Overslaan en naar de inhoud gaan

Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit, ooit de poort naar Afrika en het Oosten en bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden;  je vindt er paleizen, kerken, versterkte vestingen en zelfs monumenten uit het bronzen tijdperk.  Het veel kleinere zustereilandje Gozo is een oase van rust, waar je bekoord wordt door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes. Een reis voor kunst- en cultuurliefhebbers met wandelschoenen!

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Kuier door stadjes met smalle straten en langs gezellige vissershaventjes.

Kuier door stadjes met smalle straten en langs gezellige vissershaventjes.

Prachtige rotsformaties aan de kust van Malta.
Blue Grotto

Geniet van de natuur en prachtige rotsformaties aan de kust.

Gozo, het zustereiland van Malta
Gozo

Zustereiland Gozo

Programma

Programma

A Dag 1
Malta

prachtig zicht op de Grand Harbour en Valletta. Hier verblijf je 3 nachten.

Overnachting in een B&B (zonder zwembad) of in een hotelletje (met zwembad).

B Dag 2-4
Malta

Tijdens de wandelingen heb je de kans om wat op te steken van het ongewoon rijke cultuurpatrimonium van het eiland maar uiteraard kan je ook wat extra uitstapjes maken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er is de prachtige hoofdstad Valletta met z'n archeologisch museum, vele tentoonstellingen en het indrukwekkende Paleis van de Grootmeesters, Rabat met de mooie medina en het museum van de Romeinse Oudheden,  de megalithische tempels, catacomben en vele burchten,...Bezoek eens een (vis-)marktje in de haven en maak eens een boottochtje. 

 • Vertrek bij de 'Blauwe Grot', een geheel van een 7-tal grotten die zijn ontstaan door de natuurlijke erosie van wind en zeewater. Van hieruit zet je koers naar de site van Hagar Qim en Mnajdra. Cultuurhonger? Neem dan eens een kijkje in het museum en bezoek deze megalithische meesterwerken die beiden gewijd zijn aan de godin-moeder, en  hoe kan het ook anders: Unesco Werelderfgoed. Bij het vissersdorpje Ghar Lapsi vind je zeker een geschikte picknick- en zwemplek voor een paar uurtjes dolce far niente.  In Dingli neem je de bus terug. Wandeling van 12 km.
 • Van bij Dingli verken je de kustlijn en de uniek mooie Mtahleb-vallei, helaas één van de weinige plekken op Malta die nog niet bebouwd is. Je wandelt via een rotspad, bovenaan de krijtrotsen, tot aan de zoutpannen. Daar zoek je je via een verborgen trap een weg naar boven en bereikt het ingeslapen stadje Bahrija. Wandeling met hoogtevreesgevoelige passage en te mijden bij nat of winderig weer, maar er bestaat een alternatieve route om deze te ontwijken. Wandeling van 14 km.

Overnachting B&B met of zonder zwembad. O

(O = ontbijt)

C Dag 4
Doorreis en overnachting op Gozo

Vanochtend neem je de bus richting de haven van Cirkewwa , oversteekplaats van de ferries richting Gozo. Je passeert het eilandje Comino, gelegen tussen Malta en Gozo en bekend omwille van zijn 'Blue Lagoon’. Van bij de aankomst in de haven van Mgarr krijg je meteen een goed beeld van Gozo: kapelletjes, huizen met platte daken, authentieke dorpen, kleine velden en een grillige kustlijn met rustige haventjes.

Transfer naar de charmante B&B, een gezellig en aangenaam ‘farmhouse’ mét klein zwembad in Qala, net ten noordoosten van de haven. 

Overnachting op Gozo. (O)

D Dag 5-7
Gozo

Het kleine zustereilandje Gozo is met haar wilde kustlijn en ruig landschap een ideale wandelbestemming.  Ook hier zijn er weer tal van mogelijkheden waarbij je gastvrouw je graag een keuze helpt maken. Vergeet ook zeker de levendige hoofdstad Victoria (= Rabat) niet, gelegen op een heuveltop en met een mooie versterkte citadel.

 • Rondwandeling met heel wat klimmen en dalen langs dorpjes en baaien van de oostkant van het eiland; start over een toeristisch parcours dat halfweg wat avontuurlijker wordt (maar nergens gevaarlijk): Nadur - Mgarr - Hondoq Bay met eventuele verlenging tot de duik- en snorkel-baai van Dhalet Qorrot. Tocht van 14 of 19 km.
 • Vanuit Sannat maak je een kliffenwandeling tot Xlendi en verder tot Dwejra.  Daar is er een korte hoogtevreesgevoelige passage van 50 m waarvoor er geen alternatief is. In dat geval keer je vanaf Xlendi met de bus terug. Tocht van 12 km.
 • Vanuit Gharb langs de weg naar de kapel San Dimitri. Vandaar bereik je de kust en wandel je naar Marsalforn. Onderweg kom je ontelbaar vele zoutpannen tegen, sommige nog aangelegd door de Romeinen. Dan trek je opnieuw het binnenland in en bereik je via een mooi uitzichtpunt Xaghra, waar je beslist de tempelsite van Ggantija moet bezoeken, het zijn de oudste vrijstaande tempels ter wereld. Tocht van 15 km, eenvoudig en zonder technische hoogstandjes.
 • Van Qala langs de promenade boven de zee naar Mgarr en vervolgens over het schitterende kustpad tot in Mgarr ix-Xini, een idyllische vallei aan de zee. Bus terug in Sannat of verderop in Xewkija met zijn grote koepelkerk. Je kan ook de ganse weg terugwandelen naar Qala.  Tocht van 18 km, eenvoudig en gemakkelijk te vinden en zonder technische hoogstandjes. 
 • Je kan ook een uitstap maken naar Comino en een korte rondwandeling maken op dit kleine eilandje, met zwemgelegenheid in de wereldberoemde "Blue Lagoon".

  Overnachting op Gozo. (O)
E Dag 8
Einde

Einde na het ontbijt. Transfer naar de haven voor de overzet terug naar Malta.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • ontbijt
 • transfer bij aankomst luchthaven - logies Malta
 • transfer bij aankomst op Gozo naar het logies
 • transfer bij vertrek tot aan de haven van Gozo
 • infopakket met routebeschrijvingen
 • originele wandelkaart (1 per dossier)
 • gps-tracks
 • BTW

Prijzen geldig tot oktober 2020:

8 dagen / 7 nachten, B&B zonder zwembad Malta: € 465 p.p.
8 dagen / 7 nachten, hotel met zwembad Malta: € 490 p.p.

Toeslagen

Hoogseizoentoeslagen:

 • Malta BB zonder zwembad april-oktober: € 10 p.p.p.n.
 • Malta hotel met zwembad mei-oktober: € 13 p.p.p.n
 • Gozo juli-augustus-september: € 6,5 p.p.p.n

Extra nachten in kamer met ontbijt:

 • Gozo: € 64 p.p.
 • Malta BB zonder zwembad: € 49 p.p.
 • Malta hotel met zwembad: € 55 p.p.

Eénpersoonskamer: op aanvraag

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • busvervoer (ferry, transfers wandelingen)
 • overige maaltijden en dranken
 • eco-taks verblijven: ca.  € 0,50 per dag/pers
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Malta en Gozo kan je het ganse jaar door bereizen uitgezonderd van 15/12 tot 15/01. Het logies op Gozo is dan gesloten. Hou er rekening mee dat het in de zomermaanden erg heet is en dat er geen of nauwelijks schaduw is op de wandelingen en het landschap is dan ook dor. We raden de maanden juli, augustus en september ten stelligst af, de ideale reisperiodes zijn het voor- en najaar.

Wandelniveau

1 à 2 stappertjes. Wandelingen meestal over goede paden met beperkte niveauverschillen (max. 300 m stijgen en dalen). Soms komt er wat klauterwerk aan te pas en zijn er hoogtevreesgevoelig stukken.Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kunnen hoge temperaturen een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen. GPS-tracks beschikbaar.

Bagagevervoer

 • Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. Je bagage blijft in het logies.

 • Bij de doorreis naar Gozo neem je zelf  je bagage mee op de bus en ferry.
 • Bij aankomst op Gozo komt de logiesuitbater je afhalen.
 • Bij aankomst op Malta op de terugreis neem je zelf je bagage mee naar de luchthaven (bus of taxi).

Vervoer tijdens de reis

De transfers in het kader van de wandelingen op Malta gebeuren per bus of per taxi.  Het openbaar vervoer op Malta is voordelig (€ 2 / traject of 12-rittenkaart van € 15) en goed geregeld maar je houdt er best rekening mee dat het verkeer hectisch kan zijn en dat verplaatsingen lang kunnen duren.  Op Gozo kan je kiezen voor de bus of de transfers laten uitvoeren door de logiesuitbater (ter plaatse te betalen: € 7,5 per rit).

Doorreis Malta - Gozo

Vanuit Malta neem je de bus naar de haven en daarna de ferry naar Gozo (iedere 45', vaart van 20'). Prijs ca. € 5 euro, die je betaalt op de terugreis. Bij aankomst op Gozo word je afgehaald en naar Qala gebracht, ook deze transfer is inbegrepen.

Logies

3 x overnachting op Malta (keuze uit twee logies):

 • Charmante B&B, gelegen in de 'Three Cities'. Op een tiental minuten varen met de ferry sta je in het prachtige centrum van Valletta. Vanop het dakterras heb je zich op de grote haven. Overnachting in een tweepersoonskamer met privé sanitair en airco.
 • Of je verblijft in een kleinschalig boutique-hotelletje met zwembad (zie prijzen en toeslagen)

 4 x overnachting op Gozo

Charmante B&B in de baai van Marsalforn, ondergebracht in een mooie gerenoveerde woning met klein zwembad en terras. Overnachting in een tweepersoonskamer met privé-sanitair of  ruime studio’s met slaapkamer, zithoek, uitgeruste keuken, badkamer en toegang tot het terras (afhankelijk van de beschikbaarheid)

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Het ontbijt is inbegrepen. 
 • Picknick is niet inbegrepen maar kan je in het logies bestellen (+/- € 10) of zelf aankopen in een winkeltje.
 • Avondmaal is niet inbegrepen en kan je nemen in een restaurant in de buurt.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren