Overslaan en naar de inhoud gaan

Afrika is een waar paradijs op aarde voor het spotten van wildlife. Deze 5-daagse geeft je de gelegenheid om een aantal majestueuze dieren van dichtbij te bewonderen en te fotograferen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

De hoogtepunten van deze reis

Leeuwen spotten
Leeuwen spotten

The Big Five spotten is een must!

Ngorongoro krater
Ngorongoro krater

Een kleine herder op stap met zijn kudde in de Ngorongoro krater.

Safari
Safari

Ook gnoes en zebra's komen we tegen.

Programma

Programma

A Dag 1
Brussel - Arusha

Aankomst op Kilimanjaro airport, aan de voet van Afrika’s hoogste berg. Na het ophalen van de bagage en het regelen van je visum word je aan de uitgang van de luchthaven opgewacht en met een privétransfer naar Arusha gebracht. Overnachten doe je vanavond in een exotische lodge, aan de rand van de stad.

B Dag 2
Arusha - Lake Manyara

Na het ontbijt word je aan de Ilboru Safari Lodge opgehaald en volgt de transfer naar Lake Manyara, voor een hele dag safari met picknick. Dit wildpark ligt genesteld aan de muur van de indrukwekkende Rift Valley. Hoewel dit gebied relatief klein is (325km²), bestaat het uit vijf verschillende vegetatiezones: mahoniewouden, vijgenboomwouden, moerasland, open grasland met acaciabomen en de zo karakteristieke Afrikaanse savanne. Elke wildlifespotter vindt hier zijn gading: luipaarden, olifanten, buffels en de beroemde boomklimmende leeuwen hebben hier hun thuisbasis. Met 350 vogelsoorten maakt dit park het plaatje compleet. Avondmaal en overnachting op een campsite in Mto wa Mbu Village.

C Dag 3
Lake Manyara - Tarangire National Park

Na het ontbijt rij je naar het Tarangire National Park, waar je een volle dag safari te wachten staat. Dit minder bekende, maar zeker niet minder interessante wildpark is gelegen ten zuiden van Lake Manyara, langs de Tarangirerivier. Deze trekt vooral in de droge zomermaanden grote concentraties wild aan. De vegetatie is - dankzij de rivier - dichter dan elders, waardoor het park vrij ruig aandoet. ‘s Middags hou je opnieuw halt voor een picknick. Avondmaal en overnachting op dezelfde campsite als gisteren in Mto wa Mbu Village.

D Dag 4
Tarangire National Park - Ngorongoro Crater - Arusha

Vandaag reis je door naar het hoogtepunt van de kampeersafari: de Ngorongoro krater. De rit neemt een klein uur in beslag, maar met een beetje geluk kom je onderweg al wildlife tegen. Met de jeep daal je af in de krater en de rest van de voormiddag ga je wildlife spotten op de kraterbodem (6-uren permit). Onderweg wordt er halt gehouden voor een picknick. De Ngorongoro krater is de grootste intacte krater ter wereld  met een diepte van ruim 600 meter en een diameter van 20 km. De krater huisvest een spectaculair eco-systeem met een prachtige, weelderige natuur en de grootste concentratie wildlife in Tanzania. Weinig dieren verlaten dit gebied aangezien de leefomstandigheden in de krater zo goed als ideaal zijn. Er is bijna altijd water aanwezig en vers gras groeit er in overvloed.  Het is niet voor niets dat deze bijzondere plek  bijnamen heeft zoals Ark van Noach of Tuin van Eden. Kort na de middag rij je opnieuw naar de Ilboru Safari Lodge in Arusha en zit de kampeersafari er jammer genoeg op. Maar je kan wél genieten van een dik verdiende duik in het zwembad van het hotel. Zo spoel je het stof van de wildparken definitief van je af. De bar naast het zwembad kan je voorzien van een lekkere Tanzaniaanse pint of een Zuid Afrikaans wijntje!

E Dag 5
Arusha-...

Na het ontbijt zit deze kampeersafari erop.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Basisprijs

Inbegrepen in de basisprijs

 • Transfer bij aankomst van Kilimanjaro airport naar de Ilboru Safari Lodge in Arusha
 • Privévervoer in 4x4 Toyota Landcruiser met pop-up dak tijdens de hele safari
 • 2 overnachtingen (kamer met ontbijt) in de Ilboru Safari Lodge in Arusha
 • 2 overnachtingen (volpension) in camping accommodatie tijdens de safari
 • 2 flessen mineraalwater per persoon per dag
 • Diensten van een Engelstalige privégids/chauffeur en privékok
 • Alle vermelde activiteiten en alle inkomgelden
 • Gebruik van alle kampeermateriaal tijdens de safari (muv slaapzak en hoofdkussen)
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle overige maaltijden in Arusha
 • Transport weg uit Arusha op dag 5
 • Dranken
 • Slaapzak en hoofdkussen voor tijdens de safari
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Verzekeringen

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

De beste reistijd voor Tanzania zijn de maanden december, januari, februari en juni, juli, augustus, september. De regenseizoenen vinden over het algemeen plaats van begin oktober tot eind november en van begin maart tot eind mei. Maar door de klimatografische veranderingen wordt het steeds moeilijker een lijn te trekken tussen het droog- en regenseizoen.

Goed om weten
 • De campsites, lodges en nationale parken zijn niet omheind in Tanzania. Dieren kunnen in principe tot bij je tent of lodge. Dit kan akelig lijken, maar maakt het safari avontuur alleen maar compleet. Indien je met kinderen reist, moet er uiteraard extra opgelet worden.
 • Het visum voor Tanzania kan bij aankomst op de luchthaven aangekocht worden.
  De kostprijs van dit visum bedraagt USD50 en is meteen ter plaatse te betalen, zorg dus dat je reeds USD meeneemt vanuit België.
 • Je paspoort moet minimum 6 maanden langer geldig zijn dan de geldigheid van het visum.
 • Aan de Ngorongoro krater kan het na zonsondergang flink afkoelen. Daarom raden we je aan om een warme trui en jas mee te nemen.

 • Waarom je safari safari boeken bij Joker? Lees hier ons duurzame safariverhaal.
 • Geheugenkaartjes voor je fototoestel zijn moeilijk verkrijgbaar in Tanzania. Daarom raden we je aan om deze op voorhand voldoende te voorzien.

 • De Toyota Landcruisers die worden gebruikt tijdens de safari beschikken over een pop-up dak, een elektrische koelkast en stopcontact voor het opladen van je smartphone of fototoestel

 • Voor je op safari vertrekt, wordt er nog even halt gehouden aan een supermarktje. Zo kan je zelf nog wat snacks of drankjes kopen voor tijdens de safari.
Fooien en geldzaken

Fooien

Bij geleverde diensten is het zeer gebruikelijk om een fooi te geven. In Tanzania vormt de fooi een groot deel van het loon dus daarom vragen we van Joker uit om deze ook te geven. Hieronder vind je richtbedragen, maar uiteraard bepaal je dit zelf:

Kampeersafari

 • Chauffeur/Gids : tussen $10 en $15 USD per dag per voertuig
 • Kok: Tussen de $5 en $10 per dag per voertuig

 Lodgesafari :

 • Chauffeur/Gids: tussen $10 en $15 per dag per voertuig

 Beklimmingen:

 • Hoofdgids : tussen de $10 en $15 per dag per groep
 • Assistantgids:  tussen de $5 en $10 per assistantgids per dag per groep
 • Kok: tussen de $5 en $10 per dag per groep
 • Dragers: tussen $5 en $10 per drager per dag per groep


Geldzaken

In Tanzania kan er zowel in Amerikaanse dollar (USD) als in Tanzaniaanse shilling (TZS) betaald worden. Daarom raden we aan om voldoende grote biljetten in USD mee te nemen en een deel hiervan te ruilen bij aankomst in TZS. Grote biljetten (USD50 of USD100) krijgen een betere wisselkoers naar TZS dan kleinere USD biljetten. In Tanzania en Zanzibar kan je eenvoudig met kredietkaart terecht bij een bankautomaat (ATM) om TZS af te halen. Drankjes, maaltijden en souvenirs worden meestal betaald in TZS, optionele excursies daarentegen worden vaak in USD afgerekend.  1€ = +/- 2.000TZS

Wanneer je USD bestelt bij je bank, zorg er dan zeker voor dat je USD bestelt uitgegeven na het jaar 2000. Biljetten van vóór het jaar 2000 worden in Tanzania niet aanvaard.

Een diner kost gemiddeld tussen 20.000TZS en 50.000TZS (€10 en €25 pp zonder drankjes)

Een biertje kost gemiddeld  tussen 3.000TZS en 5.000TZS (€1,50 en €2,50)

Frisdrank kost gemiddeld 1.500TZS (€0,75 cent tot €1)

Een fles wijn op restaurant kost gemiddeld tussen 20.000 TZS en 50.000TZS (€10 en €25 euro voor een fles)

Medische info

Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode.

Alle up-to-date informatie voor Tanzania kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Tanzania

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

MALARIA: is een ernstige ziekte die overgedragen wordt via de malariamuskiet. Deze is vooral actief tussen zonsondergang en zonsopgang. Zorg voor malariapreventie en raadpleeg hiervoor je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Neem daarnaast een goed insectenwerend middel mee. Gewone muggenmelk beschermt dikwijls onvoldoende tegen tropische muggen. Er wordt dan ook aangeraden om een anti-muggenprodukt op basis van minimum 50% diethyltoluamide (DEET) te gebruiken. Het is belangrijk om muggensteken te voorkomen. Draag daarom losse kleding in lichte kleuren, bedek de huid zoveel mogelijk door lange mouwen en een lange broek te dragen.

BILHARZIA: De bilharzia-parasiet (schistosomiasis of bilharziose) komt voor in stilstaande zoetwaterplassen, stroompjes, meren en stuwmeren. Vermijd om in dit soort water te zwemmen of pootje te baden.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren