Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbij Salzburg ligt de merenregio van het Salzkammergut, qua sfeer en landschap Oostenrijk in zijn puurste vorm. Tijdens deze gevarieerde avonturenweek verken je de streek rond het mooie Hallstätter-meer. Op het programma staat sowieso een fietstocht, een klim- en een kanodag, een spannend grotbezoek en een tweedaagse trekking met overnachting in een prachtig gelegen berghut.

Wij werken voor dir programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Klettersteig tijdens de avonturenweek in Salzkammergut

Leef je uit tijdens vele sportieve activiteiten.

Overnacht in een berghut.

Overnacht in een berghut.

De mooie Hallstättersee: uitzicht vanuit Hallstatt.

Je verblijft vlakbij de mooie Hallstättersee.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst

Aankomst in een gezellig, kleinschalig familiehotel even buiten de dorpskern van Gosau, op 20 min. rijden van het Hallstätter-meer (*). Het is ideaal gelegen is om Salzkammergut te ontdekken. Hier verblijf je 6 nachten in halfpension.

(*) Je kan kiezen voor een upgrade - zie 'Logies'.

B Dag 2
Fietsen

Je start deze avonturenweek met een fietstocht richting Steeg en langs de oostelijke oever van het mooie Hallstätter-meer. De tocht is licht en niet te lang, er is dus voldoende tijd voor een paar amusante en interessante stops. Zo is er het mooie en uitermate schilderachtige Hallstadt dat een bezoekje waard is en vanwaar je per tandradbaan naar een zoutmijn kan, die je 7000 jaar terug in de tijd voert. En het ronduit indrukwekkende uitzichtplatform 5fingers.

Tocht van 31 km (inkortbaar), heen- en terug langs dezelfde route, 357 m stijgen en dalen. Of met de boot het meer oversteken en langs andere kant terugfietsen.

 

C Dag 3
Kajakken

Salzkammergut is bovenal een streek van meren. De Hallstättersee is uitermate geschikt voor leuke boottochtjes, met het aangrenzende Dachsteinmassief in het zuiden dat het idyllische plaatje compleet maakt. Onder leiding van een gids kajak je de rustige Hallstättersee op voor een verkenning van de mooie oevers.

Tocht van ca. 3 uur.

D Dag 4
Klimmen

Op een speelse manier maak je kennis met de wereld van de klimsport. Uiteraard word je hiervoor begeleid door een professioneel opgeleide instructeur in een blitse indoor klimhal met 1200 m² klimmuren voor groot en klein in Bad Ischl.

Activiteit van 3 uur.

Aangezien je er dan toch bent, is een bezoek aan het romantische kuurstadje Bad Ischl aan de Wolfgangsee aangeraden. Hier bracht keizerin Sissi haar vakanties door en ze heeft een serieuze stempel op het stadje gedrukt.

E Dag 5
Huttentocht

Tijdens een tocht over de Trockentann-alm geniet je echt van de schoon- en vrijheid van de bergen. Met wat bagage voor 1 nacht wandel je naar de op 1592 m-gelegen berghut, omringd door stilte en uitzichten op de flanken van het Dachsteinmassief. In de hut krijg je een stevig avondmaal voorgeschoteld en daarna is het nog wat relaxen en genieten van die typische sfeer in een Alpen-berghut.

Tocht van 12 km, 5 à 6 uur stappen, hoogteverschil +1083 m, GPS-tracks voorzien.

F Dag 6
Huttentocht dag twee

'What goes up, must come down'!

Tocht van 12 km, ca. 5 uur stappen, hoogteverschil -1083 m. Je kan ook via een kortere, maar wel steilere route naar beneden.

Terug in het hotel, is er tijd om wat te relaxen in de wellness of om bv. een tripje te maken naar de leuke Strobl-rodelbaan.

G Dag 7
Grottentrekking

In dit deel van de (kalk)alpen vind je een netwerk aan grotten en gangen. In de buurt van Obertraun bezoek je de ‘Koppenbrüller Höhle’, uitgesleten door het stuwende water. Tijdens de standaard-rondleiding van 50 minuten krijg je inzicht in de ontwikkeling van de grotten en kan je bijvoorbeeld zien hoe een droge bedding in slechts enkele minuten wordt getransformeerd tot een woeste beek in tijden van hevige regenval of smeltende sneeuw. Klik hier voor een beeld van deze Koppenbrüller Höle.

Als er min. 4 geïnteresseerden zijn, kan je een meer avontuurlijke ontdekkingen van deze en andere grotten ondernemen (zie toeslagen-vooraf te boeken; niet geschikt voor mensen met claustrofobie). 

Standaard grottenbezoek: 50 minuten - Avontuurlijke grottentrekking: 1,5 uur, min. 4 personen en kinderen vanaf 8 jaar.

De rest van de dag is vrij.

H Dag 8
Einde

Einde van het programma na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal
 • infopakket met o.a. fiets- en wandelroutebeschrijving en originele wandel- en fietskaart
 • huur trekkingfiets voor 1 dag
 • activiteiten en inkomgelden zoals vermeld in dagschema onder professionele begeleiding en met gepaste uitrusting: kajaktocht, indoor-klimmen, standaard bezoek Koppenbrüller Höle
 • 'Salzkammergut Erlebnis Card' (geeft korting op meer dan 110 activiteiten in de regio)
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfers ter plaatse
 • middagmaal
 • verblijfstaks: € 1 à 3 per persoon per nacht (vanaf 15 jaar)
 • evt. andere inkomgelden (bv. zoutmijnen, uitzichtplatform, ijsgrotten, mammoetholen,...)
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Prijzen

geldig in 2020 voor 8 dagen / 7 nachten en per persoon

In het standaard-hotel:

Volwassenen: € 630
Kinderen 8-12 jaar: € 460
Kinderen 12-15 jaar: € 580

Prijzen geldig voor 2 volwassenen en 2 kinderen op de kamer. Bij andere samenstelling: prijs op aanvraag.

In het upgrade-hotel:

Volwassenen: € 765
Kinderen 8-12 jaar: € 495
Kinderen 12-15 jaar: € 610 

Prijzen geldig voor 2 volwassenen en 2 kinderen op de kamer. Bij andere samenstelling: prijs op aanvraag.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Dagelijks vertrek mogelijk tussen 9 mei en 29 september.

Wandelniveau

Dit is een reis met niveau  voor de activiteiten en  voor de tweedaagse. Je hoeft dus geen atleet te zijn, maar een beetje conditie en een sportieve ingesteldheid zijn wel nodig.

Voor de kajaktocht moet je kunnen zwemmen, voor de klimactiviteit heb je best geen hoogtevrees en voor het avontuurlijke grottenbezoek is claustrofobie uit den boze.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagage

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Tijdens de tweedaagse draag je zelf de bagage die je nodig acht voor 1 nacht, incluis een lichte slaapzak of lakenzak en een picknick. In de hut zijn dekens aanwezig.

Logies

Standaard boeken we 6 overnachtingen in een familiaal gerund hotel even buiten het centrum van Gosau. Er is een tuin met zonneterras, een spelletjeskamer, een zitruimte, een kleine spa met sauna en een eigen restaurant. 

Mits toeslag kan je overnachten in een traditioneel 'Landhotel' in het gehuchtje St-Agatha, op 3.5 km van het centrum van Bad Goisern en 2 km van het meer. In het nieuw gedeelte bevinden zich de kamers; het historisch gedeelte dateert uit het begin van de 16de eeuw en is een beschermd monument. Er is een tuin, mooie salons, een eigen restaurant  en een spa met sauna een binnen/buitenzwembad. Je slaapt in een tweepersoonskamer of familiekamer met privé-sanitair.

1 overnachting in een berghut: 30 slaapplaatsen verdeeld over 4 kamers. Gemeenschappelijk sanitair.

Honden

Honden zijn toegelaten. Ze mogen niet in de kamers; enkel in een daartoe bestemde ruimte (onder begeleiding). In Oostenrijk moeten honden aan de leiband en een muilkorf dragen. Prijs op aanvraag.

Maaltijden

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Lunch is niet inbegrepen. Je kan de avond voordien een lunchpakket bestellen (ca. € 7), of onderweg iets aankopen of gaan eten.
 • Avondmaal in het logies is inbegrepen.

Toeslagen

Onderstaande prijzen zijn per persoon

 • Avontuurlijke grottentrekking (1,5 uur) i.p.v. standaard rondleiding (50 min.): € 25 (mogelijk bij minimum 4 personen en vanaf 8 jaar; vooraf te boeken)
   
 • Toeslagen in het standaard-hotel:
  • Eenpersoonskamer: € 120
  • Hoogseizoenstoeslag (enkel volwassenen) van 20 juni tot 22 augustus: € 90
    
 • Toeslagen in het upgrade-hotel:
  • Eenpersoonskamer: € 80
  • Hoogseizoenstoeslag (enkel volwassenen) in juli en augustus: € 50
  • Hoogseizoenstoeslag (enkel volwassenen) indien 2 personen in juli en augustus: € 60

Wat je moet weten over deze reis

Over Oostenrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren