Overslaan en naar de inhoud gaan

Misschien heb ook jij mooie herinneringen aan spannende jeugdkampen in de Ardennen? Ravottend in de bossen en verwonderd om zoveel moois dichtbij huis? Wil je dit graag nog eens beleven dan dagen we je graag uit om het Eisleck Trail te bewandelen. In vijf stapdagen trek je van de mooiste paden van de Luxemburgse naar de Belgische Ardennen. Een pittige maar afwisselende tocht.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

wandelreis Eisleck Trail
wandelreis Eisleck Trail
wandelreis Eisleck Trail

Programma

Programma

A Dag 1
Kautenbach

Je reist naar de Eisleck (of Oesling) in het noorden van Luxemburg waar je in Kautenbach* wordt verwacht. ‘s Avonds schuif je aan tafel voor een eerste Ardens avondmaal.

Hotelovernachting. (A)

* indien het hotel in Kautenbach volzet is dan wordt er meestal uitgeweken naar Clervaux.  Bij overnachting in Clervaux moet je 's ochtends op dag 2 met de wagen of met de trein (25 min.) naar het startpunt van de tocht in Kautenbach. Je kan dan je wagen achterlaten bij het vertrekpunt van de tocht. 

B Dag 2
Kautenbach - Clervaux

Je start de tocht in een omgeving van dichte bossen en op een plek waar de twee rivieren de Wiltz en de Clerf elkaar ontmoeten. Gebouwd op een smalle kam domineert het mysterieuze kasteel van Schibberech de omgeving. Na een klim over een mooi oud veepad wandel je door de bijzondere eiken kreupelbossen van de Kiischpelt. Je wandelt langs een schare Ardense dorpjes waarvan Lellingen ongetwijfeld het mooiste voorbeeld is. De vallei van de Irbach zal verder je leidraad zijn tot Clervaux.

Tocht van 25,5 km. 9 uur stappen. Hoogteverschil: +1021 m / - 876 m.

Hotelovernachting. (O)

C Dag 3
Clervaux - Asselborn

In het kasteel van Clervaux kan je naast het Museum van de Slag van de Ardennen ook de grootste fotografietentoonstelling aller tijden bezoeken,  ‘The Family of Man’. Daarna trek je het prachtige Beischend-woud in. Dit dichte bos was ooit een schuilplaats voor de Tempeliers, de goed verborgen ruïnes van hun huizen hullen de plek in een mysterieuze waas. Bij Cinqfontaines beschrijft het pad een grote lus richting Troisvierges. De mooie landschappen die je doorkruist worden getekend door vochtige weilanden, rivieren en talrijke beekjes. Van de vele molens die ooit de oevers van de Troine sierden doet enkel de watermolen van Asselborn na 1000 jaar nog steeds dienst.

Tocht van 18,8 km, 5,5 uur stappen. Hoogteverschil: +558 m / - 539 m.

Hotelovernachting. (O, A)

D Dag 4
Asselborn - Houffalize

Over landelijke wegen trek je naar de grens tussen de Luxemburgse en Belgische Ardennen. Je verkent een paar opmerkelijke natuurgebieden die deel uitmaken van het grootschalig ecologisch project ‘Natura 2000’. Het plateau van Wincrange, de Leeresmillen en de vijvers van Weiler zijn stuk voor stuk belangrijke plekken met een grote variëteit aan dieren. Tegen het einde van de tocht maak je nog een mooie maar pittige klim vandaag. Rust even uit op een bankje in het mooie Ardense dorpje Tavigny en geniet van indrukwekkende uitzichten voor je het woudmassief van de Witte Bossen induikt. Diep in de Ourthevallei ligt Houffalize, je volgende overnachtingsplaats.  

Tocht van 20,6 km, 5,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 318 m / - 380 m.

Hotelovernachting. (O, A)

E Dag 5
Houffalize - Nadrin + transfer naar Houffalize

Voor het overgrote deel volg je de vallei van de Boven-Ourthe. Bij het dorpje Nabiselle verken je een hoogwaardig natuurgebied, de Eisleck Trail doorkruist verschillende stiltegebieden waar enkel het kabbelende water de stilte verstoord: puur genieten! Via het stuwmeer van Nisramont ga je weer klimmen voor je het oude dorp Ollomont binnenkomt. In sneltempo rijg je nu een aantal uitzonderlijk mooie uitzichtpunten aan elkaar, deze woeste en rotsachtige regio is dan ook erkend als buitengewoon erfgoed ‘Val de l’Ourthe’. Na de wandeling word je naar het logies in Houffalize gebracht.

Tocht van 23,4 km, 6,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 708 m/ - 727 m.

Hotelovernachting. (O, A)

F Dag 6
Nadrin - La Roche

Transfer naar het startpunt in Nadrin. Met het Keltische arendsnest van Cheslé in het vizier zet je de klim in naar het hooggelegen dorpje Bérisménil. Het pad leidt voorbij de dorpjes Maboge en Borzée temidden een lieflijk landschap van weilanden en boomgaarden. Einddoel is het levendige La Roche-en-Ardenne. Tijdens de tweede wereldoorlog werd La Roche bijna volledig van de kaart geveegd. De stad wist echter te herrijzen en groeide uit tot een gezellig druk plaatsje, erg geliefd bij toeristen.

Tocht van 18 km, 6,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 708 m / - 771 m.

Hotelovernachting. (O, A)

G Dag 7
Einde

Na het ontbijt volgt een transfer naar je wagen. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt
 • avondmaal
 • transfer van La Roche naar de wagen in Kautenbach
 • bagagevervoer 
 • wandelgids met beschrijvingen en achtergrondinformatie (ter plaatse)
 • een topografische wandelkaart (ter plaatse)
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • middagmaal
 • dranken
 • inkomgelden
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • éénpersoonskamer samenreizend : € 360

Kortingen

 • zonder bagagevervoer: € 80 p.p.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 januari tot/met 31 december 2021

Tijdens het jachtseizoen (1/10 – 31/12) wordt deze reis afgeraden. Veel paden zijn dan afgesloten. Meestal moet er dan een omweg gemaakt worden die vaak enkel over verharde wegen kan. 

Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer: Je kan vanuit Brussel via Luik naar  Kautenbach reizen met de trein in ca. 3 uur (met overstap in Luik) regelmatige verbinding. Na de tocht neem je in La Roche de bus naar Marloie en daar weer de trein naar Brussel. Er zijn meerdere verbindingen per dag.

Zie www.belgianrail.be en www.delijn.be voor de meest recente dienstregelingen.

Met de wagen: Afstand vanuit Brussel: ca. 180 km. Je kan je wagen achterlaten bij het eerste logies. Vanuit La Roche word je op het einde van de tocht weer naar je wagen gebracht. Deze transfer is inbegrepen.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 2 en 3 stappertjes. Dagtrajecten van 18 tot 25,5 km over goede paden die maximaal de verharde wegen vermijden, slechts 20% loopt over asfalt of beton en dan voornamelijk in en rond de dorpen. De hoogteverschillen die worden vermeld in het dagschema zijn de gecumuleerde te overbruggen hoogteverschillen per dag. De paden zijn zeer goed gemarkeerd. Naast het langeafstandspad zijn er nog 6 luswandelingen te maken, deze zijn niet bewegwijzigerd (ze staan wel op de kaart).elnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. De hoofdbagage wordt vervoerd, daarbij geldt een beperking van max. 1 stuk bagage per persoon van max. 20 kg. Je kan ook zelf je bagage dragen, hiervoor ontvang je een korting.

Logies

Overnachting op basis van tweepersoonskamers met eigen sanitair in degelijke en comfortabele hotels of gastenkamers die zijn uitgekozen omwille van hun karaktervolle inrichting en goede ligging. Wifi in alle hotels.

In Houffalize overnacht je in een verzorgd stadshotel. In Asselborn verblijf je in de oude watermolen, een historisch gebouw op een prachtige locatie en in La Roche ligt het hotel in een groene omgeving op 2 km van het centrum.

Afhankelijk van beschikbaarheid zijn afwijkingen mogelijk. Indien het hotel in Kautenbach volzet is dan wordt er meestal uitgeweken naar Clervaux, uiteraard in overleg.

Maaltijden

In het programma staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt is inbegrepen
 • voor de picknick moet je zelf zorgen. Je kan je aankopen doen in één van de dorpen waar je overnacht. Eventueel kan je een lunchpakket laten klaarmaken in het hotel voor €8 à €10, ter plaatse te regelen.
 • driegangendiner is inbegrepen (excl. dranken)

Honden

Toeslag van € 13 / nacht (te betalen bij reservatie).

Wat je moet weten over deze reis

Over Luxemburg

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren