Overslaan en naar de inhoud gaan

13-daagse Individuele rondreis met de hoogtepunten van Laos.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (YT)

De hoogtepunten van deze reis

Luang Prabang
Luang Prabang

Luang Prabang

Kuang Sy
Kuang Sy

Verkenning van het authentieke binnenland van Laos met onder andere de Kuang Sy watervallen, de Pak Ou grotten en het gebied van de vierduizend eilanden.

Buddha Park
Buddha Park

Vientiane

Programma

Programma

O Dag 1
Vertrek naar Luang Prabang
A Dag 2
Aankomst in Luang Prabang

Bij aankomst in Luang Prabang verwelkoming door de lokale agent en transfer naar het hotel. Check-in (kamer ter beschikking vanaf 14u - vroeger indien mogelijk) en vrije namiddag om uit te rusten van de lange vlucht of om de charmante stad op eigen houtje te verkennen.

B Dag 3
Luang Prabang (O)

Vroeg in de morgen woon je een typische boeddhistische traditie bij. De lokale mensen brengen eten en aalmoezen tot bij de monniken, die geduldig staan te wachten. Vervolgens zal je nog een lokale markt bezoeken vooraleer je terugkeert naar het hotel voor het ontbijt.  Na de ceremonie neemt de privégids je mee voor een verkenning van Luang Prabang, de culturele en religieuze hoofdstad van Laos. De volgende bezoeken worden voorzien: Vat Xieng Thong, The Royal Palace, ... Aansluitend verken je het binnenland met zijn typische dorpen en rijstterrassen, en ga je tot aan de Khuang Sy waterval. Je kan er ook een verfrissende duik nemen in één van de vele natuurlijke waterbassins. Hierna keer je terug naar Luang Prabang.  Vrije avond om te genieten van de voorzieningen van het hotel..

C Dag 4
Luang Prabang (O-L)

Vandaag kan je genieten van een unieke vis-ervaring waarbij alleen lokale werktuigen en geen moderne technieken worden gebruikt. Na een demonstratie kan je de techniek uitproberen langs de oevers van de rivier. De lunch wordt de vangst van de dag, heerlijke vis uit de Mekong. Daarna vaar je langs de schilderachtige Nam Ou-rivier naar de beroemde Pak Ou-grotten. Onderweg kan je genieten van de uitzichten en de typische ‘couleur locale’. Na het bezoek aan de grotten met zijn honderden Boeddhabeelden, terugkeer naar Luang Prabang met een wondermooie zonsondergang op de Mekong.  Vrije avond in het hotel.

D Dag 5
Luang Prabang - Vang Vieng (O)

Je verlaat Luang Prabang en rijdt via het bergachtig binnenland naar Vang Vieng. Deze stad ligt aan de oevers van de Nam Song Rivier en wordt omgeven door een Karstgebergte. Bij aankomst check-in in het hotel. De dag wordt afgesloten met een boottocht op de Nam Song rivier langs de vele karstrotsen in de buurt. De omgeving doet een beetje denken aan de Halong Bay in Vietnam. Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije avond.

E Dag 6
Vang Vieng (O)

Vandaag verken je de groene omgeving rond Vang Vieng. Eerst breng je een bezoek aan het Hmong dorp Ban Pha Thao. Van hieruit begin je aan een trekking van ongeveer 2 uur doorheen de rijstvelden naar Lao Loum. Je bezoekt onderweg ook de grotten Tham Loup en Tham Hoi. De dag wordt afgesloten met een boottocht op de Nam Song rivier langs de vele karstrotsen in de buurt.  Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije avond. .

F Dag 7
Vang Vieng - Vientiane (O)

Je begint de dag met een bezoek de Tham Chang grot en geniet er ook van de uitzichten over de vallei. Vervolgens transfer naar Vientiane.  Bij aankomst in Vientiane check-in in het hotel en vrije avond.

G Dag 8
Vientiane (O)

Vandaag verken je de hoofdstad van Laos met onder andere de Vat Phra Keo, de Pha That Louang, het Patuxay monument met een prachtig uitzicht over de stad en de bruisende Talat Sao Market. Vervolgens terugkeer naar het hotel en vrije avond.

H Dag 9
Vientiane - Don Khon (O)

Vroege transfer naar de luchthaven en check-in voor de binnenvlucht naar Pakse. Bij aankomst transfer naar het bijzondere Sengahloune Resort. Onderweg breng je nog een bezoek aan de de Tad Fan en Tad Yuangwatervallen. Check-in in de lodge en vrije namiddag/avond.

I Dag 10
Don Khon (O-L)

Vandaag verken je per fiets de prachtige omgeving met onder andere de Liphi watervallen, de locomotief uit het Franse koloniale tijdperk en de traditionele viscultuur in Khonepasoy. Eenmaal aangekomen in het dorpje Ban Hang Khone nemen jullie een traditionele kano om het gebied van de “vierduizend eilanden” te verkennen tot aan de Cambodjaanse grens. Met wat geluk kunnen jullie er ook de zeldzame Irrawaddy dolfijn spotten. Een lunch wordt voorzien onderweg in een lokaal restaurant. Vervolgens terugkeer naar Don Khon en vrije avond.

J Dag 11
Don Khon - Don Daeng (O-L)

Deze morgen begin je met een ‘soft trekking’ langs de ‘Elephant Trail’ door het Xepian natuurpark. Tijdens de trekking geniet je van de weelderige tropische natuur, de uitzichten en de fauna en flora. Aansluitend transfer naar het Don Deang Island (gedeeltelijk per boot). Bij aankomst check-in in de boutique style lodge en vrije verkenning van de omgeving. Diverse activiteiten zijn er mogelijk.

K Dag 12
Don Daeng (O)

Vrije verkenning van het eiland en zijn omgeving.  Diverse activiteiten zijn mogelijk via de lodge.

L Dag 13
Vertrek vanuit Vientiane (O)

Na het ontbijt vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Check-in voor de binnenvlucht naar Vientiane en aansluitend voor de terugvlucht. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Vermelde binnenvluchten met Lao Airlines in economy class en bijhorende luchthaventaksen

 • Logies op basis van een tweepersoonskamer

 • Transfers en transport met AC-voertuigen

 • Alle vermelde excursies met lokale Engelstalige privégidsen incl. de inkomgelden

 • Maaltijden volgens programma

  • O = ontbijt

  • L = middagmaal

  • D = avondmaal

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en bijhorende luchtahaventaksen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven

 • Annulatie- en bijstandsverzekering

 • Alle niet vermelde diensten

 • Visumkosten

 • Eventuele vertrektaks

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Hotels

Comfort

Luang Prabang: Le Sen Boutique

Vang Vieng: Sanctuary Nam Ngum Beach Resort

Vientiane: Ansara

Si Phan Done: Sengahloune Resort

Don Daeng: La Folie Lodge

 

Deluxe

Luang Prabang: Satri House

Vang Vieng: Riverside Boutique Resort

Vientiane: Settha Palace Hotel

Si Phan Done: Sengahloune Resort

Don Daeng: La Folie Lodge

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren