Overslaan en naar de inhoud gaan

Een 8-daagse individuele combi-citytrip naar Moskou en St.-Petersburg met een vertrek op vrijdag. Verblijf en de bezoeken met privé-gids zijn inbegrepen.

Voor deze citytrip werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Kremlin, Moskou
Kremlin, Moskou

het Kremlin en de Basiliuskathedraal

Arbat, Moskou
Arbat, Moskou

Een wandeling door de historische Arbatwijk in Moskou

Hermitage, St.-Petersburg
Hermitage, St.-Petersburg

Een bezoek aan de Hermitage in St.-Petersburg

Programma

Programma

A Dag 1
Brussel - Moskou

Bij aankomst transfer naar het hotel en onthaal door uw privé-gids. Kort stadsbezoek op weg naar het hotel. Vrij diner en overnachting.

A Dag 2
Moskou (O)

Panoramisch stadsbezoek met aandacht voor enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Russische hoofdstad, zoals bijvoorbeeld het Rode plein, de omwalling van het Kremlin, de Lomonosov-universiteit,.... Interieurbezoek aan de Verlosserskathedraal. Vrije lunch. ’s Namiddags: Bezoek aan de Tretjakov-galerij, een must voor liefhebbers van iconen en Russische schilderkunst vanaf de 11de eeuw. Vrij diner en overnachting.

A Dag 3
Moskou (O)

Bezoek aan het Kremlin. Het Kremlin is in feite de volledig ommuurde en versterkte bovenstad. Hier bevinden zich enkele prachtige paleizen en kathedralen. (interieurbezoek aan één van de kathedralen). De wapenkamer van het Kremlin herbergt de schatten die de tsaren door de eeuwen heen verzameld hebben. Vrije lunch. ’s Namiddags bezoek je met jouw privé-gids enkele van de prachtig gedecoreerde metrohaltes die de stad rijk is en maak je een wandeling doorheen de Arbatwijk. Er wordt voor u ‘s avonds een ticket voor een voorstelling in het circus van Moskou gereserveerd (gids en transfers niet inbegrepen). Vrij diner en overnachting.

B Dag 4
Moskou - St.-Petersburg (O)

Vrije voormiddag voor een individueel stadsbezoek of voor shopping in de populaire GUM. ’s Namiddags volgt een transfer naar het station. Vertrek per Sapsan sneltrein naar Sint-Petersburg. Aankomst te Sint-Petersburg tegen de avond. Onthaal door je privé-gids en transfer naar het hotel (transfer niet inbegrepen in budgetformule). Vrij diner en overnachting.

B Dag 5
St.-Petersburg (O)

Panoramisch stadsbezoek met aandacht voor enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals: Nevsky Prospect, het paleizenplein, de Admiraliteit,... Interieurbezoek aan de Izaakskathedraal, ongetwijfeld één van de mooiste kerken van de stad. Vrije lunch. ’s Namiddags breng je een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, gelegen op het hazeneiland in het centrum van de stad. Hier liggen de Romanovs begraven en krijg je een goed beeld op de geschiedenis van de tsaren. Vrij diner en overnachting.

B Dag 6
St.-Petersburg (O)

Bezoek aan de Hermitage, één van de meest prestigieuze musea ter wereld. Zowel het prachtig gedecoreerde Winterpaleis als de collecties Europese schilderkunst zijn van onschatbare waarde. Aansluitend maak je een wandeling doorheen de zomertuinen. Deze zijn opgericht onder het bewind van Peter de Grote en staan bekend als één van de meest romantische plaatsen van de stad. Vrije namiddag voor een wandeling op de majestueuze flaneerboulevard Nevsky Prospect of voor een optioneel bezoek aan het Joesoepovpaleis. Vrij diner en overnachting.

B Dag 7
St.-Petersburg (O)

Tijdens de zomerperiode (± 15 mei - 15 okt) maak je een excursie naar Peterhof, ook Petrodvoretz of het Russische Versailles genoemd. Begeleide wandeling door de Franse tuinen met honderden fonteinen en een vergulde cascade en bezoek aan het Grote Paleis, of het Montplaisir paviljoen. Tijdens de winterperiode (± 15okt - 15mei) maak je een uitstap naar Tsarskoje Selo (tsarenstad), 27 km ten zuidwesten van de stad gelegen, voor een bezoek aan het Catharinapaleis, de zomerresidentie van Catharina de Grote. Het paleis werd na de verwoestingen van WOII volledig heropgebouwd. Vrije lunch. Vrije namiddag voor een individueel stadsbezoek of voor shopping. Er wordt voor u ‘s avonds een ticket voor een folklore-voorstelling in het Nikolaspaleis gereserveerd (gids en transfers niet inbegrepen). Vrij diner en overnachting.

B Dag 8
St.-Petersburg - Brussel

Check out en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 3 Nachten hotel te Moskou en 4 nachten hotel te Sint-Petersburg in dubbel op basis van kamer met ontbijt
  • (O) = ontbijt
 • Sapsan sneltrein in 2de klasse Moskou-Sint-Petersburg
 • Engels- of Franstalige lokale privé-gidsen in beide steden. Nederlandstalig mits supplement
 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma op privé basis
 • Visuminvitatiebrief

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Gebruikelijke fooien: ± 7 euro pp/d
 • Visumkosten
 • Registratiekosten voor het visum: €5 (ter plaatse)
 • Facultatieve annulatieverzekering
 • Verplichte bijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

 • Vertrek enkel mogelijk op vrijdag
 • Minimum 2 personen
 • Prijs voor 4, 6 of 8 personen op aanvraag
 • Dit programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.
 • Indien je deze, of een gelijkaardige, reis wenst te maken, kan dit geheel naar jouw wensen en op jouw maat. Je kiest zelf je hotel- en transportfaciliteiten en bezoeken. Vraag hierover meer informatie bij je Joker-kantoor.

Hotels

Wij kozen voor u de meest passende accommodatie uit en stellen 3 formules voor. Onze specialisten hebben bij de keuze van de accommodatie voornamelijk gelet op de prijs-kwaliteit verhouding en de centrale ligging en dit naar ieders smaak en budget.

Budget

Moskou: Hotel Budapest
St. Petersburg: Hotel Oktiabrskaya

Comfort

Moskou: Hotel Mercure Paveletskaya
St. Petersburg: Boutique Hotel Rossi

Deluxe

Moskou: Hotel Hilton Leningradskaya
St. Petersburg: Hotel Taleon Imperial

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren