Overslaan en naar de inhoud gaan

In tien dagen doorkruis je Polen op een relaxte manier van noord naar zuid met de wagen. Je bezoekt niet enkel de grote culturele steden, maar onderweg geniet je ook van de kleinere, gezellige steden zoals Hanzestad Gdansk en kom je tot rust op het Poolse platteland. De restanten van het Sovjet-tijdperk staan in contrast met de hypermoderne wijken in Warschau en de concentratiekampen rond Krakau laten je niet onberoerd. Overnachten doe je in manoirs (landhuizen), voormalige paleizen en luxehotels, net dat extra tikje charme.

Voor dit programma werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Warschau

Warschau

Gdansk

Een bezoek aan Hanzestad Gdansk 

krakau

Het historische en hippe Krakau

Programma

Programma

A Dag 1
Brussel - Warschau

Na aankomst in Warschau, krijg je een transfer naar je hotel. Je kan vandaag gemakkelijk te voet op verkenning gaan in Warschau, de hoofdstad van Polen. Op die manier ontdek je de hoogtepunten langs de Koninklijke Route met het Koninklijke Paleis, het standbeeld van de zeemeermin, de barbakan (oude vesting), de kathedraal, het theater, de opera en het graf van de onbekende soldaat.

B Dag 2-3
Warschau - Gdansk
420 km  -  04u00

Na het ontbijt kan je je huurauto ophalen (verhuurstation aan de luchthaven). Onderweg naar Gdansk stop je best voor een bezoek aan Malbork met de Teutoonse ridderburcht. Tijdens de zomermaanden worden er burchtspelen georganiseerd.

De Hanzestad Gdansk vormt samen met de badplaats Sopot en de havenstad Gdynia de Trójimiasto (Driestad). Je kan deze steden bezoeken met de wagen of (in de zomermaanden) per boot.

C Dag 4
Gdansk - Torun - Poznan
330 km  -  04u00

Torun, de geboorteplaats van Copernicus, is zeker een bezoek waard als je van Gdansk naar Poznan rijdt. Het stadje ligt aan de Wisla rivier en is gekend voor zijn universiteit en peperkoekfabriek.

D Dag 5-6
Poznan - Wroclaw
185 km  -  02u00

De welvarende en dynamische handelsstad Poznan wordt gerekend tot één van de mooiste steden van Polen. Wandel tot aan het centrale marktplein met bonte herenhuizen en bewonder de imposante Raczynskibibliotheek. In de namiddag vertrek je naar Wroclaw.

Op dag 6 ga je op ontdekking in Wroclaw. Deze prachtig gerestaureerde oude stad met een rijke geschiedenis is een bezoek meer dan waard. De markplaats met het Oude Stadhuis en de kleurrijke gevels, de Sint-Elizabethkerk, het Zandeiland en Domeiland, de kathedraal en het Panorma van Raclawice zullen je zeker niet teleurstellen. Ga ook op zoek naar de "Kabouters van Wroclaw". Wat ooit begon als een ludieke protestactie is nu uitgegroeid tot een verzameling van ruim 200 kabouterbeeldjes, verspreid over de stad.

E Dag 7
Wroclaw - Czestochowa - Krakau
340 km  -  04u15

Onderweg naar Krakau kan je een bezoek brengen aan het Lourdes van Polen: Czestochowa. In het Paulinerklooster op de Jasna Góra (Lichte Berg) wordt de Zwarte Madonna vereerd in de barokke kloosterkerk.

Bij aankomst in Krakau lever je eerst je huurwagen in op de luchthaven.

F Dag 8-9
Krakau

Het gezellige Krakau zal je zeker bijblijven. Ook hier is er een Koninklijk Route en een barbakan, maar het markplein met de Lakenhallen de de gotische Mariakerk, de Floainska-poort, de Wawel-heuvel met koninklijk kasteel en het Kazimierz-district geven je een uitgebreide keuze om je dag te vullen. Vanuit Krakau kan je een bezoek brengen aan de nazi concentratiekampen van Auschwitz-Birkenau (54km) en de unieke zoutmijnen van Wielizcka (20 km). Deze uitstappen leg je best vooraf via Joker vast (prijzen op aanvraag).

G Dag 10
Dag 10

Indien je nog tijd hebt, kan je verder op ontdekking in Krakau. De transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht is inbegrepen.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 9 overnachtingen in een standaard dubbele kamer met ontbijt in de vermelde hotels (of gelijkwaardig)
 • Transfer luchthaven-hotel op dag 1 en hotel-luchthaven op dag 10

 • Huurwagen 6x 24 uur type Hyundai i20 of gelijkwaardig (van dag 2 voormiddag tot dag 7 namiddag)

Opgelet! De vertrekdag voor deze reis is vrijdag, andere dagen zijn mogelijk mits supplement. 

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 •  Alle maaltijden behalve ontbijt

 • Drop-off kosten huurwagen (richtprijs 25 euro)

 • Inkomgelden bezienswaardigheden

 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Lijst van hotels:

Comfort :

 • Polonia Palace 4* Warschau
 • Hotel Bonum 3* Gdansk
 • Hotel Kolegiacki 4* Poznan
 • Hotel Europejski 3* Wroclaw
 • Hotel Senacki 4* Krakau

Deluxe :

 • Hotel Bellotto 5* Warschau
 • Hotel Grand Cru 4* Gdansk
 • Hotel Kolegiacki 4* Poznan
 • Hotel Granary Suite 5* Wroclaw
 • Hotel Copernicus 5* Krakau

 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren