Overslaan en naar de inhoud gaan

De Marangu of de Coca-Cola route leidt je in 6 dagen naar de top van de Kilimanjaro en terug. Onder professionele begeleiding van een gids, een kok en een klein legertje dragers bedwing je Afrika's hoogste bergtop! Tijdens deze privébeklimming in Tanzania overnacht je telkens in eenvoudige berghutten en geniet je van vol pension. Het eerste deel van de trekking wandel je door tropisch regenwoud, vervolgens verandert het landschap naar een veen-/moerasgebied om af te sluiten met een ruw, alpien houden van landschap tijdens de laatste 1500 hoogtemeters.

De hoogtepunten van deze reis

Bekllimming Kilimanjaro Marangu route Tanzania
Bekllimming Kilimanjaro Marangu

Gemakkelijkste route naar de top van de Kilimanjaro.

Bekllimming Kilimanjaro Marangu Tanzania reis Uhuru Peak
Bekllimming Kilimanjaro Marangu

Zonsopgang op de top van Uhuru Peak.

Beklimming van de Kilimanjaro: Marangu route Tanzania
Beklimming van de Kilimanjaro: Marangu

Professionele begeleiding zodat je slaagkansen zo groot mogelijk zijn.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomstdag Moshi

Aankomst op Kilimanjaro Airport. Onthaal op de luchthaven en transfer naar het stadje Moshi, voor overnachting in een lodge aan de rand van de stad. Bij goed weer kan je al genieten van een prachtig zicht op de Kilimanjaro.

B Dag 2
Moshi – Marangu Gate (1980 m) – Mandara Hut (2700 m)

Je wordt ‘s ochtends vroeg opgepikt voor de rit van Moshi naar het Kilimanjaro National Park. Je tocht start in het dorp Marangu, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro, waar alle stappers zich moeten registeren bij de Marangu Park Gate. Het is daar dat de dragers hun bagage samenstellen, bestaande uit water, voedsel, kookmateriaal en het merendeel van jouw uitrusting. Je gaat de volgende dagen op pad met je dagrugzak, gevuld met water, je lunchpakket en extra kleding – belangrijk voor in het geval dat het weer zou omslaan. De dragers klimmen immers een pak sneller dan jij, maar jij hebt dan ook voldoende tijd om van de tocht te genieten.  Je gids is uiteraard van dienst om je te helpen bij al je vragen! Van zodra je de gate verlaat, stap je door tropisch regenwoud en het is tijdens dit gedeelte dat je met een beetje geluk nog wildlife kunt spotten. Je overnacht in het Mandara kamp, een groep houten hutten met 6 à 8 stapelbedden per hut. In het totaal kunnen hier 60 stappers overnachten, mooi meegenomen is dat er licht, water en doorspoelbare toiletten zijn. 

Trekking van circa 5 uur, 8 km

C Dag 3
Mandara Hut (2700 m) - Horombo Hut (3720 m)

Bij vertrek stap je eerst ver door het regenwoud, waarna je langs de Maundi krater passeert. Het is zeker de moeite waard even een kleine omweg te maken om op de rand van de Maundi krater te lopen, voor je eerste spectaculaire blik op de Kibopeak. Op een heldere dag ligt Kibo in de verte te glinsteren, pronkend met zijn prachtige gletsjer in de ochtendzon. Van zodra je het heide-achtig landschap bereikt, krijg je de kans om enkele van Kilimanjaro’s meest spectaculaire planten te bewonderen: de reuze Lobelia die tot 3 meter hoog wordt en de gigantische Senecia Kilimanjaro die zelfs tot 5 meter de lucht insteekt! Na ongeveer 6 uur bereik je de Horombo hut, waar je je kan opfrissen en waar er een warme maaltijd en bed op je staat te wachten.

Trekking van circa 6 uur, 12 km

D Dag 4
Horombo Hut: acclimatisatie dag

Vandaag heb je een acclimatisatie dag, zodat je aan de hoogte kan wennen. Je kan wat rondwandelen, maar vooral rustig genieten van de prachtige omgeving. Vanavond kruip je best op tijd in je bed, zodat je voldoende nachtrust hebt voor de volgende dagen. Je overnacht opnieuw in de Horombo Hut.

E Dag 5
Horombo Hut (3720 m) - Kibo Hut (4700 m)

Na het ontbijt zet je je beklimming verder. Belangrijk is dat je vandaag een waterpunt passeert op 4130 m, waar je best je waterflessen vult met de hoeveelheid water die je nodig hebt tot je terugkeer bij de Horombo hut morgenavond (tenzij je mineraal water wil kopen in de Kibo hut).  Denk eraan rustig aan te stappen en voldoende water te drinken, zodat je hoogteziekte helpt te voorkomen. Vannacht slaap je in de Kibo hut, een stenen hut met stapelbedden voor 60 klimmers, waar helaas geen stromend water in de buurt is. Je kan er wel mineraal water en soft drinks kopen, en er zijn toiletten achter de hut. De top bevindt zich nog 1195m hogerop, deze nacht zal je de finale beklimming aanvatten. Het is dan ook handig dat je ’s avonds je materiaal en je thermische kledij klaar legt, denk ook aan opgeladen batterijen voor je hoofdlamp en je fototoestel, reservebatterijen zijn sowieso handig zodat je éénmaal op de top de mooiste plaatjes kan schieten. Ga op tijd slapen vanavond, zodat je zoveel mogelijk slaap hebt voor de finale dag.

Trekking van circa 6 uur, 10 km

F Dag 6
Beklimming naar de top: Kibo Hut (4700 m) – Uhuru Peak (5895 m) – Horombo Hut (3720 m)

Rond middernacht word je gewekt met wat thee en koekjes. Niet veel later ga je in het donker op pad en start je meteen met het moeilijkste stuk van de tocht. Het eerste deel bestaat uit een rotsachtig pad tot aan de Hans Meyer Cave (5150m), tevens een goed rustpunt. Het pad zigzagt dan tot Gillman's Point (5681m), gelegen op de kraterrand. Dit deel van de tocht is heel steil, met veel steenpuin, wat een sterk fysiek en mentaal uithoudingsvermogen vergt. Dit is het meest uitdagende deel van de route, neem je tijd en doe het rustig aan! Vanaf Gillman's Point kom je normaliter sneeuw tegen, helemaal tot aan de Uhuru peak (5895m), Afrika’s hoogste punt! Tijd voor complete extase en een overweldigende voldoening – you made it! De weersomstandigheden op de top zullen bepalen hoe lang je op de top kan blijven, maar uiteraard wil je zeker tijd maken voor jouw unieke foto’s op het dak van Afrika. De afdaling tot aan de Kibo hut neemt 3 uur in beslag, na een korte pauze verzamel je al je spullen die je had achtergelaten voor de beklimming naar de top en vervolg je de afdaling naar de Horombo hut (3 uur), waar je overnacht. De terugkeer naar de Horombo hut zal verrassend veel sneller gaan dan de beklimming, zoveel is zeker! ’s Avonds geniet je van je laatste avondmaal op de berg (er zijn soft drinks en bier te koop in de camp office), gevolgd door een deugddoende nacht slaap. 

Trekking van circa 8 uur klimmen – 6 uur dalen, ofwel 6 km klimmen – 15 km dalen 
Met in totaal 14 uur stappen is dit de zwaarste dag, waar je je best zowel fysiek als mentaal goed op voorbereidt.

G Dag 7
Horombo Hut (3720 m) – Madara Hut (1980 m) - Moshi

Na het ontbijt zet je je afdaling verder, langs de Mandara Hut gaat het 6 uur bergaf tot aan de Marangu gate. Aan deze gate wordt je geregistreerd, en indien je beklimming succesvol was, ontvang je hier een certificaat. Je wordt opgepikt voor de transfer naar je lodge in Moshi, waar een deugddoende douche op je wacht. Wedden dat je maaltijd vanavond dubbel en dik zal smaken? 

Trekking van circa 6 uur

H Dag 8
Vertrekdag Moshi

Na het ontbijt is het tijd voor je transfer naar Kilimanjaro Airport of je kan kiezen om richting Arusha te trekken voor een privésafari in de schitterende parken van Noord-Tanzania.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Luchthaventransfer Kilimanjaro Airport - Moshi
 • 2 overnachtingen (kamer met ontbijt) in de Honey Badger Lodge in Moshi
 • 5 overnachtingen in hut accommodatie tijdens de beklimming
 • 3 maaltijden per dag tijdens de trekking
 • Aantal gids(en), Assistent gids, dragers en kok afhankelijk van je reisgezelschap
 • Park Entry fees
 • Rescue fees, hut fees
 • Zuurstof cilinder
 • Alle vermelde transfers
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden in Moshi
 • Overige dranken
 • Slaapzak (te huur voor $5 per dag)
 • Snacks voor tijdens de beklimming
 • Verzekering
 • Medicatie en toilet artikelen
 • Transfer weg uit Moshi op de laatste dag
 • Fooien
 • Reisbijstandsverzekering

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

De beste reistijd voor Tanzania zijn de maanden december, januari, februari en juni, juli, augustus, september. De regenseizoenen vinden over het algemeen plaats van begin oktober tot eind november en van begin maart tot eind mei. Maar door de klimatografische veranderingen wordt het steeds moeilijker een lijn te trekken tussen het droog- en regenseizoen.

Goed om weten
 • De campsites, lodges en nationale parken zijn niet omheind in Tanzania. Dieren kunnen in principe tot bij je tent of lodge. Dit kan akelig lijken, maar maakt het safari avontuur alleen maar compleet. Indien je met kinderen reist, moet er uiteraard extra opgelet worden.
 • Het visum voor Tanzania kan bij aankomst op de luchthaven aangekocht worden.
  De kostprijs van dit visum bedraagt USD50 en is meteen ter plaatse te betalen, zorg dus dat je reeds USD meeneemt vanuit België.
 • Je paspoort moet minimum 6 maanden langer geldig zijn dan de geldigheid van het visum.
 • Aan de Ngorongoro krater kan het na zonsondergang flink afkoelen. Daarom raden we je aan om een warme trui en jas mee te nemen.

 • Waarom je safari safari boeken bij Joker? Lees hier ons duurzame safariverhaal.
 • Geheugenkaartjes voor je fototoestel zijn moeilijk verkrijgbaar in Tanzania. Daarom raden we je aan om deze op voorhand voldoende te voorzien.

 • De Toyota Landcruisers die worden gebruikt tijdens de safari beschikken over een pop-up dak, een elektrische koelkast en stopcontact voor het opladen van je smartphone of fototoestel

 • Voor je op safari vertrekt, wordt er nog even halt gehouden aan een supermarktje. Zo kan je zelf nog wat snacks of drankjes kopen voor tijdens de safari.
Fooien en geldzaken

Fooien

Bij geleverde diensten is het zeer gebruikelijk om een fooi te geven. In Tanzania vormt de fooi een groot deel van het loon dus daarom vragen we van Joker uit om deze ook te geven. Hieronder vind je richtbedragen, maar uiteraard bepaal je dit zelf:

Kampeersafari

 • Chauffeur/Gids : tussen $15 en $25 USD per dag per voertuig
 • Kok: Tussen de $15 en $20 per dag per voertuig

 Lodgesafari :

 • Chauffeur/Gids: tussen $15 en $25 per dag per voertuig

 Beklimmingen:

 • Hoofdgids : tussen de $15 en $25 per dag per groep
 • Assistantgids:  tussen de $15 en $20 per assistantgids per dag per groep
 • Kok: tussen de $15 en $20 per dag per groep
 • Dragers: tussen $10 en $15 per drager per dag per groep


Geldzaken

In Tanzania kan er zowel in Amerikaanse dollar (USD) als in Tanzaniaanse shilling (TZS) betaald worden. Daarom raden we aan om voldoende grote biljetten in USD mee te nemen en een deel hiervan te ruilen bij aankomst in TZS. Grote biljetten (USD50 of USD100) krijgen een betere wisselkoers naar TZS dan kleinere USD biljetten. In Tanzania en Zanzibar kan je eenvoudig met kredietkaart terecht bij een bankautomaat (ATM) om TZS af te halen. Drankjes, maaltijden en souvenirs worden meestal betaald in TZS, optionele excursies daarentegen worden vaak in USD afgerekend.  1€ = +/- 2.000TZS

Wanneer je USD bestelt bij je bank, zorg er dan zeker voor dat je USD bestelt uitgegeven na het jaar 2006. Biljetten van vóór het jaar 2006 worden in Tanzania niet aanvaard.

Een diner kost gemiddeld tussen 20.000TZS en 50.000TZS (€10 en €25 pp zonder drankjes)

Een biertje kost gemiddeld  tussen 3.000TZS en 5.000TZS (€1,50 en €2,50)

Frisdrank kost gemiddeld 1.500TZS (€0,75 cent tot €1)

Een fles wijn op restaurant kost gemiddeld tussen 20.000 TZS en 50.000TZS (€10 en €25 euro voor een fles)

Medische info

Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode.

Alle up-to-date informatie voor Tanzania kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Tanzania

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

MALARIA: is een ernstige ziekte die overgedragen wordt via de malariamuskiet. Deze is vooral actief tussen zonsondergang en zonsopgang. Zorg voor malariapreventie en raadpleeg hiervoor je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Neem daarnaast een goed insectenwerend middel mee. Gewone muggenmelk beschermt dikwijls onvoldoende tegen tropische muggen. Er wordt dan ook aangeraden om een anti-muggenprodukt op basis van minimum 50% diethyltoluamide (DEET) te gebruiken. Het is belangrijk om muggensteken te voorkomen. Draag daarom losse kleding in lichte kleuren, bedek de huid zoveel mogelijk door lange mouwen en een lange broek te dragen.

BILHARZIA: De bilharzia-parasiet (schistosomiasis of bilharziose) komt voor in stilstaande zoetwaterplassen, stroompjes, meren en stuwmeren. Vermijd om in dit soort water te zwemmen of pootje te baden.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren