Overslaan en naar de inhoud gaan

De Annapurna Basecamp trekking is één van de bekendste en populairste meerdaagse trekkings van Nepal. Deze 7-daagse middelzware trekking start vlakbij het subtropische Pokhara, waar de trail je door weelderige rhododendron bossen leidt. Vervolgens wandel je via kleine bergdorpjes verder omhoog, steek je via hangbruggen riviertjes over en kan je "een praatje" maken met de locals. De besneeuwde toppen van het Annapurna Range liggen als een soort amfitheater rondom het Annapurna Basecamp, een machtig zicht dat je niet snel vergeet! Deze trekking is voor iedereen met een goede basisconditie haalbaar, al is enige ervaring mooi meegenomen. De beste periode voor deze trekking is oktober tot mei. In de maanden december-januari-februari, dien je wel rekening te houden met vriestemperaturen en eventueel wat sneeuw, maar in deze periode heb je het beste kans op een blauwe hemel. Deze trekking wordt begeleid door een berggids en één of meerdere dragers, afhankelijk van je reisgezelschap. Zelf draag je je eigen rugzak met ongeveer 10 à 12 kg.

De hoogtepunten van deze reis

360 graden aan besneeuwde bergtoppen
360 graden aan indrukwekkende bergtoppen
Wilde rivieren en weelderige wouden
Wilde rivieren en weelderige wouden
Wildlife onderweg
Wildlife onderweg

Programma

Programma

A Dag 1
Pokhara

Aankomst in Pokhara. We voorzien een overnachting in de gezellige Lakeside wijk van Pokhara.

B Dag 2
Pokhara - Khande - Deurali - Landrung

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Tijd om de wandelschoenen aan te trekken! Na een stevig ontbijt vertrek je rond 7u30 naar het dorpje Khare (1610m), het startpunt van je Annapurna Base Camp trekking. Deze rit neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Van dit dorp gaat het naar boven tot Australian camp (2232 m), waar je hopelijk een formidabel uitzicht hebt op de Annapurna bergketen: Macchapuchare (6993 m), Annapurna IV (7525 m), Lamjung Himal (6932 m) en Annapurna II (7937 m). Van Australian camp daalt het pad eerst en klimt dan geleidelijk tot Deurali (2149m) alvorens terug te dalen en langzaam te stijgen tot Landrung (1640m). In Landrung, een dorpje van de Gurung, een ethnische groepering, overnacht je voor het eerst in een mountain lodge.

C Dag 3
Landrung - Jhinu Danda - Chomrong

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

De voormiddag brengt je langs traditionele dorpen, korenvelden en bossen tot aan de Modi Khola rivier. Na de rivieroversteek “New bridge” is het een steile klim naar Jhinu Danda (1780m), waar je halt houdt voor een lunch. Vervolgens is het anderhalf uur verder tot het Gurung dorp Chomrong (2170m), waar je overnacht. Vanaf Chomrong heb je een goed zicht op de Macchapuchare en Annapurna South.

D Dag 4
Chomrong - Bamboo - Himalaya Hotel

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Van Chomrong (2170m) ga je naar beneden tot aan de check post waar de toegangsbewijzen voor het Annapurna National Park worden gecontroleerd. Vanaf hier is het dan verder steil naar beneden tot aan de Kyumun Khola rivier. Vervolgens gaat het terug naar boven tot Sinuwa (2340 m) en Sinuwa Danda. In het voorjaar staan hier de rododendronbossen in bloei, de nationale plant van Nepal. Van Sinuwa is het steil naar beneden tot Bamboo waar je luncht. Vanaf Bamboo is het dan nog anderhalf uur verder tot het kleine dorp Doban (2510 m), gelegen temidden van bosrijk gebied. Vanaf Doban is het opnieuw anderhalf uur naar boven tot het Himalaya hotel (2870m), het eindpunt van de dag.

E Dag 5
Himalaya Hotel - Deurali - Macchapuchre Basecamp

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Van Himalaya hotel (2870m) tot Deurali (3230m) is ongeveer 1.5 uur wandelen. Verder van Deurali is het ongeveer twee uur gaan tot het Machhapuchre base camp (3700m). Tijdens dit traject kom je veel watervallen tegen en ben je omringd door een ruig alpien landschap met prima zicht op de heilige vissestaartberg (Macchapuchre 6993 m) en de Gangapurna (7455 m). Ter hoogte van het Machhapuchre Base Camp ga je lunchen. In de namiddag ben je vrij om wat te rusten of kan je op eigen houtje nog een kleine wandeling maken in de buurt, afhankelijk van de weersomstandigheden.

F Dag 6
Machhapuchre Basecamp - Annapurna Basecamp - Bamboo

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vandaag sta je extra vroeg op (rond 04u30) zodat je, na +/- 2 uur wandelen, rond zonsopgang aan het Annapurna Base Camp (4130m) aankomt. Het eerste deel is tamelijk steil naar boven en het tweede deel is eerder gematigd naar boven, met mooie vergezichten voor ons op Annapurna South en Annapurna I en achter ons op Macchapuchre, Gangapurna en Tent peak. Als het weer klaar is, heb je een enorme mooie zonsopgang over de Himalaya. Meer specifiek stijgt de zon van achter de vissestaartberg (Macchapuchre) om dan vervolgens als eerste de Annapurna I te belichten. Je blijft ongeveer een uur aan het Base Camp om foto’s te trekken en te genieten van deze unieke omgeving. Vervolgens keer je terug naar het Macchapuchare Base Camp, waar je ontbijt, je baggage ophaalt en vervolgens afdaalt naar Bamboo (2340m).

G Dag 7
Bamboo - Chomrong - Jhinu Danda

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Na het ontbijt vertrek je richting Chomrong (2170m), waar je luncht. Vervolgens wandel je verder tot het plaatsje Jhinu Danda (1780m). Heb je nog een klein beetje energie over, kan je nog een half uurtje verder wandelen naar de warmwaterbronnen van Jhinu. De ideale plek om de spieren even te laten ontspannen en wat na te kaarten over het Annapurna Base Camp. Diner en overnachting vinden plaatsen in Jhinu.

H Dag 8
Jhinu Danda - Nayapul - Pokhara

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Je daalt verder af naar de rivier aan New Bridge en wandelt via Birethanthi naar Nayapul (1070m). In Birethanthi hou je halt voor de lunch om vervolgens nog 45min te wandelen naar Nayapul. Hier staat onze chauffeur op je te wachten en brengt je in anderhalf uur terug naar Pokhara. Na check-in, heb je de rest van de namiddag vrij. Je kan souvenir shoppen in Lake District, bootje varen op het Phewa meer, helemaal tot rust komen tijdens een ayurvedische massage of gewoon een terrasje doen met zicht op het meer. Overnachting in de Lakeside wijk in Pokhara.

I Dag 9
Pokhara

Na 7 actieve dagen in het Himalaya gebergte, kan je vandaag de benen en voeten even laten rusten. Na het ontbijt eindigt het programma.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Privétransfer naar begin- en eindpunt van de trekking
 • 2 overnachtingen in een tweepersoonskamer in Pokhara voor en na de trekking (kamer met ontbijt)
 • 6 overnachtingen in een tweepersoonskamer (met gedeeld sanitair, uitzonderlijk een meerpersoonskamer)
 • Vol Pension tijdens de trekking (gevarieerde maaltijden, incl. morning en afternoon tea)
 • Trekking zoals vermeld in het programma inclusief Engelstalige privégids en 1 drager per twee personen
 • Trekking permit
 • Inkomticket voor de Conservation Area
 • Bijdrage voor het Garantiefonds

 

Niet inbegrepen

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Insurance rescue and evacuation
 • Verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Budget Hotels

Tijdens de Annapurna Basecamp trekking verblijf je in lokale mountain lodges. Dit zijn eenvoudige lodges waarbij je in de meeste gevallen overnacht in een tweepersoonskamer zonder eigen badkamer. Uitzonderlijk kan het voorvallen dat je overnacht in een meerpersoonskamer omwille van de drukte. Het sanitair deel je met de andere gasten die in de lodge verblijven en is eenvoudig te noemen. Voor warm water dien je vaak iets bij te betalen, aangezien de meeste lodges afhankelijk zijn van zonne-energie. Dineren en ontbijten doe je in de lodge, lunchen gebeurt onderweg in de natuur of in een lokaal restaurantje. Voor en na de trekking voorzien we een comfortabel hotel met zwembad in de gezellige Lakeside wijk van Pokhara. De ideale plek om helemaal tot rust te komen na 7 actieve dagen!

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Door het bergachtige karakter van het land, denken veel reizigers dat Nepal een koud land is, maar het tegendeel is waar! Tenzij je in de maanden december-januari-februari reist ga je meestal in een T-shirt kunnen rondlopen. Kathmandu en de omliggende valleien en de bergen rondom Pokhara hebben gemiddelde tot warme temperaturen, de zuidelijke vlaktes grenzend aan India, waar je Chitwan National Park & Bardia National Park terugvindt, hebben aangename tot tropisch hete temperaturen. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende reisperiodes.

Maart-april & oktober-november
Dit is de beste reisperiode voor Nepal voor zowel rondreizen als meerdaagse trekkings. De kans op een goed zicht op de Himalaya toppen en aangename temperatuur 's nachts en overdag is heel groot. In de maanden oktober-november reizen de meeste toeristen naar Nepal en kan het druk worden op de bekende hiking trails en mountain lodges. In maart en april staan de rhododendrons dan weer in bloei en is het een tikkeltje rustiger wat aantal toeristen betreft. In april durft er in de namiddag al wel eens een regenbui passeren, dit zorgt er echter voor dat je de volgende ochtend een klaar zicht hebt op de bergtoppen.

December-januari-februari
In deze periode van het jaar heb je normaal gezien geen regen en een uitstekend zicht op de besneeuwde Himalaya toppen. 's Nachts is het wel koud in de bergen en een warme slaapzak is een noodzaak. Overdag liggen de temperaturen op plaatsen als Kathmandu en Pokhara tussen de 15 en de 20 graden. Reis je ook naar Chitwan of Bardia National Park, dan stijgt de temperatuur met enkele graden. Er zijn minder toeristen dan in de maanden maart, april, oktober en november, wat je reiservaring ongetwijfeld ten goede komt. 

Mei & september
Dit zijn overgangsmaanden waarbij regenval redelijk frequent plaatsvindt (vooral eind mei en begin september), maar niet zo dikwijls als tijdens de maanden juni tot augustus. De temperatuur is warm en de lucht vaak bewolkt. Na een stevige regenbui, heb je 's anderendaags kans op goed zicht op de bergen Doorgaans is dit een rustigere periode om Nepal te verkennen omdat er veel minder toeristen zijn maar hou wel rekening met de regenbuien.

Juni-juli-augustus
In theorie is dit de minst goede periode voor een vakantie in Nepal. Opkomende wolken van het zuiden stapelen zich op tegen de Himalaya en zorgen voor veel regen in de namiddag. Een ritueel dat zich dagelijks herhaalt. 's Morgens kan je echter wel zicht hebben op de bergen. Reis je tijdens deze periode, dan vertrek je 's ochtends best op tijd zodat je in de loop van de namiddag toekomt zodat je programma niet letterlijk in het water valt. Omwille van de regen ga je iets aandachtiger moeten zijn de wandelingen, aangezien slijk en regen voor de nodige gladheid kan zorgen. Daarnaast zijn de ongevaarlijke bloedzuigers ook heel actief in deze periode. Juni tot augustus is de rustigste periode van het jaar, je hebt de natuur quasi voor jou alleen.

Fooien en geldzaken

Fooien
Het geven van fooien in Nepal is een stevig ingeburgerd gebruik, net zoals in vele andere landen buiten Europa. Hieronder vind je enkele richtbedragen wat de fooien betreft. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven afhankelijk van de geleverde service. Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures (10, 20 & 50 NPR). Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven. Voor een gids, chauffeur en drager is een fooi gebruikelijk. Hieronder vind je enkele richtbedragen:

 • Chauffeur - +/- NPR 500 per dag (+/- 4 €)
 • Sightseeing Gids) - +/- NPR 1000 per dag (+/- 8 €)
 • Drager (trekking) - +/- NPR 450 per dag (+/- 3.7€)
 • Gids (trekking) - +/- NPR 500-700 per dag (+/- 4€ - 5.7€)

Op restaurant
Op restaurant wordt er soms een service charge op de rekening toegevoegd. In dat geval geef je geen fooi. Staat dit niet op je rekening en wil je de werknemers belonen voor de goede service, dan reken je best 5 à 10% van de rekening.

In je hotel
Draagt er iemand je bagage naar je kamer? Dan kan een fooi van NPR 10 à NPR 20. Zit je in een deluxe hotel, wordt er wel vanuit gegaan dat je iets meer geeft.

Met de taxi, tuk tuk of riksja
Als je een taxi neemt, kies dan zeker voor een taxi met een meter. Ben je aangekomen op je bestemming? Een fooi wordt doorgaans niet verwacht door taxichauffeurs, maar je kan de chauffeur belonen door het bedrag op de meter naar boven af te ronden (NPR 500 in plaats van 475 bijvoorbeeld). Kies je voor een taxi zonder meter, maak dan zeker goede afspraken over de prijs! Stap niet in voor je een goede afspraak gemaakt hebt. In dit geval kan je ook naar boven afronden. Wanneer je je verplaatst met een tuk tuk (gemotoriseerde driewieler) of een riksja (driewieler fiets) spreek je op voorhand een vaste prijs af voor het af te leggen traject.

 

Geldzaken
In Nepal wordt er betaald met de Nepalese roepie. Het papiergeld is beschikbaar in coupures van  1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 roepie. Het muntgeld is beschikbaar in munten van 1 en 5 roepie. Op voorhand Nepalese roepies bestellen bij je bank is niet noodzakelijk. Bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu of in verschillende banken of hotels kan je eenvoudig euro’s wisselen naar roepies. Je neemt dan best biljetten van 20€ en/of 50€ mee. Een andere mogelijkheid is Nepalese roepies afhalen met je kredietkaart (Visa/Mastercard) of je maestrokaart aan een bankautomaat (ATM). ATM’s vind je in Kathmandu en Pokhara. Wanneer je een tijdje op meer afgelegen plaatsen vertoeft, zorg je er best voor dat je voldoende cash geld bij je hebt om enkele dagen door te komen.

De huidige koers:

 • NPR 10 = € 0.08
 • NPR 50 = € 0.40
 • NPR 100 = € 0.82
 • NPR 500 = € 4.08
 • NPR 1000 = € 8.16
 • NPR 2000 = € 16.32

Maestro functie
Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart!

Voor de meest recente wisselkoers: zie XE Currency Converter

Medische info

Gebruik je dagelijks medicatie, vergeet deze dan zeker niet mee te nemen! Neem voor de zekerheid ook medicatie mee tegen kwaaltjes als buikpijn, diarree en hoofdpijn. Pleisters voor op wonden of blaren kunnen ook van pas komen.


Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode.
Er is enkel malariarisico (overwegend vivax malaria) in de rurale gebieden van de Terai, dit zijn de zuidelijke provincies in de smalle grensstrook met Indië, die lager dan 1200 m liggen, waar ook Chitwan National Park gelegen is. Occasioneel zijn er nog epidemieën met Plasmodium falciparum malaria van juli tot en met oktober. Ook het risico voor vivax malaria is seizoensgebonden. In de rest van Nepal is er geen malariarisico, en dus ook niet in de hoofdstad Kathmandu.


Alle up-to-date informatie voor Nepal kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Nepal
Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.


Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren