Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze rondreis is ideaal voor reizigers die op een rustiger tempo Nepal willen leren kennen. We zorgen voor sfeervolle hotelletjes in een pittoreske omgeving, een gevarieerd programma met voldoende lokale cultuur afgewisseld met enkele bergwandelingen die voor iedereen haalbaar zijn.

Met een vriendelijke 'Namasté' maak je tijdens je rondreis in een mum van tijd contact met de vriendelijke Nepalese bevolking! (AR)

De hoogtepunten van deze reis

Safari in het Chitwan NP
Chitwan NP

Olifanten en neushoorns spotten in Chitwan NP

Bergwandelingen Nepal
Bergwandelingen Nepal

Gevarieerde bergwandelingen met de Himalaya op de achtergrond

Pashupatinath
Pashupatinath

Lijkverbrandingen in Pashupatinath

Programma

Programma

A Dag 1
Kathmandu

Na het regelen van de grensformaliteiten en het ophalen van de bagage word je aan de uitgang van de luchthaven opgewacht en naar je hotel gebracht. De rest van de dag heb je tijd om te bekomen van je vlucht en op eigen houtje je eerste indrukken op te doen en te genieten van de geuren en kleuren in Kathmandu.

B Dag 2
Kathmandu: Swayumbunath & Patan

Inbegrepen: ontbijt

Je wordt opgepikt aan je hotel in Kathmandu voor een rit naar de boeddhistische stupa Swayambunath, gelegen op de top van een heuvel ten westen van de stad.

Swayambunath is één van de populairste en onmiddellijk herkenbare symbolen van Nepal. De tempel wordt ook wel de Monkey temple genoemd omwille van het grote aantal apen die de heuvel bewaken en de bezoekers entertainen. Geologen beweren dat de vallei van Kathmandu lang geleden bestond uit een gigantisch meer en dat Swayambunath een eiland in dat meer was. De stoepa is omgeven door gebedsvlaggetjes, gebedsmolens, kloosters en heel wat winkeltjes. Vanaf de heuvel heb je bij goed weer een prachtig panorama over Kathmandu. Na dit bezoek ga je verder naar de koningsstad Patan.

Patan wordt gescheiden van Kathmandu door de Bagmati rivier en is de tweede grootste stad in de vallei. Het wordt soms Lalitpur genoemd, wat ‘Stad van de schoonheid' betekent. Patan heeft een lange boeddhistische geschiedenis en de vier hoeken van de stad worden door stoepas gemarkeerd, deze werden gebouwd in opdracht van de grote boeddhistische keizer Ashoka rond 250 v. Chr. De meeste van de tempels hier in Patan zijn gebouwd ten tijde van de Malla dynastie in de 16de, 17de en 18de eeuw. Als voormalige koningsstad heeft het een prachtig koningsplein en staat het vol met mooie tempels rondom. Ook de boeddhistische gouden tempel en de indrukwekkend hoge Kumbeshwor tempel zijn niet te missen tijdens het bezoek. Na je bezoek aan Patan keer je terug naar je hotel in Kathmandu.

C Dag 3
Kathmandu: Bodnath & Pashupatinath - Nagarkot

Inbegrepen: ontbijt

De eerste stop van de dag is het boeddhistische Bodnath. Deze oude stoepa, is één van de grootste ter wereld. Na de aardbeving van 2015 is deze helemaal opnieuw opgebouwd en is mooi gedecoreerd met gebedsvlaggetjes, de alziende boedha-ogen en gebedsmolens. De stoepa is omgeven door een levendig pleintje met verschillende winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes, héél gezellig!

Pashupatinath is één van de belangrijkste hindoeïstische tempels in Nepal. Daarom tref je hier veel pelgrims aan uit Nepal en India, maar ook de bekende Sadhoes, de fotogenieke mannen met gekleurde gezichten. Pashupatinath is te vergelijken met Varanasi in India. 24 uur op 24 vinden hier lijkverbrandingen plaats. Heel speciaal om dit een keer mee te maken maar toch ook wel een beetje luguber.

Na deze twee culturele highlights, rij je verder door naar Nagarkot, een populaire toeristische plek in Nepal op 2175 m hoogte. Bij helder weer kan je vanaf hier de belangrijkste pieken van de oostelijke Himalayaketen zien, met inbegrip van de Mount Everest. Het spreekt voor zich dat zonsopgang en zonsondergang vanop deze plek ronduit schitterend is. Daarom breng je ook in dit dorp de nacht door.

D Dag 4
Nagarkot - Dulikhel - Namobuddha

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

We rijden van Nagarkot naar Dulikhel voor onze wandeling naar Namobuddha.

Vooral het oude gedeelte van de stad is interessant, nl. de Hari Siddhi tempel, de Vishnu tempel, de Shiva tempel en de Kali tempel. Na het bezoek aan het oude dorpsgedeelte maak je samen met de gids een wandeling naar Namobuddha. Via mooie rijsterrassen en kleine Nepalese dorpjes wandel je naar het heiligdom van Namobuddha, een heilige plek voor de boeddhisten. In totaal wandel je een 4 à 5 uur over goed begaanbare paden. Overnachten doe je in Namobuddha in een klooster guesthouse. Het ontbijt en het avondeten neem je samen met de monniken. Een diep verlichtende gebeurtenis zo’n verblijf in een kloosterguesthouse. We verblijven hier twee nachten.

E Dag 5
Namobuddha - Bhaktapur

Inbegrepen: ontbijt

‘s Ochtends heb je nog wat tijd om te genieten van het uitzicht in Namobuddha. Vervolgens rij je naar de koningsstad Bhaktapur, op een half uurtje van Kathmandu.

Bhaktapur of Badgaon, stad van de rijst. Hier krijg je onmiddellijk het gevoel alsof je terug gaat in de tijd met eeuwenoude traditionele ambachten zoals pottenbakkerij, houtsnijwerk en wevers. De schitterende architectuur van de tempels, het paleis op Durbar Square en de mooie Nyatapole tempel op het Taumadhi plein zijn niet te missen hoogtepunten. Bhaktapur is één van de drie koningsteden in de Kathmandu-vallei en telt heel wat indrukwekkende artistieke schatten; waardoor de stad terecht een 'levend museum' genoemd wordt. Vanavond breng je hier de nacht door.

F Dag 6
Bhaktapur - Pokhara

Inbegrepen: ontbijt

Op tijd vertrekken vandaag want er staat een lange rit op het programma. Je rijdt per privétransfer oostwaarts naar Nepals tweede grootste stad: Pokhara. In de namiddag kom je aan in Pokhara en verblijf je in de populaire wijk Lakeside. In de late namiddag staat er nog een boottochtje op het Phewa meer op het programma. ’s Avonds kan je lekker gaan eten of een cocktail gaan drinken in één van de talrijke restaurantjes en cafeetjes van het gezellige Lakeside.

G Dag 7
Mini-trekking: Pokhara - Phedi - Pothana

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

De komende twee dagen staat er een comfortabele mini-trekking op het programma. Vanuit Pokhara rij je in een dik half uur naar Phedi, het startpunt van de mini-trekking.

De trek loopt langs de voet van het Annapurna gebergte via kleine dorpjes telkens met prachtige panorama’s op de omliggende valleien. Macchapuchare, Annapurna Zuid en Hiunchuli zijn enkele belangrijke toppen van het Annapurna bergmassief die je kan bewonderen op deze trek. Vandaag gaat het grotendeels stijgend tot het dorpje Pothana, onze overnachtingsplaats. In totaal ben je ongeveer vier uur aan het stappen.

H Dag 8
Pothana - Sarangkot

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

‘s Morgens vroeg uit de veren voor een mooie zonsopgang vanuit de Gurung hill op het Annapurna massief. Vervolgens start je aan het tweede deel van de mini-trekking. Vandaag leidt de wandeling je via kleine dorpen, bewerkte velden en landelijke taferelen richting het bekende uitzichtpunt Sarangkot, waar je gaat overnachten. De zonsopgang en –ondergang zijn de twee belangrijkste momenten voor het maken van een geweldige foto van de Himalaya. Deze tweede trekking dag telt ongeveer 6 stap-uren.

I Dag 9
Sarangkot - Pokhara

Inbegrepen: ontbijt

Na een hopelijk mooie zonsopgang brengt een korte autorit je terug naar Pokhara. De rest van de dag ben je vrij om te genieten van een terrasje, het meer of deel te nemen aan één van de optionele activiteiten zoals parapenten of bungee-jumpen. Overnachten doe je opnieuw in de Lakeside wijk van Pokhara.

J Dag 10
Pokhara - Chitwan National Park

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

's Ochtends reis je van Pokhara naar het Chitwan National Park. Het landschap verandert van overwegend bergachtig naar vlak. De temperatuur gaat ook een stuk de hoogte in aangezien de regio van Chitwan veel tropischer is. In de namiddag maak je met de ossenkar of per fiets een rondrit in de omgeving. Je bezoekt een lokaal Tharu dorp en het museum alvorens verder te rijden naar de olifantenstal van het leger. Vervolgens keer je terug naar je hotel aan de rand van het Chitwan National Park.

K Dag 11
Chitwan National Park: West-Chitwan

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Met een prauw (typische Nepalese boot) vaar je via de Rapti rivier naar de minder toeristische westelijke zijde van het Chitwan park. Onderweg heb je een grote kans om ooievaars, mariboes en gaviaalkrokodillen te spotten, maar ook de Bhote bevolking die van beroep vissers zijn. Met wat meer geluk spot je misschien wel een neushoorn, lippenbeer of met héél véél geluk : een Bengaalse tijger.

Vervolgens ga je te voet verder en maak je een wandeling door dit stuk van het Chitwan National Park. Je gids zorgt voor de nodige uitleg en helpt je met het spotten en benoemen van het wildlife. Vanavond slaap je in een eenvoudige lodge aan de oever van de rivier in de budget formule of in een lodge met iets meer comfort wanneer je kiest voor de comfort of deluxe formule. De afgelegen ligging, de jungle en de Rapti rivier, zorgen voor het leuke karakter van deze overnachtingsplek.

L Dag 12
Chitwan National Park: Bis Hajaar Tal

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Na het ontbijt word je opgepikt en rijd je naar Bis Hajaar Tal (letterlijk: Twintig duizend meren). Dit is moerasland, bekend voor de grote populatie van krokodillen, maar ook de talrijke vogels (ijsvogels, arenden, reigers,..) die in dit gebied leven. Na dit bezoek rij je terug naar Sauraha voor check-in en lunch. In de namiddag staat een jeep safari op het programma in het Kumroj community forest. Zigzaggend rijden we in een comfortabele jeep door de jungle of zoek naar wildlife in dit gebied. Vanavond krijg je nog de kans om een dansvoorstelling van de Tharu gemeenschap mee te maken. Vanavond overnacht je opnieuw in het Sauraha aan de rand van het Chitwan National Park.

M Dag 13
Chitwan National Park - Kathmandu

Inbegrepen: ontbijt

Een laatste blik op de prachtige natuur van de laaglanden van Nepal waarna je terug reist richting Kathmandu. Afhankelijk van de drukte onderweg kom je halverwege de namiddag aan in de hoofdstad en heb je nog wat tijd om Kathmandu op eigen houtje verder te verkennen.

OPTIONEEL: bespaar een halve dag tijd en vlieg met een binnenlandse vlucht van +/- 30 minuten van Chitwan National Park terug naar Kathmandu. Supplement van $125 per persoon.

N Dag 14
Kathmandu

Inbegrepen: ontbijt

Afhankelijk van het vertrekuur van je vlucht word je naar de luchthaven van Kathmandu gebracht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Luchthaventransfers
 • 13 overnachtingen in comfort accommodatie
 • Alle vermelde transfers in privévervoer
 • Alle activiteiten en excursies met Engelstalige gids zoals vermeld in het programma
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma 
 • 2-daagse mini-trekking naar Dhampus en Sarangkot, inclusief gids
 • Alle toegangsgelden en permits voor de vermelde activiteiten en excursies
 • Bijdrage voor het Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele excursies in Pokhara:
  • Paragliding - $95 per persoon (pp)
  • Mountainbiketocht - $85 pp
  • Bungee jump - $110 pp
  • Zipline - $100 pp
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Trekking uitrusting (rugzak, slaapzak, drinkfles, wandelstokken, etc)
 • Optionele binnenlandse vlucht ipv privé-transfer
  • Chitwan NP - Kathmandu - $125 pp
 • Onvoorziene kosten omwille vertragingen door wegverzakking, files, etc.
 • Single supplement voor deze reis: € 745

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Budget

Tijdens een rondreis in de Budget categorie verblijf je in gezellige, kleinschalige accommodaties met het comfort van een 2* hotel of goede guesthouse. We kozen voor goed gelegen accommodaties, vlakbij het centrum of midden in de Nepalese natuur. Elk kamer heeft z’n eigen badkamer met warm en koud water, douche en toilet. Uitzondering hierop zijn de mountain lodges tijdens de Poon Hill trekking. Deze zijn een stuk eenvoudiger door hun geïsoleerde ligging in de bergen. Sporadisch valt het wel eens voor dat je hier een tweepersoonskamer krijgt zonder eigen badkamer. Hieronder vind je onze selectie budget-accommodaties voor dit reisprogramma:

LocatieAccommodatie
KathmanduVia Via Boutique Hotel
NagarkotThe End Of The Universe
NamobuddhaVishuddhi Alaya
BhaktapurVajra Guesthouse
PokharaKaruna Hotel
SarangkotBelgian Hotel
Chitwan NPRoyal Park
Chitwan NP (Ghatgain)Jungle Lodge

 

Comfort

De Comfort categorie is uitermate geschikt voor reizigers die ietsje meer verwachten van hun accommodatie. Je verblijft in betere 3* hotels die één en al Nepal uitademen. Deze hotels hebben ook een bar of restaurant waar je 's avonds nog even kunt doorzakken. De kamers beschikken over alle nodige faciliteiten om te genieten van een comfortabel verblijf in een aangename omgeving. Hieronder vind je onze selectie comfort-accommodaties voor dit reisprogramma:

LocatieAccommodatie
KathmanduVia Via Boutique Hotel
NagarkotSerene Resort
NamobuddhaNamobuddha Resort
BhaktapurPeacock Guesthouse
PokharaLakeside Retreat
SarangkotBelgian Hotel
Chitwan NPRoyal Park
Chitwan NP (Ghatgain)Into The Wild Eco Resort

 

Deluxe

De Deluxe categorie zijn hotels die er echt boven uit steken. Je kan ze vergelijken met degelijke 4* hotels die uitblinken met hun goede service, unieke ligging en/of luxueuze kamers. In Kathmandu, Pokhara & Chitwan NP beschikken de hotels zelfs over een zwembad, wat voor de nodige verkoeling zorgt. De keuken van het deluxe hotel is meer gevarieerd en van een hoger niveau. Hieronder vind je onze selectie deluxe-accommodaties voor dit reisprogramma:

LocatieAccommodatie
KathmanduBabar Mahal Villas
NagarkotClub Himalaya
NamobuddhaNamobuddha Resort
BhaktapurBhaktapur Heritage Hotel
PokharaTemple Tree
SarangkotSuperview Lodge
Chitwan NPRoyal Park
Chitwan NP (Ghatgain)Into The Wild Eco Resort

 

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Door het bergachtige karakter van het land, denken veel reizigers dat Nepal een koud land is, maar het tegendeel is waar! Tenzij je in de maanden december-januari-februari reist ga je meestal in een T-shirt kunnen rondlopen. Kathmandu en de omliggende valleien en de bergen rondom Pokhara hebben gemiddelde tot warme temperaturen, de zuidelijke vlaktes grenzend aan India, waar je Chitwan National Park & Bardia National Park terugvindt, hebben aangename tot tropisch hete temperaturen. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende reisperiodes.

Maart-april & oktober-november
Dit is de beste reisperiode voor Nepal voor zowel rondreizen als meerdaagse trekkings. De kans op een goed zicht op de Himalaya toppen en aangename temperatuur 's nachts en overdag is heel groot. In de maanden oktober-november reizen de meeste toeristen naar Nepal en kan het druk worden op de bekende hiking trails en mountain lodges. In maart en april staan de rhododendrons dan weer in bloei en is het een tikkeltje rustiger wat aantal toeristen betreft. In april durft er in de namiddag al wel eens een regenbui passeren, dit zorgt er echter voor dat je de volgende ochtend een klaar zicht hebt op de bergtoppen.

December-januari-februari
In deze periode van het jaar heb je normaal gezien geen regen en een uitstekend zicht op de besneeuwde Himalaya toppen. 's Nachts is het wel koud in de bergen en een warme slaapzak is een noodzaak. Overdag liggen de temperaturen op plaatsen als Kathmandu en Pokhara tussen de 15 en de 20 graden. Reis je ook naar Chitwan of Bardia National Park, dan stijgt de temperatuur met enkele graden. Er zijn minder toeristen dan in de maanden maart, april, oktober en november, wat je reiservaring ongetwijfeld ten goede komt. 

Mei & september
Dit zijn overgangsmaanden waarbij regenval redelijk frequent plaatsvindt (vooral eind mei en begin september), maar niet zo dikwijls als tijdens de maanden juni tot augustus. De temperatuur is warm en de lucht vaak bewolkt. Na een stevige regenbui, heb je 's anderendaags kans op goed zicht op de bergen Doorgaans is dit een rustigere periode om Nepal te verkennen omdat er veel minder toeristen zijn maar hou wel rekening met de regenbuien.

Juni-juli-augustus
In theorie is dit de minst goede periode voor een vakantie in Nepal. Opkomende wolken van het zuiden stapelen zich op tegen de Himalaya en zorgen voor veel regen in de namiddag. Een ritueel dat zich dagelijks herhaalt. 's Morgens kan je echter wel zicht hebben op de bergen. Reis je tijdens deze periode, dan vertrek je 's ochtends best op tijd zodat je in de loop van de namiddag toekomt zodat je programma niet letterlijk in het water valt. Omwille van de regen ga je iets aandachtiger moeten zijn de wandelingen, aangezien slijk en regen voor de nodige gladheid kan zorgen. Daarnaast zijn de ongevaarlijke bloedzuigers ook heel actief in deze periode. Juni tot augustus is de rustigste periode van het jaar, je hebt de natuur quasi voor jou alleen.

Fooien en geldzaken

Fooien
Het geven van fooien in Nepal is een stevig ingeburgerd gebruik, net zoals in vele andere landen buiten Europa. Hieronder vind je enkele richtbedragen wat de fooien betreft. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven afhankelijk van de geleverde service. Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures (10, 20 & 50 NPR). Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven. Voor een gids, chauffeur en drager is een fooi gebruikelijk. Hieronder vind je enkele richtbedragen:

 • Chauffeur - +/- NPR 500 per dag (+/- 3,8 €)
 • Sightseeing Gids) - +/- NPR 1000 per dag (+/- 7,5 €)
 • Drager (trekking) - +/- NPR 500 per dag (+/- 3,8€)
 • Gids (trekking) - +/- NPR 1000 per dag (+/- 7.5€)

Op restaurant
Op restaurant wordt er soms een service charge op de rekening toegevoegd. In dat geval geef je geen fooi. Staat dit niet op je rekening en wil je de werknemers belonen voor de goede service, dan reken je best 5 à 10% van de rekening.

In je hotel
Draagt er iemand je bagage naar je kamer? Dan kan een fooi van NPR 50 à NPR 100. Zit je in een deluxe hotel, wordt er wel vanuit gegaan dat je iets meer geeft.

Met de taxi, tuk tuk of riksja
Als je een taxi neemt, kies dan zeker voor een taxi met een meter. Ben je aangekomen op je bestemming? Een fooi wordt doorgaans niet verwacht door taxichauffeurs, maar je kan de chauffeur belonen door het bedrag op de meter naar boven af te ronden (NPR 500 in plaats van 475 bijvoorbeeld). Kies je voor een taxi zonder meter, maak dan zeker goede afspraken over de prijs! Stap niet in voor je een goede afspraak gemaakt hebt. In dit geval kan je ook naar boven afronden. Wanneer je je verplaatst met een tuk tuk (gemotoriseerde driewieler) of een riksja (driewieler fiets) spreek je op voorhand een vaste prijs af voor het af te leggen traject.

 

Geldzaken
In Nepal wordt er betaald met de Nepalese roepie. Het papiergeld is beschikbaar in coupures van  1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 roepie. Het muntgeld is beschikbaar in munten van 1 en 5 roepie. Op voorhand Nepalese roepies bestellen bij je bank is niet noodzakelijk. Bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu of in verschillende banken of hotels kan je eenvoudig euro’s wisselen naar roepies. Je neemt dan best biljetten van 20€ en/of 50€ mee. Een andere mogelijkheid is Nepalese roepies afhalen met je kredietkaart (Visa/Mastercard) of je maestrokaart aan een bankautomaat (ATM). ATM’s vind je in Kathmandu en Pokhara. Wanneer je een tijdje op meer afgelegen plaatsen vertoeft, zorg je er best voor dat je voldoende cash geld bij je hebt om enkele dagen door te komen.

De huidige koers:

 • NPR 10 = € 0.08
 • NPR 50 = € 0.38
 • NPR 100 = € 0.75
 • NPR 500 = € 3.76
 • NPR 1000 = € 7.53
 • NPR 2000 = € 15.05

Maestro functie
Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart!

Voor de meest recente wisselkoers: zie XE Currency Converter

Medische info

Gebruik je dagelijks medicatie, vergeet deze dan zeker niet mee te nemen! Neem voor de zekerheid ook medicatie mee tegen kwaaltjes als buikpijn, diarree en hoofdpijn. Pleisters voor op wonden of blaren kunnen ook van pas komen.

Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode.
Er is enkel malariarisico in het gebied van Chitwan National Park. In de rest van Nepal is er geen malariarisico, en dus ook niet in de hoofdstad Kathmandu.

Alle up-to-date informatie ivm reisgeneeskunde voor Nepal kan je terugvinden op de website Wanda. Deze website is verbonden aan het het Instituut voor Tropische Geneeskunde. https://www.wanda.be/nl/landen/nepal

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren