Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze fantastische 8-daagse reis combineert het beste van 2 werelden: een verblijf in “de stad van het noorderlicht”, Tromsø en een verblijf in Alta nabij de immense Finnmarksvidda hoogvlakte.

In de jeugdige hippe universiteitsstad kan je deelnemen aan excursies of gewoon de tijd nemen om de stad en haar interessante musea te bezoeken. In Alta verblijf je twee nachten in de heel kleinschalige lodge van Trasti en Trine. Twee op-en-top Noren met een passie voor de natuur, koken en hun husky’s. Laat je volledig onderdompelen in de lokale sferen en geniet er van uitmuntende maaltijden. Een hondensledetocht mag hier niet ontbreken en is inclusief in deze reis! De afsluiter in de regio van Alta is een verblijf is het prachtige Igloo Hotel Sorrisniva, waarna je terugkeert richting Tromsø voor een aantal vrije momenten

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (NO).

Programma

Programma

1 dag 1
Vlucht en bezoek aan Tromsø

In de ochtend vertrek je op Brussels Airport met een rechtstreekse vlucht naar Tromsø. Na aankomst voorzien we een transfer naar de stad. Check-in in Clarion Hotel The Edge. Maak van de vrije namiddag gebruik om de stad te verkennen.

2 dag 2
Naar Alta!

Na het ontbijt voorzien we een transfer naar de luchthaven. Je vliegt met Wideroe van Tromsø (10u20) naar Alta (11u00). In Alta staat de chauffeur op je te wachten voor de transfer naar de sympathieke eigenaars van de lodge “Trasti og Trine”. Zij baten een kleinschalige lodge uit aan de Finnmarksvidda. Johnny Trasti is een gerenommeerde Noorse chef-kok die je met veel plezier de lekkerste gerechten op tafel tovert.

Geniet van je vrije namiddag. ’s Avonds word je getrakteerd op een gastronomisch 3-gangendiner.

dag 3
Hondensledetocht

Na een stevig ontbijt maak je kennis met de honden van Trasti & Trine. Zij zijn niet alleen gekend voor hun lodge, ze runnen ook een befaamde huskykennel. Bij het ontwikkelen van hun aanbod staan hun honden altijd centraal. Er gaat niks boven hun welzijn. Trasti & Trine doen niets liever dan hun respect, hun nederigheid en hun liefde voor hun honden en de natuurervaringen te delen met hun gasten.

Het enthousiaste geblaf van de honden hoor je vaak al van ver. Voor het vertrek krijg je de nodige thermische kledij (overall, wanten, muts en winterschoenen). De gids maakt je wegwijs in het besturen van de slede. Alle honden hebben een eigen hok waar hun naam op staat. Je krijgt een lijstje van welke honden uw team zullen vormen. Je mag dan zelf de honden gaan halen en in hun harnas hijsen. Je wordt hierbij natuurlijk geholpen door de gidsen.

Wanneer iedereen klaar is, gaat de poort van de kennel open en bereikt hun enthousiasme een hoogtepunt. Je laat de rem los en ineens wordt het muisstil. Je hoort enkel nog het geluid van de pootjes en van de slede op de sneeuw.
Na een prachtige rit doorheen de bossen en over de vlaktes wordt er gestopt om een vuurtje te maken en geniet jevan een wildernislunch. je keert terug naar de kennel waar je afscheid neemt van je viervoeters. Rond 16 uur ben je opnieuw aan de lodge.

’s Avonds is er tijd genoeg om tijdens het 3-gangendiner terug te blikken op een geslaagde dag!

2 dag 4
Vrije dag & gastronomische verwenning

Geniet vandaag van je vrije dag. De lodge ligt te midden van de natuur, vlakbij een meer. Maak er een korte wandeling of ontspan in de zalig warme sauna (niet inclusief). De lounge lonkt voor een rustige namiddag en een kop koffie. Het is natuurlijk ook mogelijk om op voorhand nog een extra excursie te reserveren, deze vind je onder 'bijkomende info'.

’s Avonds worden uw smaakpapillen verwend! Johnny Trasti heeft jaren ervaring in de kookwereld en gebruikt enkel lokale producten. Laat je tijdens het culinaire 4-gangendiner verwennen door één van de beste chefs van Noorwegen!

dag 5
Sorrisniva Igloo Hotel

Na het ontbijt voorzien we een transfer naar het Sorrisniva Igloo Hotel. Dit indrukwekkende bouwwerk uit sneeuw en ijs is wel 2.000 m² groot. Het wordt elk jaar opnieuw opgebouwd en is dus elk jaar uniek!
Hier zal je één van de koudste nachten van je leven beleven. Slapen doe je er op bedden met rendiervellen en een lekker warme slaapzak in een van de ijskamers. Er is een nabijgelegen gebouwtje met een kleedkamer, lockers, douches en toiletten. Hier kan je opwarmen en ontspannen.

We voorzien lunch aan het hotel. De namiddag krijg je opnieuw vrij. We raden aan om optionele excursies bij boeking te reserveren. De kans is groot dat er ter plaatse geen beschikbaarheid meer is. Onder 'bijkomende info' vind je de nodige informatie.

Geniet van een gastronomisch 3-gangendiner vooraleer je onder de wol kruipt.

3 dag 6
Vrije dag en terugkeer naar Tromsø

Geniet van het ontbijt in het gezellige restaurant bij het sneeuwhotel. Ook vandaag voorzien we de nodige vrije tijd voor optionele activiteiten. Lunch wordt voorzien in het sneeuwhotel.
In de late namiddag brengt een transfer je terug naar de luchthaven van Alta voor een vlucht terug. ’s Avonds bevind je je opnieuw in Tromsø waar je wederom in het Clarion Hotel The Edge overnacht.

 

3 dag 7
Tromsø

Tromsø is best de moeite om een paar dagen te spenderen. Je kan eventueel nog een optionele excursie reserveren, maar neem ook zeker de tijd om deze levendige stad te ontdekken. Kuier door het kleine centrum, wandel eens tot aan de IJszeekathedraal en breng een bezoek aan één van de musea. Het avondmaal is niet inclusief, want Tromsø heeft heel wat te bieden. Bij de reisdocumenten krijg je van ons alvast enkele tips met goede eetadresjes!

3 dag 8
Vertrek

Je wordt opgepikt aan The Edge voor de transfer naar de luchthaven. We voorzien een rechtstreekse vlucht van Tromsø naar Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Rechtstreekse vluchten Brussel – Tromsø – Brussel
 • Vluchten Tromsø – Alta – Tromsø met Widerøe
 • Luchthaventaksen
 • Transfers in Tromsø en Alta
 • 3 overnachtingen in Clarion Hotel The Edge met ontbijt
 • 3 overnachtingen bij Trasti&Trine in volpension
  • 3x ontbijt
  • 1x lunch tijdens de excursie, 2x in de lodge
  • 2x driegangendiner en 1x gastronomisch viergangendiner
 • 1 overnachting in Sorrisniva Igloo Hotel in volpension (2x lunch, 1x ontbijt, 1x driegangediner)
 • Dagtocht met de hondenslede bij Trasti&Trine
 • Engelstalige gidsen tijdens de excursies

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering:
 • Optionele excursie

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

OPTIONELE EXCURSIES BIJ TRASTI & TRINE

Met de hondenslede op zoek naar noorderlicht

Het is donker en stil, maar de sneeuw en de zaklamp op je hoofd geven je net genoeg licht voor een wonderbaarlijke ervaring in de Noorse winternacht. In de late namiddag word je opgepikt voor een avondlijke hondensledetocht door de Alta-vallei. Bij terugkeer in de kennel kan je genieten van wat rust en verhalen over het leven in en rond de hondenkennel. Tijdens het tweede deel van de excursie ga je met een gids op jacht naar het noorderlicht. Afhankelijk van de voorspellingen zal de rit met het busje wat korter of wat langer zijn.

 • € 330 per persoon
 • Duur: 16u30 tot 23u
 • Minimum 2 deelnemers

Kennismaking met de husky’s

Tijdens deze korte sledetocht maak je kennis met de schattige husky’s en kan je een eerste ervaring opdoen voor langere tochten. Eenmaal je de kennel inkomt groeten de zeer enthousiaste husky’s je met hun lief uiterlijk! Ieder krijgt zijn hondenteam toegewezen en alvorens je vertrekt legt de gids je de kneepjes van het vak uit. Eenmaal vertrokken in de vrije natuur worden de honden stil en kan je genieten van de prachtige stille natuur. Je zal even halt houden om eventueel van bestuurder te wisselen en om een koffie of thee te nuttigen.

 • € 165 per persoon
 • Duur: 10u tot 16u30
 • Minimum 2 deelnemers

Dagtocht met eigen huskyteam

Je vertrekt ’s morgens voor de tocht van je leven! Na duidelijke instructies van de gids over de do’s en don’ts van het mennen vertrek je elk met uw hondenslede de wilde natuur in van Noors Lapland. Deze tocht neemt je mee naar de prachtige bergen en adembenemende landschappen. ’s Middags stop je voor een welverdiende, huisbereide wildernislunch. Het best voorzie je een waterdicht rugzakje om je persoonlijke spullen in op te bergen. U komt rond 16u terug aan in Alta en gaat van daaruit terug naar de lodge.

 • € 265 per persoon
 • Duur: 9u30 tot 16u
 • Minimum 2 deelnemers

OPTIONELE EXCURSIES SORRISNIVA IGLOO HOTEL

Algemeen

 • Excursies zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en van de sneeuwcondities.
 • Je wordt steeds begeleid door ervaren Engelstalige gidsen.
 • Bij alle activiteiten krijg je een volledige thermische winteruitrusting en laarzen.
 • Sneeuwscootersafari: je moet minstens 18 jaar zijn en over een geldig rijbewijs beschikken om met een sneeuwscooter te mogen rijden. Jongere passagiers zijn welkom. De bestuurders dienen voor vertrek een aansprakelijkheidsovereenkomst ondertekenen voor activiteiten georganiseerd door Sorrisniva.

Sneeuwscootersafari

Ervaar het arctische licht en de natuur tijdens een sneeuwscootertocht door de vallei van Alta naar de Finnmark hoogvlakte. De gids geeft je voor aanvang meer uitleg over het besturen van de scooter. Je dient hiervoor geen eerdere ervaring te hebben. Geniet tijdens deze kortere tocht van de prachtige landschappen en winterse ervaringen.

 • € 190 per persoon (2 personen per scooter) / € 205 per persoon (1 persoon per scooter)
 • Duur: 11u30 tot 14u (30 tot 35 km)
 • Minimum 2 deelnemers

Noorderlichtsafari

De weersvoorspellingen bepalen het traject van deze avond. De gids neemt je met een busje mee naar de regio met de beste weersvoorspellingen zodat je zoveel mogelijk kans hebt om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. De gids zal je met plezier meer vertellen over dit unieke fenomeen en over het de cultuur en de geschiedenis van Alta.

 • € 160 per persoon
 • Duur: 20u tot 23u
 • Minimum 2 deelnemer

Rendieren en de Sami cultuur

Beleef en unieke en intrigerende ervaring te midden van een adembenemend landschap. Een Samifamilie begeleid je door onvergetelijke momenten die hun verleden markeren en hun cultuur presenteren. Je ontmoet natuurlijk ook hun rendieren en maakt er een ritje met een rendierslede. Geniet ook van de typische ‘joik’, een mijlpaal in de Samicultuur. Je kan deze excursie overdag of ’s avonds reserveren, indien je deze ’s avonds reserveert duurt de excursie langer en ga je opzoek naar het fenomenale noorderlicht. Koffie en een snack zijn overdag inbegrepen.

Overdag

 • € 160 per persoon
 • Duur: 11u tot 12u30 (2,5 à 3 km sledetocht – 2 personen per slede naast elkaar)
 • Minimum 2 deelnemers – maximum 12 deelnemers

’s Avonds

 • € 205 per persoon
 • Duur: 20u tot 22u30 (2,5 à 3 km sledetocht – 2 personen per slede naast elkaar)
 • Minimum 2 deelnemers – maximum 12 deelnemers

OPTIONELE EXCURSIES IN TROMSØ

ALGEMEEN:

 • Excursies zijn steeds afhankelijk van de weersomstandigheden en van de sneeuwcondities.
 • Je wordt steeds begeleid door ervaren Engelstalige gidsen.
 • Walvissafari: We kunnen moeder natuur niet aanpassen en kunnen dus ook niet garanderen dat je walvissen zal zien. Het walvisseizoen loopt normaliter van oktober tot januari, maar we kunnen niet voorspellen wanneer de walvissen aankomen of vertrekken in de omgeving. Als de walvissen eerder dan verwacht vertrekken, dan kunnen we een mooi alternatief aanbieden: de fjordcruise.
 • Rendiersledetocht & Samicultuur: de sledetocht is steeds onder voorbehoud van sneeuwcondities. Als er niet genoeg sneeuw ligt, wordt een excursie zonder sledetocht georganiseerd of wordt de sledetocht ingekort.
 • Sneeuwscootersafari: je moet minstens 18 jaar zijn en over een geldig rijbewijs beschikken om met een sneeuwscooter te mogen rijden. Jongere passagiers zijn welkom (min. 6 jaar).
 • Sneeuwschoenwandeling van 5 uur: deze excursie is niet geschikt voor mensen met een hartaandoening of mensen met een beperkte fysieke conditie.

NOORDERLICHTEXCURSIES

Noorderlicht workshop

Tijdens deze korte activiteit kom je alles te weten over het noorderlicht en hoe je dit natuurfenomeen het best kan vastleggen. De gids geeft je meer uitleg over de DO’s en DONT’s van nachtfotografie, de herkomst van het noorderlicht en hoe ze de weerspatronen interpreteren om de beste plaats uit te kiezen om het fenomeen te kunnen spotten. Deze activiteit geldt als absolute meerwaarde voor iedereen die geïnteresseerd is “lady Aurora”!

 • Prijs: € 30 pp
 • Periode: 01.09.18 tot 10.04.19
 • Vertrek: 16u15 (duur: 1,5 uur) aan het Radisson Blu Hotel
 • Inbegrepen: een goed geïnformeerde en toegewijde Engelssprekende fotograaf en gids
 • Niet vergeten mee te nemen: DSLR-camera of andere waar je de instellingen (vooral ISO-waarde en sluitertijd) van kan aanpassen

Aurora Safari naar een Base Station

Je wordt aan het Radisson Blu Hotel opgepikt voor de transfer naar één van de basestations. De bus zal je naar 1 van de Base Stations in de omgeving van Tromsø brengen. Ze liggen allemaal in een andere richting te vertrekken vanuit Tromsø. In elk basiskamp is een lokale gids aanwezig. Er zijn warme shelters (tent/lavvu of gebouw), toiletten, thermische overalls en fotostatieven. Je kan ook buiten aan een vuurtje genieten van de omgeving.

Aan de hand van de voorspellingen wordt er gekozen naar welk(e) kamp(en) er gegaan wordt. Als de weersomstandigheden tijdens de avond zouden wijzigen, dan wordt er gekeken of er niet beter naar  een andere locatie gegaan wordt. Indien dit het geval zal de groep zich de rest van de avond met de bus verplaatsen om open hemel te zoeken. Er wordt koffie, warme chocomelk en cake voorzien. Tijdens de busrit wordt een film getoond over het Noorderlicht.

Opgelet: er is geen maaltijd voorzien tijdens de noorderlichtexcursie, dus u zorgt er best voor dat u ervoor al gegeten hebt.

 • Prijs: € 120 / kind 4-12j € 65 pp / kind 0-3j gratis
 • Periode: 19.10.18 tot 31.03.19
 • Vertrek: 18u15 (duur: 5 à 7 uur) aan het Radisson Blu Hotel
 • Inbegrepen: transfer naar het basisstation met een comfortabele bus, introductiefilm over Noorderlicht tijdens de busrit, warme chocolademelk, thee, koffie, cake
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij en schoenen, muts, sjaal, wanten

Noorderlicht cruise

Vanop een comfortabele boot kan je met wat gelukt ‘Lady Aurora’ bewonderen. De boot heeft een ruim dek, een warme lounge en er worden warme dranken voorzien. De rondvaart zal in ‘beschermde’ wateren plaatsvinden, waardoor u normaal gezien weinig hinder zal ondervinden van wind, water en golven. Aangezien er op zee geen hinder is van lichtpollutie is dit een speciale manier om het noorderlicht te zien.

 • Prijs: € 150 pp / kind -12j € 75 pp / kind 0-3j gratis
 • Periode: 01.11.18 tot 31.03.19 (niet op 24/12)
 • Vertrek: 18u45 (duur: 3 à 4 uur) aan de kade
 • Inbegrepen: thermische kledij en zwemvest, koffie/thee en koekjes
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij en schoenen, muts, sjaal, wanten

Rendiersledetocht & op zoek naar noorderlicht

Breng een bezoek aan een Sami nederzetting en maak er kennis met deze fascinerende mensen en hun rendieren. De Sami en hen rendieren wonen al honderden jaren in het noorden van Scandinavië en pas recent begonnen ze met het uitnodigen van gasten in hun kamp. ’s Avonds is dit een magische locatie waar u een grote kans hebt om noorderlicht te spotten.

Je krijgt een korte uitleg en neemt plaats in een slede. Geniet van een tochtje van ongeveer 30 minuten. Achteraf kan je smullen van een typisch Sami-gerecht: bidos of rendiersoep. Deze wordt geserveerd in een ‘gamme’, een houten gebouwtje. Een vegetarische maaltijd is mogelijk (dit dient doorgegeven te worden bij boeking!). Je wordt ook uitgenodigd in de ‘lavvu’ (tent) waar je bij een gezellig vuur luistert naar de verhalen. Je wordt er ook getrakteerd op een ‘joik’, traditionele Sami liederen.

 • Prijs: € 190 pp / kind 4-12j € 95 pp / kind 0-3j gratis
 • Periode: 01.11.18 tot 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Vertrek:
  • 1/11 tot 20/3: 17u45 aan het Radisson Blu Hotel
  • 21/3 tot 31/3: 18u45 aan het Radisson Blu Hotel
 • Duur: 4 à 5 uur
 • Inbegrepen: transfers (45 min. enkel), rendiersledetocht (+/- 30 min.), Sami verhalen en Joik, rendiersoep en warm drankje, thermische overall
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, winterschoenen, muts en wanten

Avondmaal in een Sami kamp

Je wordt tijdens deze avondactiviteit ondergedompeld in de cultuur van de Sami. Je krijgt de kans om de rendieren eten te geven en zal samen met de Sami genieten van een traditioneel avondmaal. Na de maaltijd in de “gamme” (een traditionele Sami hut), neemt men je mee naar de “lavvu”, een Sami tent die gebruikt wordt tijdens de migraties van de rendieren. Je wordt uiteraard ook getrakteerd op de “joik” (Sami gezangen). Met wat geluk kan je vanop deze prachtige locatie noorderlicht spotten!

 • Prijs: € 160 pp / kind 4-12j € 90 pp
 • Periode: 15.11.18 tot 15.04.19 (niet op 24 en 31 december)
 • Vertrek: 17u45 (duur: 4 à 5 uur)
 • Inbegrepen: transfers (30 min. enkel), Sami verhalen en Joik, 3-gangen avondmaal
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, winterschoenen, muts en wanten

Winteravontuur

Reis terug in de tijd en haal de beste winterse jeugdherinneringen op. Volg de gids tijdens een tochtje op sneeuwschoenen, maak een vuurtje, slee de heuvel af, …

Een korte transfer (10 minuten) brengt je naar de noordzijde van het eiland Tromsøya naar een mooi plekje waar je kan proeven van verschillende winterse activiteiten. Geniet van korte een sneeuwschoenwandeling met de gids. Bij terugkeer in het kamp, maak je samen een kampvuur en kan je er opwarmen met een drankje.

 • Prijs: € 95 pp / kind 4-12j € 55 pp
 • Periode: 26.12.17 tot 31.03.18 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Vertrek: 17u45 (duur: 3 uur)
 • Duur: +/- 3 uur
 • Inbegrepen: transfers (10 min. enkel), huur van de materialen, warme drank en Noorse cake
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, winterschoenen, muts en wanten
 • Opmerking: schoenmaat, lengte en gewicht van elke deelnemer moet bij boeking doorgegeven worden!

HUSKY’S, SCOOTERS EN FJORDEN

Huskysafari ochtend
Huskysafari middag

Je wordt opgepikt aan het Radisson Blu Hotel voor een transfer naar het startpunt van de hondensledetocht (ong. 40min.). Dit bevindt zich in een schitterende vallei net buiten Tromsø met zicht op de Lyngen Alps en enkele ruwe fjorden. Voor anderhalf uur zal dit het panorama zijn waar je samen met de viervoeters door zal sleeën. Op de huskyfarm maak je kennis met de husky’s en krijg je uitleg over hoe je de hondenslede moet besturen. 120 enthousiaste husky’s zijn er helemaal klaar voor! Per team van twee zal je om de beurt de slede besturen. Tijdens deze excursie word je begeleid door zeer ervaren gidsen. Je bestuurt zelf de slede!

 • Prijs: € 190 pp (2 personen per slede) – minimum leeftijd is 12 jaar!
 • Periode: dagelijks van 01.12.18 tot 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Vertrek: 08u15 of 11u30 (duur: 4 à 5 uur – hondensledetocht 1,5 uur – 15km) aan het Radisson Blu Hotel
 • Inbegrepen: transfers met een comfortabele bus, thermische pakken, schoenen en wanten, warme chocomelk, koffie, thee en cake
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, muts, sjaal, warme sokken
 • Opmerking: bijna iedereen kan een hondenslede besturen, maar u dient over een goede fysieke conditie te beschikken (af en toe moet u bvb. eens helpen de slede de heuvel op te duwen).

Sneeuwscootertocht in de Lyngen Alps

Deze fantastische sneeuwscootertocht neemt je mee door fjorden en bergen, en geeft je de kans om optimaal de genieten van de fantastische Noorse natuur en uitzichten. De gids geeft je een goede uitleg vooraleer je op pad gaat. U deelt de scooter steeds met 2 personen (bestuurder en passagier). Halfweg kan je eens wisselen van plaats. Er wordt genoeg tijd voorzien om foto’s te nemen en onderweg even op adem te komen. Terug aan het kamp wordt er een vissoep voorzien met lokaal gebakken brood (vegetarisch alternatief mogelijk).

 • Prijs: € 195 pp / kind 6-12j € 95 pp
 • Periode: 01.12.18 tot 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities) – niet mogelijk op 24/12, 25/12, 26/12 en 1/1
 • Vertrek: 8u15 (duur: +/- 7 uur) aan het Radisson Blu Hotel
 • Inbegrepen: transfer met een comfortabele bus tot het startpunt van de excursie (+/- 70 minuten incl. ferrytocht), thermische overall, winterschoenen, wanten en helm, lunch (soep)
 • Niet vergeten mee te nemen: thermisch ondergoed en sokken, muts

Natuursafari met R.I.B-boot 

Een activiteit voor natuurliefhebbers die zo dicht mogelijk bij de Noorse fauna en flora willen geraken. Het machtige uitzicht op de stad, de fjorden en de bergen laat niemand onberoerd. Wie weet maak je wel kennis met het wildleven in de regio: bruinvissen, zeearenden, zeehonden en tal van Arctische vogelsoorten. Naar het begin en het einde van het walvisseizoen toe, kan er zelfs een orka of bultrug gespot worden.

Je komt samen aan het Radisson Blu Hotel waar de nodige kledij voorzien wordt. Afhankelijk van de weersomstandigheden vertrek je met de RIB-boot direct vanuit de haven of zal je eerst kort meegaan met de catamaran om dan over te stappen op de RIB-boot.

Het weer langs de Noorse kust is heel onvoorspelbaar en kan snel wijzigen. Zorg ervoor dat je goede winterkledij aanhebt tijdens deze trip. Door veranderende weersomstandigheden kan de activiteit heel kort voor vertrek of zelfs tijdens de activiteit gewijzigd worden.

 • Prijs: € 175 pp
 • Periode: dagelijks van 20.10.18 tot 31.03.19
 • Vertrek: 8u45 (duur: 3 uur) aan het Radisson Blu Hotel
 • Inbegrepen: thermische overall, winterschoenen, zwembril en reddingsvest, koffie/thee en koekjes
 • Niet vergeten mee te nemen: thermisch ondergoed, sokken, muts, wanten, warme jas en winterschoenen
 • Opmerking: niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar en mensen met rugklachten, hartproblemen, zwangere vrouwen of mensen met een beperkte mobiliteit

Fjordcruise Tromsø

Geniet van een rondvaart doorheen de prachtige noord-Noorse fjorden aan boord van een comfortabele boot. De zee is al generaties lang van vitaal belang voor de bevolking in deze regio. Geniet van de immense vergezichten en impressionante bergen. De gids vertelt je meer over de omgeving en wat je allemaal te zien zal krijgen. De grote van de boot zal afhankelijk zijn van het aantal passagiers en de weersomstandigheden. Ze zijn allemaal comfortabel ingericht en hebben allemaal een kiosk aan boord waar je snacks en drankjes kan kopen.

Het weer langs de Noorse kust is heel onvoorspelbaar en kan snel wijzigen. Zorg ervoor dat je goede winterkledij aanhebt tijdens deze trip. Door veranderende weersomstandigheden kan de activiteit heel kort voor vertrek of zelfs tijdens de activiteit gewijzigd worden.

 • Prijs: € 150 pp / kind 4-12j € 75 pp / kind 0-3j gratis
 • Periode: 26.01.19 tot 31.03.19
 • Vertrek: 8u45 (duur: 3 à 5 uur) aan de kade
 • Inbegrepen: thermische overall en reddingsvest, koffie, thee en koekjes.
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij en schoenen, muts, sjaal, wanten.

DE SAMI EN HUN RENDIEREN

Rendiersledetocht & Samicultuur – RVETOS04

Breng een bezoek aan een Sami nederzetting en maak er kennis met deze fascinerende mensen en hun rendieren. De Sami en hen rendieren wonen al honderden jaren in het noorden van Scandinavië en pas recent begonnen ze met het uitnodigen van gasten in hun kamp.

Je krijgt een korte uitleg en neemt plaats in een slede. Geniet van een tochtje van ongeveer 20 à 25 minuten. Achteraf kan u genieten een een typisch Sami-gerecht: bidos of rendiersoep. Deze wordt geserveerd in een ‘gamme’, een houten gebouwtje. Een vegetarische maaltijd is mogelijk (dit dient doorgegeven te worden bij boeking!). Je wordt ook uitgenodigd in de ‘lavvu’ (tent) waar je bij een gezellig vuur luistert naar de verhalen. Je wordt er ook getrakteerd op een ‘joik’, traditionele Sami liederen.

 • Prijs: € 185 pp / jongere 13-17j € 170 pp / kind 4-12j € 95 pp / kind 0-3j gratis
 • Periode: 01.11.18 tot 30.04.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Vertrek: 9u45 (duur: 4 à 5 uur) aan het Radisson Blu Hotel
 • Inbegrepen: transfers (30 min. enkel), rendiersledetocht (20 à 25 min.), Sami verhalen en Joik, rendiersoep en warm drankje, thermische overall
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, winterschoenen, muts en wanten

Deze excursie kan ook geboekt worden als avondexcursie (zie noorderlichtexcursies).

Op bezoek bij de Sami en hun rendieren

Je wordt met de bus naar de Sami-familie gebracht waar de rendieren op je wachten. Eens aangekomen word je volledig ondergedompeld in de leefwereld van  de oorspronkelijke bevolking van Lapland. Breng een bezoek aan een Sami nederzetting en maak er kennis met deze fascinerende mensen en hun rendieren. De Sami en hen rendieren wonen al honderden jaren in het noorden van Scandinavië en pas recent begonnen ze met het uitnodigen van gasten in hun kamp.

Je krijgt de kans om de rendieren eten te geven en zal samen met de Sami genieten van een traditionele lunch. Na de maaltijd in de “gamme” (een traditionele Sami hut), neemt men je mee naar de “lavvu”, een Sami tent die gebruikt wordt tijdens de migraties van de rendieren. Je wordt uiteraard ook getrakteerd op de “joik” (Sami gezangen).

 • Prijs: € 120 pp / kind 6-12j € 75 pp / kind 0-5j gratis
 • Periode: 15.11.18 tot 15.04.19
 • Vertrek: 09u45 (duur: 3 à 4 uur)
 • Inbegrepen: transfers (30 min. enkel), Sami verhalen en joik, lunch, voederen rendieren
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, winterschoenen, muts en wanten

SNEEUWSCHOENEN, LANGLAUFEN & IJSVISSEN

Sneeuwschoenwandeling 2u

Deze sneeuwschoenwandeling is ideaal voor beginners en families met kinderen! Na een korte transfer bind je de sneeuwschoenen aan en krijg je de nodige uitleg van de gids. Die neemt je mee op pad voor een rustige wandeling over het eiland. Er wordt regelmatig gestopt voor foto’s en informatie. Tussendoor wordt een pauze gehouden met warme dranken en traditionele Noorse cake (Lefse).

 • Prijs: € 85 pp / kind 4-12j € 55 pp
 • Periode: 01.11.18 tot 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Vertrek: 9u45 (duur: 2 uur) aan het Radisson Blu Hotel
 • Inbegrepen: transfers (10 min. enkel), huur van de sneeuwschoenen, warme drank en Noorse cake
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, winterschoenen, zonnebril, muts en wanten
 • Opmerking: schoenmaat, lengte en gewicht van elke deelnemer moet bij boeking doorgegeven worden!

Sneeuwschoenwandeling Kvaløya

Kies voor deze excursie als het wat meer mag zijn! Een transfer brengt je naar het eiland Kvaløya waar je de sneeuwschoenen aanbindt en een korte uitleg krijgt. Samen met de gids wandel je naar één van de bergtoppen op het eiland. Bovenaan word je beloond met een prachtig uitzicht (als het weer meezit natuurlijk). Er wordt af en toe gestopt en tijdens een langere stop wordt er een snack en drankje geserveerd. Je zal tijdens deze excursie ongeveer 400m stijgen en dient dus over een goede fysieke conditie te beschikken. Je hoeft geen ervaring te hebben met sneeuwschoenen.

 • Prijs: € 130 pp
 • Periode: 01.11.18 tot 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Vertrek: 9u45 (duur: 5 uur) aan het Radisson Blu Hotel
 • Inbegrepen: transfers (40 minuten enkel), huur van de sneeuwschoenen, warme drank en Noorse cake
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, winterschoenen, zonnebril, muts en wanten
 • Opmerking: schoenmaat, lengte en gewicht van elke deelnemer moet bij boeking doorgegeven worden!

Langlaufen ochtend
Langlaufen middag

Langlaufen is dé nationale sport van Noorwegen. Deze 3 uur durende excursie is ideaal voor beginners. De tocht gaat over redelijk vlak terrein en voorbereide sporen. Je wordt naar het noordelijkste deel van het eiland van Tromsø gebracht, waar je een introductie zal krijgen alvorens van start te gaan. je krijgt uitgebreid uitleg en oefent enkele technieken in. Na wat oefenen trek je er op uit voor een tochtje. Tussendoor wordt een pauze gehouden met warme dranken en traditionele Noorse cake (Lefse).

 • Prijs: € 110 pp
 • Periode: 01.11.18 tot 31.03.19 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Vertrek: 8u15 of 12u45 (duur: 3 uur)
 • Inbegrepen: transfers (10 min. enkel), huur van het langlaufmateriaal, warme drank en Noorse cake
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, zonnebril, muts en wanten
 • Opmerking: schoenmaat, lengte en gewicht van elke deelnemer moet bij boeking doorgegeven worden!

IJsvissen

Tijdens deze activiteit ontdek je een verborgen plekje niet ver van de stad. Dit kleine paradijs is niet gekend bij de grote massa waardoor je hier kan kennismaken met de lokale bevolking en de prachtige, ongerepte omgeving. Eens aangekomen in het kleine dorpje neemt de gids je mee naar een bevroren meer waar je naar hartenlust kan ijsvissen. Geniet van de uitzichten en de prachtige Noorse natuur. Een warm drankje en een snack worden voorzien.

 • Prijs: € 140 pp
 • Periode: 15.01.1 tot 30.04.19 (afhankelijk van de ijscondities)
 • Vertrek: 9u45 (duur: 5 uur) aan het Radisson Blu Hotel
 • Inbegrepen: transfers (60 min. enkel), gebruik ijsvismateriaal, warme drank en Noorse cake
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, winterschoenen, zonnebril, muts en wanten

Wat je moet weten over deze reis

Over Noorwegen

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren