Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze 5-daagse Poon Hill trekking is ideaal als je kort en krachtig wilt kennismaken met de Nepalese Himalaya en is perfect haalbaar voor iedereen met een gewone conditie. Al vanaf de eerste dag heb je zicht op het Annapurna massief (Annapurna Zuid, Machapuchare, Hiunchuli). De panorama’s worden steeds mooier met als hoogtepunt de ochtendklim naar het populaire Poon Hill (3210 m), waarbij je de Dhaulagiri en het Annapurna massief in volle glorie kan bewonderen. De beste periode voor deze trekking is oktober tot mei.

De hoogtepunten van deze reis

Annapurna massief
Annapurna massief

Elke dag opnieuw schitterende panorama’s op het hele Annapurna massief

Poon Hill (3210m)
Poon Hill (3210m)

Zonsopgang op Poon Hill

Gurung Lodge
Gurung Lodge

Overnachten in lodges van de gastvrije Gurungs

Programma

Programma

A Dag 1
Pokhara - Kande - Landruk (1565m)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Rond 8 uur word je opgehaald aan je hotel in Pokhara voor een rit van iets meer dan een uur naar het startpunt van de Poonhill trekking in Kande (1600 m).  Hier geef je je bagage voor de trekking aan de drager(s). Je overige bagage blijft in je hotel in Pokhara. De trekking zelf, loop je enkel met je dagrugzak. In Kande heb je nog de mogelijkheid om water te kopen alvorens je start met wandelen. Samen met je gids start je en met een haalbare klim tot het schitterende Australian Camp. Bij mooi weer heb je hier een fantastisch zicht op Macchapuchare (6993 m), Annapurna II (7937 m), Annapurna iV (7525 m) en Annapurna South (7219 m). Geniet van deze schitterende plek en vergeet geen foto’s te trekken! Vervolgens ga je verder richting lunchplek in Pothana / Deorali. Je gids zet zich aan het werk om een lekkere maaltijd voor te schotelen. Dit niet alleen met de beperkte producten die lokaal te vinden zijn, maar ook met een aantal ingrediënten die hij meenam vanuit Pokhara, zoals fruit of vlees/vis uit blik.

In de namiddag is het afwisselend dalen, stijgen en af en toe vlak tot aan het mooie, landelijke Landruk. Dit is een dorpje van de Gurungs, omringd door akkers. Bij goed weer heb je vanaf Landruk een goed zicht op de Annapurna en ook op onze bestemming van morgen, Ghandruk.

We proberen een kamer te regelen met badkamer. Dit kan niet steeds gegarandeerd worden aangezien in het hoogseizoen 'first come first serve' principe wordt gehanteerd waarbij men voorrang geeft aan groepen. Een uur nadat je toekomt word je verwend op thee en koekjes. Ideaal om terug op kracht te komen. 's Avonds is het tijd voor een stevig avondmaal. Wederom zal je gids ervoor zorgen dat je een lekker en gevarieerd diner krijgt voorgeschoteld.

+/- 5u stappen

B Dag 2
Landruk - Ghandruk - Tadapani (2630m)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Met een kopje thee en een vriendelijke ‘Namasté’ word je gewerkt door je gids. Bij het ochtendgloren is vaak het beste moment op foto’s te nemen. De bergen zijn meestal vrij van bewolking en het licht is nog niet excessief. Na het ontbijt wandel je via mooie terrassen naar richting Modi Khola rivier. Je steekt de brug over en meteen volgt een stevige klim tot het bekende dorp Ghandruk, waar je gaat lunchen. Je gids zet zich aan het werk om een lekkere lunch voor te schotelen. Hopelijk heb je vanaf Ghandruk een goed zicht op de Annapurna South, Machhapuchhare, Himchuli en de Gangapurna.

‘s Namiddags verandert de vegetatie en passeer je langs eeuwenoude rododendron-bossen en kleine bergriviertjes. Je klimt geleidelijk tot de kleine nederzetting Tadapani, waar je weer een schitterend zicht hebt op de Himalaya. Net zoals gisteren proberen we een kamer te regelen met eigen badkamer. Net zoals gisteren kunnen we dit niet garanderen, slecht een beperkt aantal lodges in Tadapani beschikken over deze kamers. Thee en koekjes als vroeg aperitief en een lekker diner zorgen dat je met een gevulde maag gaat slapen.

+/- 6u stappen

C Dag 3
Tadapani - Ghorepani (2860m)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Wat een mooie start vandaag: je vertrekt onmiddellijk via een rododendronbos en stapt omhoog naar Deurali. Met wat geluk word je in het bos verwelkomd door de langoer apen die in dit gebied leven.  Via Deurali stap je verder langs rivieren en mooie bossen tot Ghorepani. Van hieruit kan je de Dhaulagiri, Annapurna Zuid en de Macchapuchhare in volle glorie aanschouwen!

Eenmaal in Ghorepani zit je op een kruispunt waar heel wat trekkers elkaar ontmoeten. De Annapurna basiskamp en Annpurna circuit trek passeren hier ook. Met een kopje thee aanhoren we de verhalen van het internationaal gezelschap dat hier vertegenwoordigd is.

+/- 5,5u stappen

D Dag 4
Ghorepani - Poon Hill (3193m) - Ulleri (1950m)

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vandaag word je al heel vroeg gewekt en begin je in het donker aan een stevige klim van ongeveer een uur naar de top van Poon Hill. Vanaf hier heb je een schitterend zicht bij zonsopgang over de Himalaya : Dhaulagiri, Tuckuche (6920 m), Nilgiri (6940 m), Annapurna South (7219 m), Himchuli, Machhapuchhare (6993 m) , Manaslu (8163 m) etc. De eerste lichtstralen van de zon doen de pieken van Himalaya in een schitterende oranje gloed baden. Dit staat in mooi contrast met de onbelichte flanken. Hou je fototoestel dus maar in de aanslag want het is selfie time!

Na de fotosessie keer je terug naar je lodge voor het ontbijt. Vervolgens pak je terug in en gaan je op een rustig tempo naar Ulleri. Onderweg zien we de vele muilezels die als lastdieren worden gebruikt. De lokale bevolking gebruikt deze dieren vanuit Ghandruk of Nayapul en bevoorraden de dorpen waar geen toegangsweg te vinden is. Je steekt een aantal mooie hangbruggen over en geniet van enkele kleine watervalletjes om uiteindelijk toe te komen in Ulleri, de slaapplaats voor vandaag. De gids duikt mee de keuken in van de lodge om weer een gevarieerd diner op tafel te zetten.

+/- 4u stappen

E Dag 5
Ulleri - Nayapul (1070m) - Pokhara

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Na het vaste ochtendritueel met thee en een glimlach, wandel je richting Nayapul. Langs kleine dorpjes, velden en boerderijtjes daal je af tot aan de Modi Khola rivier. Hier bevindt zich het laatste dorp van onze trek Nayapul (letterlijk vertaald: nieuwe brug). Je luncht nog éénmaal en vervolgens wandel je naar de hoofdweg vanwaar we met privé-vervoer terugrijden naar Pokhara, waar je rond 15u aankomt.

Eenmaal terug in Pokhara is het tijd om de benen te laten rusten aan het meer en terug te kijken op onze inspanning in de Himalaya.

+/- 4.5u stappen

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Privétransfer tussen Pokhara en het begin- en eindpunt van de trekking
 • 4 overnachtingen in lokale lodges tijdens de trekking (tweepersoonskamers, met privésanitair indien beschikbaar)
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (gevarieerde maaltijden, incl. morning en afternoon tea)
 • Trekking zoals vermeld in het programma inclusief Engelstalige privégids en 1 drager per twee personen
 • Trekking permit
 • Inkomticket voor de Conservation Area
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vlucht
 • Slaapzak
 • Overige maaltijden op de eerste dag en de laatste dag
 • Dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Budget

Tijdens de Poon Hill trekking verblijf je in lokale mountain lodges. Dit zijn eenvoudige lodges waarbij je in de meeste gevallen overnacht in een tweepersoonskamer zonder eigen badkamer. Het sanitair deel je met de andere gasten die in de lodge verblijven. Dineren en ontbijten doe je in de lodge, lunchen gebeurt onderweg.

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Door het bergachtige karakter van het land, denken veel reizigers dat Nepal een koud land is, maar het tegendeel is waar! Tenzij je in de maanden december-januari-februari reist ga je meestal in een T-shirt kunnen rondlopen. Kathmandu en de omliggende valleien en de bergen rondom Pokhara hebben gemiddelde tot warme temperaturen, de zuidelijke vlaktes grenzend aan India, waar je Chitwan National Park & Bardia National Park terugvindt, hebben aangename tot tropisch hete temperaturen. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende reisperiodes.

Maart-april & oktober-november
Dit is de beste reisperiode voor Nepal voor zowel rondreizen als meerdaagse trekkings. De kans op een goed zicht op de Himalaya toppen en aangename temperatuur 's nachts en overdag is heel groot. In de maanden oktober-november reizen de meeste toeristen naar Nepal en kan het druk worden op de bekende hiking trails en mountain lodges. In maart en april staan de rhododendrons dan weer in bloei en is het een tikkeltje rustiger wat aantal toeristen betreft. In april durft er in de namiddag al wel eens een regenbui passeren, dit zorgt er echter voor dat je de volgende ochtend een klaar zicht hebt op de bergtoppen.

December-januari-februari
In deze periode van het jaar heb je normaal gezien geen regen en een uitstekend zicht op de besneeuwde Himalaya toppen. 's Nachts is het wel koud in de bergen en een warme slaapzak is een noodzaak. Overdag liggen de temperaturen op plaatsen als Kathmandu en Pokhara tussen de 15 en de 20 graden. Reis je ook naar Chitwan of Bardia National Park, dan stijgt de temperatuur met enkele graden. Er zijn minder toeristen dan in de maanden maart, april, oktober en november, wat je reiservaring ongetwijfeld ten goede komt. 

Mei & september
Dit zijn overgangsmaanden waarbij regenval redelijk frequent plaatsvindt (vooral eind mei en begin september), maar niet zo dikwijls als tijdens de maanden juni tot augustus. De temperatuur is warm en de lucht vaak bewolkt. Na een stevige regenbui, heb je 's anderendaags kans op goed zicht op de bergen Doorgaans is dit een rustigere periode om Nepal te verkennen omdat er veel minder toeristen zijn maar hou wel rekening met de regenbuien.

Juni-juli-augustus
In theorie is dit de minst goede periode voor een vakantie in Nepal. Opkomende wolken van het zuiden stapelen zich op tegen de Himalaya en zorgen voor veel regen in de namiddag. Een ritueel dat zich dagelijks herhaalt. 's Morgens kan je echter wel zicht hebben op de bergen. Reis je tijdens deze periode, dan vertrek je 's ochtends best op tijd zodat je in de loop van de namiddag toekomt zodat je programma niet letterlijk in het water valt. Omwille van de regen ga je iets aandachtiger moeten zijn de wandelingen, aangezien slijk en regen voor de nodige gladheid kan zorgen. Daarnaast zijn de ongevaarlijke bloedzuigers ook heel actief in deze periode. Juni tot augustus is de rustigste periode van het jaar, je hebt de natuur quasi voor jou alleen.

Fooien en geldzaken

Fooien
Het geven van fooien in Nepal is een stevig ingeburgerd gebruik, net zoals in vele andere landen buiten Europa. Hieronder vind je enkele richtbedragen wat de fooien betreft. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven afhankelijk van de geleverde service. Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures (10, 20 & 50 NPR). Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven. Voor een gids, chauffeur en drager is een fooi gebruikelijk. Hieronder vind je enkele richtbedragen:

 • Chauffeur - +/- NPR 500 per dag (+/- 4 €)
 • Sightseeing Gids) - +/- NPR 1000 per dag (+/- 8 €)
 • Drager (trekking) - +/- NPR 450 per dag (+/- 3.7€)
 • Gids (trekking) - +/- NPR 500-700 per dag (+/- 4€ - 5.7€)

Op restaurant
Op restaurant wordt er soms een service charge op de rekening toegevoegd. In dat geval geef je geen fooi. Staat dit niet op je rekening en wil je de werknemers belonen voor de goede service, dan reken je best 5 à 10% van de rekening.

In je hotel
Draagt er iemand je bagage naar je kamer? Dan kan een fooi van NPR 10 à NPR 20. Zit je in een deluxe hotel, wordt er wel vanuit gegaan dat je iets meer geeft.

Met de taxi, tuk tuk of riksja
Als je een taxi neemt, kies dan zeker voor een taxi met een meter. Ben je aangekomen op je bestemming? Een fooi wordt doorgaans niet verwacht door taxichauffeurs, maar je kan de chauffeur belonen door het bedrag op de meter naar boven af te ronden (NPR 500 in plaats van 475 bijvoorbeeld). Kies je voor een taxi zonder meter, maak dan zeker goede afspraken over de prijs! Stap niet in voor je een goede afspraak gemaakt hebt. In dit geval kan je ook naar boven afronden. Wanneer je je verplaatst met een tuk tuk (gemotoriseerde driewieler) of een riksja (driewieler fiets) spreek je op voorhand een vaste prijs af voor het af te leggen traject.

 

Geldzaken
In Nepal wordt er betaald met de Nepalese roepie. Het papiergeld is beschikbaar in coupures van  1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 roepie. Het muntgeld is beschikbaar in munten van 1 en 5 roepie. Op voorhand Nepalese roepies bestellen bij je bank is niet noodzakelijk. Bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu of in verschillende banken of hotels kan je eenvoudig euro’s wisselen naar roepies. Je neemt dan best biljetten van 20€ en/of 50€ mee. Een andere mogelijkheid is Nepalese roepies afhalen met je kredietkaart (Visa/Mastercard) of je maestrokaart aan een bankautomaat (ATM). ATM’s vind je in Kathmandu en Pokhara. Wanneer je een tijdje op meer afgelegen plaatsen vertoeft, zorg je er best voor dat je voldoende cash geld bij je hebt om enkele dagen door te komen.

De huidige koers:

 • NPR 10 = € 0.08
 • NPR 50 = € 0.40
 • NPR 100 = € 0.82
 • NPR 500 = € 4.08
 • NPR 1000 = € 8.16
 • NPR 2000 = € 16.32

Maestro functie
Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart!

Voor de meest recente wisselkoers: zie XE Currency Converter

Medische info

Gebruik je dagelijks medicatie, vergeet deze dan zeker niet mee te nemen! Neem voor de zekerheid ook medicatie mee tegen kwaaltjes als buikpijn, diarree en hoofdpijn. Pleisters voor op wonden of blaren kunnen ook van pas komen.


Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode.
Er is enkel malariarisico (overwegend vivax malaria) in de rurale gebieden van de Terai, dit zijn de zuidelijke provincies in de smalle grensstrook met Indië, die lager dan 1200 m liggen, waar ook Chitwan National Park gelegen is. Occasioneel zijn er nog epidemieën met Plasmodium falciparum malaria van juli tot en met oktober. Ook het risico voor vivax malaria is seizoensgebonden. In de rest van Nepal is er geen malariarisico, en dus ook niet in de hoofdstad Kathmandu.


Alle up-to-date informatie voor Nepal kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Nepal
Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.


Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren