Overslaan en naar de inhoud gaan

Het perfecte alternatief voor de Inca Trail. Ook hier is de eindbestemming Machu Picchu. Minder ruïnes? Misschien wel, maar qua natuur is dit misschien wel de mooiste!

De hoogtepunten van deze reis

Salkantay
Salkantay

Beklim de Wilde Berg, nummertje 38 van de hoogste toppen in de Andes.

Salkantay
Salkantay

Je tent staat klaar na een dag wandelen langs sneeuw bedekte toppen en weelderige jungle.

Salkantay
Salkantay

Volgens National Geographic Adventure Travel Magazine één van de 25 beste treks ter wereld!

Programma

Programma

A Dag 1 - 4
Salkantaytrekking

Dag 1 – Salkantaytrekking: Cuzco - Mollepata - Soraypampa (L, D) Het is best voor vertrek reeds te ontbijten in je hotel in Cuzco, of een snack te voorzien voor onderweg. Héél vroeg in de ochtend vertrek je per bus vanaf je hotel in Cuzco naar Mollepata (een rit van 2,5 u. per bus), onderweg heb je tijd om kennis te maken met het internationaal gezelschap dat je de volgende dagen zal vergezellen. Mollepata is de traditionele startplaats van de 4daagse trektocht. Indien je last minute nog dingen nodig hebt voor onderweg, kan je hier nog inkopen doen.  We rijden langs de kleine dorpjes Izcuchaca en Limatambo alvorens in Mollepata aan te komen waar je ook kan ontbijten (niet inbegrepen). Hier blijven we 30 min. Dan rijden we verder voor 1/2 u. tot Marqoqasa (3350 m.) . Hier zullen we al het materiaal op muilezels laden en start je aan de eerste wandeldag. Onderweg  naar Soraypampa zie je prachtig besneeuwde bergtoppen. In de 14 km, klim je 6 km. en is het nadien vlak en afdalend. Rond 14 u. kom je aan in Soraypampa. Als je nog energie over hebt, kan je hier na de lunch de Soray lagune bezoeken, of anders kan je uitrusten voor de volgende dag. ’s Avonds maakt de kok een heerlijke maaltijd klaar, de crew zet de tenten op voor de nacht. Totaal aantal wandeluren: 5 u.

Dag 2 - Salkantaytrekking: Soraypampa - Chaullay (O, L, D) Vroeg uit de veren vandaag! Om 5u word je gewekt met een tas cocathee aan je tent, tijd om in te pakken! Om 5u30 wordt het ontbijt geserveerd, en rond 6u.15 vertrek je voor dag 2 van de trekking.  Vandaag is een lange dag waar je kan genieten van de prachtige veranderingen van natuur en landschap, het is ook de zwaarste dag van de trekking. Eerst klim je tot Salkantaypampa,  hier heb je al een mooi zicht op de Salkantay berg en gletsjer. Hier rust je even uit, en nuttig je wat snacks die je nodig hebt voor de fikse klim tot de Salkantay pas op een hoogte van 4630 m., dit is het hoogste punt van deze trektocht. Hier heb je een prachtig zicht over de Salkantay bergketen, een unieke beloning na een intensieve klim van een 3-tal uur. Boven is er tijd voor een korte fotosessie, maar lang kan je er niet blijven omdat het er wegens de hoogte behoorlijk fris is. Nadien daal je een kleine 3 uur af tot  Huayracmachay (3854 m.), waar de lunch op jou staat te wachten. Hier wordt ook gepauzeerd, zodat je krachten kan opdoen voor het laatste stuk van de tocht. Tijdens dit stuk stap je door de hoge jungle, wenkbrauw van de jungle genaamd, verder door tot aan Chaullay, waar de tweede kampeerplaats op je wacht. Je tent lonkt na een prachtige wandeldag! Totaal aantal wandeluren: 8 à 9 u.

Dag 3 - Salkantaytrekking: Chaullay - Playa Sahuayaco - Hydro electrica - Aguas Calientes (O, L, D) En ja, ook vandaag is het vroeg opstaan! Na je ontbijt dat rond 6 u. geserveerd wordt, zet je de trek verder. Onderweg passeer je tropische dorpjes, je wandelt door het nevelwoud, en ziet verschillende orchideeën. Je stapt ongeveer  4,5 u. tot je aankomt aan het jungledorp La Playa Sahuayaco op 2010 m hoogte, waar je een uitgebreide lunch krijgt. Hier kan je ook een frisse pint of frisdrank kopen. Na de lunch neem je een transport voor 1,5u tot Hydro Electrica, Machu Picchu's electriciteitscentrale. Vanaf de Hydro Electrica kan je (optioneel voor extra kost) de trein rond 16.30 u. voor ongeveer 1 uur nemen, of je wandelt via een vlakke wandelweg langs het spoor voor 2,5 u. verder tot Aguas Calientes. Dit dorpje ligt aan de voet van Machu Picchu, hier overnacht je in een eenvoudige hostal. Het avondeten wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Totaal aantal wandeluren: 7 u.

Dag 4 - Salkantaytrekking: Machu Picchu - Cuzco (O) Na een vroeg ontbijt rond 5 u., neem je één van de eerste bussen rond 5.30 u naar de historische ruïnes van Machu Picchu. Hier krijg je een geleid bezoek voor ongeveer 2 u. waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden samen met je gids bezoekt.  Nadien heb je nog vrije tijd om de site verder zelfstandig te verkennen, en kan je bijvoorbeeld Huayna Picchu beklimmen. Maar let wel op: er is een beperking van 400 man per dag (200 om 7u, en 200 om 10u), daarom moet er voor de beklimming van de Huayna Picchu een permit aangekocht worden. Deze permit is inbegrepen in de Salkantaytrekking, als er op de dag van reservatie nog permits waren. Indien de permits voor de Huayna Picchu  uitverkocht zijn, kunnen we bekijken of er nog permits zijn voor de Machu Picchu Mountain, een alternatief uitkijkpunt waarvoor je ook nog een extra klim moet maken. Je kan ook naar de Zonnepoort wandelen waar de mensen van de 4 daagse Incatrail toekomen en een eerste blik op Machu Picchu werpen, dit is voor iedereen toegankelijk (hiervoor is dus geen extra permit nodig).

In de namiddag neem je de bus terug naar Aguas Calientes, of wandel je naar beneden in 1,5 u. waar je de Expedition trein naar Poroy of Ollantaytambo neemt. De uren van de treintickets hangen af van welke treinen beschikbaar zijn. Vanaf het station staat er dan een transfer te wachten, die je laat in de avond naar je hotel in Cuzco brengt. Het aankomstuur in Cuzco hangt een beetje af van de beschikbare treinen, maar meestal kom je rond 20 à 21 uur in Cuzco aan.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Basisprijs

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

Inbegrepen in de basisprijs

 • Briefing de avond voor de trekking
 • Transfer van je hotel in Cuzco naar de startplaats van de trekking
 • Treinticket van Aguas Calientes naar Cuzco of Ollantaytambo
 • Busticket heen & terug van Machu Picchu naar Aguas Calientes
 • Transfer van het treinstation in Cuzco of Ollantaytambo naar je hotel in Cuzco
 • 1 overnachting in Aguas Calientes in een eenvoudige hostal (op basis van een tweepersoonskamer met privé sanitair en ontbijt)
 • Inkomticket Machu Picchu archeologisch complex voor 1 dag + permit Huayna Picchu (op basis van beschikbaarheid)
 • Kampeermateriaal, inclusief tenten en luchtmatras
 • Keukentent
 • Paarden en drijvers voor tenten en eten (je mag ze tot 5kg van je persoonlijke bagage meegeven)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma (O: ontbijt, L: Lunch, D: diner)
 • Engels- en Spaanstalige gids (+1 assistent als je met meer dan 8 bent)
 • Taksen
 • Bijdrage voor het Garantiefonds
   

Niet inbegrepen

 • Transport heen & terug naar Cuzco vanuit een andere locatie in Peru
 • Overnachting(en) in Cuzco (deze kunnen uiteraard wel bijgeboekt worden, vraag meer info in je Jokerkantoor)
 • Vistadome of Haram Bingham-trein (meer luxueuze treinen, optioneel mogelijk op aanvraag)
 • Treinticket (optioneel) van het hydro-elektrische station naar Aguas Calientes
 • Overige maaltijden
 • Extra nacht(en) in Aguas Calientes
 • Slaapzak (kan gehuurd worden op aanvraag, prijs € 20 pp voor de 4 dagen. Indien je een slaapzak wil huren, geef je dit het best door bij boeking, zodat deze kan gereserveerd worden en je er zeker van bent dat er een slaapzak beschikbaar is ter plaatse.)
 • Dranken
 • Fooien voor de begeleidende ploeg
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
   

Bijkomende info

 • De groepsgrootte tijdens de trekking varieert van min. 2 tot maximum 16 pax (de deelnemers zijn meestal internationaal, voertaal onder de deelnemers is vaak Engels).
 • Bij boeking hebben we een scan van je internationaal reispaspoort nodig, of je identiteitskaart als je nog geen reispaspoort hebt. We hebben dit document nodig voor het aankopen van het toegangsticket van Machu Picchu en de treinen, zonder kunnen we deze niet aankopen.
 • Bij de Salkantay trail moet je je persoonlijke bagage grotendeels zelf dragen, je kan tot maximaal 5 kg aan de paarden afgeven. Ter plaatse krijg je een duffelbag waarin je de spullen die je aan de paarden wenst te geven, kan afgeven. Je kan hier bvb. je slaapzak, extra kledij voor de volgende dagen, toiletspullen en gemakkelijke schoenen voor ’s avonds stoppen. Let wel op: deze zakken zijn niet waterdicht, je voorziet dus best een grote plastic zak van thuis om je spullen in te verpakken vooraleer je deze in de duffelbag stopt. Tijdens het stappen zal je zelf een comfortabele en ruime dagrugzak nodig hebben, zodat je je regenjas, fototoestel, snacks, water voor tijdens het stappen steeds bij je hebt.
 •  Maaltijden in Aguas Calientes kunnen vrij goedkoop zijn, maar voor Machu Picchu is dat absoluut niet het geval. Zorg ervoor dat je voldoende drank en snacks meeneemt, zodat je ter plaatse niet voor verrassingen komt te staan.
 • Tijdens de trekking kan het koud zijn, zeker ’s nachts kan het richting vriestemperaturen gaan in de tent. Thermisch ondergoed voor tijdens de nacht is dan ook geen overbodige luxe.
 • Neem ook voldoende voorzorgen om je te beschermen tegen de zon, op grote hoogte kan de zon bijzonder sterk zijn!

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren