Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuurbeleving op zijn best in Madagaskar. Zeldzame lemuren zoeken in Ranomafana Nationaal Park, wandelen in het dorre maanlandschap van Isalo en eindigen op de witte stranden van Ifaty.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (LTT).

Programma

Programma

A Dag 1
Antananarivo

Aankomst in de internationale luchthaven. Verwelkoming door onze lokale vertegenwoordiger en transfer naar het centrum van de hoofdstad Antananarivo.

Overnachting: Susie's Place (kamer & ontbijt)

B Dag 2
Antananarivo - Antsirabe

We vertrekken vandaag in zuidelijke richting naar Antsirabe gekend voor zijn thermale baden.  Halfweg stoppen in Anbatolampy voor de lunch en bezoek aan een artisanale aluminiumfabriek.  Bij aankomst in Antsirabe doen we een stadsrondrit.

Overnachting: Café Guesthouse (half pension)

C Dag 3
Antsirabe - Ranomafana

In de ochtend bezoeken we enkele werkplaatsen van lokale ambachtslui (hoorns, snoep en juwelen).  Vervolgens zetten we onze weg verder in zuidelijke richting.  Lunchstop in Ambositra en bezoek aan het houtsnijwerkatelier.  In de late namiddag komen we aan in het natuurreservaat Ranomafana.   Overnachting Setam Lodge (half pension).

D Dag 4
Ranomafana - Fiarantsoa

Na het ontbijt brengen we een begeleid bezoek aan het Ranomafana Nationaal Park.  Het park heeft een oppervlakte van 41.000ha en herbergt heel uitzonderlijke vogels, reptielen, vlinders en twee zeldzame lemurensoorten.  We lunchen in het park en nadien heeft u de mogelijkheid om te zwemmen in de warmwaterbaden.  Na 63km bereiken we Fianarantsoa in de late middag.

Overnachting Betsileo Country Lodge (half pension)

E Dag 5
Fianarantsoa - Isalo

Een rit van 260km waarbij we stoppen in Ambalavao voor lunch in het restaurant "Bougainvilliers" en nadien bezoek aan een wijnkelder en een artisanele papierfabriek.  Via het plateau van Horombe bereiken we Ranohira, een klein dorpje aan de voet van het Isalogebergte.

Overnachting Le Relais de la Reine (half pension)

F Dag 6
Isalo

Na het ontbijt rijden we naar het Isalo Nationaal Park, vanwaar we twee gemakkelijke wandelingen doen (de canyons en het natuurlijke zwembad).  We sluiten de dag af met een zonsondergang over Isalo.

Overnachting Le Relais de la Reine (half pension)

G Dag 7
Isalo - Ifaty

Onderweg bezoeken we de graftombes in Mahalfy.  Lunch in Tuléar, een typisch havenstadje.  Nadien rijden we naar Ifaty, een vissersdorpje gelegen aan een idyllische baai.

Overnachting: Le Paradisier (half pension)

H Dag 8-9
Ifaty

Vrij verblijf in Ifaty, waar u heerlijk kan uitrusten aan het zwembad of het strand.  Mogelijkheid tot verschillende activiteiten: duiken, kanovaren en bezoek aan het baobabbos van Mangily.

Overnachting: Le Paradisier (half pension)

I Dag 10
Ifaty - Antananarivo

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Tuléar voor de binnenlandse vlucht naar Antananarivo.  Transfer naar Susie's Place waar je een kamer voor daggebruik ter beschikking krijgt tot vertrek.  's Avonds transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Luchthaventransfers
 • Binnenlandse vlucht Ifaty - Antananarivo (prijs onder voorbehoud van wijziging)
 • Accommodatie in tweepersoonskamer
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Transport in privé 4x4 terreinwagen met chauffeur
 • Entreegeld en lokale gids voor de excursies vermeld in het programma

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele activiteiten
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Visumkosten
 • Reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Wat je moet weten over deze reis

Over Madagaskar

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren