Overslaan en naar de inhoud gaan

Het land van de Kiwi’s heeft voor elk wat wils: landschappen die recht uit Lord of the Rings komen, vulkanen, berglandschappen en een adembenemende kustlijn. Op onze rondreis is er ruim de tijd om van dit alles te genieten en verken je de allermooiste plekjes.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT).

De hoogtepunten van deze reis

Auckland, Nieuw-Zeeland
Auckland

Ontdek de steden Auckland, Wellington, Queenstown en Christchurch.

Fox Glacier, Nieuw-Zeeland
Fox Glacier

Verkenning van de hoogtepunten zoals onder andere het Tangariro NP, het Abel Tasman NP, Rotorua en Fox Glacier.

Milford Sound, Nieuw-Zeeland
Milford Sound

Bijzondere excursies en bezoeken zoals onder andere de Hobbiton Movie Set Tour,  de Milford Sound Scenic Cruise en de Wildlife Cruise from Wellers Rock.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Auckland

Bij aankomst in Auckland neem je een shuttle transfer naar het eerste hotel en check je in. De rest van de dag is vrij om de bruisende stad te verkennen en om even uit te rusten van de lange vlucht.

B Dag 2
Auckland (O)

Na het ontbijt heb je een volledige dag om de ’City of Sails’ vrij te verkennen met bijvoorbeeld het Auckland Museum, de marina met zijn vele restaurants en terrasjes, de Sky Tower, of een van de vele andere bezienswaardigheden.

C Dag 3
Auckland - Rotorua (O)

Na de check-out volgt de transfer voor de pick-up van de huurwagen in het standskantoor en je begint de rit naar Rotorua. Onderweg breng je een bezoek aan de Hobbiton Movie Set in Matamata, een must voor de Lord of the Rings fans. Bij aankomst na de check-in kan je volgende bezienswaardigheden op eigen houtje verkennen: de bijzondere ’Redwoods’, het Rotoruameer, het Whakarewarewa thermaal reservaat met onder andere kokende modder, geisers, rookpluimen,... 

 

± 245 km - 03u00

D Dag 4
Rotorua (O)

Verdere vrije verkenning van het centrum van de Maori cultuur en het geothermisch wonderland. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.

E Dag 5
Rotorua - Tongariro NP (O)

Vandaag rijd je verder zuidwaarts via het Lake Taupo tot aan het Tangariro Nationaal Park. Onderweg staat er nog een bezoek aan Waimangu Volcanic Valley op het programma. Na de wandeling en boottocht doorheen de woeste natuur rijd je verder. Bij aankomst check-in het hotel en vrije verkenning van de omgeving. Het Tongariro Nationaal park beschikt over onder andere drie actieve vulkanen: Mount Ruapehu, Ngauruhoe en Mount Tongariro. De vulkaan Ngauruhoe diende als decor voor Mount Doom in de film Lord of the Rings.

 

± 185 km - 02u30

F Dag 6
Tongariro NP - Wellington (O)

Na het ontbijt is er tijd wat tijd om in de omgeving van het park te vertoeven. Daarna volgt de rit naar Wellington, de zuidelijkste hoofdstad ter wereld. Bij aankomst check je in in het hotel en heb je de rest van de avond vrij.

 

± 330 km - 04u15

G Dag 7
Wellington - Abel Tasman NP (O)

Na de check-out rijd je aan boord van de ferry die je naar Picton brengt (± 03u30). Bij aankomst rijd je naar het Abel Tasman Nationaal Park. Daar check-je in in je hotel en kan je de omgeving vrij verkennen.

 

± 180 km + ferry - 06u15

H Dag 8
Abel Tasman NP (O)

Vandaag verken je het Nationaal Park vanop het water, vertrekkend vanuit 'Kaiteriteri Beach'. Er wordt een 'Half Scenic Cruise' voorzien met onder andere de beroemde 'Split Apple Rock'. Het park is vooral bekend voor zijn vele "golden beaches" en de zwart granieten rotspartijen die over de volledige kust te vinden zijn. Het klimaat is er uitzonderlijk zacht gedurende het hele jaar. Na de excursie verdere vrije verkenning van de omgeving.

I Dag 9
Abel Tasman NP - Greymouth (O)

Je verlaat Abel Tasman en rijdt via het bergachtig binnenland tot aan de kustplaats Greymouth. Onderweg kan je genieten van de vele prachtige uitzichten. Ook kan je bijvoorbeeld de ‘Pancake Rocks’ bezoeken bij Punakaiki. Bij aankomst check je in in je hotel en kan je genieten van een vrije avond.

 

± 290 km - 03u30

J Dag 10
Greymouth - Fox Glacier (O)

Je verlaat Greymouth en rijdt naar de Fox Glacier. Nergens anders ter wereld liggen ijs, subtropische vegetatie en oceaan zo dicht bij elkaar. Bij aankomst check je in in je hotel en kan je de omgeving vrij verkennen.

 

± 190 km - 02u45

K Dag 11
Fox Glacier - Queenstown (O)

Na het ontbijt rijd je verder naar Queenstown doorheen het Mount Aspiring National Park. Onderweg kan je genieten van de uitzichten, de vele watervallen en de eeuwenoude wouden. Na aankomst check je in en heb je de namiddag en de avond vrij.

 

± 330 km - 04u00

L Dag 12
Queenstown (O)

Vandaag staat de verdere vrije verkenning van deze stad en zijn omgeving op het programma. Er is voor elk wat wils: van avontuurlijke activiteiten zoals jetboating, paragliding, paardrijden of een vroege ballonvaart, tot gezellig kuieren door de winkelstraten. Alles is mogelijk in de hoofdstad van de extreme sports.

M Dag 13
Queenstown - Milford Sound & Te Anau (O)

Vanuit Queenstown rijd je verder naar de wereldberoemde Milford Sound via Te Anau. Bij aankomst maak je een prachtige Milford Sound Scenic Cruise. Aansluitend rijd je terug naar Te Anau waar jullie de bijzondere Te Anau Glowworm Caves verkennen. Vervolgens check je in en volgt een gezellige vrije avond.

 

± 290 km - 03u15

N Dag 14
Te Anau - Dunedin (O)

Na het ontbijt begint de rit naar Dunedin, gelegen aan het schiereiland Otago. Bij aankomst staat de ‘Wildlife Cruise’ vanuit Wellers Rock op het programma op zoek naar de albatros, dolfijnen, zeeleeuwen,... Aansluitend check je in in je hotel in Dunedin en kan je op eigen tempo deze ‘Schotse Stad’ ontdekken. Enkele mogelijke activiteiten zijn een bezoek aan de Art Gallery, surfen op St. Clair beach of wandelen in de steilste straat ter wereld, Baldwin Street.

 

± 290 km - 03u45

O Dag 15
Dunedin - Christchurch (O)

Na het ontbijt rijd naar Christchurch. Onderweg kan je genieten van de uitzichten op onder andere Mount Cook. Bij aankomst is er tijd om de ‘Garden City’ met zijn bijzondere tuinen, vele restaurants en terrasjes te ontdekken. Je verblijft er in een centraal gelegen logies.

 

± 360 km - 05u00

P Dag 16
Vertrek vanuit Christchurch (O)

Vrije tijd tot aan de rit naar de luchthaven. Drop-off van de huur-wagen en check-in voor de terugvlucht. Dit is het einde van het programma.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Maaltijden volgens programma
  • (O) = ontbijt 
 • Vermelde excursies in groep met lokale Engelstalige gidsen
 • Overnachting in een tweepersoonskamer in de vermelde hotels
 • Ferry overtocht tussen Wellington en Picton
 • Huurwagen
  • Toyota Corolla Hatch of gelijkaardig
  • GO All Inclusive Insurance (zonder eigen risico)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Alle niet vermelde diensten
 • Fooien

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Supplement voor verblijf tijdens de kerstperiode: op aanvraag

Hotels

Auckland: Auckland City Hotel - Standard Room
Rotorua: Ibis Hotel Rotorua - Standard Room
Tongariro NP: Skotel  Alpine Resort - Standard Room
Wellington: Bay Plaza Hotel - Standard Room
Abel Tasman NP: Abel Tasman Ocean View Chalets - Studio Unit
Greymouth: Ashley Hotel - Standard Room
Fox Glacier: Lake Matheson Motels - Studio
Queenstown: Aspen Hotel - Kamana Room
Te Anau - Village lnn Hotel - Standard Room
Dunedin: Kingsgate Hotel - Standard Room
Christchurch: Ibis Christchurch - Standard Room

Wat je moet weten over deze reis

Over Nieuw-Zeeland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren