Overslaan en naar de inhoud gaan

Het land van de Kiwi’s heeft voor elk wat wils: landschappen die recht uit Lord of the Rings komen, vulkanen, berglandschappen en een adembenemende kustlijn. Op onze rondreis is er ruim de tijd om van dit alles te genieten en verken je de allermooiste plekjes.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT).

De hoogtepunten van deze reis

Auckland, Nieuw-Zeeland

Auckland

Fox Glacier, Nieuw-Zeeland

Fox Glacier

Milford Sound, Nieuw-Zeeland

Milford Sound

Programma

Programma

A Dag 1
Auckland

Bij aankomst in Auckland neem je een shuttle transfer naar het Auckland City Hotel en check je in. De rest van de dag is vrij om de bruisende stad te verkennen en om even uit te rusten van de lange vlucht.

B Dag 2
Auckland

Na het ontbijt heb je een volledige dag om de ’City of Sails’ vrij te verkennen met bijvoorbeeld het Auckland Museum, de marina met zijn vele restaurants en terrasjes, de Sky Tower, of een van de vele andere bezienswaardigheden (B)

C Dag 3
Rotorua

Na de check-out volgt de pick-up van de huurwagen type Toyota Corolla 1.8L of gelijkwaardig in het standskantoor en je begint de rit naar Rotorua. Onderweg breng je een bezoek aan de Hobbiton Movie Set in Matamata, een must voor de Lord of the Rings fans. Bij aankomst kan je volgende bezienswaardigheden op eigen houtje verkennen: de bijzondere ’Redwoods’, het Rotoruameer, het Whakarewarewa thermaal reservaat met o.a. kokende modder, geisers, rookpluimen,... Check-in in het Ibis Hotel Rotorua en vrije namiddag en avond. (B)

D Dag 4
Rotorua

Verdere vrije verkenning van het centrum van de Maoricultuur en het geothermisch wonderland. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk. (B)

E Dag 5
Tongariro Nationaal Park

Vandaag rijd je verder zuidwaarts via het Lake Taupo tot aan het Tangariro Nationaal Park. Onderweg staat er nog een bezoek aan Waimangu Volcanic Valley op het programma. Na de wandeling en boottocht doorheen de woeste natuur rijd je verder. Bij aankomst check-in het Skotel Alpine Resort en vrije verkenning van de omgeving. Het Tongariro Nationaal park beschikt over onder andere drie actieve vulkanen: Mount Ruapehu, Ngauruhoe en Mount Tongariro. De vulkaan Ngauruhoe diende als decor voor Mount Doom in de film Lord of the Rings. (B)

F Dag 6
Wellington

Na het ontbijt is er tijd wat tijd om in de omgeving van het park te vertoeven. Daarna volgt de rit naar Wellington, de zuidelijkste hoofdstad ter wereld. Bij aankomst check je in in het Bay Plaza en heb je de rest van de avond vrij. (B)

G Dag 7
Abel Tasman Nationaal Park

Na de check-out rijd je aan boord van de ferry die je naar Picton brengt (+/- 3u30). Bij aankomst rijd naar het Abel Tasman Nationaal Park. Daar check-je in in de Abel Tasman Ocean View Chalets en kan je de omgeving nog verkennen. (B)

H Dag 8
Abel Tasman Nationaal Park

Vandaag verken je het Abel Tasman Nationaal Park in een klein internationaal gezelschap vanop het water, vertrekkende vanuit ‘Kaiteriteri Beach’. Het park is vooral bekend voor zijn vele "golden beaches" en de zwart granieten rotspartijen die over de volledige kust te vinden zijn. Het klimaat is er uitzonderlijk zacht gedurende het hele jaar. Na de excursie ben je vrij om het park zelf verder te ontdekken. (B)

I Dag 9
Greymouth

Je verlaat Abel Tasman en rijdt via het bergachtig binnenland tot aan de kustplaats Greymouth. Onderweg kan je genieten van de vele prachtige uitzichten. Ook kan je bijvoorbeeld de ‘Pancake Rocks’ bezoeken bij Punakaiki. Bij aankomst check je in in het Ashley Hotel en kan je genieten van een vrije avond. (B)

J Dag 10
Fox Glacier

Je verlaat Greymouth en rijdt naar de Franz Josef / Fox Glacier. Nergens anders ter wereld liggen ijs, subtropische vegetatie en oceaan zo dicht bij elkaar. Je overnacht in de Lake Matheson Motels en na aankomst kan je de omgeving vrij verkennen. (B)

K Dag 11
Queenstown

Na het ontbijt rijd je verder naar Queenstown doorheen het Mount Aspiring Nationaal Park. Onderweg kan je genieten van de uitzichten, de vele watervallen en de eeuwenoude wouden. Na aankomst  in het Tanoa Aspen Hotel heb je de namiddag en de avond vrij. (B)

L Dag 12
Queenstown

Vandaag staat de verdere vrije verkenning van deze stad en zijn omgeving op het programma. Er is voor elk wat wils: van avontuurlijke activiteiten zoals jetboating, paragliding, paardrijden of een vroege ballonvaart, tot gezellig kuieren door de winkelstraten. Alles is mogelijk in de hoofdstad van de ‘extreme sports’. (B)

M Dag 13
Milford Sound & Te Anau

Vanuit Queenstown rijd je verder naar de wereldberoemde Milford Sound via Te Anau. Bij aankomst maak je een prachtige Milford Sound Scenic Cruise. Aansluitend rijd je terug naar Te Anau waar jullie de bijzondere Te Anau Glowworm Caves verkennen. Vervolgens check je in in The Village Inn Hotel en volgt een gezellige vrije avond. (B)

N Dag 14
Dunedin

Na het ontbijt begint de rit naar Dunedin, gelegen aan het schiereiland Otago. Bij aankomst staat de ‘Wildlife Cruise’ vanuit Wellers Rock op het programma op zoek naar de albatros, dolfijnen, zeeleeuwen,... Aansluitend check je in in het Kingsgate Hotel  in Dunedin en kan je op eigen tempo deze ‘Schotse Stad’ ontdekken. Enkele mogelijke activiteiten zijn een bezoek aan de Art Gallery, surfen op St. Clair beach of wandelen in de steilste straat ter wereld (Baldwin Street). (B)

O Dag 15
Christchurch

Na het ontbijt rijd naar Christchurch. Onderweg kan je genieten van de uitzichten op onder andere Mount Cook. Bij aankomst is er tijd om de ‘Garden City’ met zijn bijzondere tuinen, vele restaurants en terrasjes te ontdekken. Je verblijft er in de centraal gelegen Ibis Christchurch. (B)

P Dag 16
Christchurch

Vrije tijd tot aan de rit naar de luchthaven. Drop-off van de huur-wagen en check-in voor de terugvlucht. (B)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

1 NZD = 0,66 EUR

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Welcome Package
 • De vermelde maaltijden (B = Ontbijt)
 • De vermelde excursies in groep met lokale Engelstalige gidsen
 • Overnachting in een dubbele kamer in de vermelde hotels
 • Huurwagen Toyota Corolla (of gelijkwaardig) met de Premium Inclusive verzekering (zonder eigen risico)

Niet inbegrepen

 • Vluchten (Richtprijs in economy class vanaf +/- 1150 euro p.p. incl. taksen)
 • Niet vermelde diensten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Andere verzekeringen

Wat je moet weten over deze reis

Over Nieuw-Zeeland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren