Overslaan en naar de inhoud gaan

Op deze reis maakt u kennis met de 3 mooiste eilandengroepen van Noorwegen. We durven zelfs te stellen “de mooiste eilanden van de hele wereld”. Hamn I Senja is een oud vissersdorp, gelegen op het prachtige eiland Senja. Ongerepte, ruige, wilde natuur bleef hier door de eeuwen heen intact. Dankzij de “Finnsnesbrug” en de in de zomer frequent varende ferry’s is contact met de rest van Noorwegen mogelijk en vinden steeds meer bezoekers de weg naar deze parel aan de Noorse kust. De Vesterålen is een groep van eilanden verbonden door tunnels en bruggen en heeft een aantal prachtige vissersdorpen en wandelingen in petto. Het mooiste ontdekt u op het einde van uw reis: de Lofoten eilandenarchipel. Ontdek de schoonheid van deze regio, gelegen boven de poolcirkel tussen Fiskebøl en Å. U ontdekt op deze reis de mooiste routes, dorpen en landschappen van Noorwegen.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (NO).

 

De hoogtepunten van deze reis

Tromso
Tromso

Ontdek Tromsø: “Parijs van het Noorden”!

Rorbu in Lofoten
Rorbu in Lofoten

Bezoek de pittoresque vissersdorpjes op de Lofoten.

Lofotenstrand
Lofotenstrand

Een strandwandeling op één van de vele prachtige witte stranden.

Programma

Programma

A Dag 1
Vlucht naar Tromsø

Vlucht via Oslo naar Tromsø met Scandinavian Airlines. Ophalen van de huurwagen en kort rit naar het centrum van Tromsø, “Parijs van het Noorden”. Bezoek alvast het museum Polaria en de IJszeekathedraal. Of geniet van culinaire verwennerij in restaurant Fiskekompaniet. Verblijf in het gloednieuwe Clarion The Edge Hotel.

B Dag 2 - 3
Senja: ruige berglandschappen en lieflijke fjorden (125km)

Over de brug bereikt u het bergachtige eiland Kvaløya, waar u in Brensholmen de ferry neemt (45 min.) naar Botnhamn op het eiland Senja. Senja is het tweede grootste eiland van Noorwegen en was eeuwen lang min of meer afgesloten van het vasteland. Hoge bergen, wilde landschappen, geïsoleerde vissersdorpen en kronkelende wegen domineren dit unieke eiland. U verblijft de volgende 2 nachten in een grote suite of appartement van Hamn I Senja op de winderige westkust in het dorpje Skaland, met de machtige oceaan als buur. Tijdens deze twee prachtige dagen ontdekt u Senja met de huurwagen. De wilde natuur heeft het onmogelijk gemaakt om op het eiland een ringweg aan te leggen, dus u ontdekt de verborgen schatten één voor één, met uw hotel als thuisbasis. Neem uw tijd! Dit is een ware ‘once-in-a-lifetime’-ervaring. Twee of drie personen slapen in Hamn I Senja in een grote suite. Vanaf 4 personen slaapt u in een appartement.

C Dag 4
Vissersdorpen en walvissen op Vesterålen (10km indien ferry)

Naar Gryllefjord voor een 2-uur durende overtocht naar Andenes, het noordelijkste puntje van de Vesterålen archipel. Maak alvast een rondrit langs de mooie weg van het eiland Andøya of bezoek de vissersdorpen Nyksund en Nykvåg. Of probeer de koninginnewandeling tussen Stø en Nyksund! U kan tijdens uw verblijf op Vesterålen deelnemen aan een walvissafari vanuit Andenes als u dat wenst (optioneel – € 110 per persoon). Dit kan bijvoorbeeld op dag 5, voor dat u door rijdt naar Lofoten. Deze start nabij hotel Marena waar u ook verblijft. Deze unieke walvissafari begint met een diapresentatie en uitgebreide uitleg in het walviscentrum te Andenes. Nadien volgt een 3 tot 5 uur durende boottocht. Doet u liever wat anders, geniet dan van een verkenning van de Vesterålen eilanden. De kustweg op het eiland Andøya bijvoorbeeld voert langs de oceaan en langgerekte, witte stranden. Deze weg is een 58 kilometer lang traject tussen Andenes en Bjørnskinn en is immens prachtig en vlakbij de machtige open zee!

D Dag 5 - 7
Lofoten: parel van Noorwegen (185km)

Prachtige weg van Andenes naar Melbu, waar u de ferry neemt naar Fiskebøl op de Lofoten archipel. De verschillende routes op deze eilanden voeren u door het karakteristieke en adembenemende landschap van de Lofoten – een contrast van steile bergtoppen, witte stranden en het smaragdgroene water van de oceaan. De getijdenstromen tussen de eilanden en de oceaan er rond zijn de bron van de visindustrie op Lofoten en de vele tradities. Langs de kust vindt u overal vissersdorpjes met hun kenmerkende rorbuer of vissershuisjes. Svolvaer, de hoofdplaats van de Lofoten, is niet ver weg. U verblijft hier drie nachten in het nieuwe en mooi gelegen Thon Hotel Lofoten. Mis zeker de kleurrijke dorpjes zoals Henningsvær, Nusfjord, Å en Reine niet! Huur een boot of een fiets om de eilanden rustig te ontdekken of bezoek het Lofotr Vikingmuseum in Borg waar u een reconstructie van een Vikinghuis kan bekijken. Wandelaars komen hier uiteraard ook aan hun trekken, we geven u een aantal leuke wandelingen mee met onze reisinformatie! Tijdens elke rit met de wagen komt u langs inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval is voor vele schilders een bron van inspiratie gebleken en is op doek terug te vinden in musea en kunstgalerijen. Waar u ook gaat, u bent altijd in de buurt van zowel de open zee als de machtige bergen. Het feit dat bijna alle lokale industrieën gefocust zijn op de visvangst, zal u snel duidelijk worden. Zeker wanneer u alle droogrekken voor de vis zal zien. Maak een boottocht naar de spectaculaire Trollfjord.

Mogelijke uitstappen en wandelingen:

 • vissersdorpjes als Henningsvær en Å
 • aquarium van Kabelvåg
 • Vikingmuseum te Borge
 • boottrip (eventueel met vissen) naar de Trollfjord
 • strandwandelingen in Eggum of Utakleiv 
 • rorbudorp Nusfjord: cultuurpatrimonium
 • Reine, parel van de Lofoten!
 • Nappstraumen
E Dag 8
Naar het eiland Hinnøya (135km)

U heeft de voormiddag nog even om iets te bezoeken of te wandelen op een van de Lofoten eilanden. Nadien rijdt u via de E10 naar Sandtorg, gelegen ten zuiden van Harstad. U verblijft in een charmante en comfortabele kamer van het historische Sandtorgholmen Hotel waarvan het oudste gebouw dateert uit de 18de eeuw. Dit stijlvolle hotel dateert van rond 1750 en ligt aan het water op het eiland Hinnøya. We bieden dit hotel omwille van het uitstekende avondmaal meteen halfpension aan!

F Dag 9
Tromsø: “Parijs van het Noorden” (250km)

Mooie route via Andselv en Nordkjosbotn tot Tromsø, de meest noordelijke universiteitsstad ter wereld. De stad Tromsø, ook wel “Parijs van het Noorden” genaamd heet u welkom met gezellige restaurants, leuke musea en de befaamde IJszeekathedraal. Ontdek alvast de meest noordelijk gelegen brouwerij ter wereld waar het heerlijke Mack-bier gebrouwen wordt. Bezoek zeker het museum Polaria dat de geschiedenis weergeeft van talloze expedities die vanuit Tromsø ondernomen werden richting arctische wateren. Om die reden wordt Tromsø immers vaak “Poort naar de IJszee” genoemd. Verblijf in het gloednieuwe Clarion The Edge Hotel.

F Dag 10
Vlucht terug

Afzetten van de huurwagen op de luchthaven van Tromsø. Terugvlucht via Oslo naar Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Vluchten heen en terug met Scandinavian Airlines Brussel – Oslo – Tromsø – Oslo – Brussel in “L” klasse (zoals gekend op datum van 15.10.16)
 • Vertrek dagelijks, behalve zaterdag.
 • Luchthaventaks (€ 60)
 • Huurwagen 9 x 24u. Onbeperkt aantal kilometers. Omnium- en diefstalverzekering met franchise.
 • Alle overnachtingen in kamer met ontbijt behalve in Sandtorg (heerlijk diner!).
 • Hamn I Senja verblijf in een grote suite met uitzicht.
 • Overzichtskaart
 • 9 x ontbijt – 1 x diner
 • Onze bekende informatiebrochures met uitstappen, praktische info en wandelingen.

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering.

Bijkomende info

 • Bij boeking wordt meteen beschikbaarheid nagekeken van de vluchten (klasse L). Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • Kinderkorting -12 jaar op aanvraag.
 • Als u meer informatie van de huurwagens wenst, contacteer uw Jokerkantoor.
 • Vanuit Andenes op de Vesterålen worden van eind mei tot half september dagelijks walvissafari’s georganiseerd. Contacteer ons indien u hier een extra overnachting wenst te voorzien of deze walvissafari op voorhand wenst te boeken.
 • 2 of 3 personen slapen in Hamn I Senja in een grote suite. Vanaf 4 personen slaapt u in een appartement.
 • Lokale ferry’s ter plaatse te betalen (vb. overtocht Brensholmen-Botnhamn ± NOK 80 pp en NOK 240 per auto, overtocht Gryllefjord-Andenes ± NOK 220 pp en NOK 575 per auto, richtprijzen 2017).
 • Bij deze reis krijgt u een uitgebreid pakket informatie met beschreven wandelingen en uitstappen.
 • Opgelet: de ferries Brensholmen – Botnhamn (naar Senja) en Gryllefjord – Andenes (van Senja naar Vesterålen) varen van 20.05 tot 04.09. U kan deze reis ook plannen met een verblijf in Senja na 04.09 maar dan moet u helemaal om rijden. Dit is in totaal meer dan 500 km extra! We kunnen deze reis uiteraard ook herwerken zodat in dit geval de afstanden beter verdeeld worden.
 • Vanuit Andenes op de Vesterålen eilanden worden dagelijks walvissafari’s georganiseerd. Indien u hieraan wenst deel te nemen, kunnen wij dit op voorhand boeken.

Wat je moet weten over deze reis

Over Noorwegen

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren