Overslaan en naar de inhoud gaan

Met je huurwagen ontdek je de vele hoogtepunten van deze verrassende bestemming. Cultuur vind je in de in de bekende steden zoals Zagreb, Split en Dubrovnik, maar ook de kleinere steden Zadar, Trogir en Sibenik zullen je aangenaam verrassen. Tijdens deze reis breng je ook heel wat tijd in de natuur door in natuurpark Plitvice en rij je langs de prachtige Adriatische kust met uitzicht op de ontelbare eilandjes die deze streek zo karakteristiek maken. Ook op culinair gebied zal Kroatië je zeker van z'n sokken blazen. Kortom: een topbestemming voor reizigers die houden van afwisseling!

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (YT).

 

De hoogtepunten van deze reis

Rovinj

Slenter door de straten van Rovinj

Hvar

De haven van Hvar

Dubrovnik

Ontdek de geheimen van het eeuwenoude Dubrovnik

Programma

Programma

A Dag 1
Zagreb

Bij aankomst in Zagreb haal je je huurwagen op en rij je richting het hotel. Nadien check je in en kan je de stad verkennen.

B Dag 2
Zagreb

In de voormiddag verken je samen met een lokale Engelstalige privégids de hoofdstad van Kroatië (10u – 12u).  Je wandelt langs het Josip Jelačić Bužimski plein, het oude centrum met de kathedraal, de boerenmarkt Dolac en de straten Tkalčićeva en Radićeva. Hier maak je kennis met de oorsprong van de stropdas. Vervolgens wandel je door de bovenstad, bekend als Gradec, met zijn charmante kapel die dagelijks pelgrims aantrekt, het San Marcoplein en de pittoreske kerk. Vanop het uitzichtpunt achter de Sint-Catharinakerk heb je een betoverend uitzicht over op de stad. Nadien kan je een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Lotrščak-toren. In de namiddag heb je enkele uren vrij en kan je de stad verder op eigen houtje ontdekken. Een aanrader die je zeker moet doen, is de kortste kabelbaan ter wereld (niet inclusief)

C Dag 3
Zagreb - Opatija
180 km  -  02u00

Je verlaat de hoofdstad en rijdt richting van Istrië. Opatija is een prachtige kustplaats aan de Adriatische Zee en een bekend 19e-eeuws kuuroord, gekend als de parel van de Kvarner Riviera. Historische kerken, grandhotels en toprestaurants pronken op ruwe rotsen en kijken uit over de Kvarner eilanden. Een mild en aangenaam klimaat maakt van Opatija de perfecte bestemming het hele jaar door. 's Avonds heb je vrij om de stad zelf te verkennen. Geniet van de Lungomare-wandeling en proef er de lokale specialiteiten.

D Dag 4
Opatija - Rovinj - Opatija

Je begint de dag met een bezoek aan Degrassi, één van de oudste en meest bekende Istrische wijnmakers dicht bij de grens met Slovenië. Na de wijndegustatie volg je de kust van Istrië tot bij het charmante Rovinj aan de Adriatische Zee. Ooit was het een vissersstad, terwijl het tegenwoordig gekend is voor zijn rijk cultureel erfgoed en charmante mediterrane stedelijke architectuur. Je kan er de historische stad vrij verkennen. Daarna rijd je verder naar Fažana, een klein vissersdorpje. Het gebied tussen Rovinj en Fažana staat vol met olijfgaarden. Tijdens een bezoek aan de olijfgaard Balija, waar volgens de gids van Flos Olei één van 's werelds beste olijfolie wordt geproduceerd, kom je alles te weten over de verschillende gebruiken van olijfolie. Je keert 's avonds terug naar het hotel in Opatija.

E Dag 5
Opatija - Pula - Opatija

Vandaag bezoek je Pula, de grootste stad van Istrië. Je ontdekt er de vele Romeinse monumenten uit de periode van Augustus (de langst regerende Romeinse keizer), inclusief het amfitheater van Pula (toegangsgelden niet inclusief). Maak een wandeling naar het oude Romeinse plein ‘Forum’ en geniet tijdens het bezoek van de gastronomie van Pula. Een echter aanrader is de Enoteca Istriana. Hier worden wijnen gecombineerd met smakelijke hapjes uit vele andere Kroatische regio's. Overnachten doe je in Opatija.

F Dag 6
Opatija - Motovun - Opatija

Na het ontbijt trek je het heuvelachtige binnenland van Istrië in. De mystieke bossen die het Istrische heuveldorp Motovun omringen, herbergen de schatten van de Istrische keuken: de zwarte en de witte truffel. De krachtige smaak van de truffel vindt men terug in een heleboel gerechten, van kazen tot chocolade, pasta's en honing. De Kotiga-familie neemt je mee op een zoektocht naar het ‘zwarte goud’ met hun speciaal getrainde honden. Dit is tenslotte ook de regio waar de grootste witte truffel ter wereld werd ontdekt. Als afsluiter wordt een lunch voorzien waar je kan proeven van de lokale truffel-delicatessen waaronder verschillende soorten kaas, truffelhoning, paté en zelfs truffelkoekjes. Vervolgens keer je terug naar Opatija. De namiddag en avond heb je vrij.

G Dag 7
Opatija - Plitvice
165 km  -  02u10

Vandaag rijd je verder naar het zuidoosten, waar het oudste en grootste Nationaal Park van Kroatië ligt: Plitvice. Het ligt in het bergachtige gebied van Kroatië, tussen het Mala Kapela-gebergte in het noordwesten en het Lička Plješivica-gebergte in het zuidoosten. De schoonheid van het Nationaal Park bestaat vooral uit de zestien meren die onderling verbonden zijn door een reeks watervallen.  Daarnaast kan je in de diepe bossen  misschien wel herten, beren, wolven, zwijnen en zeldzame vogelsoorten tegenkomen. Hou zeker je camera bij de hand terwijl je een wandeling maakt in deze dichtbeboste bergen. Na de verkenning van het Nationaal Park heb je een avondje vrij.

 

H Dag 8
Plitvice - Zadar - Sibenik - Split
250 km  -  02u30

Na het ontbijt rijd je verder naar Zadar en kom je aan aan de Adriatische kust.  Samen met een Engelstalige gids breng je een bezoek aan deze stad en krijg je uitleg over de uitzonderlijke geschiedenis en het rijk cultureel erfgoed. Zadar is een echt stadsmonument. De stad is omgeven door historische wallen, een schatkamer van archeologische en monumentale rijkdommen uit de oudheid, de middeleeuwen en de renaissance.

Vervolgens bezoek je Šibenik. Het rijke culturele en historische erfgoed van de stad is zichtbaar in de indrukwekkende St. Jacob kathedraal, gebouwd door de beroemde architect Juraj Dalmatinac. Talrijke kerken, kloosters, paleizen en vier forten 'omlijsten' de stad. Na het bezoek aan Šibenik vervolg je je weg naar naar het hotel in Split.

I Dag 9
Split - Trogir - Split

Je begint de dag met een bezoek aan Split. De stad is gebouwd rond het indrukwekkende Paleis van Diocletianus (UNESCO-werelderfgoed). De historische binnenstad, de overblijfselen van het Romeinse erfgoed, de renaissance- en gotische structuren, de Jupitertempel, de zuilengalerij en de kathedraal maken je bezoek compleet. In de namiddag is een bezoek aan de eilandstad Trogir een aanrader. Geleerden van over de hele wereld komen hier samen om samen te studeren en te schilderen. Het kleine labyrint gelegen op een eiland is volledig door UNESCO beschermd. Geniet van je avond en dwaal verder rond door Trogir. Een korte terugrit brengt je terug naar je hotel in Split.

J Dag 10
Split - Hvar - Vis - Split

Na het ontbijt ontmoet je je ervaren kapitein bij de beroemde Matejuska-pier in Split. Dit is meteen de start voor een wondermooie boottocht langs de prachtige Kroatische eilanden tijdens een ‘island hopping tocht’ in kleine internationale groep. Je bezoekt o.a. enkele bijzondere natuurverschijnselen op het pittoreske eiland Biševo bij Vis. Vervolgens verken je de Monk Seal Grot, het prachtige Stiniva-strand, het Budikovac-eiland, de Palmižana-baai en de zonnigste plek van het land, het eiland Hvar. Na de boottocht terugkeer naar je hotel voor een vrije avond in Split.

K Dag 11
Split - Omis - Ston - Dubrovnik
230 km  -  03u00

Langs de prachtige Adriatische kust rijd je zuidwaarts naar Dubrovnik. Onderweg maak je enkele korte stops. De eerste is de geweldige stad Omiš, gelegen in de monding van de rivier Cetina en omgeven door enorme kloven. In het verleden was deze stad beroemd en berucht vanwege de piraten van Omiš. Ston is de volgende stop op het programma en gekend voor zijn wereldberoemde China-achtige ‘Muur van Ston’. Na het bezoek rijd je verder naar Mali Ston, waar een boot je naar een oesterkwekerij brengt. Je krijgt natuurlijk ook de mogelijkheid om deze delicatessen te proeven. Bij aankomst in Dubrovnik check-in in het hotel en vrije avond.

L Dag 12
Dubrovnik

Aangezien je de huurauto niet meer nodig hebt, lever je die deze ochtend in bij het autoverhuurbedrijf in Dubrovnik stad (opgelet: op zondag uiterlijk om 12u).

Omwille van de unieke architectuur en wereldberoemde muren rond de stadskern is Dubrovnik bekend als de Parel van de Adriatische Zee. Tijdens een wandeltocht ontdek je de schoonheid en harmonie van het oude stadsgedeelte. De pittoreske stenen straatjes verbergen heel wat geheimen. Bezoek bv. het paleis van de rector en de klokkentoren, de zuil van Orlando, het Sponza-paleis, het Dominicaanse klooster en het Franciscaner klooster met zijn apotheek, één van de oudste ter wereld. Daarna kan je uitrusten op een lokaal strandje of proeven van één van de lokale gerechten op een terrasje in deze unieke omgeving.

M Dag 13
Dubrovnik

Vandaag is de keuze aan jou: de stad verder verkennen of genieten in het hotel in de zon. 

N Dag 14
Dubrovnik

's Ochtends neem je ontbijt in het hotel. Later brengt een privétransfer je veilig en wel naar de luchthaven voor je terugvlucht.  

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen op basis van een 2 persoonskamer, inclusief ontbijt
 • Lunch in Motovun
 • De vermelde excursies en bezoeken met lokale Engelstalige privégidsen (enkel de ‘Island Hopping boottocht’ kan in groep plaatsvinden) : begeleide truffel zoektocht in Motovun, een ‘island hopping boottocht’ vanuit Split, een boottocht in Mali Ston cf. het reisvoorstel
 • Huurwagen 10x 24 uur, type VW Polo of gelijkwaardig (op basis van 2 personen) of Opel Corsa (op basis van 4 personen)
 • 24u/24u Assistentie van de lokale agent ter plaatse

Niet inbegrepen

 • Vluchten (heen op Zagreb, terug vanuit Dubrovnik)
 • Drop-off kosten huurwagen 125 euro
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien 
 • Toeristentaks
 • Annulatie- en bijstandsverzekering 
 • Alle niet vermelde diensten

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren