanzibar Tanzania Afrika vakantie
Stone Town

Slenter door de kleine steegjes van Stone Town.

Zanzibar lokale bevolking Afrika reis relax
Zanzibar

Maak kennis met de lokale bevolking van Zanzibar.

Programma

Programma

A Dag 1 - 5
Zanzibar Grand Cru

Dag 1 - Arusha - Zanzibar
Transfer van het hotel in Arusha naar de luchthaven voor de vlucht naar Zanzibar. Na een uurtje vliegen land je op Zanzibar en word je aan de uitgang van de luchthaven opgewacht voor de transfer naar het hotel in Stone Town. Deze stad was in de 19e eeuw het belangrijkste centrum voor de slaven- en specerijenhandel in oostelijk Afrika. Hierdoor vind je in Stone Town nog een heleboel Arabische en Oosterse invloeden terug. In het oude stadsgedeelte kan je uren verdwalen in de kleine steegjes. Telkens je een andere richting inslaat, krijg je iets nieuws voorgeschoteld. De oude stad staat dan ook volgebouwd met levendige bazaars, kleine pleintjes, moskeeën en grote Arabisch-Indische handelshuizen. De oude stad kan je eigenlijk een beetje vergelijken met een medina uit het Midden-Oosten. Welke richting je ook kiest, uiteindelijk zal je eindigen aan de strandboulevard of de oostelijke drukke baan die de oude stad begrenzen. Na te hebben geproefd van de sfeer in de straatjes van Stone Town, moet je beslist nog een bezoek brengen aan het oude fort of het Palace of Wonders. Vanavond slaap je in het Tembo House Hotel, aan het strand van Stone Town.

Dag 2 - Zanzibar
Vandaag voorzien we een vrije dag in Stone Town. Zo heb je voldoende tijd om opnieuw de oude stad in te trekken of om lekker te relaxen aan het zwembad van het hotel. Slapen doe je vanavond opnieuw in het Tembo House Hotel.

Dag 3 - Zanzibar
Na het ontbijt word je opgehaald voor de transfer naar de noordoostkust van het eiland. Hier geniet je van uitgestrekte witte stranden, kristalhelder water en prachtige koraalriffen. Je overnacht in één van de comfortabele kamers van het kleinschalige Sunshine hotel. Deze parel ligt pal aan het bountrystrand van Matemwe zodat je vanuit de infinity pool of je strandstoel een mooi zicht hebt op de Indische Oceaan. Omringd door zo’n paradijselijke omgeving kan je niet anders dan genieten en volledig ontspannen!

Dag 4 - Zanzibar
Vandaag heb je een vrije dag in het Sunshine hotel. Je kan lekker niksen aan het strand of het zwembad óf deelnemen aan één van de talrijke excursies die het hotel aanbiedt (optioneel). Zeker de Safari Blue tour, waar je tijdens het snorkelen op zoek gaat naar dolfijnen, is een absolute aanrader!

Dag 5 - Zanzibar-Brussel
Afhankelijk van je terugvlucht word je vandaag naar de haven of luchthaven gebracht voor de terugreis naar België.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Vlucht Arusha – Zanzibar met lokale luchtvaartmaatschappij (maximum 20kg in totaal)
 • 2 overnachtingen (kamer met ontbijt) in Stonetown in Tembo House Hotel
 • 2 overnachtingen (half pension) aan de noordkust in het Sunshine Hotel
 • Alle grondtransfers zoals omschreven
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Dranken en overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Eventuele vlucht of ferry vanuit Zanzibar op de laatste dag
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Verzekeringen

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

De beste reistijd voor Tanzania zijn de maanden december, januari, februari en juni, juli, augustus, september. De regenseizoenen vinden over het algemeen plaats van begin oktober tot eind november en van begin maart tot eind mei. Maar door de klimatografische veranderingen wordt het steeds moeilijker een lijn te trekken tussen het droog- en regenseizoen.

Goed om weten
 • De campsites, lodges en nationale parken zijn niet omheind in Tanzania. Dieren kunnen in principe tot bij je tent of lodge. Dit kan akelig lijken, maar maakt het safari avontuur alleen maar compleet. Indien je met kinderen reist, moet er uiteraard extra opgelet worden.
 • Het visum voor Tanzania kan bij aankomst op de luchthaven aangekocht worden.
  De kostprijs van dit visum bedraagt USD50 en is meteen ter plaatse te betalen, zorg dus dat je reeds USD meeneemt vanuit België.
 • Je paspoort moet minimum 6 maanden langer geldig zijn dan de geldigheid van het visum.
 • Aan de Ngorongoro krater kan het na zonsondergang flink afkoelen. Daarom raden we je aan om een warme trui en jas mee te nemen.

 • Waarom je safari safari boeken bij Joker? Lees hier ons duurzame safariverhaal.
 • Geheugenkaartjes voor je fototoestel zijn moeilijk verkrijgbaar in Tanzania. Daarom raden we je aan om deze op voorhand voldoende te voorzien.

 • De Toyota Landcruisers die worden gebruikt tijdens de safari beschikken over een pop-up dak, een elektrische koelkast en stopcontact voor het opladen van je smartphone of fototoestel

 • Voor je op safari vertrekt, wordt er nog even halt gehouden aan een supermarktje. Zo kan je zelf nog wat snacks of drankjes kopen voor tijdens de safari.
Fooien en geldzaken

Fooien

Bij geleverde diensten is het zeer gebruikelijk om een fooi te geven. In Tanzania vormt de fooi een groot deel van het loon dus daarom vragen we van Joker uit om deze ook te geven. Hieronder vind je richtbedragen, maar uiteraard bepaal je dit zelf:

Kampeersafari

 • Chauffeur/Gids : tussen $10 en $15 USD per dag per voertuig
 • Kok: Tussen de $5 en $10 per dag per voertuig

 Lodgesafari :

 • Chauffeur/Gids: tussen $10 en $15 per dag per voertuig

 Beklimmingen:

 • Hoofdgids : tussen de $10 en $15 per dag per groep
 • Assistantgids:  tussen de $5 en $10 per assistantgids per dag per groep
 • Kok: tussen de $5 en $10 per dag per groep
 • Dragers: tussen $5 en $10 per drager per dag per groep


Geldzaken

In Tanzania kan er zowel in Amerikaanse dollar (USD) als in Tanzaniaanse shilling (TZS) betaald worden. Daarom raden we aan om voldoende grote biljetten in USD mee te nemen en een deel hiervan te ruilen bij aankomst in TZS. Grote biljetten (USD50 of USD100) krijgen een betere wisselkoers naar TZS dan kleinere USD biljetten. In Tanzania en Zanzibar kan je eenvoudig met kredietkaart terecht bij een bankautomaat (ATM) om TZS af te halen. Drankjes, maaltijden en souvenirs worden meestal betaald in TZS, optionele excursies daarentegen worden vaak in USD afgerekend.  1€ = +/- 2.000TZS

Wanneer je USD bestelt bij je bank, zorg er dan zeker voor dat je USD bestelt uitgegeven na het jaar 2000. Biljetten van vóór het jaar 2000 worden in Tanzania niet aanvaard.

Een diner kost gemiddeld tussen 20.000TZS en 50.000TZS (€10 en €25 pp zonder drankjes)

Een biertje kost gemiddeld  tussen 3.000TZS en 5.000TZS (€1,50 en €2,50)

Frisdrank kost gemiddeld 1.500TZS (€0,75 cent tot €1)

Een fles wijn op restaurant kost gemiddeld tussen 20.000 TZS en 50.000TZS (€10 en €25 euro voor een fles)

Medische info

Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode.

Alle up-to-date informatie voor Tanzania kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Tanzania

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

MALARIA: is een ernstige ziekte die overgedragen wordt via de malariamuskiet. Deze is vooral actief tussen zonsondergang en zonsopgang. Zorg voor malariapreventie en raadpleeg hiervoor je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Neem daarnaast een goed insectenwerend middel mee. Gewone muggenmelk beschermt dikwijls onvoldoende tegen tropische muggen. Er wordt dan ook aangeraden om een anti-muggenprodukt op basis van minimum 50% diethyltoluamide (DEET) te gebruiken. Het is belangrijk om muggensteken te voorkomen. Draag daarom losse kleding in lichte kleuren, bedek de huid zoveel mogelijk door lange mouwen en een lange broek te dragen.

BILHARZIA: De bilharzia-parasiet (schistosomiasis of bilharziose) komt voor in stilstaande zoetwaterplassen, stroompjes, meren en stuwmeren. Vermijd om in dit soort water te zwemmen of pootje te baden.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren