Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze bijzondere reis dompelt je onder in een totaal andere wereld en cultuur. Te voet en in het gezelschap van dromedarissen ga je op ontdekking in een gebied van palmoases, barre steenwoestijn en amberkleurige duinen. Je maakt kennis met het dagelijks leven van de Berbers in en om de dorpen en leeft enkele dagen als nomaden in de woestijn. Zoals Antoine de Saint-Exupéry, schrijver van ‘Le Petit Prince’, ooit citeerde: “wat de  woestijn zo mooi maakt, is dat er ergens een bron verborgen is”. Of je als woestijnreiziger op zoek gaat naar jouw eigen bron of gewoon wil genieten van de stilte van deze natuurpracht is eender.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Woestijn
Woestijn

Op stap met de gids en de kamelen. 

Marokkaanse keuken
Marokkaanse keuken

Proef de kleurrijke, Marokkaanse keuken.

Zand
Zand

Leven op het ritme van de woestijn.

Programma

Programma

A Dag 1
Vlucht naar Ouarzazate

Heenreis (meestal late vlucht) naar woestijnstad Ouarzazate en transfer naar het logies.

Overnachting hotel. (-)

B Dag 2
Drâa-vallei

Een mooie rit van een drietal uur langs de kasba’s en palmentuinen van de Drâa-vallei brengt je naar Zagora. Na de lunch reis je verder zuidwaarts naar het startpunt van de trekking.  Je maakt kennis met de gids en de kamelen. Een korte inloopwandeling brengt je naar de eerste bivakplaats, idyllisch gelegen langs de Drâa-rivier. Vanaf nu leef je op het ritme van de natuur: kampplaats opslaan, ’s avonds vroeg gaan slapen en ’s morgens weer vroeg uit de veren.  

Overnachting in tenten. (O,A)

C Dag 3 - 4
Wandelen langs oases

Tijdens de eerste twee volle stapdagen ontdek je het leven in de groene palmoase die zich langs de Drâa-rivier uitstrekt. Je wandelt door vruchtbare akkers en velden, omzoomd met dadelpalmen, en trekt langs lemen dorpen en kasba's waar je in contact komt met de plaatselijke bevolking en geconfronteerd wordt met de authentieke manier waarop het leven hier zijn gang gaat.

Overnachting in tenten. (O,L,A)

D Dag 5 - 6
Stappen door de woestijn

Voorbij de lage Tizi-n-Larjam-pas kom je in een heel andere wereld terecht. Hier maakt de groene, bewoonde palmoase plaats voor een ongerept en desolaat woestijnlandschap.  De volgende twee dagen zal je de echte woestijn leren kennen: eerst de barre steenwoestijn met zijn spichtige acacia's en tamarindes, dan de zachte en eindeloze vormen van de duinenzee. Als echte nomaden trek je door dit verstilde landschap, ver van het leven in de dorpen, ver van de beschaving. En ’s avonds zie je ver in het westen de zon ondergaan in een gouden kleurengloed  en geniet je van het gezellige kampvuur onder de eindeloze sterrenhemel. De confrontatie met dit oerlandschap is dan ook een bijzondere ervaring, die je anders zal doen aankijken tegen het hectische bestaan van thuis.

Overnachting in tenten. (O,L,A)

E Dag 7
Einde trekking en rit naar Zagora

Na een laatste korte tocht door de zandduinen neem je afscheid van het nomadenbestaan en van de lokale ploeg.  Transfer naar je logies in Zagora waar je kan uitblazen in de mooie tuin van het hotel.

Overnachting hotel met zwembad (O,L,A)

F Dag 8
Transfer naar Ouarzazate

Onderweg houd je halt in Tamnougalt. Deze schilderachtige kasba met zijn labyrint van stegen en binnenplaatsen werd vaak gebruikt als locatie voor historische films. Tamnougalt (‘ontmoetingspunt’) was ooit de hoofdplaats van de onafhankelijke Mezguita-republiek en in de 16de eeuw van groot belang voor het handeldrijven. Het prachtige complex met mooi uitgewerkte bouwwerken, muren en torens getuigt van deze bloeiende periode en is nog zeer authentiek.

Overnachting hotel. (O,A)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies zoals vermeld (o.b.v. twee- of driepersoonskamers)
 • Maaltijden zoals aangegeven in het dag-aan-dagschema (O=Ontbijt, L=Lunch, A=Avondmaal)
 • Alle vermelde transfers
 • Diensten van een lokale gids, kok en drijvers tijdens de woestijntocht
 • Huur van kamelen voor de bagage
 • Kampeermateriaal (uitgezonderd slaapzak en –matje)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Dranken, behalve koffie of thee bij het ontbijt
 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Evt. verzekering

Prijs

€ 860 per persoon (o.b.v. 2 tot 4 deelnemers)
€ 750 per persoon (o.b.v. 5 tot 6 deelnemers)

Toeslagen

 • Extra kameel om op te zitten (6 dagen): € 135
  Extra nacht Zagora (HP): € 55 per persoon
  Extra nacht Quarzazate (HP): € 50 per persoon

Kortingen

 • Kinderen van 4 t.e.m. 7 jaar: 50%
 • Kinderen van 8 t.e.m. 12 jaar: 20%

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 1 mei 2020
van 15 september tot/met 31 december 2020

Wandelniveau

2 stappertjes. Je wandelt ca. 5 uur (15 tot 22 km) per dag over overwegend vlak terrein. Het gebrek aan comfort draagt ook bij tot de ‘zwaarte’ van deze reis.

Bagage

Tijdens de wandelingen wordt de bagage door kamelen gedragen. Je draagt enkel je dagrugzakje.

Logies

In Ouarzazate slaap je in een eenvoudig hotel. 
In Zagora een charmant hotel in riadstijl met een gezellige tuin en zwembad.

Maaltijden

Tijdens de trekking wordt alle water en voedsel meegenomen op de kamelen (het water in jerrycans). Het eten wordt bereid door de gids en de drijvers. Alcohol is tijdens de tocht niet verkrijgbaar.

Reisdocumenten

Voor Marokko heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  geldig zijn voor de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren