Overslaan en naar de inhoud gaan

Mexico biedt je prachtige natuur, rijke geschiedenis, lekkere keuken en een unieke cultuur. Je vindt hier Azteekse- en Maya-archeologische schatten, tequila, charmante koloniale steden en prachtige stranden. Cultuurliefhebbers kunnen de indrukwekkende sites van oude beschavingen bezoeken. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de ongerepte stranden, regenwouden, bergtoppen, mangroven, lagunes, cenotes en zo veel meer.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (MO)

De hoogtepunten van deze reis

Mexcio City
Mexcio City

De 'Zocalo' in Mexico CIty een van de grootste pleinen ter wereld.

Chichen Itza
Chichen Itza

De beroemdste Maya site in Mexico... Chichen Itza! 

Valladolid
Valladolid

Valladolid is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van een aantal nabijgelegen Maya-ruïnes en cenotes.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Mexico City

Mexico-Stad is een van de grootste steden ter wereld. De stad strekt zich uit over de Vallei van Mexico. Vroeger was dit de Azteekse stad Tenochtitlan. De komst van de Spanjaarden zorgde voor een afbraak van de toenmalige gebouwen al zijn er nog steeds enkele eeuwenoude grachten en ruïnes te vinden. Ga naar het historische centrum voor een groot aantal architectonische en culturele attracties, waaronder de Plaza de la Constitucion, het Nationale Paleis, de Metropolitan Cathedral, de Templo Mayor, het Paleis voor Schone Kunsten en het prachtige Central Alameda Park. Topattracties zoals Chapultepec Castle, het Modern Art Museum en het National Museum of Anthropology zijn te vinden in Chapultepec Park.

A Dag 2
Mexico City (O)

Je wordt vandaag bijgestaan door een privé gids (Engels / Spaans). Vandaag staat een citytour doorheen Mexico-stad op de planning. De eerste stop is aan de 'Zocalo' (Main Square), een van de grootste pleinen ter wereld. Vervolgens bezoek je de 'Metropolitan Kathedraal', de grootste in Latijns-Amerika, en het Nationaal Paleis. Nadien gaat de tour verder langs de beroemde boulevard 'Paseo de la Reforma' die gebouwd werd tijdens de korte heerschappij van keizer Maximiliaan om het hoofdplein te verbinden met zijn kasteel in Chapultepec. Vervolgens bezoek je het Nationaal Museum van Antroplogie waar je in de 'Hal van de Aztecen' de tijd hebt om de schatten van hun cultuur te ontdekken. De grote bezienswaardigheid hier is de kalender van de Azteken.

A Dag 3
Mexico City (O)

Vandaag bezoek je met een privé-gids (Engels / Spaans) o.a. 'Plaza de las Tres Culturas', de Teotihuacan Piramides en het Guadalupe heiligdom. De tour start met een rit naar de impressionante archeologische site van Teotihuacan die op zo'n 50 km van Mexico-stad ligt. Tijdens deze rit wordt er nog halt gehouden aan Plaza de las Tres Culturas waar je de samensmelting van de drie culturen (Azteken, Spanjaarden en Mexicanen) kan aanschouwen. Vervolgens reis je verder tot de volgende stop die voorzien is aan het heiligdom van Guadalupe. Dit is een van de bekendere heiligdommen in Latijns-Amerika. Hier zou de maagd van Guadalupe zijn verschenen en een afdruk hebben achtergelaten op de mantel van een pelgrim in 1531. Deze mantel kan je hier ook bewonderen. Verder bezoek je hier ook de oude basiliek die gebouwd is in 1700. Nadien reis je nog een uurtje verder tot aan Teotihuacan, een van de meest impressionante steden van de oude wereld. Je ontdekt hier de tempels alsook het paleis, de piramide van de maan en de piramide van de zon.

B Dag 4
Mexico City - Mérida (O)

De prachtige koloniale stad Merida is de hoofdstad van Yucatan. Ze werd gebouwd op de plaats van de oude Maya-stad T'ho, maar veel van de toenmalige Maya-piramides werden door de Spanjaarden neergehaald om plaats te maken voor de grote koloniale gebouwen die je vandaag ziet. De stad is het op een na grootste historische centrum in Mexico en heeft een groot aantal trendy musea, kunstgalerijen, restaurants en boetieks. Breng zeker een bezoek aan de beroemde Avenue Paseo de Montejo om de prachtige sculpturen te bewonderen.

B Dag 5-7
Mérida (O)

Je hebt drie vrije dagen om op eigen temp de stad Mérida te verkennen. 

C Dag 8
Mérida - Chichén Itza (O)

De beroemdste Maya site in Mexico... Chichen Itza! Ze brengt bezoekers terug naar de 9e - 12e eeuw toen de oude stad zijn hoogtepunt kende. Het is een van de grootste Maya-steden in Midden-Amerika. Op deze site vind je onder andere de Kukulkan-piramide en de heilige Cenote (een natuurlijke zoetwaterbron die 22 meter diep is en een belangrijke waterbron was voor de eerste kolonisten en boeren van de stad). De Kukulkan piramide, genaamd "El Castillo" (het kasteel), torent 30 meter boven de grond uit en diende ooit als een tempel voor de god Kukulkan.

C Dag 9
Chichén Itza (O)

Geniet van een vrije dag in Chichén Itza.

D Dag 10
Chichén Itza - Valladolid (O)

Het kleine koloniale stadje Valladolid, gelegen op het schiereiland Yucatan in het zuidoostelijke deel van de staat Yucatan, is een van de 'magische steden' van Mexico omwille van zijn natuurlijke schoonheid, culturele rijkdommen en rijke historie. Je ziet hier onder andere de Bernardino de Siena, een 15e-eeuws voormalig klooster en kerk in een prachtig park, een mooi dorpsplein omringd door mooie gebouwen in koloniale stijl en het Museo de San Roque met een reeks fascinerende Maya en koloniale artefacten. Valladolid is ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van een aantal nabijgelegen Maya-ruïnes en cenotes, zoals Ek Balam, Coba, Cenotes Xkeken en Samula.

D Dag 11
Valladolid (O)

Geniet van een vrije dag in Valladolid.

E Dag 12
Vertrek vanuit Cancún (O)

Na het ontbijt en de check out rijd je naar de luchthaven van Cancún waar je de huurwagen inlevert en incheckt voor je terugvlucht. Dit is het einde van het programma. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle hotelovernachtingen o.b.v. kamer en ontbijt (O)

 • Transfers

  • Mexico City Luchthaven - Mexico City Hotel

  • Mexico City Hotel - Mexico City Luchthaven

 • Excursies met gids zoals beschreven in het programma

 • Geplande vervoer door wagen met A/C

 • Huurwagen type Economy

  • Ophalen in Mérida - afzetten in Cancún

  • Bijstand bij ophalen

  • Onbeperkt aantal km’s

  • Drop-off kosten

  • Airport Access Fee

  • Verzekeringen: DP TPL en CDW

  • Lokale taksen

 • Bijstand lokale reisagent (24/7 beschikbaar)

 • Hoteltaksen

 • Volledige documentatiemap

Niet inbegrepen

 • Internationale en binnenlandse vluchten

 • Luchthaventaksen

 • Annulatie- en bijstandsverzekering

 • Alle niet vermelde maaltijden en dranken

 • Persoonlijke uitgaven

 • Extra verzekeringen wagen

 • Fooien voor gids en/of chauffeur

 • GPS

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

De prijs van dit programma is berekend op basis van onderstaande logies en is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid. 

Hotels

Mexico City: Zocalo Central (3n)
Mérida: Casa del Balam (4n)
Chichén Itza: Hacienda Chichen Resort (2n)
Valladolid: Hotel Posada San Juan (2n)

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren