Overslaan en naar de inhoud gaan

Het authentieke karakter van Myanmar is ongeëvenaard, de vriendelijkheid van de mensen innemend, hun verlegenheid en integere uitstraling hartverwarmend, de tempelcomplexen ronduit prachtig, de natuur nog heel onaangetast,… Myanmar is kortom een schitterende bestemming, of je nu eerder van natuur of van cultuur houdt.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT)

De hoogtepunten van deze reis

Schwedagonpagode
Schwedagonpagode

Uitgebreid bezoek aan Yangon, de grootste stad van Myanmar.

Inle Lake
Inle Lake

De hoogtepunten van Myanmar met onder andere Inle Lake, Mandalay en Bagan.

Bagan
Bagan

Unieke ervaringen zoals een treinrit van Kalaw naar Aung Ban en een ‘once in a life time’ ballonvaart over Bagan.

Programma

Programma

O Dag 1
Vertek naar Yangon
A Dag 2
Aankomst in Yangon

Bij aankomst in Yangon verwelkoming door de lokale agent en transfer naar het hotel. Check-in (kamer ter beschikking vanaf 14u - vroeger indien mogelijk). Vervolgens neemt de Engelstalige privégids je mee voor de verkenning van de bijzondere Shwedagon Pagode. Na het uitgebreide bezoek terugkeer naar het hotel.  ’s Avonds transfer naar één van de beste restaurants van Yangon, een haute cuisine sterrenrestaurant opgericht door een Zwitserse sterren chef die al een Michelin ster op zijn palmares heeft staan.  Het elegante restaurant is stijlvol en smaakvol ingericht en maakt al zijn beloften waar op vlak van verfijning en gastronomie. Het prachtige restaurant wordt omkaderd door een idyllische tuin. Je zal er genieten van een westerse keuken met Aziatische toetsen. Na het diner terugkeer naar het hotel.

B Dag 3
Yangon - Bagan (O)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en binnenvlucht naar Bagan. Bij aankomst een eerste kennismaking met de historische stad. Je geniet van een panoramisch uitzicht vanop een hooggelegen tempel, verkent de Ananda Tempel en maakt als afsluiter een romantische boottocht op de Irrawaddy rivier bij zonsondergang. Aansluitend terugkeer naar het hotel en vrije avond.

C Dag 4
Bagan (O-L)

Vroeg in de morgen verken je de vlaktes van Bagan per luchtballon (enkel mogelijk vanaf oktober tot maart en bij goed weer). Een onvergetelijke belevenis! Aansluitend terugkeer naar het hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt verken je verder de omgeving met een bezoek aan de bruisende Nyaung Oo Markt, waar de locals hun verse producten verkopen, en de oude stad met onder andere de Shwezigon Pagode. ‘s Middags wordt je ingewijd in de geheimen van de lokale keuken met een ‘traditional cooking experience’. Natuurlijk kan je ook alles proeven. In de namiddag neem je een paardenkoets voor een bezoek aan de hoogste tempel van Bagan ‘Thatbyinnyu’, de Dhammayangyi Tempel en de Sulamani Tempel. De avond wordt afgesloten met een authentiek boeddhistisch gebruik, het aansteken van een olielamp in een afgelegen pagode. De pagode wordt verlicht met duizenden olielampen.  Een authentieke ervaring.

D Dag 5
Bagan - Mandalay (O)

Je verlaat Bagan en neemt een binnenvlucht naar Mandalay. Bij aankomst transfer (+- 1 uur) naar de stad.  Een eerste verkenning van de tweede grootste stad, het culturele hart van Myanmar en één van de Koninklijke steden van Birma, staat op het programma.  Je bezoekt er de Kyauktawgyi Pagode met zijn enorme marmeren Boeddha, de Kuthodaw Pagode met "the World's Biggest Book" en het Shwenandaw klooster, ook wel het Gouden Klooster genoemd. Rond de middag check-in in jehotel en even vrije tijd. Vervolgens neemt de privégids je mee voor een bezoek aan de Mahamuni Pagode. Na de verkenning volgt een transfer naar de historische hoofdstad Amarapura, de stad van de onsterfelijkheid, met zijn Mahagandayon klooster en zijn 1,2 km lange U Bein brug uit 1782, de langste brug ter wereld die volledig uit teak bestaat. Aansluitend terugkeer naar het hotel in Mandalay.

E Dag 6
Mandalay (O)

Vandaag steek je met de boot de Irrawaddy Rivier over tot in Mingun. Hier bezoek je verscheidene bezienswaardigheden zoals de Mingun Paya, Mingun Bell en de Hsinbyume Pagoda.  Vervolgens reis je via de rivier verder tot aan Sagaing.  Bij aankomst verken je deze spirituele hoofdplaats, thuisbasis van wel meer dan drieduizend monniken en wel honderd heiligdommen.  Ook breng je een bezoek aan een minder toeristische en authentieke lokale markt. In de namiddag transfer naar Ava. Bij aankomst in de oude hoofdstad (14e tot 18e eeuw) verken je het houten klooster van Bagaya te paard en per koets.  Na het bezoek terugkeer naar het hotel in Mandalay.

F Dag 7
Mandalay - Pindaya (O)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven waar je een binnenvlucht neemt naar Heho. Bij aankomst transfer naar Pindaya, gelegen aan de oevers van het Botoloke meer. Check-in in je hotel en even vrije tijd. Vervolgens verken je de omgeving met een bezoek aan een theeplantage en de Pindaya grotten met zijn duizenden Boeddha beelden. Terugkeer naar het hotel en vrije avond.

G Dag 8
Pindaya - Kalaw (O-L)

Na de check-out transfer naar het Green Hill Valley Elephant Project in Magwe. Maak er kennis met dit bijzonder project en de gigantische viervoeters. Ook het middagmaal wordt er voorzien. Vervolgens transfer naar Kalaw en check-in in het koloniale hotel. Vrije verkenning van de omgeving.

H Dag 9
Kalaw - Inle Lake (O)

In de voormiddag kan je de ochtendmarkt van Kalaw verkennen. Indien je nog tijd hebt, kan je ook de grotten Shwe Oo Min bezoeken, waar verschillende Buddha relieken te vinden zijn. Nadien neem je de trein naar Aung Ban. Je geniet onderweg van de vele uitzichten en de typische couleur locale. Je bezoekt ook een lokale familie gespecialiseerd in het maken van typische Shan papier en typische paraplu's.  Aansluitend neem je de bus naar Nyaung Shwe, gelegen aan de noordelijke oever van het Inle meer. Van hieruit varen jullie per boot naar het hotel. The Inle Lake laat ongeëvenaarde indrukken na: wees verwonderd over de serene sfeer op het water, de prachtige vegetatie, volledige dorpen bestaande uit paalwoningen die boven het water zweven, typische viskano’s door vissers bestuurd op vakkundige wijze met slechts één been. Check-in en vrije namiddag/avond.

I Dag 10
Inle Lake (O)

Na het ontbijt neem je de tijd om even rond te wandelen op de ‘5-day market’.  Deze markt gaat iedere dag in een ander dorp door (5-daags rotatiesysteem) en wordt druk bezocht door de lokale bevolking. Je vaart met de boot (45 min.) van het hotel tot het startpunt van een bijzondere kayaktocht.  Je geniet tijdens de tocht van het uitzicht en de typische dorpen en vegetatie.  In de namiddag bezoek je nog het Nga Hpe Chaung klooster en de Phaung Daw Oo Pagode.

J Dag 11
Inle Lake - Ngapali (O)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven. Check-in voor de binnenvlucht naar Thandwe. Bij aankomst transfer naar het idyllische Ngapali Beach en check-in in het strandhotel. Dit is meteen het begin van een deugddoend strandverblijf.

K Dag 12-14
Ngapali (O)

Vrij strandverblijf naar eigen invulling. Diverse optionele activiteiten mogelijk.

L Dag 15
Ngapali - Yangon (O)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven. Hier neem je een binnenvlucht naar Yangon. Bij aankomst neemt de lokale privégids je mee voor een verdere verkenning van de vroegere hoofdstad met onder andere Mahanbandola Road, Strand Road met het majestueuze Strand Hotel, de Sula Pagode, de Bogyoke markt en het Kandawgyi Park. Aansluitend check-in in het hotel en vrije avond.

M Dag 16
Vertrek vanuit Yangon (O)

Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Check-in voor de terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Vermelde binnenvluchten (5) in economy class
 • Luchthaventaksen
 • Logies in een tweepersoonskamer
 • Transfers en transport met AC-voertuigen
 • Alle vermelde excursies met lokale Engelstalige privégidsen incl. de inkomgelden
 • Maaltijden volgens programma
  • O = ontbijt
  • L = middagmaal
  • D = avondmaal
 • Vermelde boottochten
 • Hot Air Balloon over Bagan in Deluxe Service (max. 8 personen per ballon), in de periode van 1 oktober tot 31 maart

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Alle niet vermelde diensten
 • Visumkosten
 • Eventuele vertrektaks

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels

Budget

Yangon: Reno Hotel
Bagan: Areindmar Hotel
Mandalay: The Home Hotel
Pindaya: Inle Inn   (Bamboo Hut)
Kalaw: Dream Mountain Resort
Inle: Cherry Queen Nyaung
Ngapali: Jade Marina Resort

Comfort

Yangon: Rose Garden
Bagan: Myanmar Treasure
Mandalay: Mandalay Hill Resort
Pindaya: Inle Inn (chalet)

Kalaw:Amara Mountain Resort
Inle: Amata Garden Resort
Ngapali: Amata Ngapali Resort

Deluxe

Yangon: Sule Shangri La
Bagan: Aureum Palace
Mandalay: Rupar Mandalar
Pindaya: Inle Inn (chalet)
Kalaw: The Hotel Kalaw Hill Lodge
Inle: Villa Inle Boutique Resort
Ngapali: Ngapali Bay

Prijzen zijn niet geldig voor volgende periodes : periode tussen Kerst en Nieuwjaar ( 20 Dec tot 15 Jan), Chinese/ Vietnamese New Year (1-10 Feb), Songkran festival (13-17 April), Independence Day (30 April) - May Day (1 Mei), National Day (02 Sep), Golden Week (01-07 Oct), Loy Kratong (10-14 Nov), Myanmar Water Festival of Myanmar New Year (10-20 Apr)

 

 

 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren