Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze korte citytrip vang je een glimp op van het boeiende, intense leven in Marrakech. Lokale gidsen maken je wegwijs in de stad en vertellen je vele grote en kleine verhalen. Daarna heb je de vrijheid om ook zelf de stad te ontdekken.

Deze 4-daagse citytrip kan je combineren met één van onze andere individuele rondreizen in Marokko. Zo maak je je reis nóg unieker.

Voor deze reis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR)

De hoogtepunten van deze reis

Marrakech
Marrakech
Marrakech

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Marrakech en eerste kennismaking

Bij aankomst in Marrakech staat je transfer naar je riad, waar je 3 nachten zal verblijven, klaar. Zodra je geïnstalleerd bent, ga je met een audiowandeling op ontdekkingstocht in de buurt. Je gids is Lotte, de Belgische eigenaar van het ViaVia Joker Reiscafé in Marrakech. Ze deelt als local ook enkele handige en unieke tips! Het is een leuke manier om de medina, het oude stadsgedeelte van Marrakech, te leren kennen.

’s Avonds word je verwacht voor een heerlijk welkomstdiner in ViaVia Marrakech.

Overnachting in een riad in Marrakech (A).

B Dag 2
Stadswandeling met gids

Een ervaren gids begeleidt je doorheen de stad. Tijdens de tocht ontdek je de medina, het oude stadsgedeelte, in geuren en kleuren en bezoek je samen het Bahia-paleis of de Koranschool Ben Youssef. In de soeks van Marrakech voel je de bedrijvigheid van honderden ambachtslui. Je kan in hun ateliers binnenkijken en zien met welke passie én knowhow ze zich buigen over traditioneel houtwerk, lederbewerking of schilderwerk. Als je wil, kan je zelf ook even proberen.

Na de stadswandeling ken je de weg om er zelf op uit te trekken. Je kan nog dieper in de soeks verdwalen of relaxen op één van de vele dakterrassen.

Tip: Ga ‘s avonds zeker naar het centrale stadsplein Djemaa El Fna. Dat is één groot openluchtrestaurant en een plein vol entertainment. Verhalenvertellers, zangers en muzikanten rekenen op applaus en een zakcentje van de omstanders.

Overnachting in een riad in Marrakech (O).

C Dag 3
Genieten in de hamam en verdere stadsverkenning

Vandaag stel je je eigen programma samen. Wat dacht je van een fietstocht door de oude en nieuwe stad, een kookworkshop, of rondslenteren en shoppen in de souks? ViaVia Marrakech heeft heel wat tips en activiteiten waar je aan kan deelnemen.

Wij raden je alvast aan om een bezoek te brengen aan de Majorelletuin en het Berbermuseum in deze Jardin Majorelle. Ooit woonde de modeontwerper Yves Saint Laurent hier. Nu is zijn werk en leven tentoongesteld in het museum naast de tuin. Vanuit je riad kan je al wandelend, met de taxi of zelfs met de paardenkoets naar Jardin Majorelle.

Daarnaast word je vandaag verwacht in de hamam, waar je kan genieten van pure verwennerij. Je krijgt een uitgebreid warmwaterbad, een scrub met natuurlijke producten én een massage. En dat alles in het sprookjesachtige decor van de traditionele hamam.

Overnachting in een riad in Marrakech (O).

D Dag 4
Einde

Je neemt afscheid van Marrakech en wordt afgezet op de luchthaven van Marrakech. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Verblijf van 3 nachten in een riad
 • Maaltijden zoals aangegeven (O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal)
 • Transfer luchthaven - riad op dag 1
 • Transfer riad – luchthaven op dag 4
 • 1 diner in het ViaVia Joker Reiscafé in Marrakech
 • Geluidswandeling ViaVia Marrakech
 • Stadswandeling met gids
 • Toegang tot 1 monument in de medina (Bahia-paleis of Koranschool)
 • 1,5 uur hamam met scrub en massage

Niet inbegrepen

 • Andere toegangen
 • Vervoer
 • Extra/keuzeactiviteiten
 • Overige maaltijden
 • Drank
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en bijstandsverzekering

Toeslagen:

 • éénpersoonskamer (alleenreizende): €160

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is gans het jaar mogelijk.

In Marrakech zijn de winters mild met gemiddelde dagtemperaturen tussen 18 en 22°.  Regen is mogelijk.  Tijdens de zomermaanden is het heet en kunnen temperaturen een stuk boven de 30° oplopen. In de bergen is het altijd een stuk frisser en koelt het na zonsondergang af. Tijdens de wintermaanden kan het koud zijn in de Hoge Atlas.

Vervoer tijdens de reis

Privévervoer 

Niveau

De activiteiten tijdens deze reis zijn van niveau 1.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de trekking.

Logies

In Marrakech slaap je in een riad, een traditionele woning gebouwd rondom een binnenplaats.  De riad is centraal gelegen in de medina, het oude stadsgedeelte en op wandelafstand van het Jemaa Al Fna-plein en de ViaVia. Vele oude riads werden de laatste jaren smaakvol gerestaureerd en heringericht als gastverblijf. Je overnacht in een tweepersoonskamer met eigen badkamer. Een éénpersoonskamer is mogelijk mits toeslag (zie 'Toeslagen' hierboven).

Maaltijden

Je ontbijt telkens in de riad. 

De Marokkaanse keuken in het algemeen is zeer gevarieerd en smaakvol, en er wordt rijkelijk gebruikt gemaakt van kruiden, specerijen, zout en suiker. Meestal nuttigt men ’s middags de hoofdmaaltijd. Het bekendst zijn tajines (stoofpot van vlees, vis of kip met groenten en saus), en couscousgerechten (griesmeel met een ragout van groenten, vlees en bouillon. Andere bekende gerechten zijn harira (een dikke soep met granen die ook als ontbijt wordt gegeten), mechouia (salade van geroosterde paprika en tomaat), briouats (kleine drie- of rechthoekige pakketjes met allerlei soorten vulling) en pastilla of b’stilla (een machtig en feestelijk gerecht met een kruidige vulling van duif en amandelen). Mechoui is een volledig lam of schaap dat in een ondergrondse klei-oven wordt bereid bij religieuze of familiefeesten. Bij elk maaltijd eet men vers brood.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren