Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze avontuurlijke rondreis doorheen Nepal laat je op een andere manier kennismaken met dit fascinerende land. Je bezoekt de beroemdste tempels en pleinen van Kathmandu en reist vervolgens verder via het authentieke Bandipur naar de stad Pokhara. Hier bind je je stapschoenen aan en wandel je de beroemde Annapurna Basecamp trekking. Deze 7-daagse trekking laat je kennismaken met het echte hooggebergte waarbij je omringd bent met besneeuwde bergtoppen en overnacht in lokale mountain lodges. Na de trekking reis je via het middelgebergte naar het spirituele plaatsje Lumbini. Je reis sluit je af met een safari in het tropische Bardia National Park, een onontdekte parel! (AR)

De hoogtepunten van deze reis

Annapurna Basecamp
Trekking naar het Annapurna Basecamp
Nepal rondreis
In contact komen met de goedlachse Nepalese bevolking
Safari Nepal Bardia
Neushoorns spotten tijdens een wandelsafari

Programma

Programma

A Dag 1
Kathmandu

Na het regelen van de grensformaliteiten en het ophalen van de bagage word je aan de uitgang van de luchthaven opgewacht en naar je hotel gebracht. De rest van de dag heb je tijd om te bekomen van je vlucht en op eigen houtje je eerste indrukken op te doen en te genieten van de geuren en kleuren in Kathmandu.

B Dag 2
Kathmandu-vallei: Swayambunath & Patan

Inbegrepen: ontbijt

Je wordt opgepikt aan je hotel in Kathmandu voor een rit naar de boeddhistische stupa Swayambunath, gelegen op de top van een heuvel ten westen van de stad. Swayambunath is één van de populairste en onmiddellijk herkenbare symbolen van Nepal. De tempel wordt ook wel de Monkey temple genoemd omwille van het grote aantal apen die de heuvel bewaken en de bezoekers entertainen. Geologen beweren dat de vallei van Kathmandu lang geleden bestond uit een gigantisch meer en dat Swayambunath een eiland in dat meer was. De stoepa is omgeven door gebedsvlaggetjes, gebedsmolens, kloosters en heel wat winkeltjes. Vanaf de heuvel heb je bij goed weer een prachtig panorama over Kathmandu. Na dit bezoek ga je verder naar de koningsstad Patan.

Patan wordt gescheiden van Kathmandu door de Bagmati rivier en is de tweede grootste stad in de vallei. Het wordt soms Lalitpur genoemd, wat ‘Stad van de schoonheid' betekent. Patan heeft een lange boeddhistische geschiedenis en de vier hoeken van de stad worden door stoepas gemarkeerd, deze werden gebouwd in opdracht van de grote boeddhistische keizer Ashoka rond 250 v. Chr. De meeste van de tempels hier in Patan zijn gebouwd ten tijde van de Malla dynastie in de 16de, 17de en 18de eeuw. Als voormalige koningsstad heeft het een prachtig koningsplein en staat het vol met mooie tempels rondom. Ook de boeddhistische gouden tempel en de indrukwekkend hoge Kumbeshwor tempel zijn niet te missen tijdens het bezoek. Na je bezoek aan Patan keer je terug naar je hotel in Kathmandu.

C Dag 3
Kathmandu - Bandipur - Pokhara

Inbegrepen: ontbijt

Je laat het levendige Kathmandu achter je en reist per privétransport meer dan 200 km westwaarts, richting de stad Pokhara. Onderweg stop je voor een bezoek aan het minder toeristische plaatsje Bandipur, een authentiek Newari dorp dat je op eigen houtje verkent. Hier is de tijd letterlijk en figuurlijk blijven stilstaan. Je kiest zelf waar je gaat lunchen en vervolgens reis je verder naar Pokhara, op ongeveer 2.5 uur afstand van Bandipur. Overnachten doe je in de leuke wijk Lakeside van Pokhara.

D Dag 4
Pokhara - Khande - Deurali - Landrung

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Tijd om de wandelschoenen aan te trekken! Na een stevig ontbijt vertrek je rond 7u30 naar het dorpje Khare (1610m), het startpunt van je Annapurna Base Camp trekking. Deze rit neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Van dit dorp gaat het naar boven tot Australian camp (2232 m), waar je hopelijk een formidabel uitzicht hebt op de Annapurna bergketen: Macchapuchare (6993 m), Annapurna IV (7525 m), Lamjung Himal (6932 m) en Annapurna II (7937 m). Van Australian camp daalt het pad eerst en klimt dan geleidelijk tot Deurali (2149m) alvorens terug te dalen en langzaam te stijgen tot Landrung (1640m). In Landrung, een dorpje van de Gurung, een ethnische groepering, overnacht je voor het eerst in een mountain lodge.

E Dag 5
Landrung - Jhinu Danda - Chomrong

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

De voormiddag brengt je langs traditionele dorpen, korenvelden en bossen tot aan de Modi Khola rivier. Na de rivieroversteek “New bridge” is het een steile klim naar Jhinu Danda (1780m), waar je halt houdt voor een lunch. Vervolgens is het anderhalf uur verder tot het Gurung dorp Chomrong (2170m), waar je overnacht. Vanaf Chomrong heb je een goed zicht op de Macchapuchare en Annapurna South.

F Dag 6
Chomrong - Bamboo - Himalaya Hotel

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Van Chomrong (2170m) ga je naar beneden tot aan de check post waar de toegangsbewijzen voor het Annapurna National Park worden gecontroleerd. Vanaf hier is het dan verder steil naar beneden tot aan de Kyumun Khola rivier. Vervolgens gaat het terug naar boven tot Sinuwa (2340 m) en Sinuwa Danda. In het voorjaar staan hier de rododendronbossen in bloei, de nationale plant van Nepal. Van Sinuwa is het steil naar beneden tot Bamboo waar je luncht. Vanaf Bamboo is het dan nog anderhalf uur verder tot het kleine dorp Doban (2510 m), gelegen temidden van bosrijk gebied. Vanaf Doban is het opnieuw anderhalf uur naar boven tot het Himalaya hotel (2870m), het eindpunt van de dag.

G Dag 7
Himalaya Hotel - Deurali - Macchapuchre Basecamp

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Van Himalaya hotel (2870m) tot Deurali (3230m) is ongeveer 1.5 uur wandelen. Verder van Deurali is het ongeveer twee uur gaan tot het Machhapuchre base camp (3700m). Tijdens dit traject kom je veel watervallen tegen en ben je omringd door een ruig alpien landschap met prima zicht op de heilige vissestaartberg (Macchapuchre 6993 m) en de Gangapurna (7455 m). Ter hoogte van het Machhapuchre Base Camp ga je lunchen. In de namiddag ben je vrij om wat te rusten of kan je op eigen houtje nog een kleine wandeling maken in de buurt, afhankelijk van de weersomstandigheden.

H Dag 8
Machhapuchre Basecamp - Annapurna Basecamp - Bamboo

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vandaag sta je extra vroeg op (rond 04u30) zodat je, na +/- 2 uur wandelen, rond zonsopgang aan het Annapurna Base Camp (4130m) aankomt. Het eerste deel is tamelijk steil naar boven en het tweede deel is eerder gematigd naar boven, met mooie vergezichten voor ons op Annapurna South en Annapurna I en achter ons op Macchapuchre, Gangapurna en Tent peak. Als het weer klaar is, heb je een enorme mooie zonsopgang over de Himalaya. Meer specifiek stijgt de zon van achter de vissestaartberg (Macchapuchre) om dan vervolgens als eerste de Annapurna I te belichten. Je blijft ongeveer een uur aan het Base Camp om foto’s te trekken en te genieten van deze unieke omgeving. Vervolgens keer je terug naar het Macchapuchare Base Camp, waar je ontbijt, je baggage ophaalt en vervolgens afdaalt naar Bamboo (2340m).

I Dag 9
Bamboo - Chomrong - Jhinu Danda

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Na het ontbijt vertrek je richting Chomrong (2170m), waar je luncht. Vervolgens wandel je verder tot het plaatsje Jhinu Danda (1780m). Heb je nog een klein beetje energie over, kan je nog een half uurtje verder wandelen naar de warmwaterbronnen van Jhinu. De ideale plek om de spieren even te laten ontspannen en wat na te kaarten over het Annapurna Base Camp. Diner en overnachting vinden plaatsen in Jhinu.

J Dag 10
Jhinu Danda - Nayapul - Pokhara

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Je daalt verder af naar de rivier aan New Bridge en wandelt via Birethanthi naar Nayapul (1070m). In Birethanthi hou je halt voor de lunch om vervolgens nog 45min te wandelen naar Nayapul. Hier staat onze chauffeur op je te wachten en brengt je in anderhalf uur terug naar Pokhara. Na check-in, heb je de rest van de namiddag vrij. Je kan souvenir shoppen in Lake District, bootje varen op het Phewa meer, helemaal tot rust komen tijdens een ayurvedische massage of gewoon een terrasje doen met zicht op het meer. Overnachting in de Lakeside wijk in Pokhara.

K Dag 11
Pokhara - Tansen - Lumbini

Inbegrepen: ontbijt

Van het middengebergte rij je per privétransfer via heel wat haarspeldbochten naar het vlakke gedeelte van Nepal. Onderweg hou je halt in het mooie bergdorp Tansen, de voormalige hoofdstad van het Magar koninkrijk.

Je luncht boven op de berg in het Srinagar Hotel. Vervolgens wandel je naar beneden naar het centrum van Tansen zodat je even de benen kunt strekken en een idee krijgt van het stadje. Vervolgens is het nog een tweetal uur rijden naar Lumbini.

L Dag 12
Lumbini

Inbegrepen: ontbijt

Onder begeleiding van een gids ga je met een Tuk Tuk de Lumbini development zone bezoeken. Hier vind je talrijke kloosters terug van het Mahayana boeddhisme (China, Korea, Japan, Vietnam, Maleïsie, Tibet) en het Hinayana boeddhisme ( Sri lanka, Cambodja, Thailand, India, Myanmar). Deze indrukwekkende kloosters zijn telkens gebouwd in de traditionele architecturale bouwstijl van het land van herkomst. Het is dus wel een beetje een bezoek aan mini-Azie.

Het belangrijkste momument sla je natuurlijk ook niet over. De central gelegen Maya Devi tempel, is de exacte plaats waar Boedha zou geboren zijn in 563 v.Chr. De geboortesteen kan je hier in de tempel zien liggen, samen met een aantal heel oude structuren uit de 3e eeuw v.Chr. Heel wat boeddhistische pelgrims komen naar deze tempel om hulde te brengen aan deze belangrijke plek. De tempel is gelegen in een grote tuin, hier vind je ook de Ashoka zuil en de bodhi boom (een ent van de boom in Bodhgaya waaronder Buddha zijn verlichting vond).

M Dag 13
Lumbini - Bardia National Park

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Je staat opnieuw vroeg op (rond 6 à 7 uur ) voor een rit van een vijftal uur naar het Bardia National Park. Dit park is het grootste nationale park van Nepal met een oppervlakte van bijna 1000 vierkante km. Het is de habitat van tijgers, neushoorns, olifanten en heel wat andere fauna en flora. Vergeleken met het bekendere Chitwan National Park is het hier een stuk minder toeristisch, wat natuurlijk bijdraagt aan het authentieke gevoel van deze plek.

Bij aankomst in het hotel ga je eerst lunchen. In de namiddag breng je een dorpsbezoek om de omgeving wat te leren kennen. Diner in het hotel.

N Dag 14
Bardia National Park: wandelsafari

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Haal je wandelschoenen maar opnieuw boven want vandaag ga je op wandelsafari in het park onder begeleiding van een natuurgids. We voorzien een lunchpakket zodat je echt de hele dag in het park kunt doorbrengen. Met wat geluk spot je allerlei soorten vogels, slangen, olifanten, herten vanuit de uitkijktorens of tijdens de wandeling. De steeds aanwezige kans dat je een neushoorn of zelfs een tijger je pad kan kruisen, geeft wel een bepaalde hoeveelheid spanning aan je wandelsafari. ‘s Avonds dineer je in het hotel.

O Dag 15
Bardia National Park - Nepalgunj - Kathmandu

Inbegrepen: ontbijt-lunch

In de voormiddag trek je opnieuw het park in voor een jeepsafari en ga je onder begeleiding opnieuw op zoek naar de verborgen fauna en flora van de tropische jungle van de Terai. Na de safari keer je terug naar het hotel voor de lunch. Vervolgens rij je in ongeveer 2.5 uur naar de luchthaven van Nepalgunj, waar je een binnenlandse vlucht neemt naar Kathmandu. Bij aankomst in Kathmandu word je opnieuw naar je hotel gebracht in het centrum van de stad.

P Dag 16
Kathmandu

Inbegrepen: ontbijt

Afhankelijk van het vertrekuur van je vlucht word je naar de luchthaven van Kathmandu gebracht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Privéluchthaventransfers bij aankomst en vertrek
 • 9 overnachtingen in budget of comfort hotels ( afhankelijk van de gekozen formule)
 • 6 overnachtigen in eenvoudige mountain lodges tijdens de Annapurna Basecamp trekking
  • 2 personen = 1 tweepersoonskamer
  • 3 personen = 1 driepersoonskamer
  • 4 personen = 2 tweepersoonskamers
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle korte verplaatsingen met privé vervoer
 • Alle activiteiten en excursies zoals vermeld in het programma
 • 7-daagse Annapurna Basecamp trekking inclusief privégids en 1 drager per twee personen
 • Alle toegangsgelden en permits voor de vermelde activiteiten en excursies
 • Binnenlandse vlucht van Nepalgunj naar Kathmandu
 • Bijdrage voor het Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Visum kosten
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Verzekeringen
 • Trekking uitrusting voor tijdens de Annapurna Basecamp trekking (rugzak, slaapzak, drinkfles, wandelstokken, etc)
 • Onvoorziene kosten omwille vertragingen door wegverzakking, files, etc.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Budget

Tijdens een rondreis in de Budget categorie verblijf je in gezellige, kleinschalige accommodaties met het comfort van een 2* hotel of goede guesthouse. We kozen voor goed gelegen accommodaties, vlakbij het centrum of midden in de Nepalese natuur. Elk kamer heeft z’n eigen badkamer met warm en koud water, douche en toilet. Uitzondering hierop zijn de mountain lodges tijdens de Annapurna Basecamp trekking. Deze zijn een stuk eenvoudiger door hun geïsoleerde ligging in de bergen. Sporadisch valt het wel eens voor dat je hier een kamer krijgt zonder eigen badkamer hebt. Hieronder vind je onze selectie budget-accommodaties van het reisprogramma:

PlaatsHotel
KathmanduVia Via Boutique Hotel
PokharaKaruna Hotel
Annapurna TrekkingMountain Lodges
LumbiniLittle Buddha
BardiaRacy Shade Resort
  
  

Comfort

De Comfort categorie is uitermate geschikt voor reizigers die ietsje meer verwachten van hun accommodatie. Je verblijft in betere 3* hotels die één en al Nepal uitademen. Deze hotels hebben ook een bar of restaurant waar je 's avonds nog even kunt doorzakken. De kamers beschikken over alle nodige faciliteiten om te genieten van een comfortabel verblijf in een aangename omgeving. Hieronder vind je onze selectie comfort-accommodaties van het reisprogramma:

PlaatsHotel
KathmanduVia Via Boutique Hotel
PokharaLakeside Retreat
Annapurna TrekkingMountain Lodges
LumbiniLumbini Buddha Garden
BardiaTiger Tops Karnali Lodge
  
  

 

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Door het bergachtige karakter van het land, denken veel reizigers dat Nepal een koud land is, maar het tegendeel is waar! Tenzij je in de maanden december-januari-februari reist ga je meestal in een T-shirt kunnen rondlopen. Kathmandu en de omliggende valleien en de bergen rondom Pokhara hebben gemiddelde tot warme temperaturen, de zuidelijke vlaktes grenzend aan India, waar je Chitwan National Park & Bardia National Park terugvindt, hebben aangename tot tropisch hete temperaturen. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende reisperiodes.

Maart-april & oktober-november
Dit is de beste reisperiode voor Nepal voor zowel rondreizen als meerdaagse trekkings. De kans op een goed zicht op de Himalaya toppen en aangename temperatuur 's nachts en overdag is heel groot. In de maanden oktober-november reizen de meeste toeristen naar Nepal en kan het druk worden op de bekende hiking trails en mountain lodges. In maart en april staan de rhododendrons dan weer in bloei en is het een tikkeltje rustiger wat aantal toeristen betreft. In april durft er in de namiddag al wel eens een regenbui passeren, dit zorgt er echter voor dat je de volgende ochtend een klaar zicht hebt op de bergtoppen.

December-januari-februari
In deze periode van het jaar heb je normaal gezien geen regen en een uitstekend zicht op de besneeuwde Himalaya toppen. 's Nachts is het wel koud in de bergen en een warme slaapzak is een noodzaak. Overdag liggen de temperaturen op plaatsen als Kathmandu en Pokhara tussen de 15 en de 20 graden. Reis je ook naar Chitwan of Bardia National Park, dan stijgt de temperatuur met enkele graden. Er zijn minder toeristen dan in de maanden maart, april, oktober en november, wat je reiservaring ongetwijfeld ten goede komt. 

Mei & september
Dit zijn overgangsmaanden waarbij regenval redelijk frequent plaatsvindt (vooral eind mei en begin september), maar niet zo dikwijls als tijdens de maanden juni tot augustus. De temperatuur is warm en de lucht vaak bewolkt. Na een stevige regenbui, heb je 's anderendaags kans op goed zicht op de bergen Doorgaans is dit een rustigere periode om Nepal te verkennen omdat er veel minder toeristen zijn maar hou wel rekening met de regenbuien.

Juni-juli-augustus
In theorie is dit de minst goede periode voor een vakantie in Nepal. Opkomende wolken van het zuiden stapelen zich op tegen de Himalaya en zorgen voor veel regen in de namiddag. Een ritueel dat zich dagelijks herhaalt. 's Morgens kan je echter wel zicht hebben op de bergen. Reis je tijdens deze periode, dan vertrek je 's ochtends best op tijd zodat je in de loop van de namiddag toekomt zodat je programma niet letterlijk in het water valt. Omwille van de regen ga je iets aandachtiger moeten zijn de wandelingen, aangezien slijk en regen voor de nodige gladheid kan zorgen. Daarnaast zijn de ongevaarlijke bloedzuigers ook heel actief in deze periode. Juni tot augustus is de rustigste periode van het jaar, je hebt de natuur quasi voor jou alleen.

Fooien en geldzaken

Fooien
Het geven van fooien in Nepal is een stevig ingeburgerd gebruik, net zoals in vele andere landen buiten Europa. Hieronder vind je enkele richtbedragen wat de fooien betreft. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven afhankelijk van de geleverde service. Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures (10, 20 & 50 NPR). Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven. Voor een gids, chauffeur en drager is een fooi gebruikelijk. Hieronder vind je enkele richtbedragen:

 • Chauffeur - +/- NPR 500 per dag (+/- 4 €)
 • Sightseeing Gids) - +/- NPR 1000 per dag (+/- 8 €)
 • Drager (trekking) - +/- NPR 450 per dag (+/- 3.7€)
 • Gids (trekking) - +/- NPR 500-700 per dag (+/- 4€ - 5.7€)

Op restaurant
Op restaurant wordt er soms een service charge op de rekening toegevoegd. In dat geval geef je geen fooi. Staat dit niet op je rekening en wil je de werknemers belonen voor de goede service, dan reken je best 5 à 10% van de rekening.

In je hotel
Draagt er iemand je bagage naar je kamer? Dan kan een fooi van NPR 10 à NPR 20. Zit je in een deluxe hotel, wordt er wel vanuit gegaan dat je iets meer geeft.

Met de taxi, tuk tuk of riksja
Als je een taxi neemt, kies dan zeker voor een taxi met een meter. Ben je aangekomen op je bestemming? Een fooi wordt doorgaans niet verwacht door taxichauffeurs, maar je kan de chauffeur belonen door het bedrag op de meter naar boven af te ronden (NPR 500 in plaats van 475 bijvoorbeeld). Kies je voor een taxi zonder meter, maak dan zeker goede afspraken over de prijs! Stap niet in voor je een goede afspraak gemaakt hebt. In dit geval kan je ook naar boven afronden. Wanneer je je verplaatst met een tuk tuk (gemotoriseerde driewieler) of een riksja (driewieler fiets) spreek je op voorhand een vaste prijs af voor het af te leggen traject.

 

Geldzaken
In Nepal wordt er betaald met de Nepalese roepie. Het papiergeld is beschikbaar in coupures van  1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 roepie. Het muntgeld is beschikbaar in munten van 1 en 5 roepie. Op voorhand Nepalese roepies bestellen bij je bank is niet noodzakelijk. Bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu of in verschillende banken of hotels kan je eenvoudig euro’s wisselen naar roepies. Je neemt dan best biljetten van 20€ en/of 50€ mee. Een andere mogelijkheid is Nepalese roepies afhalen met je kredietkaart (Visa/Mastercard) of je maestrokaart aan een bankautomaat (ATM). ATM’s vind je in Kathmandu en Pokhara. Wanneer je een tijdje op meer afgelegen plaatsen vertoeft, zorg je er best voor dat je voldoende cash geld bij je hebt om enkele dagen door te komen.

De huidige koers:

 • NPR 10 = € 0.08
 • NPR 50 = € 0.40
 • NPR 100 = € 0.82
 • NPR 500 = € 4.08
 • NPR 1000 = € 8.16
 • NPR 2000 = € 16.32

Maestro functie
Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart!

Voor de meest recente wisselkoers: zie XE Currency Converter

Medische info

Gebruik je dagelijks medicatie, vergeet deze dan zeker niet mee te nemen! Neem voor de zekerheid ook medicatie mee tegen kwaaltjes als buikpijn, diarree en hoofdpijn. Pleisters voor op wonden of blaren kunnen ook van pas komen.


Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode.
Er is enkel malariarisico (overwegend vivax malaria) in de rurale gebieden van de Terai, dit zijn de zuidelijke provincies in de smalle grensstrook met Indië, die lager dan 1200 m liggen, waar ook Chitwan National Park gelegen is. Occasioneel zijn er nog epidemieën met Plasmodium falciparum malaria van juli tot en met oktober. Ook het risico voor vivax malaria is seizoensgebonden. In de rest van Nepal is er geen malariarisico, en dus ook niet in de hoofdstad Kathmandu.


Alle up-to-date informatie voor Nepal kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Nepal
Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, POLIO, BUIKTYFUS en HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.


Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren