Overslaan en naar de inhoud gaan

Met zijn baaien, stranden en vulkanen maar ook bruisende steden is Nieuw Zeeland de perfecte bestemming voor avonturiers en cultuurliefhebbers. Tijdens deze reis treed je in de voetsporen van Maori, de oorspronkelijke bevolking van Nieuw Zeeland. Laat je verrassen door de indrukwekkende landschappen en de rijke cultuur van dit land.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT).

De hoogtepunten van deze reis

Focus op de Maoricultuur

Focus op de Maoricultuur

Het geothermische wonderland nabij Rotorua

Het geothermische wonderland nabij Rotorua

Abel Tasman National Park
Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Auckland

Bij aankomst in Auckland haal je de huurwagen op, gevolgd door de rit naar je eerste verblijf. Na de check in is er tijd om de bruisende stad te verkennen en uit te rusten na de lange vlucht.

B Dag 2
Auckland - Paihia (O)

Je verlaat Auckland en rijdt via het binnenland naar Paihia en de Bay of Islands. Paihia is het juweel van de prachtige Bay of Islands en telt zo'n 144 eilanden met een rustige zee en prachtige stranden. De charmante badplaats biedt talrijke activiteiten: zeilen, vissen, zwemmen, duiken, snorkelen, zeekajak… Bij aankomst check je in in het hotel, en aansluitend staat een eerste Maori-activiteit op het programma: een begeleide tour langs alle belangrijkste Waitangi-schatten. Je kan er genieten van: waiata (zang), poi, stokspelletjes, demonstraties met Maori-wapens, en niet te vergeten de beroemde haka. Alle uitvoeringen beginnen met een traditioneel Maori-onthaal buiten het vergaderhuis. Na de show heb je de mogelijkheid om wat na te praten met de artiesten.

 

± 227 km - 03u00

C Dag 3
Paihia (O-L)

Vandaag verken je verder de omgeving en de Maori cultuur. Eerst staat de ‘Te Hoenga Waka Haruru Falls’ excursie op het programma, een unieke Maori-beleving. Vervolgens verken je de omgeving van op het water: Je vertrekt uit Waitangi met een traditionele Maori Waka (kano) en vaart over de rustige Waitangi-rivier. Aansluitend scheep je in voor de wondermooie ‘Hole in the Rock’-cruise. Na de cruise keer je terug naar het hotel en heb je de avond vrij.

D Dag 4
Paihia - Omapere (O)

Na de check-out rijd je naar Omapere. Onderweg kan je genieten van de uitzichten en de uitgestrekte natuur. Bij aankomst check-in in het hotel en vrije tijd om de omgeving te verkennen. De avond wordt afgesloten met een 4 uur-durende 'Twilight Encounter Night Tour' waar een lokale Maorigids je meeneemt naar de grootste Kauri bomen ter wereld, en je inwijdt in de Maoricultuur en hun verhalen.

 

± 90 km - 01u15

E Dag 5
Omapere - Hamilton (O)

Je verlaat Omapere en rijdt doorheen het groene landschap naar de volgende logies in Hamilton. Na de check-in kan je de omgeving verkennen op eigen tempo. Dit wordt een echt ‘hobbit-style’ avontuur op een werkende boerderij. 

 

± 382 km - 05u25

F Dag 6
Hamilton - Rotorua (O-L-D)

Na het ontbijt rijd je naar Rotorua. Bij aankomst check je inhet hotel en volgt een verkenning van het centrum van de Maoricultuur en geothermisch wonderland. Een bijzonder ’steambox’ middagmaal wordt voorzien tijdens de Tea Puia Experience. Je wordt er ook ingewijd in de Maorigebruiken. ‘s Avonds woon je een typische ‘Hangi’ bij in het Mitai Maori Village inclusief bush walk, hangi meal en glow worm tour.

 

± 106 km - 01u25

 

G Dag 7
Rotorua (B)

Vandaag begin je de dag met een Waimangu Volcanic Valley Hike & Boat Cruise in het geothermisch park. Aansluitend is er tijd om zelf de omgeving verder te ontdekken.

H Dag 8
Rotorua - Wellington (O)

Je verlaat Rotorua en rijdt naar de zuidelijkste hoofdstad ter wereld. Bij aankomst check-in in het hotel, gevold door vrije verkenning van de stad met het Te Papa museum, de Mount Victoria Lookout en zijn kabelbaan, ... Je woont er ook de Maori Experience Kapu Ti Tour (90 min) bij: Ontdek de Taonga Maori van Te Papa en luister naar de verhalen over hoe deze Taonga een levend onderdeel zijn van de geschiedenis en cultuur van de Maori. Je leert er onder andere meer over de mihimihi (begroeting) en een waiata (lied) op de Marae (gemeenschappelijke ontmoetingsplaats). De excursie eindigt met kapu ti, een warm drankje, en traditioneel geïnspireerde gerechten.

 

± 470 km - 06u00

 

 

I Dag 9
Wellington - Abel Tasman NP (O)

Na de check-out neem je de ferry naar Picton (09u00 - 12u30). Bij aankomst rijd je naar het wondermooie Abel Tasman NP. Bij aankomst check je in in je hotel en kan je voor de rest van de dag genieten van de omgeving van het park.

 

± 294 km + ferry - 06u15

J Dag 10
Abel Tasman NP (O)

Na het ontbijt heb je een volledige dag om het Abel Tasman NP vrij te verkennen. Het park is vooral bekend voor zijn vele "golden beaches" en de zwart granieten rotspartijen die over heel de kust te vinden zijn. Diverse optionele activiteiten zijn mogelijk.

K Dag 11
Abel Tasman NP - Barrytown (O)

Je verlaat het Abel Tasman Nationaal Park en rijdt via het bergachtig binnenland tot aan de kustplaats Barrytown. Onderweg, in Punakaiki, kan je de ‘Pancake Rocks’ bezoeken. Bij aankomst check je in in je hotel en heb je tijd om de omgeving vrij te verkennen.

 

± 295 km - 04u05

L Dag 12
Barrytown - Fox Glacier (O)

Je verlaat Barrytown en rijdt verder naar Fox Glacier. Nergens anders ter wereld liggen ijs, subtropische vegetatie en oceaan zo dicht bij elkaar. Bij aankomst check je in en is er tijd om de omgeving te verkennen.

 

± 225 km - 03u10

M Dag 13
Fox Glacier - Queenstown (O)

Je kan de dag beginnen met een optionele Twin Glacier - Fox & Franz snow landing (30 min). Echt een once-in-a-lifetime experience. Aansluitend rijd je naar Queenstown via de wondermooie Haast Pass en Lake Wanaka. Bij aankomst check je in in je hotel. Na de rit is er tijd voor de verkenning van de stad die beschouwd wordt als de wereldhoofdstad van de extreme sports!

 

± 327 km - 04u30

N Dag 14
Queenstown (O)

De verkenning van de stad en zijn omgeving gaat verder met de ‘Wilderness Safari’ inclusief een jet boat tocht, heritage trail walk en een 4WD tocht. Aansluitend kan je de bekende kabellift nemen naar Bob’s Peak (tickets worden voorzien). De dag wordt afgesloten met een vrije avond.

O Dag 15
Queenstown - Mount Cook (O)

Na het ontbijt rijd je naar Mount Cook. Bij aankomst check je in in het motel en kan je het Aoraki Mt. Cook NP verkennen.

 

± 265 km - 03u10

P Dag 16
Mt. Cook - Christchurch (O-D)

Vanuit Mt. Cook rijd je naar Christchurch. Bij aankomst check je in in je accommodatie. Vervolgens wordt er een Ko Tane Guided Tour voorzien. Hier maak je kennis met de echte ‘Kiwi’. ’s Avonds wordt een Hangi diner voorzien als afsluiter van deze mooie reis.

 

± 332 km - 04u15

Q Dag 17
Vertrek vanuit Christchurch (O)

Er is nog vrije tijd tot aan de rit naar de luchthaven. Daar is de drop-off van de huurwagen voorzien en check je in voor de terugvlucht. Dit is het einde van het programma.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • De vermelde maaltijden
  • (O) = Ontbijt
  • (L) = Lunch
  • (D) = Avondmaal
 • Vermelde excursies in groep met lokale Engelstalige gidsen
 • Overnachting in een 2persoonskamer in de vermelde hotels
 • Ferry overtocht tussen Wellington en Picton
 • Huurwagen
  • Toyota Camry SL Hybrid of gelijkaardig
  • GO All Inclusive Insurance (zonder eigen risico)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Alle niet vermelde diensten
 • Fooien

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Supplement voor verblijf tijdens de kerstperiode: op aanvraag

Hotels

Auckland: Eden Park B&B - Standard Room
Paihia: Deckx of Paihia - Standard Room
Omapere: Copthome Hotel - Superior Beachfront Room
Hamilton: Underhill Valley Earth House
Rotorua: At Springwaters Lodge - Moana Room
Wellington: U Residence Hotel - Queen Studio 
Abel Tasman NP: Bayview B&B - Koru Room
Barrytown: Ti Kouka House - Nikau Room 
Fox Glacier: Misty Peaks Boutique B&B - Standard Room 
Queenstown: Chalet Queenstown B&B - Guest Room 
Mt. Cook: Aoraki Court Motel - Executive Spa Studio 
Christchurch: Peppers Clearwater Resort - Garden View Suite 

Wat je moet weten over deze reis

Over Nieuw-Zeeland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren