Overslaan en naar de inhoud gaan

Mexico biedt je prachtige natuur, rijke geschiedenis, lekkere keuken en een unieke cultuur. Je vindt hier Azteekse- en Maya-archeologische schatten, tequila, charmante koloniale steden en prachtige stranden. Cultuurliefhebbers kunnen de indrukwekkende sites van oude beschavingen bezoeken. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de ongerepte stranden, regenwouden, bergtoppen, mangroven, lagunes, cenotes en zo veel meer.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (MO)

De hoogtepunten van deze reis

Tehuantepec
Tehuantepec

Tehuantepec wordt vaak genegeerd door toeristen, nochtans heeft deze stad veel te bieden!

Palenque
Palenque

De ruïnes van Palenque worden beschouwd als de best bewaarde voorbeelden van de Maya-architectuur.

Mérida
Mérida

De prachtige koloniale stad Mérida is de hoofdstad van Yucatan.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Mexico City

Mexico-Stad is een van de grootste steden ter wereld. De stad strekt zich uit over de Vallei van Mexico. Vroeger was dit de Azteekse stad Tenochtitlan. De komst van de Spanjaarden zorgde voor een afbraak van de toenmalige gebouwen al zijn er nog steeds enkele eeuwenoude grachten en ruïnes te vinden. Ga naar het historische centrum voor een groot aantal architectonische en culturele attracties, waaronder de Plaza de la Constitucion, het Nationale Paleis, de Metropolitan Cathedral, de Templo Mayor, het Paleis voor Schone Kunsten en het prachtige Central Alameda Park. Topattracties zoals Chapultepec Castle, het Modern Art Museum en het National Museum of Anthropology zijn te vinden in Chapultepec Park.

A Dag 2
Mexico City (O)

Je wordt vandaag bijgestaan door een privé-gids (Engels / Spaans). Vandaag staat een citytour doorheen Mexico-stad op de planning. De eerste stop is aan de 'Zocalo' (Main Square), een van de grootste pleinen ter wereld. Vervolgens bezoek je de 'Metropolitan Kathedraal', de grootste in Latijns-Amerika, en het Nationaal Paleis. Nadien gaat de tour verder langs de beroemde boulevard 'Paseo de la Reforma' die gebouwd werd tijdens de korte heerschappij van keizer Maximiliaan om het hoofdplein te verbinden met zijn kasteel in Chapultepec. Vervolgens bezoek je het Nationaal Museum van Antroplogie waar je in de 'Hal van de Azteken' de tijd hebt om de schatten van hun cultuur te ontdekken. De grote bezienswaardigheid hier is de kalender van de Azteken.

A Dag 3
Mexico City (O)

Vandaag bezoek je met een privé-gids (Engels / Spaans) o.a. 'Plaza de las Tres Culturas', de Teotihuacan Piramides en het Guadalupe heiligdom. De tour start met een rit naar de impressionante archeologische site van Teotihuacan die op zo'n 50 km van Mexico City ligt. Tijdens deze rit wordt er nog halt gehouden aan Plaza de las Tres Culturas waar je de samensmelting van de drie culturen (Azteken, Spanjaarden en Mexicanen) kan aanschouwen. Vervolgens reis je verder tot de volgende stop die voorzien is aan het heiligdom van Guadalupe. Dit is een van de bekendere heiligdommen in Latijns-Amerika. Hier zou de maagd van Guadalupe zijn verschenen en een afdruk hebben achtergelaten op de mantel van een pelgrim in 1531. Deze mantel kan je hier ook bewonderen. Verder bezoek je hier ook de oude basiliek die gebouwd is in 1700 NC. Nadien reis je nog een uurtje verder tot aan Teotihuacan, een van de meest impressionante steden van de oude wereld. Je ontdekt hier de tempels alsook het paleis, de piramide van de maan en de piramide van de zon.

B Dag 4
Mexico City - Puebla (O)

De stad Puebla, ook bekend als Puebla de los Angeles, ligt in Oost-Centraal Mexico en fungeert als de hoofdstad en grootste stad van de gelijknamige staat Puebla. Deze prominente Spaanse koloniale stad wordt de 'stad van de engelen' genoemd en heeft een elegante architectuur. Puebla staat bekend om zijn culinaire geschiedenis, bloeiende kunst- en nachtleven en zijn indrukwekkende aardewerk (De Talavera-tegels). Bezoek zeker het prachtige historische centrum van de stad. Dit is een UNESCO-werelderfgoedlocatie met kloosters, een spectaculaire kathedraal en meer dan zeventig kerken. Doe mee aan een workshops of proef enkele beroemde Mexicaanse gerechten. Bezoek ook zeker de adembenemend mooie vulkanen die zicht net buiten de stad bevinden.

C Dag 5
Puebla - Oaxaca City (O)

Deze regio van Mexico staat bekend om zijn diverse landschappen. Bergtoppen, canyons, ongerepte stranden en tropische regenwouden vormen een vruchtbaar platform voor een rijke biodiversiteit. Het bevat zo'n 50% van alle plant- en diersoorten in Mexico. Oaxaca City biedt een rijke koloniale charme en ligt op slechts negen kilometer van Monte Albán, een Maya-stad gesticht in 500 voor Christus. Vakantiegangers trekken naar de Pacifische kust van Oaxaca voor de goede surfgelegenheden, de levendige vakantieoorden en de ongerepte kustlijn waar zeeschildpadden komen nestelen.

C Dag 6
Oaxaca City (O)

Geniet van een vrije dag in Oaxaca. 

D Dag 7
Oaxaca City - Tehuantepec (O)

Tehuantepec wordt vaak genegeerd door toeristen, nochtans heeft deze stad veel te bieden! Tehuantepec ligt in de zuidoostelijke deelstaat Oaxaca en bestaat uit 15 buurten, elk met een beschermheilige die wordt geëerd tijdens de jaarlijkse "Velas" (vieringen). Men eert nog steeds de oude gebruiken van de inheemse Zapoteken alsook hun toenmalige taal. De vrouwen noemt men "Tehuanas". Zij runnen de lokale markten en staan bekend om hun sterke persoonlijkheden en hun felgekleurde traditionele kleding.

E Dag 8
Tehuantepec - San Cristóbal de las Casas (O)

San Cristobal de las Casas staat bekend als de culturele hoofdstad van Chiapas. Het is een oud Spaans koloniaal stadje in de hooglanden van Mexico. De charmante stad is opgedeeld in verschillende wijken die elk de thuisbasis zijn van specifieke beroepen of gewoonten. Als toerist kan je deze wijken gemakkelijk te voet verkennen en zo de oude architectuur, ambachtelijke markten en rijke culturen in het gebied ontdekken. Een bezoek aan de traditionele dorpen Tzotzil en Tzeltal is ook zeker de moeite waard.

E Dag 9
San Cristóbal de las Casas (O)

Geniet van een vrije dag in San Cristóbal de las Casas.

F Dag 10
San Cristóbal De Las Casas - Palenque (O)

De ruïnes van Palenque worden beschouwd als de best bewaarde voorbeelden van de Maya-architectuur. Deze stad bereikte zijn hoogtepunt tussen 500 en 700 na Christus. Nadien geraakte de stad verloren in het regenwoud tot de herontdekking in 1746. In dit gebied vind je honderden tempels en paleizen die werden gebouwd zonder de hulp van gereedschappen, wielen of dieren. Deze site staat vol met heilige cieba-bomen waarvan de Maya's dachten dat ze de onderwereld, de aarde en de hemelen met elkaar verbonden.

Vandaag word je bijgestaan door een Engelstalige gids die je begeleidt van San Cristobal tot aan Palenque. Deze regio gekend staat immers bekend voor wegversperringen door lokale boeren. De aanwezigheid van de gids is dus noodzakelijk.

F Dag 11
Palenque (O)

Geniet vandaag van een vrije dag in Palenque. 

G Dag 12
Palenque - Campeche (O)

Toeristen zien Campeche vaak over het hoofd. Nochtans biedt dit schiereiland in Yucatan een overvloed aan verborgen schatten. Ongerepte, verlaten stranden strekken zich uit over de kustlijn, de Lagune van Tereminos is een thuishaven voor enorm veel vogels en zeeleven. Je kan hier een dag besteden in de mangroven. De stad Campeche werd in 1540 gesticht door Spaanse conquistadores en behoort ondertussen tot werelderfgoed. Net buiten de stad vind je Edzna, een oude Maya-stad alsook de Maya-nederzettingen van Calakmul, Uxul en Xicalango.

H Dag 13
Campeche - Mérida (O)

Deze prachtige koloniale stad is de hoofdstad van Yucatan. Mérida werd gebouwd op de plaats van de oude Maya-stad T'ho, maar veel van de toenmalige Maya-piramides werden door de Spanjaarden neergehaald om plaats te maken voor de grote koloniale gebouwen die je er vandaag ziet. De stad is het op een na grootste historische centrum in Mexico en heeft een groot aantal trendy musea, kunstgalerijen, restaurants en boetieks. Breng zeker een bezoek aan de beroemde Avenue Paseo de Montejo om de prachtige sculpturen te bewonderen.

H Dag 14
Mérida (O)

Geniet vandaag van een vrije dag in Mérida. 

I Dag 15
Mérida - Chichen Itza (O)

De beroemdste Maya site in Mexico... Chichen Itza brengt bezoekers terug naar de 9e - 12e eeuw toen de oude stad zijn hoogtepunt kende. Het is een van de grootste Maya-steden in Midden-Amerika. Op deze site vind je onder andere de Kukulkan-piramide en de heilige Cenote (een natuurlijke zoetwaterbron die 22 meter diep is en een belangrijke waterbron was voor de eerste kolonisten en boeren van de stad). De Kukulkan piramide, genaamd "El Castillo" (het kasteel), torent 30 meter boven de grond uit en diende ooit als een tempel voor de god Kukulkan.

J Dag 16
Chichen Itza - vertrek vanuit Cancún (O)

Na het ontbijt en de check-out rijd je naar de luchthaven van Cancún waar je de huurwagen inlevert en incheckt voor je terugvlucht. Dit is het einde van het programma.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle hotelovernachtingen o.b.v. kamer en ontbijt (O)

 • Transfer Mexico City Luchthaven - Mexico City hotel

 • Excursies met gids zoals beschreven in het programma

 • Geplande vervoer door wagen met A/C

 • Huurwagen type Economy

  • Ophalen in Mexico City - afzetten in Cancún

  • Bijstand bij ophalen

  • Onbeperkt aantal km’s

  • Drop-off kosten

  • Airport Access Fee

  • Verzekeringen: DP TPL en CDW

  • Lokale taksen

 • Bijstand lokale reisagent ter plaatse (24/7 beschikbaar)

 • Hoteltaksen

 • Volledige documentatiemap

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Alle niet vermelde maaltijden & dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Extra verzekeringen wagen
 • Fooien voor gids en/of chauffeur
 • GPS

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

De prijs van dit programma is berekend op basis van onderstaande logies en is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid. 

Hotels

Mexico City: Zocalo Central (3n)
Puebla: Hotel San Pedro (1n)
Oaxaca: Hostal de La Noria (2n)
Tehuantepec: Hotel Calli (1n)
San Cristóbal de las Casas: Hotel Casavieja (2n)
Palenque: Hotel Ciudad Real (2n)
Campeche: Hotel Plaza Campeche (1n)
Mérida: Casa del Balam (2n)
Chichén Itza: Hacienda Chichen Resort (1n)

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren