Overslaan en naar de inhoud gaan

Giraffen kuieren over de verblindende witte zoutpannen van Etosha National Park, gemsbokken betwisten de steile hellingen van de oranje zandduinen in de Namibwoestijn, grote kolonies pelsrobben van wel 100.000 stuks bewonen de desolate en onherbergzame gebieden van Skeleton Coast. En dan is er de ruimte… Heel veel ruimte… Dit is Namibië!

Uitgestrekte landschappen die de kleine provinciesteden insluiten, vele beschermde natuurreservaten en wildparken met een grote diversiteit aan wildleven en vegetatie. Het is een caleidoscoop van prachtige contrasten die de bezoeker uitnodigen om te proeven, te genieten en te fotograferen.

Namibië is het land van twee grote woestijnen: de Namibwoestijn, de oudste woestijn op onze planeet, die recentelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO werd geplaatst en de Kalahariwoestijn, een uitgestrekt en schaars begroeide savanne die de grens met de buurlanden overschrijdt.

Namibië is snel uitgegroeid tot een gewilde vakantiebestemming. Het is gekend om zijn afgelegen en intieme lodges, interactie met de inheemse bevolking en de dieren. Het land biedt unieke en eindeloze mogelijkheden voor de bezoeker om optimaal te genieten van het natuurlijke en culturele erfgoed.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AG).

De hoogtepunten van deze reis

Beklimmen van de hoogste landduinen in de Namibwoestijn.

Beklimmen van de hoogste landduinen in de Namibwoestijn.

Safari’s in het nationale park van Etosha.

Safari’s in het nationale park van Etosha.

Uitwaaien@ de Atlantische Oceaan bij de grootste pelsrobbenkolonie

Uitwaaien @ de Atlantische Oceaan bij de grootste pelsrobbenkolonie.

Programma

Programma

A Dag 1
Windhoek

Je vliegt vanuit Brussel naar Namibië en landt in Windhoek.

B Dag 2
Bosjesmannen in de Kalahari

Eeuwenoude tradities en bijzonder pientere technieken om te overleven in een uiterst droge woestijnomgeving… Voor de San (Bosjesmannen) is dit dagelijkse kost. Vol trots houden zij hun erfgoed in stand en laten zij je delen in deze oerwijsheid. In een gedwee tempo volg je de voetsporen van de Bosjesmangidsen. De okerkleurige zandkorrels en de zengende hitte van de Kalahariwoestijn doen je beseffen dat dit écht is… Een voorrecht! Een dansende Kameleon in het mulle zand, een gemsbok dwalend over de oranje duinenkammen, sierlijk rondhuppelende springbokken of de aanblik van de bijzonder grappige stokstaartjes die bij het ochtendgloren uit hun holen komen gekropen om zich op de top van een termietenheuvel te warmen aan de eerste weldadige zonnestralen. Dit zijn typische taferelen tijdens een safari in dit deel van Afrika!
 

Windhoek naar Mariental: 270 km – 3u

C Dag 3-4
De Namibwoestijn

De oudste woestijn en nog altijd even indrukwekkend. De Namibwoestijn is zoveel meer dan alleen maar zand… Onherbergzame bergen, afgewisseld met uitgestrekte zandvlakten en de hoogste okerkleurige landduinen ter wereld… Unesco gaf deze omgeving zelfs de status van Werelderfgoed. Zoveel schoonheid en indrukken vallen niet in woorden te omschrijven. Na een fikse wandeling naar de top van de bijna onmetelijke ‘Big Daddy’-duin sta je letterlijk met de woestijn aan de voeten. Het enige wat je kan doen is in stilte genieten… En het is vooral door die stilte en de bijna surrealistische uitzichten dat je je plots erg nederig voelt.
 

Mariental naar Sesriem/Sossusvlei: 290 km – 4u

D Dag 5-6
Swakopmund @ de Atlantische Oceaan

Je voelt je als Laurence of ‘Namibia’ wanneer je met de wagen doorheen de woestijn en de prachtige Gaub en Kuiseb passen richting de Atlantische Oceaan rijdt. Schril is het contrast wanneer de koude Atlantische luchtstromen botsen met de hete woestijnlucht. Onverwachte mistslierten sieren de woestijnvlakten en laten unieke plantensoorten zoals de Welwitschia Mirabilis hier al eeuwen, als enige plek op onze planeet, weelderig bloeien. Laagvliegende pelikanen, rebelse pelsrobben en Benguela-dolfijnen verwelkomen je tijdens een boottocht vanuit Walvis Bay (warm aanbevolen). Oneindig lange zandstranden strekken zich uit langsheen de kust. Niet om te baden, maar bijzonder geschikt om even uit te waaien en te genieten van de aanblik hoe de eeuwenoude duinen lijken weg te glijden in de koude Atlantische Oceaan.
 

Sesriem/Sossusvlei naar Swakopmund: 360 km – 4u30

E Dag 7-8
Het woeste Damaraland

Het geluid van een pelsrob kan moeilijk omschreven worden… Huilen of balken? Het omschrijft niet het ‘oenk’-geluid dat ze in feite maken. Vermenigvuldig dit geluid 100.000x en je bevindt je midden tussen de grootste kolonie pelsrobben van Cape Cross in Skeleton Coast. Een uitzonderlijk maar wreed spektakel wanneer gemene jakhalzen de kleine verlorengelopen weerloze jongen genadeloos afmatten tot de dood volgt… Maar dit is puur natuur.

Het grote, droge hart van Damaraland bestaat dan weer uit fraai geïsoleerde bergpieken, versteende wouden en unieke gegraveerde rotstekeningen. In deze regio dwalen woestijnolifanten honderden kilometers rond op zoek naar water. Tenminste, ze lijken te dwalen, maar in feite is het een goed georchestreerde tocht, waarbij enkel de sterkste matriarchen en hun kroost de tocht zullen overleven.
 

Swakopmund naar Twyfelfontein: 360 km – 5u

F Dag 9
De Himba-Nomadenstammen

De Himba’s leven in het uiterste noorden van het land. Het is een nomadische stam die leeft van veeteelt. Ze trekken rond op zoek naar waar er voor een bepaalde periode de beste overlevingskansen zijn. Ze leiden een hard bestaan, maar hebben zich op een sublieme wijze aan de droogte aangepast. Net omdat ze zo ver van de bewoonde wereld leven, leiden zij nog een zeer traditioneel bestaan. Wij brengen je tot bij deze bijzondere bevolkingsgroep, waar het schoonheidsideaal bestaat uit met oker en geitenvet besmeerde huiden en haarkapsels.
 

Twyfelfontein naar Kamanjab: 207 km – 3u

G Dag 10-12
Safari's @ Etosha National Park

Een luchtspiegeling van zand, bestofte acacia’s en de centraal gelegen uitgedroogde zoutpan… Dit zijn de typerende eigenschappen van het grootste wildpark van Namibië, namelijk Etosha. Met de eigen wagen op safari doorheen het immense park spreekt tot ieders verbeelding, en terecht! Je beleeft het… Soms moet je zelfs niet eindeloos op zoek gaan naar de wilde dieren, maar stel je de wagen strategisch op aan een drinkplaats. En je wacht… De dieren komen één voor één op ‘appèl’. En jij zit op de eerste rij!
 

Kamanjab naar Etosha Okaukuejo: 195 km - 2u30
Etosha Okaukuejo naar Etosha Onguma: 150 km - 2u30

H Dag 13-14
Windhoek

Terugkeer vanuit Windkoek. Aankomst in Brussel op dag 14.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Huurwagen Europcar categorie 4x4 Renault Duster (of gelijkwaardig)

  • Classic Plus verzekering (inclusief schade aan carrosserie, banden en ruiten en schade door zandstorm),

  • Onbeperkt aantal kilometer,

  • Early booker promo (minimum 35 dagen op voorhand te reserveren)

 • Accommodaties volgens programma (of gelijkwaardig – afhankelijk van beschikbaarheid)

 • Maaltijden: ontbijt

  • Kalahari, Namib/Sossus, Damaraland op basis van halfpension (ontbijt & diner)

 • Informatiedossier Namibië & wegbeschrijving

 • Reisgids Namibië OF wegenatlas

 • Reservatiekosten & lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Vluchten & luchthaventaksen

 • Optionele excursies

 • Toegangs- en parkgelden

 • Overige maaltijden

 • Fooien

 • Overige kosten wagen

  • Benzine

  • Contract fee

  • Extra chauffeur

  • GPS

  • Satelliettelefoon (Vele plaatsen in Namibië hebben geen bereikbaarheid, daarom kan je ook overwegen om een satelliettelefoon te huren.)

 • Persoonlijke uitgaven

 • Reis- & annulatieverzekering

Bijkomende info

Hotelinformatie

Wij hebben een uitgelezen selectie gemaakt van een reeks bijzondere prijsvriendelijke gastenhuizen, parken, boutique en luxe hotels. Hieronder geven we weer wat u in deze drie categorieën kunt verwachten:

 • ‘COMFORT: AUTHENTIEKE CHARME’: Met ons ‘charme’-aanbod reist u net met dat tikkeltje meer stijl. Het is een mix van kleinschalige gastenhuizen, lodges & parken, waar de beleving van de omgeving centraal staat. Ze zijn geselecteerd omwille van hun bijzondere ligging, uitzicht en hun opmerkelijke prijs. Telkens weer gericht op die beleving wat Namibië zo onderscheidend maakt.

 

 • ‘DE EXTRA CATEGORIE’:Uiteraard is er nog veel meer aanbod! Heeft u zeer specifieke wensen? Wilt u een mix van bovenstaande categorieën tijdens uw reis? Wenst u enkel te reizen in hotels van de ‘grote merken’, zoals Relais & Châteaux, Leading Hotels of the World, wenst u een private villa voor uw 3-generaties familiereis, een bijzondere eco-lodge of een uitmuntende familie-vriendelijke accommodatie? Contacteer ons! Wij bieden net wat u zoekt!
   

Opmerkingen:

 • Groter reisgezelschap, families met kinderen: prijzen op aanvraag
 • Upgrades hotels/kamers & huurwagen: prijzen op aanvraag
 • Single supplement (min 2 reizigers) vanaf € 437 per persoon
 • Kerstperiode: prijzen op aanvraag

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren