Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbij Salzburg ligt de merenregio van het Salzkammergut, qua sfeer en landschap Oostenrijk in zijn puurste vorm. Tijdens deze gevarieerde avonturenweek verken je de streek rond het mooie Hallstätter-meer. Er valt hier vanalles te beleven. Op het programma staat zowieso een fietstocht, een klim- en een kanodag, een spannende grottentrekking door enge tunnels en een tweedaagse trekking met overnachting in een prachtig gelegen berghut. Kortom, verveling is tijdens deze week uitgesloten!

Wij werken voor dir programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Klettersteig tijdens de avonturenweek in Salzkammergut

Leef je uit tijdens vele sportieve activiteiten.

Overnacht in een berghut.

Overnacht in een berghut.

De mooie Hallstättersee: uitzicht vanuit Hallstatt.

Je verblijft vlakbij de mooie Hallstättersee.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst (A)

Aankomst in een gezellig en familiaal gerund hotel in het centrum van het plaatsje Bad Goisern, een klein en vredig stadje in de Hallstätter-regio dat ideaal gelegen is om het Salzkammergut te ontdekken. 

B Dag 2
Fietsen (O-A)

Je start deze avonturenweek met een fietstocht richting Steeg en langs de oostelijke oever van het mooie Hallstätter-meer. De tocht is licht en niet te lang, er is dus voldoende tijd voor een paar amusante en interessante stops zoals bijvoorbeeld in Obertraun waar je letterlijk de wereld van de speleologie kan induiken bij de spectaculaire ijsgrotten of  in het ijsvrije kanalen-labyrint van de 'mammoetholen'. Deze laatste behoren tot de grootste grotten van Europa, rondleidingen en audiogidsen zijn mogelijk.  Van daaruit fiets je naar het uitermate schilderachtige stadje Hallstadt waar je per tandradbaan naar een zoutmijn kan, die je 7000 jaar terug in de tijd voert. Lees hier alles over de zoutmijnen. Tocht van 31 km, + / - 357 m. Heen- en terug langs dezelfde route die eveneens inkortbaar is.

C Dag 3
Kajakken (O-A)

Salzkammergut is bovenal een streek van meren. Ook de Hallstättersee is uitermate geschikt voor leuke boottochtjes allerlei want het historische dorpje Hallstatt en het aangrenzende Dachsteinmassief in het zuiden maken het idyllische plaatje compleet. Onder leiding van een gids vaar je de rustige Hallstättersee op voor een verkenning van de mooie oevers. Tocht van ca. 3uur.

D Dag 4
Klimmen (O-A)

Op een speelse manier maak je kennis met de wereld van de klimsport. Uiteraard word je hiervoor begeleid door een professioneel opgeleide instructeur (afhankelijk van de weersomstandigheden kan deze activiteit ook doorgaan in een overdekte hal). Activiteit van 3 uur.

E Dag 5
Huttentocht (O-A)

Tijdens een tocht over de Trockentann-alm geniet je echt van de vrijheid in de bergen, je klimt naar de hoger gelegen Goisererhütte (1592 m) en geniet van de immense stilte en het uitzicht op de flanken van het Dachsteinmassief. Je draagt zelf je bagage voor één nacht en geniet ’s avonds van de stevige bergkost die voor je wordt bereid. Tocht van 12 km, 5 à 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 1083 m. Gps-tracks voorzien.

Overnachting in een berghut.

F Dag 6
Huttentocht (O-A)

Na het ontbijt pak je terug je spullen om de afdaling aan te vatten. Tocht van 12 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil: - 1083 m. Je kan ook via een kortere route terug naar beneden maar deze is een stuk steiler. Vandaag is er zeker voldoende tijd om wat te relaxen in de wellness of om bijvoorbeeld een tripje te maken naar het romantische kuurstadje Bad Ischl aan de Wolfgangsee waar keizerin Sissi haar vakanties doorbracht. 

G Dag 7
Grottentrekking (O-A)

De noordelijke kalkalpen bestaan uit een gans netwerk aan grotten en gangen. In de buurt van Obertraun bezoek je de ‘Koppenbrüller Höhle’ die zijn uitgesleten door het stuwende water. Als je met een groepje van 4 bent kan je deelnemen aan een avontuurlijkere trekking in de grotten, je dwaalt dan rond en kruipt hier en daar letterlijk door de enge tunnels en gangen van het labyrint (zie toeslagen - niet geschikt voor mensen met claustrofobie - vanaf 8 jaar). Klik hier voor een beeld van deze Koppenbrüller Höle. Standaard grottenbezoek: 50'. Avontuurlijke grottentrekking: 1,5 uur.

H Dag 8
Einde (O)

Einde van het programma na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies 
  • 6x hotelovernachtingen
  • 1x overnachting in slaapzaal van berghut
 • Ontbijt (O) en avondmaal (A) zoals vermeld
 • Infopakket met routebeschrijving voor de fiets- en wandelroutes
 • Originele wandel- en fietskaart van Salzkammergut
 • Huur van een trekkingfiets voor één dag
 • Alle activiteiten en inkomgelden die vermeld staan in het dagschema onder professionele begeleiding en met de gepaste uitrusting
 • 'Salzkammergut Erlebnis Card' (= kortingskaart op meer dan 110 activiteiten in de regio, deze ontvang je ter plaatse)
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Transfers ter plaatse
 • Lunch
 • Evt. andere inkomgelden (bijvoorbeeld: zoutmijnen, ijsgrotten, mammoetholen,...)
 • Persoonlijke uitgaven en dranken
 • Evt. verzekering

Bijkomende info

Niveau

Eén stappertje: geen zware activiteiten. Voor de wateractiviteiten moet je kunnen zwemmen. Je mag geen hoogtevrees hebben voor de klimactiviteiten en geen claustrofobie voor de wandeling in de Koppenbrüllerhöhle.

Twee stappertjes voor de tweedaagse. De heenweg van de huttentocht is 12 km lang, 5 à 6 uur stappen en met een hoogteverschil van 1088 m klimmen en dalen. De terugweg kan langs dezelfde weg, duurt dan ca. 5 uur, of langs een wat kortere maar steilere weg.

Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Tijdens de tweedaagse draag je zelf de bagage die je nodig acht voor één nacht. In de hut zijn dekens aanwezig, een lichte slaap- of lakenzak volstaat.

Reisperiode

Dagelijks vertrek mogelijk vanaf 09/05 tot 29/09

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer: € 80 p.p.

 • Hoogseizoenstoeslag (enkel volwassenen) in juli en augustus: € 40 p.p.

 • Hoogseizoenstoeslag (enkel volwassenen) indien 2 personen - in juli en augustus: € 50 p.p.

 • Avontuurlijke grottentrekking (1,5 uur) i.p.v. standaard rondleiding (50 min.): € 25 p.p. (mogelijk bij minimum 4 personen en vanaf 8 jaar)

Kinderen (vanaf 8 jaar)

 • kinderen 8-12 jaar: € 460 p.p. (op de kamer bij de ouders) 

 • kinderen 12-15 jaar: € 575 p.p. (op de kamer bij de ouders) 

Wat je moet weten over deze reis

Over Oostenrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren