Overslaan en naar de inhoud gaan

Ten zuiden van Salzburg ligt het Saalachtal, een spectaculair en fotogeniek stukje Oostenrijk. Kilometerslange wandelpaden banen zich een weg doorheen spectaculaire kloven of 'Klammen' met loodrechte wanden, langs bergriviertjes en bizarre rotsformaties. Een wildromantisch paradijs voor bergwandelaars van alle leeftijden met zin voor avontuur.

Je kan kiezen uit 2 logeerformules: B&B of halfpension in 'Gästhöfer’.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

De duizelingwekkende Seisenbergklamm

De duizelingwekkende Seisenbergklamm

De vele fotogenieke landschappen van Salzburgerland.

De vele fotogenieke landschappen van Salzburgerland.

Ondergrondse wereld van de Lamprechtshöhle 

Ondergrondse wereld van de Lamprechtshöhle.

Programma

Programma

A Dag 1
Lofer

Aankomst in Lofer vanaf de namiddag. Hier slaap je 2 opeenvolgende nachten (en nog een keer aan het einde van de reis).

Lofer is een mooi plaatsje in het Saalach-dal, gelegen op 50 km ten zuidwesten van het practige Salzburg. Het afwisselende karakter van het gebied waar onze wandeltocht plaatsvindt - Pinzgau genaamd - is te danken aan drie parallelle, van oost naar west lopende bergmassieven. 

Overnachting in Lofer

B Dag 2
Lofer: Maria Kirchental

Via de oude pelgrimsweg maak je een stevige, maar mooie inlooptocht over de Salzburger Steig naar het kerkje van Maria Kirchental. Daarna keer je terug naar Lofer.

15,6 km - Ca. 4,5 uur wandelen - 450 hoogtemeters

Overnachting in Lofer

C Dag 3
Lofer - Unken

Te voet of met de kabellift bereik je het prachtige graasgebied van de Loferer Alm (1425 m). Van hieruit wandel je over de Lochtretalm naar de eerste 'Klamm' van deze reis ('Klamm' is het lokale dialectwoord voor een nauwe kloof of ravijn). De Schwarzbergklamm is al meteen een topper in het rijtje van "mooiste bergkloven in de Alpen": verticale rotswanden rijzen langs elkaar op, in de duistere diepte davert de bergrivier die de kloof in de loop van vele duizenden jaren heeft uitgesleten. Aan de ingang kan je dan ook heel terecht de volgende spreuk lezen: gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo - een druppel holt een steen niet uit door kracht maar door vaak te vallen. Eentje om op weg naar het hotel in Unken over na te denken...

24,1 km - Ca. 8 uur wandelen - 950 hoogtemeters

Je kan de wandeling met 3 of 1,5 u. inkorten door geheel of gedeeltelijk met de kabelbaan naar de Loferer Alm te zweven. Voor de dappersten is er een optionele klim naar de top van de 1542 m hoge Dietrichshorn mogelijk.

Overnachting in Unken

D Dag 4
Unken - Reith

Door de smalle vallei van de rivier de Saalach en onontdekte gehuchtjes trek je naar de Aschauer Klamm met haar ontelbare watervalletjes, kloven, alpenbloemen en natuurlijke stuwbekkens.

Vandaag ligt ook de indrukwekkende Innersbachklamm op je pad. Het water van de Innersbach stort zich hier in zes trappen in de diepte, waar het een kolkend keteldal heeft uitgesleten. Op het eerste zicht lijkt de kloof ontoegankelijk, maar door een ingenieus netwerk van ladders en trappen, vaak vlak boven het bruisende water, kan je dit geologisch wonder toch verkennen.

14,8 km - Ca. 5 uur wandelen - 390 hoogtemeters – 2 korte varianten zonder de Aschauer Klamm

Overnachting in Reith 

E Dag 5
Reith - St. Martin

Je wandelt in zuidwestelijke richting naar Au. Links achter je torenen de drie rotspunten van de "Drei Brüder" boven het landschap uit. De legende gaat dat - heel lang geleden - de "drei Brüder" (drie broers) op een mooie zondagochtend op gemzenjacht gingen, de zondagsmis oversloegen en steeds hoger de bergkam opklommen om nog meer wild te vinden? Als straf voor hun hoogmoed werden ze verrast door een knallend onweer en toen de wolken weggetrokken, konden de dorpelingen die de kerk uitkwamen hun voor eeuwig versteende gestalten boven op de bergkam zien staan.

Van Au, met zijn prachtig gelegen kerkje, trek je door de Mayrbergklamm en donkere bossen naar het groene, door de Loferer Steinberge beschutte graasgebied de Auer Wiesen. Via de Luftensteinpas bereik je tenslotte St.Martin-bei-Lofer.

18,3 km - Ca. 7,5 uur - 950 hoogtemeters - 4 varianten mogelijk, zowel makkelijker als pittiger

Overnachting in St.Martin-bei-Lofer

F Dag 6
St. Martin - Weissbach

Niet lang nadat je St.Martin-bei-Lofer achter je hebt gelaten, kom je terecht in de indrukwekkende Wildenbachschlucht ('Schlucht' is een synoniem van 'Klamm'), met zijn ingenieuze bruggen, holten en watervallen. Duimen voor warm weer want de natuurlijke zwembadjes zijn superleuk om in te ploeteren.
Aan het einde van de tocht volgt de onvergetelijke afdaling door de duizelingwekkende Seisenbergklamm, 600 m lang, 50 m diep en op sommige plaatsen slechts 80 cm breed. Het hoeft niet te verwonderen dat de mensen in vroegere tijden deze kloof als de woonplaats zagen van geesten, kobolden en demonen. 

18,3 km - Ca. 6,5 uur - 815 hoogtemeters - 1 iets kortere variant

Overnachting in Weissbach

G Dag 7
Weissbach - Lofer

Een ondergrondse wereld van diepe grotten die een netwerk van gangen, zalen, watervallen en meertjes geheimhouden vind je in de Lamprechtshöhle. Daar waar de Ödenbach in de rotsbodem een smalle diepe spleet uitgesleten heeft ontstond één van de meest indrukwekkende kloven uit het ganse Alpengebied: de Vorderkaserklamm.

18,4 km - Ca. 6 uur - 590 hoogtemeters - 2 zwaardere varianten mogelijk

Overnachting in Lofer

H Dag 8
Einde

Einde van het programma na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies op basis van formule B&B
 • Ontbijt 
 • Avondmaal (indien formule 'Gasthofer') 
 • Voordeelkaart Saalachtaler Sommercard 
 • Kaart voor gratis openbaar vervoer in de regio
 • Bagagevervoer 
 • Infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen 
 • Originele wandelkaart
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Niet vermelde maaltijden
 • Dranken
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeslag voor logies in formule 'Gasthöfer'
 • evt. taxitransfers
 • evt. verzekering

Bijkomende info

Niveau

Twee stappertjes. Dagtrajecten van 5 à 6 u. over goede paden, beperkte hoogteverschillen. Keuze uit korte en lange varianten.

Reisperiode

Van eind mei tot en met oktober. 

Toeslagen 

 • Formule Gasthöfer (comfortabeler logies en halfpension): € 90 p.p. (7 n.)
 • Hoogseizoenstoeslag 29/6 - 31/8: € 40 p.p.
 • Eenpersoonskamertoeslag: € 50 p.p. (7 n. Kamer & ontbijt); € 75 p.p. (7 n. Halfpension)
 • Prijs extra nacht:
  • € 36 p.p. in formule B&B
  • € 48 p.p. in formule Gasthöfer 

Wat je moet weten over deze reis

Over Oostenrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren