Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Nationaal Park Hoge Veluwe maakt deel uit van het grootste en allicht ook het mooiste natuurgebied van Nederland, de Veluwe. Je maakt wandelingen in naald- en loofbossen, over paarse heideheuvels en unieke woestijnachtige zandverstuivingen. Vergeet ook zeker je verrekijker niet; op de Veluwe leeft veel wild en met een beetje geluk spot je er moeflons, edelherten, Schotse Hooglanders of een troep wilde zwijnen. De Veluwe is uitgestrekt, met een grote verscheidenheid aan landschappen. Om optimaal van al dit natuurschoon te genieten zijn enkele verplaatsingen onvermijdelijk. Voor je logement kozen we voor een charmant hotel aan de groene rand van het Natuurgebied Veluwezoom, een ideale plek ook om de trip af te sluiten met een bezoekje aan de Hanzesteden Arnhem of Doesburg. 

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

wandelreis Nederland Veluwe
wandelreis Nederland Veluwe
wandelreis Nederland Veluwe

Programma

Programma

A Dag 1
Verkenning Hoge Veluwe Noord

Rit naar Otterlo, van hieruit kan je vandaag het noordelijke deel van het Nationale Park De Hoge Veluwe verkennen. Het landschap is er verbazingwekkend gevarieerd; loof- en naaldbossen, heidevelden en grasvlakten met meertjes en beekjes, zelfs stuifzandlandschappen met korstmosbegroeiing vind je hier. Midden in het park staat het Kröller-Müller-museum, bekend voor zijn grote Van Goghverzameling en een van de grootste beeldentuinen van Europa (te reserveren!). In de late namiddag rijd je naar je logies in Rheden (33 km) waar je verblijft in een stijlvol en uiterst charmant landgoed middenin de natuur op 13 km ten oosten van Arnhem. 's Avonds geniet je van de streekkeuken in het hotel.

Tocht van 10 km.

Overnachting. (A)

B Dag 2
Nationaal Park Veluwezoom

Het Nationaal Park Veluwezoom maakt ook deel uit van de Veluwe en vormt met de vele heuvels (tot 110 m!) een opmerkelijk onderdeel ervan.  Vanuit het logies maak je een wandeling door een uniek landschap van glooiende heidevelden- en over heuvels die prachtige vergezichten bieden. Ga je hier in augustus en september naartoe dan staat de heide in bloei en kleuren de heuvels helemaal paars, het uitzicht bij de Postbank is dan op z'n mooist. De Veluwezoom vormt ook een thuis voor vele vogels en dieren die je vanuit de vele kijkhutten kan spotten; naast wilde dieren als zwijnen, reeën, edelherten, vossen, dassen en boommarters grazen hier kuddes Schotse Hooglanders, paarden en schapen. 

Tocht van 20 km.

Overnachting. (O, L, A)

C Dag 3
Zandverstuivingen

Met de wagen rijd je naar het bezoekerscentrum in Hoenderloo (33 km). Hier start je aan de bekendste
wandeling op de Veluwe, naar de grootste zandverstuiving van West-Europa en het beruchte radiostation 'Radio Kootwijk'. Zand is de rode draad, en op de uitkijktoren heb je wederom mooie uitzichten op de zandvlaktes die worden afgewisseld met kleurige landerijen, markebossen en beekdalen. Mogelijk kom je ook de schaapsherder met zijn kudde tegen, en met een beetje geluk spot je edelherten, wilde zwijnen of een zeldzame klapekster.

Tocht van  20 km.

Overnachting. (O, L, A)

D Dag 4
Waterwandeling, Hanzesteden of Openluchtmuseum Nederland

Vertrek niet uit Nederland zonder Arnhem te bezoeken (13 km). Deze voormalige Hanzestad heeft mooie parken en gezellige terrasjes om je trip mee af te sluiten. In de Eusebiuskerk kan je met de panoramalift tot 73 m de toren in omhoog om dan vanop een glazen balkon over de stad uit te kijken.  Bokrijk-liefhebbers kunnen wat rondkuieren in het Openluchtmuseum Nederland. Wil je toch terug de natuur in, kan je van bij het landgoed nog een mooie waterwandeling maken door het rivierpark, hier komen de Ijsel, de Gieseplas, en de Lathumse Plas samen. Geschiedenisliefhebbers verkneukelen zich aan de Hanzestad Doesburg met prachtig gerestaureerde historische binnenstad en vestingwerken. Keuze te over alvorens je de rit naar België weer aanvat.

Tocht van ca 5 km. 

Extra nachten mogelijk. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het ontbijt van dag 4
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • wandelkaart
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • inkomgelden
 • evt. optionele activiteiten:
  • openluchtmuseum Nederland (ca.€19)
  • Kröller-Müller-Museum (ca. €11)
  • Eusebiuskerk + glazen balkons boven Arnhem (ca. €9)
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • eenpersoonskamer: € 17,5 p.n.
 • extra overnachting in laagseizoen: € 64 (kamer en ontbijt); € 97 (kamer, inclusief ontbijt, lunch en avondmaal)
 • extra overnachting in hoogseizoen (1/5-30/9): € 84.50 (kamer en ontbijt); € 116.50 (kamer, inclusief ontbijt, lunch en avondmaal)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is het hele jaar door mogelijk.

Heen- en terugreis

Met de wagen: Afstand Antwerpen – Rheden (Arnhem): ca. 170 à 180 km. Voor dit arrangement heb je een wagen nodig. Er is een ruime parking bij het logies.

Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er twee verplaatsingen nodig in het kader van de wandelingen:

 • dag 1: na de wandeling van het bezoekerscentrum van Otterlog naar het logies in Rheden, 26 km
 • dag 3: van Rheden naar Hoenderlo en terug, 25,5 km enkele rit.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 stappertje. Wandelingen van 5 tot 20 km. Er zijn nagenoeg geen hoogteverschillen, soms wat heuvels.

Logies

Je verblijft in een historisch landgoed met tuin in de groene omgeving van Arnhem, meerbepaald in Rheden. De 22 kamers zijn verspreid over twee gebouwen, het landhuis of koetshuis. Comfortabele kamers met eigen sanitair en uitzicht over de vallei of het park. 

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt is inbegrepen
 • 2 x lunchpakket inbegrepen
 • 3 x avondmaal inbegrepen 

Het hotel biedt een streekeigen keuken met zoveel mogelijk biologische producten.

Honden

Niet toegelaten.

Wat je moet weten over deze reis

Over Nederland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren