Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij deze reis combineer je de culturele hoogtepunten Zagreb, Zadar en Split met de natuurpracht van Plitvice en Krka. Het einde van de reis breng je door in Dubrovnik, de Parel van de Adriatische Kust. Daar geniet je van enkele dagen vrije tijd. Deze reis is ideaal voor reizigers op zoek naar een rondreis gecombineerd met een korte strandvakantie.

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (YT).

De hoogtepunten van deze reis

Zagreb
Plitvice
Dubrovnik

Programma

Programma

A Dag 1
Zagreb
Zagreb km

Bij aankomst in Zagreb haal je je huurwagen op en rij je richting het hotel. Nadien check je in en kan je de stad verkennen.

B Dag 2
Zagreb

In de voormiddag verken je samen met een lokale Engelstalige privégids de hoofdstad van Kroatië (10u – 12u).  Je wandelt langs het Josip Jelačić Bužimski plein, het oude centrum met de kathedraal, de boerenmarkt Dolac en de straten Tkalčićeva en Radićeva. Hier maak je kennis met de oorsprong van de stropdas. Vervolgens wandel je door de bovenstad, bekend als Gradec, met zijn charmante kapel die dagelijks pelgrims aantrekt, het San Marcoplein en de pittoreske kerk. Vanop het uitzichtpunt achter de Sint-Catharinakerk heb je een betoverend uitzicht over op de stad. Nadien kan je een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Lotrščak-toren. In de namiddag heb je enkele uren vrij en kan je de stad verder op eigen houtje ontdekken. Een aanrader die je zeker moet doen, is de kortste kabelbaan ter wereld.

C Dag 3
Zagreb - Plitvice Nationaal Park
140 km  -  02u00

Vandaag rijd je richting het zuidoosten, waar het oudste en grootste Nationaal Park van Kroatië ligt: Plitvice. Het ligt in het bergachtige gebied van Kroatië, tussen het Mala Kapela-gebergte in het noordwesten en het Lička Plješivica-gebergte in het zuidoosten. De schoonheid van het Nationaal Park bestaat vooral uit de zestien meren die onderling verbonden zijn door een reeks watervallen.  Daarnaast kan je in de diepe bossen  misschien wel herten, beren, wolven, zwijnen en zeldzame vogelsoorten tegenkomen. Hou zeker je camera bij de hand terwijl je een wandeling maakt in deze dichtbeboste bergen. Na de verkenning van het Nationaal Park heb je een avondje vrij.

D Dag 4
Plitvice - Zadar
120 km  -  01u30

Na het ontbijt rijd je verder naar Zadar en kom je aan aan de Adriatische kust.  Samen met een Engelstalige gids breng je een bezoek aan deze stad en krijg je uitleg over de uitzonderlijke geschiedenis en het rijk cultureel erfgoed. Zadar is een echt stadsmonument. De stad is omgeven door historische wallen, een schatkamer van archeologische en monumentale rijkdommen uit de oudheid, de middeleeuwen en de renaissance. Nadien ga je op eigen houtje verder de stad en de omgeving verkennen.  

E Dag 5
Zadar - Krka Nationaal Park - Split
170 km  -  02u00

Vandaag staat de stad Split op het programma. Onderweg bezoek je het Krka Nationaal Park met een lokale, Engelstalige gids. Ervaar de ongerepte natuurlijke schoonheid van Krka tijdens de verkenning van het Nationaal Park met maar liefst 17 watervallen langs de Krka-rivier.  's Avonds heb je een vrije avond in Split. 

F Dag 6
Split - Dubrovnik
230 km  -  03u00

In de voormiddag neemt een Engelstalige gids je mee op ontdekking in Split. Je bezoekt het Paleis van Diocletianus (UNESCO-werelderfgoed), de historische binnenstad, de overblijfselen van het Romeinse erfgoed van Split en de renaissance- en gotische gebouwen. In de namiddag volg je verder de kust tot in Dubrovnik. Bij aankomst in de stad lever je de huurwagen in (let op: op zondag kan dit enkel op de luchthaven). 

G Dag 7
Dubrovnik

Met zijn unieke architectuur en wereldberoemde stadsmuren wordt Dubrovnik de Parel van de Adriatische Kust genoemd. Vanuit het hotel wordt een transfer voorzien naar de startplaats van de kabelbaan die je samen met een lokale Engelstalige gids naar de top van de Srdj Berg brengt. Hier vergaap je je op een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Daarna keer je terug naar het historische centrum waar je slentert door de pittoreske, stenen straatjes. Dwaal rond en ga op zoek naar de vele geheime plekjes van deze historische stad. Nadien brengt een transfer je terug naar het hotel waar je kan genieten van je vrije namiddag en avond.

H Dag 8 - 11
Dubrovnik

Deze dagen vul je volledig zelf in naar eigen keuze.

I Dag 12
Dubrovnik

's Ochtends neem je ontbijt in het hotel. Later brengt een privétransfer je veilig en wel naar de luchthaven voor je terugvlucht.  

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachting in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
 • De vermelde excursies en bezoeken met lokale Engelstalige gidsen (geleid bezoek aan de steden Zagreb, Zadar, Split en Dubrovnik, het Plitvice Lakes National Park en het Krka National Park cf. het reisvoorstel)
 • Huurwagen voor 7 x 24u, type VW Polo of gelijkwaardig
 • De vermelde privétransfers
 • 24u/24u Assistentie van de lokale agent ter plaatse

Niet inbegrepen

 • Vluchten (heen op Zagreb, terug vanuit Dubrovnik)
 • Drop-off kosten huurauto 125 euro
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Toeristentaks
 • Annulatie- en bijstandsverzekering 
 • Alle niet vermelde diensten

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren