Overslaan en naar de inhoud gaan

Combineer het beste van Japan op deze ultieme reis langs hoogtepunten en natuur! Op 21 dagen reis je met je Japan Rail Pass doorheen de meest geliefde steden in centraal Honshu en de Japanse Alpen.

Je wisselt blitse steden af met vredige tempels en schitterende natuur waarin je je meteen tot rust voelt komen. Je start je reis in de flitsende wijken van Tokyo, een levendige stad waar je niet uitgekeken geraakt! Ruil deze in voor het UNESCO Werelderfgoed en de natuurn van Nikko. In Kawaguchi durft ook Fuji-san zich al eens tonen aan bezoekers. Trek vervolgens de Alpen in waar je je settelt in Tsumago, in het hartje van de Kiso Valley. Bewandel hier de prachtige Nakasendo, die door de bossen van de Japanse Alpen loopt. Houdt na het charmante Takayama halt in Shirakawago, waar je overnacht in een farm house. Ontdek alle parels van Kanazawa alvorens je naar Kyoto trekt, de stad van duizend tempels. Vervolgens maak je kennis met het oorlogsverleden van de stad Hiroshima en trek je terug in de natuur op het eiland Miyajima. Je reis eindigt in het culinaire walhalla Osaka, waar je levendige buurt in en rond Dotonbori verkent.

Deze reis combineert het beste van Honshu en toont je alle facetten van de regio. En of deze reis je nog vaak laat terug dromen en doen verlangen naar meer!

De hoogtepunten van deze reis

Japan Osaka Dotonbori

Begin en eindig je reis in de levendige metropolen Tokyo en Osaka

Japan Kyoto Kiyomizudera

Maak kennis met de Japanse cultuur en geschiedenis in tempelstad Kyoto en Hiroshima

Japan Kiso Vallei Magome Nakasendo

Verlies je hart in de prachtige natuur van de Japanse Alpen!

Programma

Programma

A Dag 1
Tokyo

Konnichiwa, welkom in Japan! Bij aankomst van je vlucht in Tokyo neem je de airport bus van de luchthaven naar het centrum van Tokyo, vanwaar je op eigen houtje naar je hotel trekt. Eens aangekomen ben je de rest van de dag vrij.

De uitgestrekte hoofdstad van Japan kent geen limieten. Gekend om z’n levendige straten en flitsende lichten, die in contrast staan met de traditionele tempels en rustige tuinen. De stad staat niet stil, dus laat je helemaal gaan in je verkenning van de highlights van deze metropool! 

Overnachting in Tokyo

B Dag 2 - 3
Tokyo

Inbegrepen: ontbijt

Duik twee dagen op eigen houtje in het bruisende Tokyo. Jij kiest welke wijken je bezoekt en hoe je je dagen invult. Ga helemaal de neonverlichte wijken Shinjuku en Shibuya of trek naar het otaku-paradijs Akihabara, waar je overstelpt wordt door kleurrijke winkels met games, manga en anime.

Cultuurliefhebbers verliezen hun hart in de vele musea, tempels en tuinen. Zo liggen er parels als het Tokyo National museum, de tempels Senso-ji en Meiji-jingu en tuinen als de Imperial Palace east Gardens, Rikugi-en, Ueno Park en Shinjuku Gyoen, op je te wachten. Dit zijn ideale plekken om wat rust in een anders levendige omgeving te vinden. De tuinen in zijn kleine paradijsjes in een immense metropool.

Als de stad je wat teveel wordt, stap de trein of bus op en trek er dagje op uit. Tal van leuke plekke zijn een trein- of busrit verwijderd van Tokyo. Van Yokohama, tot Nikko of Kamakura! Yokohama is een smeltkroes van Aziatische culturen en heeft een bruisend Chinatown! Nikko is gekend om haar UNESCO schrijnen in het hart van Nikko National Park. Een plek waar cultuur en natuur perfect samenkomen. Kamakura wordt wel eens het Kyoto van het oosten genoemd. Neem er een van de vele wandelpaden of bezoek de stad haar wonderbaarlijke tempels, met als hoogtepunt de Kokokuin Tempel met haar grote Boeddhabeeld. Ook Enoshima Island mag bij een bezoekje aan Kamakura niet gemist worden! 

Kinderen en children at heart zien hun meest magische dromen dan weer uitkomen in attractieparken als Disneyland en DisneySea en uiteraard het eens zo Japanse Sanrio Puroland, waar Hello Kitty en haar vriendjes je verwelkomen.

Hoe je je dagen ook zal vullen in Tokyo, één ding is zeker: je zal je niet vervelen!

Overnachting in Tokyo

Optionele excursie: Sumo Grand Tournament

Duik in de wereld van Japan's eeuwenoude sport: Sumoworstelen!

Bekijk hier alle details over deze excursie

Optionele excursie: Tsukiji Fish Market met sushi workshop

Verdiep je volledig in ieders favoriet uit de Japanse keuken: sushi!

Bekijk hier alle details over deze excursie

C Dag 4
Tokyo - Nikko

Inbegrepen: ontbijt

Je reist per shinkansen van Tokyo naar Utsonomiya, waar je overstapt op een lokale trein naar Nikko. Eens aangekomen trek je naar je hotel en kan je op verkenning gaan in Nikko, een charmante plek te midden van beboste bergen.

Het centrum van Nikko dient als de toegangspoort tot het Nikko National Park en is voornamelijk gekend en geliefd om z’n schitterende UNESCO Werelderfgoed. Net voor de ingang van het park ligt de mooie Shinkyo Bridge met uitzicht op de groene bergen in de achtergrond.

Ontdek in het park het elegante Toshogu Shrine, een schrijn en mausuleum voor de oprichter van het Tokugawa shogunaat: Tokugawa Ieyasu. Het mausoleum van zijn kleinzoon Tokugawa Iemitsu ligt op wandelafstand. De details en het bladgoud zijn net iets minder uitgebreid, maar het is een heel serene plek! Verder vind je er de indrukwekkende Rinnoji tempel, de belangrijkste tempel in Nikko.

Voor een korte wandeling kan je terecht in de Kanmangafuchi Abyss. De kloof werd gecreëerd door een uitbarsting van Mount Nankai en is maar enkele honderden meters lang, maar maakt voor een aangename wandeling langs de rivier.

Overnachting in Nikko

Optionele excursie: Daguitstap naar Nikko in internationale groep

Maak in internationale groep en onder begeleiding kennis met enkele hoogtepunten van Nikko. 

Bekijk hier alle details over deze excursie

D Dag 5
Nikko

Inbegrepen: ontbijt

Geniet van een vrije dag in Nikko. Jij kiest wat je vandaag doet en hoe je je dag invult! Indien je gisteren alle UNESCO Werelderfgoedparels hebt verkend, trek er dan vandaag op uit naar Okunikko. Okunikko ligt in de hoger gelegen bergregio van Nikko. Het is voornamelijk gekend om z’n mooie natuurlijke omgeving van watervallen, meren, moeraslanden en rivieren.

In het gebied rond Lake Chuzenji kan je fantastisch wandelen. Kuier er over de boardwalks van het Senjogahara moerasland van de Yudaki waterval in Yumoto Onsen, helemaal naar de Ryuzu waterval. Ook de prachtige Kegon Waterval is een niet te missen icoon in Nikko.  Voor een panoramisch zicht over Lake Chuzenji, trek naar de top van Hangetsuyama. Je kan er geraken via een wandelpad of gewoon met de bus of taxi.

De regio rond Nikko is gekend om z'n heerlijke warmwaterbaden! Ideaal om de spieren te ontspannen na een dag op wandel! 

Overnachting in Nikko

E Dag 6
Nikko - Kawaguchiko

Inbegrepen: ontbijt - diner

Je laat de UNESCO-kleppers van Nikko achter je en reist terug per trein naar Tokyo. Hier stap je aan boord van de highway bus voor een rit naar het pittoreske Lake Kawaguchi, gelegen aan de voet van de majestueuze Mount Fuji. 

Mount Fuji wordt omgeven door de Fuji Five Lakes, waarvan Kawaguchiko het meest toegankelijke is. Veel van de meest gekende foto's van  Mount Fuji zijn getrokken vanaf Arakura Sengen Shrine. Van hier bewonder je het gekende beeld van de mooie Chureito Pagode met Mount Fuji op de achtergrond.

Hoewel Kawaguchiko een goede plek is voor een mooi zicht op de iconische berg, laat hij zich niet vaak zien. Mount Fuji is namelijk vaak omhult door dichte wolken. Voor de beste kans om de berg in al haar glorie te aanschouwen, ben je er best bij in de vroege ochtend of late namiddag. 

Overnachting aan Lake Kawaguchi

F Dag 7
Kawaguchiko

Inbegrepen: ontbijt - diner

Vandaag moet je vroeg uit de veren om je kans te verhogen Mount Fuji in al haar glorie te kunnen bewonderen. Het beste moment van de dag vroeg in de ochtend - voor 08u00 - en in de late namiddag. Met wat geluk bewonder je Fujisan dan en met nog meer geluk bewonder je haar gewoon heel de dag door. Wandel of neem de bus naar de noordkant van het Kawaguchimeer of het Saikomeer voor het uiltieme zicht, met de berg reflecterend in het water.

De iconische berg is met haar 3.776 meter de hoogste berg van Japan. Sinds jaar en dag is de berg het onderwerp van geloof en goddelijke aanbidding, en wordt beschouwd als het symbool van Japanse perfectie. Sinds 2013 is ze ook geregistreerd als UNESCO Werelderfgoed.

Wie houdt van een pretparkervaring, kan de lokale trein nemen naar Fuji Q Highland, een van de meest geliefde pretparken in Japan. Het heeft enkele recordbrekende attracties, met onderandere Takabisha die doorgaat als meest steile rollercoaster ter wereld. 

Overnachting aan Lake Kawaguchi

G Dag 8
Kawaguchiko - Tsumago

Inbegrepen: ontbijt - diner

Je laat Kawaguchiko achter je en reist dieper het hart van de Japanse Alpen in. Eindhalte van deze reisdag: Tsumago. Hier ben je de rest van de dag vrij.

Tsumago was een van de 69 ‘post towns’ op de oude Nakasendo route tussen Tokyo en Kyoto. De route is lang geleden ontstaan toen Tokyo nog Edo genaamd was. Op deze stopplaatsen konden reizigers die de weg aflegden rusten en zich verfrissen. Tsumago is een van de best bewaarde onder deze Japanse post towns.

Langs de smalle, gezellige straatjes van Tsumago zijn de oude houten minshuku en ryokan goed bewaard. ’s Avonds zorgt de straatverlichting voor extra sfeer. De charme van dit stadje zal je zeker verwonderd achterlaten!

Overnachting in Tsumago

Leuke add-on: Beklimming van Mount Fuji

Wil jij letterlijk met je hoofd in de wolken staan? Voeg dan voor je verder reist een actieve tocht naar de top van Mount Fuji toe aan je programma. 

Bekijk hier alle details van deze add-on

H Dag 9
Tsumago

Inbegrepen: ontbijt - diner

Je hebt een volledige vrije dag om de omgeving op eigen houtje te verkennen! Dit is het moment om het bewaarde pad van de oude Nakasendo route te bewandelen van Tsumago-juku naar Magome-juku! Het pad kronkelt zo’n 8 kilometer lang doorheen de glooiende Kiso Vallei.

Wandel door het platteland, via kleine dorpjes en doorheen rustgevende bossen. Hou in het midden van de wandeling even halt in het Tateba Tea House. Het oude theehuis, met z’n al even charmante eigenaar, ligt recht op je pad. De eigenaar ziet de reizigers maar wat graag komen en biedt je graag een kopje thee en een babbeltje aan. Als bedankje kan je een donatie achterlaten in de doosjes op tafel. Hier kan je even ontspannen, kennismaken met een vrolijke local en misschien passeren er ook medewandelaars voor een gezellige babbel! Het pad wordt goed aangegeven met borden in zowel Japans, als een transcriptie hiervan die voor reizigers leesbaar is.

Je wandeling eindigt in het mooi bewaarde en erg geliefde Magome-juku. De mooie hoofdstraat is gevuld met traditionele Japanse huizen in hout, vaak ingericht als restaurant, koffiehuisje of winkel. Wanneer je genoeg gekuierd hebt, neem je vanuit Magome-juku gemakkelijk een bus terug naar Tsumago!

Overnachting in Tsumago

I Dag 10
Tsumago - Takayama

Inbegrepen: ontbijt

Verder de Alpen in reis je vandaag van Tsumago naar Takayama, waar je de rest van de dag vrij bent.

Takayama ligt in de bergrijke regio van Hida en is prachtig bewaard. Ook hier maak je kennis met een traditioneel Japanse sfeer, die je op niet veel plaatsen vindt. Het stadje is behalve haar charmante oude stadscentrum ook gekend om het Takayama Festival. Het festival vindt plaats in de lente en herfst, en wordt gezien als een van de beste festivals van het land.

Overnachting in Takayama

J Dag 11
Takayama

Inbegrepen: ontbijt

Tijdens je vrije dag in Takayama maak je kennis met alles dat de stad te bieden heeft. Het mooi bewaarde oude stadscentrum is een niet te missen plek in deze stad! Kom alles te weten over de traditionele huizen van Hida in het Hida Folk Village of bezoek Takayama Jinya, dat vroeger gebruikt werd als kantoor en vergaderruimte door bestuurders van de overheid.

Tijdens 2 dagen in de lente en de herfst vindt hier een van de drie mooiste festivals van Japan plaats. Ben je er net niet in die periode? Maak dan kennis met de pracht en praal van de Takayama Matsuri in het museum Matsuri no Mori, waar alle festivalstukken tentoongesteld staan.

Wie liever van de buitenlucht geniet, is allicht wel te vinden voor een ontspannende wandeling over de mooie Higashiyama Walking Course.

Overnachting in Takayama

Optionele excursie: Fietstocht met gids in Hida

Verken het platteland van de Japanse Alpen per stalen ros.

Bekijk hier alle details over deze excursie

K Dag 12
Takayama - Shirakawago

Inbegrepen: ontbijt - diner

Je laat Takayama achter je en stapt aan boord van de Nohibus naar je volgende bestemming. Eindigen doet je rit in het charmante Shirakawago voor een overnachting.  

Dit dorpje dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst te vinden is, is beroemd om z’n traditionele gassho-zukuri boerderijhuizen. Typerend zijn de steile rieten daken die de huizen hun naam geven; gassho-zukuri betekent namelijk ‘als handen in gebed’. De bouwstijl maakt de daken sterk genoeg om vele lagen sneeuw te kunnen dragen. De charmante bouwstijl heeft het dorpje haar gekende uitstraling. De huizen zijn in elk seizoen te bewonderen, al tonen ze ook een zekere charme in de winter, wanneer op de daken een dik, wit deken van sneeuw ligt.

Je blijft in Shirakawago achter voor de overnachting en verblijft in een lokaal farm house.

Overnachting in Shirakawago

L Dag 13
Shirakawago - Kanazawa

Inbegrepen: ontbijt

Je neemt de Nohibus vanmorgen naar je volgende bestemming: Kanazawa. De busrit duurt zo’n anderhalf uur. Eens aangekomen in Kanazawa check je in en kan je de stad alvast op eigen houtje verkennen.

Kanazawa heeft enorm veel te bieden. De stad diende als de zetel van de machtige Maeda clan tijdens de Edoperiode, waarop de stad bloeide en  grote steden als Kyoto en Tokyo rivaliseerde met haar culturele prestaties. Kanazawa ontsnapte, net als Kyoto aan verwoestende luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog, waardoor de stad grotendeels gespaard bleef en we  haar vandaag de dag nog kunnen bewonderen.

Overnachting in Kanazawa

M Dag 14
Kanazawa

Inbegrepen: ontbijt

Vul vandaag je dag volledig naar eigen wens in.

Breng een bezoekje aan een van de drie mooiste landschapstuinen van Japan: de prachtige Kenrokuen. De tuin heeft tal van verschillende bomen die de tuin in elk seizoen een ander prachtig uitzicht geven. Kanazawa heeft behalve haar beroemde tuin nog meer te bieden!

Zo vind je er de Ninjadera, een tempel met verschillende geheime deuren en vallen, en het daarrond gelegen kleine geishadistrict Nishi Chaya. Maar ook de mooie Seisonkaku Villa, het Nagamachi Samoeraidisctrict, en het Oyamaschrijn zijn een bezoekje waard!

Omicho Market is de grootste markt in Kanazawa wat voedsel betreft. Kuier doorheen de kleurrijke markt, gevuld met zo’n 200 winkeltjes. Probeer er vanalle lokale specialiteiten en lekkernijen! De markt verkoopt echter niet enkel etenswaren, maar je kan er ook terecht voor kledij, keukengerief, en veer meer. Kom vroeg in de ochtend om de toeristenmassa te vermijden!

Overnachting in Kanazawa

N Dag 15
Kanazawa - Kyoto

Inbegrepen: ontbijt

Een volgende treinrit brengt je van Kanazawa naar Kyoto, waar je de rest van de dag vrij bent. Kyoto, ooit hoofdstad van Japan en vandaag de dag een van de 10 grootste steden van het land. Het werd door de eeuwen heen talloze keren verwoest, maar bleef gespaard van totale verwoesting door de atoombom in de Tweede Wereldoorlog.

De stad is niet zomaar gekend als de stad van 1.000 tempels, ze bezit er namelijk meer dan 1.500! Taloze tempels, schrijnen en andere waardevolle bezienswaardigheden zijn hier te bewonderen. Ga alvast op een eerste kennismaking in de stad. Trek erop uit in de omgeving rond Kyoto Station of kuier al door de gezellige straatjes van Gion of Higashiyama. Of verken het gezellige straatje Pontocho, waar het ene kleine restaurantje het andere volgt. Keuze te over!

Overnachting in Kyoto

O Dag 16 - 17
Kyoto

Inbegrepen: ontbijt

Verlies je hart in Kyoto tijdens deze twee dagen waar je op eigen houtje losgelaten wordt in deze stad met haar ontelbare tempels, schrijnen en tuinen.

Niet te missen is de gekende Kiyomizudera, een tempel met een schitterend uitzicht over de stad. Een al even groot icoon is de erg geliefde Fushimi Inari Taisha. Duizenden rode torii overdekken de wandelpaden die naar de top van Mount Inari leiden. Van de prachtige Ginkakuji met haar zentuin kan je over het groene Path of Philosophy naar Nanzenji wandelen, een schitterende zentempel. Ook de gouden Kinkakuji, beter gekend als het Gouden Paviljoen, kan niet op je lijstje missen. Voor wie graag een duik neemt in het lokale eten, brengt best eens een bezoekje aan Nishiki Market! Hier houden de parels van Kyoto echter niet op, de lijst van bezienswaardigheden in Kyoto is eindeloos.

Ook rondom de stad zijn tal van dingen te beleven! Niet zo ver van het centrum kan je de natuur van Arashiyama verkennen te voet of per fiets. Gekend zijn er het bamboebos, de Togetsukyo Brug en de mooie Tenryuji Tempel. Of trek naar Kibune en Kurama ten noorden van Kyoto, genesteld in de Kitayama Mountains, om te genieten van de natuur en de lokale tempels. In de zomer trekken locals naar deze plek om even af te koelen.

Overnachting in Kyoto

Optionele excursie: Uji wandeltour met theeceremonie in Byodoin

Maak kennis met de mooie Byodoin Tempel tijdens een lokale theeproeverij.

Bekijk hier alle details over deze excursie

Optionele excursie: Fietstocht met gids in Kyoto

Verken de gezellige straatjes en steegjes van Kyoto per fiets!

Bekijk hier alle details over deze excursie

Optionele excursie: Halve dag Nara in internationale groep vanuit Kyoto

Duik onder begeleiding en in het gezelschap van een internationale groep in de geschiedenis van Nara.

Bekijk hier alle details over deze excursie

P Dag 18
Kyoto - Hiroshima

Inbegrepen: ontbijt

Neem de trein van Kyoto naar Hiroshima. Stap onderweg zeker uit in Himeji om het indrukwekkende kasteel te bezoeken. Er zijn amper een dozijn kastelen in Japan met een origineel hoofdgebouw en Himeji-jo is er eentje van. Het kasteel wordt ook wel Witte Reiger Kasteel genoemd voor haar grootte en elegantie. Het magnifieke kasteel werd wonderbaarlijk goed bewaard en is een bezoek waard voor liefhebbers van de oude Japanse architectuur. Breng als je tijd hebt ook een bezoekje aan de Kokoen tuinen die naast de kasteelgronden gelegen zijn.

Eens aangekomen en ingecheckt, ben je vrij om de stad op eigen houtje te verkennen.

Maak kennis met de gruwelijke geschiedenis van Hiroshima in het Peace Park. Hier staan verschillende sculpturen om de gebeurtenissen van 6 augustus 1945 de herdenken. Voor de eerste atoombom hier ontplofte, was het Peace Park het commercieel hart van de stad. Het enige overgebleven restant is de A-Bomb Dome, dat zich tijdens de klap overeind kon houden.

Het Peace Memorial Museum geeft inzicht over het gebeuren en de zware gevolgen voor de inwoners van Hiroshima. De persoonlijke details in het museum zijn erg confronterend en herinneren elke bezoeker eraan dat zo’n gebeurtenis zich nooit mag herhalen.

Hiroshima beschikt ook over een levendig stadscentrum met tal van winkels en restaurants!

Overnachting in Hiroshima

Leuke add-on: Bewandel de Kumano Kodo

Op zoek naar de serene rust van een pelgrimstocht? Dan is deze wandelroute doorheen de bossen van het Kii-peninsula iets voor jou! 

Bekijk hier alle details van deze add-on

Q Dag 19
Hiroshima - Miyajima

Inbegrepen: ontbijt - diner

Neem de ferry naar Miyajima, een eiland net voor de kust van Hiroshima, op zo’n uurtje van het stadscentrum. Op de JR ferry kan je zelfs je Japan Rail Pass gebruiken!

Maak op eigen houtje kennis met dit groene eiland. Bezoek het niet te missen Itsukushima schijn en haar beroemde Floating Torii. De rode toegangspoort tot de tempel staar bij vloed in het water, alsof deze drijft. Actievelingen kunnen er wandelen over de vele wandelpaden die doorheen het stadje en daarrond leiden. Zo wandel je misschien wel tot de top van Mount Misen. Is het klimmen niet voor jou weggelegd? Geen probleem, de kabelbaan brengt je in een wip de berg op!

Je verblijft vanavond in een ryokan op het eiland, waar een heerlijk diner voor je wordt geserveerd.

Overnachting in Miyajima

R Dag 20
Miyajima - Osaka

Inbegrepen: ontbijt

Trek terug naar het vasteland en neem de trein terug naar Hiroshima Station. Je stapt er aan boord van de shinkansen naar Osaka. Eens aangekomen, heb je de rest van de dag tijd om Osaka op eigen houtje te verkennen.

Zoek de cultuur in Osaka op met een bezoek aan Osaka Castle, de verschillende schrijnen of een museum als het Museum of History of het National Art Museum. Trek de hoogte in door de Floating Garden Observatory te verkennen op de 39ste verdieping van Umeda Sky Building. Dit biedt uitstekende vergezichten op de stad!

Liever wat ontspannen en genieten van het stadsleven? Trek er dan op uit in de wijken Minami en Shinsaibashi, het winkeldistrict van Osaka. De tussen beide wijken gelegen Dotonbori, vervult je culinaire wensen met takoyakikraampjes, sushirestaurant en andere heerlijke specialiteiten!

Overnachting in Osaka

S Dag 21
Osaka

Inbegrepen: ontbijt

Vanaf JR Osaka Station trek je op tijd met de airport bus naar de luchthaven voor je terugvlucht naar huis. Het einde van een fantastische kennismaking met het wondermooie Japan!

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2 - 3: Optionele activiteit
Optionele excursie: Sumo Grand Tournament Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Tsukiji Fish Market met sushi workshop Prijs op aanvraag
Dag 4: Optionele activiteit
Optionele excursie: Daguitstap naar Nikko in internationale groep Prijs op aanvraag
Dag 8: Alternatieve activiteit
Leuke add-on: Beklimming van Mount Fuji Prijs op aanvraag
Dag 11: Optionele activiteit
Optionele excursie: Fietstocht met gids in Hida Prijs op aanvraag
Dag 16 - 17: Optionele activiteit
Optionele excursie: Uji wandeltour met theeceremonie in Byodoin Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Fietstocht met gids in Kyoto Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Halve dag Nara in internationale groep vanuit Kyoto Prijs op aanvraag
Dag 18: Alternatieve activiteit
Leuke add-on: Bewandel de Kumano Kodo Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle logies zoals vermeld in het programma
 • Airport transfer bij aankomst en vertrek
  • Airport bus van de luchthaven naar Tokyo
  • Budget en Comfort: Airport bus van Osaka naar de luchthaven
  • Deluxe: Nankai Express trein van Osaka of Namba Station naar de luchthaven
 • JR Pass voor 21 dagen (budget en comfort: 2de klasse / deluxe: 1ste klasse)
 • SUICA transportkaart met 1500 yen saldo
 • Busticket Tokyo - Lake Kawaguchi en Lake Kawaguchi - Tokyo 
 • Nohi busticket Takayama - Shirakawago
 • Nohi busticket Shirakawago - Kanazawa
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Eventuele toeristentaks of onsentaks van de logies
 • Transport dat niet onder de JR Pass valt
  • Bijvoorbeeld: lijnbussen, treinen van andere bedrijven dan JR Company, ferry’s, etc.
 • Bagagetransport ter plaatse
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Optionele excursies
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Prijzen

De prijzen zijn op aanvraag, maar geven volledig algemeen overzicht van de te verwachten prijs. Afwijkingen kunnen liggen aan eventuele seizoenstoeslagen zoals vermeld in de voorbeelden hieronder, aanpassingen in het programma of afhankelijk van beschikbaarheid van logies. Alle programma's zijn bovendien volledig op maat aanpasbaar om je de reis van je dromen te bezorgen! 

Flexibiliteit

Droom je van een regio die je niet terug vindt in onze programma's? Niet getreurd! We breiden ons aanbod nog uit naar de toekomst toe, maar in afwachting daarvan, geef ons een seintje en we werken een programma op maat voor je uit! Is het je eerste keer in Japan en wil je vooral de kern verkennen, neem dan een kijkje in onze standaard programma's die je alvast mooie indrukken van het land geven. Wil je toch nog wat extra's of wat wijzigen aan de programma's? Geen probleem. We passen de route aan zodat we samen jouw droomreis kunnen creëren.

Logies

Tijdens de nachten waarbij een diner voorzien is, overnacht je in een typisch Japans verblijf, genaamd minshuku of ryokan. Je overnacht in traditioneel Japanse kamers met tatami-vloeren. Geen standaard bed om op te overnachten, maar wel een futon. Deze matras wordt rechtstreeks op de vloer gelegd en daarop een zachte dons om onder te slapen. Dit slaapt vaak even comfortabel als een bed en is daarboven ook een ware ervaring! Indien je te hard slaapt, er liggen vaak meerdere matrasjes in de kast, waardoor je er wat extra kunt stapelen.

Er zijn verschillende soorten ryokan en binnen elke categorie heeft elk verblijf z'n eigen karakter en voorzieningen. Maar zelfs binnen categorie, is elke ryokan vooral uniek. Ondanks de vele verschillende soorten ryokan die in Japan bestaan, is elke soort niet op alle bestemmingen te vinden. Zo vind je in Tsumago bijvoorbeeld voornamelijk kleinschalige minshuku.

Minshuku en de meer basic ryokan houden het wat meer simpel. De maaltijden zijn wat kleiner, maar zeker voldoende, lekker en traditioneel! De kamers zijn wat compacter, net als de badfaciliteiten. Je dekt er doorgaans zelf je futon, die in de kastruimte klaarligt. Maar daarom word je niet minder gastvrij onthaalt. Gastvrijheid kom je overal tegen in Japan en minshuku zijn vaak door families gerund, waardoor je zelfs een beetje thuis komt. 

Lees meer over de verschillende soorten ryokan.

 

Toeslagen

Tijdens bepaalde periodes kunnen er toeslagen van toepassing zijn. 

 • 01/apr - 15/apr, 28/apr - 09/mei, 10/aug - 17/aug, november en 30/dec - 03/jan zijn er toeslagen van toepassing tussen €25 en €45 per persoon per nacht
 • 15/jul – 25/jul in Kyoto is er een toeslag tussen €35 en €45 per persoon per nacht omwille van de Gion Matsuri
 • 12/apr - 16/apr en 07/okt - 11/okt in Takayama is er een toeslag tussen €35 en €45 per persoon per nacht omwille van de Takayama Matsuri
 • De Olympische Spelen die in 2021 plaatsvinden in Tokyo, zullen de tarieven voor reizen die vallen tussen 22/jul en 09/aug beïnvloeden

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Het ideale weer voor een rondreis doorheen Japan vind je doorgaans in de lente en de herfst. De temperaturen zijn zacht en aangenaam, en bovendien valt er gemiddeld niet zoveel regen. 

Honshu, Shikoku en Kyushu: 

 • Het beste weer voor de eilanden Honshu, Shikoku en Kyushu vind je in de lente (maart-mei) en de herfst (oktober-november)
 • Wie wel kan genieten van koud weer is zeker ook goed af in de winter. Temperaturen zijn laag, het weer is helder en droog. Dit maakt het een ideale periode om op verkenning te gaan. Sneeuw valt weinig in de grote steden en kom je veelal tegen in de bergachtige regio's.
 • De zomer is erg warm en vochtig, wat het ook gevoeliger maakt aan regenbuien. In juni en juli vindt het regenseizoen plaats, terwijl augustus en september gevoeliger zijn aan typhoons. Juli en augustus zijn daarnaast wel dé maanden om Mount Fuji te beklimmen. 

Hokkaido:

 • Het meest noordelijke eiland Hokkaido is ideaal te verkennen tussen mei en oktober. In tegenstelling tot de rest van Japan, is de zomer op Hokkaido niet zo vochtig en warm. Dit maakt dat het hier in de zomer ook erg aangenaam weer is.Van het voorjaar tot het einde van de zomer vind je bovendien prachtige bloemen over heel het eiland.
 • Ook de herfst maakt voor een goede reisperiode. Hou er rekening mee dat de herfst hier in september en oktober valt, een maand vroeger dan de rest van het land. 
 • De hefst tovert Hokkaido om tot een paradijs voor wintersporters. Ook dan is het ideaal vertoeven op Hokkaido!

Okinawa:

 • Ondanks dat het het hele jaar door warm blijft op de tropische eilandengroepen in het zuiden van Japan, is de beste reisperiode in de lente (maart-begin mei) en herfst (eind september-december).
 • Het regenseizoen vindt er plaats van begin mei tot begin juni, terwijl het orkaanseizoen een piek neemt in juli en augustus.

Door de klimaatverandering wordt de grens tussen de verschillende seizoenen elk jaar minder duidelijk. Daarom baseren we ons advies voor de beste reisperiode op de afgelopen reisseizoenen. Dit is onze ervaring met de beste reisperiode en belangrijke eigenschappen van de verschillende periodes. Meer details over de beste reisperiode en advies per maand vind je hier.

Goed om weten

Documenten:

 • Om naar Japan te reizen heb je een geldig paspoort nodig. Iedereen die minder dan 90 dagen in Japan verblijft hoeft geen visum te voorzien. 
  • Opgelet! Omwille van Covid19 heeft de Japanse overheid voorlopig de visumvrijstellingen voor reizigers met de Belgische nationaliteit ingetrokken. Hou de pagina van Buitenlandse Zaken in de gaten betreffende visumvereisten of neem contact op met de Japanse ambassade.
 • Reis je met een huurwagen? Dan heb je een officiële vertaling van je rijbewijs nodig naar het Japans. Een gewoon Belgisch rijbewijs, of internationaal rijbewijs zijn dus niet voldoende. Wij kunnen deze vertaling voor je voorzien. Alternatief kan je in Japan ter plaatse een vertaling laten maken in een JAF kantoor (Japanese Automobile Federation).

Goed om weten:

 • Bij aankomst in Japan krijg je bij de douane een stempel met de tekst “temporary visitor (90 days)”. Deze stempel is onmisbaar voor het omwisselen van de Japan Rail Pass voucher! Je kan een JR Pass enkel omruilen indien je reist met dit tijdelijk toeristenvisum. 
 • Japan is een echt cash-land. Voorzie dus zeker voldoende cash wanneer je op reis vertrekt. Meer informatie vind je enkele pagina’s verder bij ‘betalen in Japan’.
 • Het Engels van de doorsnee Japanner is redelijk beperkt. Desondanks is iedereen erg vriendelijk en behulpzaam indien je hulp nodig hebt!
 • Veel onsen en badhuizen, zowel openbaar, als in ryokan of hotels, zijn erg tattoo-schuw. Meer en meer onsen staan tegenwoordig open voor gasten met tattoo's, maar dit blijft nog steeds een minderheid. Kleine tattoo's kan je eventueel afplakken, maar indien je grote, opvallende tattoo's hebt, kan je dus mogelijk toegang tot de onsen geweigerd worden. 
Fooien en geldzaken

Fooien

Er worden geen fooien gegeven of verwacht in Japan. Het kan dan ook gebeuren dat men je achterna holt om je het geld terug te geven dat je mogelijks vergeten bent. In plaats van een fooi, bedankt met een vriendelijke 'gochisosama deshita' na de maaltijd, waarmee je bedankt dat je lekker gegeten hebt. Fooien kan mogelijks als beledigend ervaren worden. 

Voor gidsen kan je wel eventueel wel een fooi geven. Het is echter niet nodig en wordt dan ook niet als onbeleefd gezien indien je dit niet zou doen. Wil je toch je gids graag bedanken voor de goede zorgen, kan je alsnog een fooi van enkele euro voorzien. Of je kan bedanken door een cadeautje te geven dat je van thuis hebt meegebracht. Zo worden Belgische chocolaatje met plezier aanvaard! ;) Wil je toch graag een fooi in cash voorzien, haal dit zeker niet voor hen uit je portefuille, maar maak op voorhand een envelopje klaar met de fooi in. Overhandig de enveloppe met beide handen en een kleine buiging.

Geldzaken

De lokale munteenheid in Japan is de Japanse Yen. 1 euro komt overeen met ongeveer 117 yen.

Hoewel kredietkaarten in toenemende mate aanvaard wordt, is Japan toch nog steeds een echte cashmaatschappij. Je zal zelden je credit card kunnen bovenhalen voor betalingen. Voorzie dus zeker voldoende cash geld om ter plaatse je betalingen te doen. Indien je op voorhand geld meeneemt, vraag aan de bank het bedrag over voldoende verschillende coupures te verspreiden en neem niet te veel grote coupures van 10.000 yen mee.

Alternatief kan je ook in de wisselstations van de luchthaven wisselen, hou er rekening mee dat hier ook, net als bij de bank met aparte wisselkoersen gewerkt wordt. Geld afhalen ter plaatse is ook mogelijk bij beperkte ATM's. Indien een ATM een internationale kaart accepteert staat dit vermeld op het scherm van de ATM. Let wel, bij afhaling ter plaatse worden extra kosten aangerekend!

Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om -buiten Europa- met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart!

Medische info

Alle up-to-date informatie voor Japan kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

https://www.wanda.be/en/landen/japan/

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, PERTUSSIS (kinkhoest), MAZELEN en POLIO. Iedereen die in Azië reist, ongeacht de regio of duur, zou beschermd moeten zijn tegen HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Opgelet!

De Japanse wetgeving is erg streng wat het bezit en gebruik van drug betreft. Dit trekt zich zelfs door tot enkele veel voorkomende medicatie – met of zonder voorschrift – zoals Vicks inhalers, medicatie voor allergieën en sinusproblemen, medicatie voor verkoudheid of griep en zelfs vrij te verkrijgen pijnstillers met codeïne. Indien je van plan bent om te reizen met medicatie kan je op voorhand de status ervan controleren bij je dichtstbijzijnde Japanse ambassade of consulaat.

Indien je reist met voorgeschreven medicatie die toegelaten is in Japan mag je normaal gezien tot een maandvoorraad van die medicatie meenemen. Er wordt geadviseerd een kopie van je voorschrift mee te nemen en een brief van je arts waarin je medische conditie beschreven wordt die de medicatie zou moeten behandelen.  Voor een hoeveelheid die het maximum overschrijdt of voor bepaalde substanties heb je mogelijks een speciale autorisatie nodig, genaamd Yakkan Shoumei of een Import Report of Medication.

Voor meer informatie neem een kijkje op de website van de Ministry of Health, Labor and Welfare van Japan: https://www.mhlw.go.jp/english/policy/health-medical/pharmaceuticals/01.html. Deze website bevat ook een link naar een overzicht van de stoffen die je medicatie niet mag bevatten.

Bij twijfel neem je best contact op met je dichtstbijzijnde Japanse ambassade of consulaat.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren