Overslaan en naar de inhoud gaan

Giraffen kuieren over de verblindende witte zoutpannen van Etosha National Park, gemsbokken betwisten de steile hellingen van de oranje zandduinen in de Namibwoestijn, grote kolonies pelsrobben van wel 100.000 stuks bewonen de desolate en onherbergzame gebieden van Skeleton Coast, de oneindige uitzichten aan de rand van de Fish River Canyon, wilde paarden in het verboden diamantgebied van De Beers. En dan is er de ruimte… Heel veel ruimte… Dit is Namibië!

Uitgestrekte landschappen die de kleine provinciesteden insluiten, vele beschermde natuurreservaten en wildparken met een grote diversiteit aan wildleven en vegetatie. Het is een caleidoscoop van prachtige contrasten die de bezoeker uitnodigen om te proeven, te genieten en te fotograferen.

Namibië is het land van twee grote woestijnen: de Namib-woestijn, de oudste woestijn op onze planeet, die recentelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO werd geplaatst en de Kalahariwoestijn, een uitgestrekt en schaars begroeide savanne die de grens met de buurlanden overschrijdt.

Namibië is snel uitgegroeid tot een gewilde vakantiebestemming. Het is gekend om zijn afgelegen en intieme lodges, interactie met de inheemse bevolking en de dieren. Het land biedt unieke en eindeloze mogelijkheden voor de bezoeker om optimaal te genieten van het natuurlijke en culturele erfgoed.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AG).

De hoogtepunten van deze reis

Walvisbaai

Walvisbaai

Fish River Canyon, Namibië

Fish River Canyon

Safari’s in het nationale park van Etosha.

Safari’s in het nationale park van Etosha.

Programma

Programma

A Dag 1
Brussel - Windhoek

Je neemt de vlucht vanuit Brussel naar Windhoek.

B Dag 2
Windhoek

Windhoek, de hoofdstad van Namibië, is een stad waarvan het centrum erg westers aandoet. De futuristische Post Street Mall zou je niet meteen in Afrika verwachten. Traditie en moderne tijden gaan hier hand in hand. Het is niet verwonderlijk dat je een traditioneel geklede Herero-vrouw met een Smartphone en laptop door de straten ziet paraderen op weg naar een belangrijke meeting. Duitse invloeden zijn dan weer sterk aanwezig in de architectuur.

C Dag 3
Waterberg Plateau

Onderhandelen doe je tijdens de souvenirjacht op de ambachtenmarkt van Okahandja. De omgeving in en rond Waterberg leent zich dan weer uitstekend voor prachtige wandelingen. Op het iconische Waterberg Plateau vinden dieren een veilig onderkomen. Ook de meer zeldzame diersoorten zoals de roan- & sabelantiloop, de zwarte neushoorn en het jachtluipaard kan je hier spotten tijdens een safari in open voertuig (optioneel).

 

Windhoek naar Otjiwarongo: 280 km – 2u50

D Dag 4-6
Safari's @ Etosha National Park

Een luchtspiegeling van zand, bestofte acacia’s en de centraal gelegen uitgedroogde zoutpan… Dit zijn de typerende eigenschappen van het grootste wildpark van Namibië, namelijk Etosha. Met de eigen wagen op safari doorheen het immense park spreekt tot ieders verbeelding, en terecht! Je beleeft het… Soms moet je zelfs niet eindeloos op zoek gaan naar de wilde dieren, maar stel je de wagen strategisch op aan een drinkplaats. En dan wachten… De dieren komen één voor één op ‘appèl’. En jij zit op de eerste rij …

Otjiwarongo/Waterberg naar Etosha (Oost) Aoba: 380km – 3,5u
Etosha Aoba naar Etosha Okaukuejo: 152km – 2,5u

E Dag 7-8
Het woeste Damaraland

Het geluid van een pelsrob kan moeilijk omschreven worden… Huilen of balken? Het omschrijft niet het ‘oenk’-geluid dat ze in feite maken. Vermenigvuldig dit geluid 100.000x en je bevindt je midden tussen de grootste kolonie pelsrobben van Cape Cross in Skeleton Coast. Een uitzonderlijk maar wreed spektakel wanneer gemene jakhalzen de kleine verloren gelopen weerloze jongen genadeloos afmatten tot de dood volgt… Maar dit is puur natuur.

Het grote, droge hart van Damaraland bestaat dan weer uit  fraai geïsoleerde bergpieken, versteende wouden en unieke gegraveerde rotstekeningen. In deze regio dwalen woestijnolifanten honderden kilometers rond op zoek naar water. Tenminste, ze lijken te dwalen, maar in feite is het een goed georchestreerde tocht, waarbij enkel de sterkste matriarchen en hun kroost de tocht zullen overleven.

Etosha Okaukuejo naar Twyfelfontein/Khorixas: 340km – 4u

F Dag 9-10
Swakopmund @ de Atlantische Oceaan

Je voelt je als Laurence of ‘Namibia’ wanneer je met de wagen doorheen de woestijn en de prachtige Gaub en Kuiseb passen richting de Atlantische Oceaan rijdt. Schril is het contrast wanneer de koude Atlantische luchtstromen botsen met de hete woestijnlucht. Onverwachte mistslierten sieren de woestijnvlakten en laten unieke plantensoorten zoals de Welwitschia Mirabilis hier al eeuwen, als enige plek op onze planeet, weelderig bloeien. Laagvliegende pelikanen, rebelse pelsrobben en Benguela-dolfijnen verwelkomen je tijdens een boottocht vanuit Walvis Bay (optioneel). Oneindig lange zandstranden strekken zich uit langsheen de kust. Niet om te baden, maar bijzonder geschikt om even uit te waaien en te genieten van de aanblik hoe de eeuwenoude duinen lijken weg te glijden in de koude Atlantische Oceaan.

 

Twyfelfontein/Khorixas naar Swakopmund: 360km – 4,5u

G Dag 11-12
De Namibwoestijn

De oudste woestijn en nog altijd even indrukwekkend. De Namib-woestijn is zoveel meer dan alleen maar zand… Onherbergzame bergen, afgewisseld met uitgestrekte zandvlakten en de hoogste okerkleurige landduinen ter wereld… Unesco gaf deze omgeving zelfs de status van Werelderfgoed. Zoveel schoonheid en indrukken valt niet in woorden te omschrijven. Na een fikse wandeling naar de top van de bijna onmetelijke ‘Big Daddy’-duin sta je letterlijk met de woestijn aan de voeten. Het enige wat je kan doen is in stilte genieten… En het is vooral door die stilte en de bijna surrealistische uitzichten dat je je plots erg nederig voelt.

 

Swakopmund naar Sesriem/Sossusvlei: 360 km – 4,5u

H Dag 13
Aus & Lüderitz

‘Spookdorpen’ en ‘haaienrotsen’… Niets laat vermoeden dat dit ooit het meest welvarende stadje van het zuidelijk halfrond was! Lüderitz was en is nog steeds het hart van de Diamant Kust, hoewel de diamantontginning vandaag enkel nog gebeurt in het niet door reizigers toegankelijke ‘Sperrgebiet’. De wilde paarden zijn de enigen die dit gebied mogen bewonen en hebben de uitgestrekte vlakten als hun galop-terrein. Het verzande spookdorp van Kolmanskop heeft nog wel de kracht om je te laten mijmeren over hoe uitzonderlijk deze streek ooit was. Dat deze plek uitzonderlijk fotomateriaal oplevert zal je niet verbazen.

Lüderitz naar Aus: 130km – 2u

I Dag 14-15
Fish River Canyon... Geen Grand Canyon, wel groots

Afgevlakte toppen en op natuurlijke wijze zwaar geërodeerde en diepuitgesneden landschappen, dit vormt de grootsheid van de 160km uitgestrekte Fish River Canyon. Het gedurende miljoenen jaren door de Fish River uitgesleten gesteente zorgt voor een zeer indrukwekkend en prachtig landschap. De Grand Canyon in ‘miniatuur’, maar niet toeristisch uitgebuit. De eindeloze uitkijkpunten zijn op zijn minst spectaculair te noemen. Het surrealistische landschap wordt gevormd door poederzand en gesteenten en de kleuren zijn van een eerder sombere schoonheid, gaande van lichtbruin tot zwart. Opvallend zijn de hitte en de grote stilte aan de rand van de canyon. Enkel de rooivlerk spreeuwen zorgen af en toe voor wat gefladder en getjilp. De fascinerende rotsformaties en het groen van de Euphorbia-struiken nodigen je zeker uit tot een wandeling in de omgeving.

 

Lüderitz naar Fish River Canyon: 340 km – 4u

J Dag 16
Bosjesmannen in de Kalahari

Eeuwenoude tradities en bijzonder pientere technieken om te overleven in een uiterst droge woestijnomgeving… Voor de San (Bosjesmannen) is dit dagelijkse kost. Vol trots houden zij hun erfgoed in stand en laten zij je delen in deze oerwijsheid. In een gedwee tempo volg je de voetsporen van de Bosjesmangidsen. De okerkleurige zandkorrels en de zengende hitte van de Kalahariwoestijn doen je beseffen dat dit écht is… Een voorrecht! Een dansende kameleon in het mulle zand, een gemsbok dwalend over de oranje duinenkammen, sierlijk rondhuppelende springbokken of de aanblik van de bijzonder grappige stokstaartjes die bij het ochtendgloren uit hun holen komen gekropen om zich op de top van een termietenheuvel te warmen aan de eerste weldadige zonnestralen. Dit zijn typische taferelen tijdens een safari in dit deel van Afrika!

 

Fish River Canyon naar Kalahari/Mariental: 430 km – 4,5u

K Dag 17-18
Windhoek

Terugkeer vanuit Windhoek. Aankomst in Brussel op dag 18.

 

Kalahari/Mariental naar Windhoek: 270 km – 3u

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Huurwagen Europcar categorie 4x4 Renault Duster (of gelijkwaardig),

  • Classic Plus verzekering (inclusief schade aan carrosserie, banden en ruiten en schade door zandstorm)

  • Onbeperkt aantal kilometer,

  • Early booker promo (minimum 35 dagen op voorhand te reserveren)

 • Accommodaties volgens gekozen categorie (of gelijkwaardig – afhankelijk van beschikbaarheid)

 • Maaltijden: ontbijt

  • Aoba (Oost-Etosha), Damaraland, Namib, Fish River Canyon, Kalahari op basis van halfpension (ontbijt & diner)

 • Informatiedossier Namibië & wegbeschrijving

 • Reisgids Namibië OF wegenatlas (afhankelijk van voorraad)

 • Reservatiekosten

 • Lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Vliegtuigtickets & luchthaventaksen

 • Facultatieve excursies, toegangsgelden, parkgelden en fooien

 • Overige kosten wagen:

  • Benzine

  • Contract fee

  • Extra chauffeur

  • GPS

 • Satelliet telefoon

 • Reis- & annuleringsverzekering

Bijkomende info

Hotels

Wij hebben een uitgelezen selectie gemaakt van een reeks bijzondere prijsvriendelijke gastenhuizen, parken, boutique en luxe hotels. Hieronder geven we weer wat u in deze drie categorieën kunt verwachten:

 • ‘COMFORT AUTHENTIEKE CHARME’: Met ons ‘charme’-aanbod reist u net met dat tikkeltje meer stijl. Het is een mix van kleinschalige gastenhuizen, lodges & parken, waar de beleving van de omgeving centraal staat. Ze zijn geselecteerd omwille van hun bijzondere ligging, uitzicht en hun opmerkelijke prijs. Telkens weer gericht op die beleving wat Namibië zo onderscheidend maakt.

 • ‘DE EXTRA CATEGORIE’: Uiteraard is er nog veel meer aanbod! Heeft u zeer specifieke wensen? Wilt u een mix van bovenstaande categorieën tijdens uw reis? Wenst u enkel te reizen in hotels van de ‘grote merken’, zoals Relais & Châteaux, Leading Hotels of the World, wenst u een private villa voor uw 3-generaties familiereis, een bijzondere eco-lodge of een uitmuntende familie-vriendelijke accommodatie? Contacteer ons! Wij bieden net wat u zoekt!
   

Opmerkingen:

 • Upgrade hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
 • Single supplement (min. 2 reizigers): vanaf € 513 per persoon
 • Groter reisgezelschap, families met kinderen: prijzen op aanvraag
 • Kerstperiode: prijzen op aanvraag

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren