Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak kennis met de prachtige diversiteit die Japan te bieden heeft! Op 21 dagen reis je met je Japan Rail Pass doorheen centraal Honshu en wissel je wervelende steden af met de serene natuur.

Van blitse steden tot vredige tempels en schitterende natuur waarin je je meteen tot rust voelt komen. Je start je reis in de flitsende wijken van Tokyo, een levendige stad waar je niet uitgekeken geraakt! Reis naar Hakone, een regio rijk aan warmwaterbronnen, waar ook Fuji-san zich al eens durft tonen aan bezoekers. Trek vervolgens de Alpen in waar je je settelt in Tsumago, in het hartje van de Kiso Valley. Bewandel hier de prachtige Nakasendo, een oude route tussen Tokyo en Kyoto, die door de bossen van de Japanse Alpen loopt. Met Takayama en Kanazawa verken je de regio nog wat dieper alvorens je naar de Kansai regio trekt voor een bezoekje aan Kyoto, de stad van duizend tempels. Verlies je hart in de Kii Peninsula waar je verblijft op het mysterieuze Koyasan en in het hartje van de Kumano regio, te midden van de oude pelgrimsroute. Je reis eindigt in Osaka waar je levendige buurt van Dotonbori kan verkennen, op zoek naar de laatste Japanse delicatessen om je reis af te sluiten. Deze reis toont je alle facetten van het hartje van Honshu, een reis die je nog vaak laat terug dromen naar die wonderbaarlijke ontmoetingen, nieuwe smaken en ontdekkingen.

De hoogtepunten van deze reis

Japan - Kiso Valley
Kiso Valley - Magome

Verlies je hart in het charmante Tsumago en Magome in de Japanse Alpen

Japan - Tokyo
Tokyo - Osaka

Geniet van een mix tussen moderne steden en traditionele cultuur

Japan - Kumano Kodo
Kii Peninsula - Kumano Kodo

Ga off the beaten track op de Kumano Kodo op het mysterieuze Kii Peninsula

Programma

Programma

A Dag 1
Tokyo

Konnichiwa, welkom in Japan! Bij aankomst van je vlucht in Tokyo neem je de airport bus van de luchthaven naar het centrum van Tokyo, vanwaar je op eigen houtje naar je hotel trekt. Eens aangekomen ben je de rest van de dag vrij.

De uitgestrekte hoofdstad van Japan kent geen limieten. Gekend om z’n levendige straten en flitsende lichten, die in contrast staan met de traditionele tempels en rustige tuinen. De stad staat niet stil, dus laat je helemaal gaan in je verkenning van de highlights van deze metropool! 

Overnachting in Tokyo

B Dag 2 - 3
Tokyo

Inbegrepen: ontbijt

Duik twee dagen op eigen houtje in het bruisende Tokyo. Jij kiest welke wijken je bezoekt en hoe je je dagen invult. Ga helemaal de neonverlichte wijken Shinjuku en Shibuya of trek naar het otaku-paradijs Akihabara, waar je overstelpt wordt door kleurrijke winkels met games, manga en anime.

Cultuurliefhebbers verliezen hun hart in de vele musea, tempels en tuinen. Zo liggen er parels als het Tokyo National museum, de tempels Senso-ji en Meiji-jingu en tuinen als de Imperial Palace east Gardens, Rikugi-en, Ueno Park en Shinjuku Gyoen, op je te wachten. Dit zijn ideale plekken om wat rust in een anders levendige omgeving te vinden. De tuinen in zijn kleine paradijsjes in een immense metropool.

Als de stad je wat teveel wordt, stap de trein of bus op en trek er dagje op uit. Tal van leuke plekke zijn een trein- of busrit verwijderd van Tokyo. Van Yokohama, tot Nikko of Kamakura! Yokohama is een smeltkroes van Aziatische culturen en heeft een bruisend Chinatown! Nikko is gekend om haar UNESCO schrijnen in het hart van Nikko National Park. Een plek waar cultuur en natuur perfect samenkomen. Kamakura wordt wel eens het Kyoto van het oosten genoemd. Neem er een van de vele wandelpaden of bezoek de stad haar wonderbaarlijke tempels, met als hoogtepunt de Kokokuin Tempel met haar grote Boeddhabeeld. Ook Enoshima Island mag bij een bezoekje aan Kamakura niet gemist worden! 

Kinderen en children at heart zien hun meest magische dromen dan weer uitkomen in attractieparken als Disneyland en DisneySea en uiteraard het eens zo Japanse Sanrio Puroland, waar Hello Kitty en haar vriendjes je verwelkomen.

Hoe je je dagen ook zal vullen in Tokyo, één ding is zeker: je zal je niet vervelen!

Overnachting in Tokyo

Optionele excursie: Sumo Grand Tournament

Duik in de wereld van Japan's eeuwenoude sport: Sumoworstelen!

Bekijk hier alle details over deze excursie

Optionele excursie: Tsukiji Fish Market met sushi workshop

Verdiep je volledig in ieders favoriet uit de Japanse keuken: sushi!

Bekijk hier alle details over deze excursie

C Dag 4
Tokyo - Hakone

Inbegrepen: ontbijt - diner

Je laat Tokyo achter je en ruilt deze onvermoeibare stad in voor het rustige onsenstadje Hakone. Je neemt de trein naar Odawara, waar je afstapt en start met het gebruik van je Hakone Free Pass. Met deze pas kan je het lokale transport rondom Hakone gebruiken. Met je Hakone Free Pass stap je aan boord van de lokale trein tot Hakone Yumoto. Afhankelijk van je overnachtingsplek stap je hier over op een trein de bergen in.

De rest van de dag ben je vrij om te genieten van je Ryokan. Hakone is gekend om haar onsen en vele logies zijn hier dan ook mee uitgerust. Laat je meevoeren in de badcultuur van Japan en kom volledig tot ontspanning in een van de onsen.

Overnachting in Hakone

Leuke add-on: Beklimming van Mount Fuji

Wil jij letterlijk met je hoofd in de wolken staan? Voeg dan voor je verder reist een actieve tocht naar de top van Mount Fuji toe aan je programma. 

Bekijk hier alle details van deze add-on

D Dag 5
Hakone

Inbegrepen: ontbijt - diner

Verken de bergen, meren en musea van Hakone tijdens een vrije dag. Met wat geluk ontsluieren de wolken rondom Japan’s favoriete berg en kan je de magnifieke Mount Fuji spotten vanaf Lake Ashinoko! Er zijn tal van musea te ontdekken, van het Glass No Mori tot het Hakone Art Museum en Pola Museum. In het Hakone Open Air Museum wandel je tussen de sculpturen, met als pareltje het kleurrijke Symphonic Sculpture.

Neem al het natuurschoon in je op tijdens een ritje over de Hakone Ropeway en Hakone Tozan Railway, beide inbegrepen in je Hakone Free Pass! Lake Ashinoko is een waar pareltje, met het Hakone Shrine aan de oever. Verken het meer tijdens een boottocht. Vanaf Moto Hakone kan je over het meer uitkijken naar de rode toriipoort van het Hakone Shrine in het water en bij helder weer Mount Fuji die erachter boven de bergen uitrijst.

Overnachting in Hakone

E Dag 6
Hakone - Tsumago

Inbegrepen: ontbijt - diner

Je laat Hakone achter je en reist dieper het hart van de Japanse Alpen in. Eindhalte van deze reisdag: Tsumago. Hier ben je de rest van de dag vrij.

Tsumago was een van de 69 ‘post towns’ op de oude Nakasendo route tussen Tokyo en Kyoto. De route is lang geleden ontstaan toen Tokyo nog Edo genaamd was. Op deze stopplaatsen konden reizigers die de weg aflegden rusten en zich verfrissen. Tsumago is een van de best bewaarde onder deze Japanse post towns.

Langs de smalle, gezellige straatjes van Tsumago zijn de oude houten minshuku en ryokan goed bewaard. ’s Avonds zorgt de straatverlichting voor extra sfeer. De charme van dit stadje zal je zeker verwonderd achterlaten!

Overnachting in Tsumago

F Dag 7
Tsumago

Inbegrepen: ontbijt - diner

Je hebt een volledige vrije dag om de omgeving op eigen houtje te verkennen! Dit is het moment om het bewaarde pad van de oude Nakasendo route te bewandelen van Tsumago-juku naar Magome-juku! Het pad kronkelt zo’n 8 kilometer lang doorheen de glooiende Kiso Vallei.

Wandel door het platteland, via kleine dorpjes en doorheen rustgevende bossen. Hou in het midden van de wandeling even halt in het Tateba Tea House. Het oude theehuis, met z’n al even charmante eigenaar, ligt recht op je pad. De eigenaar ziet de reizigers maar wat graag komen en biedt je graag een kopje thee en een babbeltje aan. Als bedankje kan je een donatie achterlaten in de doosjes op tafel. Hier kan je even ontspannen, kennismaken met een vrolijke local en misschien passeren er ook medewandelaars voor een gezellige babbel! Het pad wordt goed aangegeven met borden in zowel Japans, als een transcriptie hiervan die voor reizigers leesbaar is.

Je wandeling eindigt in het mooi bewaarde en erg geliefde Magome-juku. De mooie hoofdstraat is gevuld met traditionele Japanse huizen in hout, vaak ingericht als restaurant, koffiehuisje of winkel. Wanneer je genoeg gekuierd hebt, neem je vanuit Magome-juku gemakkelijk een bus terug naar Tsumago!

Overnachting in Tsumago

G Dag 8
Tsumago - Takayama

Inbegrepen: ontbijt

Verder de Alpen in reis je vandaag van Tsumago naar Takayama, waar je de rest van de dag vrij bent.

Takayama ligt in de bergrijke regio van Hida en is prachtig bewaard. Ook hier maak je kennis met een traditioneel Japanse sfeer, die je op niet veel plaatsen vindt. Het stadje is behalve haar charmante oude stadscentrum ook gekend om het Takayama Festival. Het festival vindt plaats in de lente en herfst, en wordt gezien als een van de beste festivals van het land.

Overnachting in Takayama

H Dag 9
Takayama

Inbegrepen: ontbijt

Tijdens je vrije dag in Takayama maak je kennis met alles dat de stad te bieden heeft. Het mooi bewaarde oude stadscentrum is een niet te missen plek in deze stad! Kom alles te weten over de traditionele huizen van Hida in het Hida Folk Village of bezoek Takayama Jinya, dat vroeger gebruikt werd als kantoor en vergaderruimte door bestuurders van de overheid.

Tijdens 2 dagen in de lente en de herfst vindt hier een van de drie mooiste festivals van Japan plaats. Ben je er net niet in die periode? Maak dan kennis met de pracht en praal van de Takayama Matsuri in het museum Matsuri no Mori, waar alle festivalstukken tentoongesteld staan.

Wie liever van de buitenlucht geniet, is allicht wel te vinden voor een ontspannende wandeling over de mooie Higashiyama Walking Course.

Overnachting in Takayama

Optionele excursie: Fietstocht met gids in Hida

Verken het platteland van de Japanse Alpen per stalen ros.

Bekijk hier alle details over deze excursie

I Dag 10
Takayama - Kanazawa

Inbegrepen: ontbijt

Stap aan boord van de Nohibus die je van Takayama naar Kanazawa brengt. Onderweg wordt er nog even halt gehouden in het gekende Shirakawago.

Dit dorpje dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst te vinden is, is beroemd om z’n traditionele gassho-zukuri boerderijhuizen. Typerend zijn de steile rieten daken die de huizen hun naam geven; gassho-zukuri betekent namelijk ‘als handen in gebed’. De bouwstijl maakt de daken sterk genoeg om vele lagen sneeuw te kunnen dragen. De charmante bouwstijl heeft het dorpje haar gekende uitstraling. De huizen zijn in elk seizoen te bewonderen, al tonen ze ook een zekere charme in de winter, wanneer op de daken een dik, wit deken van sneeuw ligt.

Aan het einde van de middag reis je per bus verder naar Kanazawa voor je overnachting.

Overnachting in Kanazawa

J Dag 11
Kanazawa

Inbegrepen: ontbijt

Vul vandaag je dag volledig naar eigen wens in. Kanazawa heeft enorm veel te bieden. De stad diende als de zetel van de machtige Maeda clan tijdens de Edoperiode, waarop de stad bloeide en  grote steden als Kyoto en Tokyo rivaliseerde met haar culturele prestaties. Kanazawa ontsnapte, net als Kyoto aan verwoestende luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog, waardoor de stad grotendeels gespaard bleef en we  haar vandaag de dag nog kunnen bewonderen.

Breng een bezoekje aan een van de drie mooiste landschapstuinen van Japan: de prachtige Kenrokuen. De tuin heeft tal van verschillende bomen die de tuin in elk seizoen een ander prachtig uitzicht geven. Kanazawa heeft behalve haar beroemde tuin nog meer te bieden! Zo vind je er de Ninjadera, een tempel met verschillende geheime deuren en vallen, en het daarrond gelegen kleine geishadistrict Nishi Chaya. Maar ook de mooie Seisonkaku Villa, het Nagamachi Samoeraidisctrict, Omicho Market en het Oyamaschrijn zijn een bezoekje waard!

Overnachting in Kanazawa

K Dag 12
Kanazawa - Kyoto

Inbegrepen: ontbijt

Een volgende treinrit brengt je van Kanazawa naar Kyoto, waar je de rest van de dag vrij bent. Kyoto, ooit hoofdstad van Japan en vandaag de dag een van de 10 grootste steden van het land. Het werd door de eeuwen heen talloze keren verwoest, maar bleef gespaard van totale verwoesting door de atoombom in de Tweede Wereldoorlog.

De stad is niet zomaar gekend als de stad van 1.000 tempels, ze bezit er namelijk meer dan 1.500! Taloze tempels, schrijnen en andere waardevolle bezienswaardigheden zijn hier te bewonderen. Ga alvast op een eerste kennismaking in de stad. Trek erop uit in de omgeving rond Kyoto Station of kuier al door de gezellige straatjes van Gion of Higashiyama. Of verken het gezellige straatje Pontocho, waar het ene kleine restaurantje het andere volgt. Keuze te over!

Overnachting in Kyoto

L Dag 13
Kyoto

Inbegrepen: ontbijt

Rond 09u15 trek je er samen met je gids, in internationaal gezelschap, op uit. Je stapt op je stalen ros voor een fietstocht doorheen het gezellige Kyoto. Maak onder andere kennis met het traditionele Miyagawacho Geisha Quarter, en de gezellige straatjes van Gion. Ontdek Ishibei-Koji Alley, voor velen het mooiste steegje in Kyoto, en bezoek Yasaka en Heian Shrine.

Deze fietstocht van een halve dag eindigt rond 13u00 en is een ideale kennismaking met deze stad die geschiedenis ademt!

In de namiddag ben je vrij om Kyoto op eigen houtje te verkennen!

Overnachting in Kyoto

M Dag 14 - 15
Kyoto

Inbegrepen: ontbijt

Verlies je hart in Kyoto tijdens deze twee dagen waar je op eigen houtje losgelaten wordt in deze stad met haar ontelbare tempels, schrijnen en tuinen.

Niet te missen is de gekende Kiyomizudera, een tempel met een schitterend uitzicht over de stad. Een al even groot icoon is de erg geliefde Fushimi Inari Taisha. Duizenden rode torii overdekken de wandelpaden die naar de top van Mount Inari leiden. Van de prachtige Ginkakuji met haar zentuin kan je over het groene Path of Philosophy naar Nanzenji wandelen, een schitterende zentempel. Ook de gouden Kinkakuji, beter gekend als het Gouden Paviljoen, kan niet op je lijstje missen. Voor wie graag een duik neemt in het lokale eten, brengt best eens een bezoekje aan Nishiki Market! Hier houden de parels van Kyoto echter niet op, de lijst van bezienswaardigheden in Kyoto is eindeloos.

Ook rondom de stad zijn tal van dingen te beleven! Niet zo ver van het centrum kan je de natuur van Arashiyama verkennen te voet of per fiets. Gekend zijn er het bamboebos, de Togetsukyo Brug en de mooie Tenryuji Tempel. Of trek naar Kibune en Kurama ten noorden van Kyoto, genesteld in de Kitayama Mountains, om te genieten van de natuur en de lokale tempels. In de zomer trekken locals naar deze plek om even af te koelen.

Overnachting in Kyoto

Optionele excursie: Uji wandeltour met theeceremonie in Byodoin

Maak kennis met de mooie Byodoin Tempel tijdens een lokale theeproeverij.

Bekijk hier alle details over deze excursie

Optionele excursie: Fietstocht met gids in Kyoto

Verken de gezellige straatjes en steegjes van Kyoto per fiets!

Bekijk hier alle details over deze excursie

Optionele excursie: Halve dag Nara in internationale groep vanuit Kyoto

Duik onder begeleiding en in het gezelschap van een internationale groep in de geschiedenis van Nara.

Bekijk hier alle details over deze excursie

N Dag 16
Kyoto - Koya-san

Inbegrepen: ontbijt - diner

Je laat de stad al vroeg achter je en keert terug naar de rust. Deze zoek je op in Koya-san. Eens aangekomen ben je er vrij om de sfeer van deze berg op te snuiven. Bezoek er de vele mooie tempels en het mausoleum van Kobo Daishi, oprichter van het Shingon Boeddhisme, dat hier op Mount Koya z’n roots heeft.

Dit is dé plek om een Shukubo, of tempelverblijf, te ervaren. Dat is dan ook precies wat je zal doen! Je overnacht vannacht in een tempel die logies aanbied. Dit wordt vaak gedaan op populaire pelgrimsoorden om pelgrims en bezoekers onderdak te bieden. Maak kennis met het leven van de monniken, hun vegetarische monnikenkeuken, genaamd shojin ryori. Woon in de vroege uurtjes de ochtendgebeden bij, een ervaring om niet te vergeten!

Overnachting in Koya-san

O Dag 17
Koya-san - Yunomine Onsen

Inbegrepen: ontbijt - diner

De Nankai Limited Express trein neemt je vandaag naar Wakayama, van waar je langs de kust verder reist met je Japan Rail Pass naar Kii Tanabe. Hier neem je een bus doorheen de bergen van het Kii Peninsula naar het Kumano Hongu Heartland. De rit van zo’n 90 minuten brengt je specifiek naar Yunomine Onsen.

Yunomine Onsen is een onsenstadje met tal van charmante guesthouses, weggestopt in de kleine vallei, diep in het hart van de heilige bergen van Kumano. Het plekje werd bijna 2.000 jaar geleden ontdekt en is vermoedelijk een van de oudste hot springs in Japan. Behalve voor z’n onsen is Yunomine Onsen ook geliefd onder wandelaars, omwille van 2 trailheads van de Kumano Kodo die hier gelegen zijn.

Overnachting in Yunomine Onsen

P Dag 18
Yunomine Onsen

Inbegrepen: ontbijt - diner

Je bent een volledige dag in Yunomine Onsen en kan de schitterende bossen van Kumano verkennen. Wandel een stukje van de oude pelgrimsroute en bezoek de indrukwekkende Hongu Taisha die in 2018 nog haar 2050ste verjaardag vierde!

Wie wil genieten van een korte, maar stevige wandeling neemt best de Dainichi-goe tussen Yunomine-Onsen en Kumano Hongu Taisha. Het pad is zo’n 2 kilometer en goed voor 1 à 2 uur wandelplezier. Bussen tussen de tempel en Yunomine Onsen zijn ook beschikbaar.

Stevige wandelaars zijn een volledige dag zoet met de Hongu Loop via Hosshinmon-oji en Kumano Hongu Taisha terug naar Yunomine onsen ben je 6 à 9 uur aan het wandelen. Je kan de route aan een van bovenstaande punten ook onderbreken en de bus nemen. Zo heb je toch wat van de schitterende omgeving en natuur ervaren!

’s Avonds ontspan je terug in de onsen van je overnachtingsplaats.

Overnachting in Yunomine Onsen

Q Dag 19
Yunomine Onsen - Nachikatsuura

Inbegrepen: ontbijt

Tijd om je reis verder te zetten! Neem vanuit Yunomine Onsen de bus naar Shingu, een rit van ongeveer een uurtje. Bezoek onderweg de tweede van de drie grote heiligdommen op de Kumano Kodo: Hayatama Taisha, in de stad Shingu.

De absolute topper is de Kumano Nachi Taisha, op een korte treinrit van Shingu Station naar Nachi Station. De prachtige tempel gelegen aan de Nachi no Taki, of de Nachiwaterval, is een ware parel. Het zicht op de rode pagode met de Nachiwaterval in de achtergrond is een plaatje! Om de ervaring compleet te maken, bewandel de prachtige Daimonzaka trappen naar de hoger gelegen Nachi Taisha.

De omgeving is een centrum van visvangst, dus geniet vanavond van heerlijke sushi of een lekkere donburi met verse vis!

Overnachting in Nachikatsuura

R Dag 20
Nachikatsuura - Osaka

Inbegrepen: ontbijt

Neem de shinkansen terug noordwaarts naar Osaka, een treinrit van ongeveer 4 uur. In de namiddag kan je Osaka op eigen houtje verkennen.

Zoek de cultuur in Osaka op met een bezoek aan Osaka Castle, de verschillende schrijnen of een museum als het Museum of History of het National Art Museum. Trek de hoogte in door de Floating Garden Observatory te verkennen op de 39ste verdieping van Umeda Sky Building. Dit biedt uitstekende vergezichten op de stad!

Liever wat ontspannen en genieten van het stadsleven? Trek er dan op uit in de wijken Minami en Shinsaibashi, het winkeldistrict van Osaka. De tussen beide wijken gelegen Dotonbori, vervult je culinaire wensen met takoyakikraampjes, sushirestaurant en andere heerlijke specialiteiten!

Overnachting in Osaka

S Dag 21
Osaka

Inbegrepen: ontbijt

Vanaf JR Osaka Station trek je op tijd met de airport bus naar de luchthaven voor je terugvlucht naar huis. Het einde van een fantastische kennismaking met het wondermooie Japan!

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2 - 3: Optionele activiteit
Optionele excursie: Sumo Grand Tournament Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Tsukiji Fish Market met sushi workshop Prijs op aanvraag
Dag 4: Alternatieve activiteit
Leuke add-on: Beklimming van Mount Fuji Prijs op aanvraag
Dag 9: Optionele activiteit
Optionele excursie: Fietstocht met gids in Hida Prijs op aanvraag
Dag 14 - 15: Optionele activiteit
Optionele excursie: Uji wandeltour met theeceremonie in Byodoin Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Fietstocht met gids in Kyoto Prijs op aanvraag
Optionele excursie: Halve dag Nara in internationale groep vanuit Kyoto Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle logies zoals vermeld in het programma
 • Airport transfer bij aankomst en vertrek
  • Airport bus van de luchthaven naar Tokyo
  • Budget en Comfort: Airport bus van Osaka naar de luchthaven
  • Deluxe: Nankai Express trein van Osaka of Namba Station naar de luchthaven
 • JR Pass voor 21 dagen (budget en comfort: 2de klasse / deluxe: 1ste klasse)
 • Hakone Free Pass voor 3 dagen
 • SUICA transportkaart met 1500 yen saldo
 • Nohi Bus tickets van Takayama via Shirakawago naar Kanazawa
 • Nankai Railway Tickets Osaka naar Mount Koya en Mount Koya naar Wakayama
 • Halve dagexcursie met de fiets in Kyoto in internationale groep
 • Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
 • Alle vermelde maaltijden (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Lokale taksen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Transport dat niet onder de JR Pass valt
  • Bijvoorbeeld: lijnbussen, treinen van andere bedrijven dan JR Company, ferry’s, etc.
 • Eventuele toeristen- of onsentaksen in hotels
 • Bagagetransport ter plaatse
 • Alle overige niet vermelde maaltijden
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Optionele excursies
 • Alternatieve pelgrimstocht voor de laatste dagen: Bewandel de Kumano Kodo
 • Annulatie en bijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Prijzen

De prijzen zijn op aanvraag, maar geven volledig algemeen overzicht van de te verwachten prijs. Afwijkingen kunnen liggen aan eventuele seizoenstoeslagen zoals vermeld in de voorbeelden hieronder, aanpassingen in het programma of afhankelijk van beschikbaarheid van logies. Alle programma's zijn bovendien volledig op maat aanpasbaar om je de reis van je dromen te bezorgen! 

Flexibiliteit

Droom je van een regio die je niet terug vindt in onze programma's? Niet getreurd! We breiden ons aanbod nog uit naar de toekomst toe, maar in afwachting daarvan, geef ons een seintje en we werken een programma op maat voor je uit! Is het je eerste keer in Japan en wil je vooral de kern verkennen, neem dan een kijkje in onze standaard programma's die je alvast mooie indrukken van het land geven. Wil je toch nog wat extra's of wat wijzigen aan de programma's? Geen probleem. We passen de route aan zodat we samen jouw droomreis kunnen creëren.

Logies

Tijdens de nachten waarbij een diner voorzien is, overnacht je in een typisch Japans verblijf, genaamd minshuku of ryokan. Je overnacht in traditioneel Japanse kamers met tatami-vloeren. Geen standaard bed om op te overnachten, maar wel een futon. Deze matras wordt rechtstreeks op de vloer gelegd en daarop een zachte dons om onder te slapen. Dit slaapt vaak even comfortabel als een bed en is daarboven ook een ware ervaring! Indien je te hard slaapt, er liggen vaak meerdere matrasjes in de kast, waardoor je er wat extra kunt stapelen.

Er zijn verschillende soorten ryokan en binnen elke categorie heeft elk verblijf z'n eigen karakter en voorzieningen. Maar zelfs binnen categorie, is elke ryokan vooral uniek. Ondanks de vele verschillende soorten ryokan die in Japan bestaan, is elke soort niet op alle bestemmingen te vinden. Zo vind je in Tsumago bijvoorbeeld voornamelijk kleinschalige minshuku.

Minshuku en de meer basic ryokan houden het wat meer simpel. De maaltijden zijn wat kleiner, maar zeker voldoende, lekker en traditioneel! De kamers zijn wat compacter, net als de badfaciliteiten. Je dekt er doorgaans zelf je futon, die in de kastruimte klaarligt. Maar daarom word je niet minder gastvrij onthaalt. Gastvrijheid kom je overal tegen in Japan en minshuku zijn vaak door families gerund, waardoor je zelfs een beetje thuis komt. 

Lees meer over de verschillende soorten ryokan.

 

Toeslagen

Tijdens bepaalde periodes kunnen er toeslagen van toepassing zijn. 

 • 01/apr - 15/apr, 28/apr - 09/mei, 10/aug - 17/aug, november en 30/dec - 03/jan zijn er toeslagen van toepassing tussen €25 en €45 per persoon per nacht
 • 15/jul – 25/jul in Kyoto is er een toeslag tussen €35 en €45 per persoon per nacht omwille van de Gion Matsuri
 • 12/apr - 16/apr en 07/okt - 11/okt in Takayama is er een toeslag tussen €35 en €45 per persoon per nacht omwille van de Takayama Matsuri
 • De Olympische Spelen die in 2021 plaatsvinden in Tokyo, zullen de tarieven voor reizen die vallen tussen 22/jul en 09/aug beïnvloeden

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Het ideale weer voor een rondreis doorheen Japan vind je doorgaans in de lente en de herfst. De temperaturen zijn zacht en aangenaam, en bovendien valt er gemiddeld niet zoveel regen. 

Honshu, Shikoku en Kyushu: 

 • Het beste weer voor de eilanden Honshu, Shikoku en Kyushu vind je in de lente (maart-mei) en de herfst (oktober-november)
 • Wie wel kan genieten van koud weer is zeker ook goed af in de winter. Temperaturen zijn laag, het weer is helder en droog. Dit maakt het een ideale periode om op verkenning te gaan. Sneeuw valt weinig in de grote steden en kom je veelal tegen in de bergachtige regio's.
 • De zomer is erg warm en vochtig, wat het ook gevoeliger maakt aan regenbuien. In juni en juli vindt het regenseizoen plaats, terwijl augustus en september gevoeliger zijn aan typhoons. Juli en augustus zijn daarnaast wel dé maanden om Mount Fuji te beklimmen. 

Hokkaido:

 • Het meest noordelijke eiland Hokkaido is ideaal te verkennen tussen mei en oktober. In tegenstelling tot de rest van Japan, is de zomer op Hokkaido niet zo vochtig en warm. Dit maakt dat het hier in de zomer ook erg aangenaam weer is.Van het voorjaar tot het einde van de zomer vind je bovendien prachtige bloemen over heel het eiland.
 • Ook de herfst maakt voor een goede reisperiode. Hou er rekening mee dat de herfst hier in september en oktober valt, een maand vroeger dan de rest van het land. 
 • De hefst tovert Hokkaido om tot een paradijs voor wintersporters. Ook dan is het ideaal vertoeven op Hokkaido!

Okinawa:

 • Ondanks dat het het hele jaar door warm blijft op de tropische eilandengroepen in het zuiden van Japan, is de beste reisperiode in de lente (maart-begin mei) en herfst (eind september-december).
 • Het regenseizoen vindt er plaats van begin mei tot begin juni, terwijl het orkaanseizoen een piek neemt in juli en augustus.

Door de klimaatverandering wordt de grens tussen de verschillende seizoenen elk jaar minder duidelijk. Daarom baseren we ons advies voor de beste reisperiode op de afgelopen reisseizoenen. Dit is onze ervaring met de beste reisperiode en belangrijke eigenschappen van de verschillende periodes. Meer details over de beste reisperiode en advies per maand vind je hier.

Goed om weten

Documenten:

 • Om naar Japan te reizen heb je een geldig paspoort nodig. Iedereen die minder dan 90 dagen in Japan verblijft hoeft geen visum te voorzien. 
  • Opgelet! Omwille van Covid19 heeft de Japanse overheid voorlopig de visumvrijstellingen voor reizigers met de Belgische nationaliteit ingetrokken. Hou de pagina van Buitenlandse Zaken in de gaten betreffende visumvereisten of neem contact op met de Japanse ambassade.
 • Reis je met een huurwagen? Dan heb je een officiële vertaling van je rijbewijs nodig naar het Japans. Een gewoon Belgisch rijbewijs, of internationaal rijbewijs zijn dus niet voldoende. Wij kunnen deze vertaling voor je voorzien. Alternatief kan je in Japan ter plaatse een vertaling laten maken in een JAF kantoor (Japanese Automobile Federation).

Goed om weten:

 • Bij aankomst in Japan krijg je bij de douane een stempel met de tekst “temporary visitor (90 days)”. Deze stempel is onmisbaar voor het omwisselen van de Japan Rail Pass voucher! Je kan een JR Pass enkel omruilen indien je reist met dit tijdelijk toeristenvisum. 
 • Japan is een echt cash-land. Voorzie dus zeker voldoende cash wanneer je op reis vertrekt. Meer informatie vind je enkele pagina’s verder bij ‘betalen in Japan’.
 • Het Engels van de doorsnee Japanner is redelijk beperkt. Desondanks is iedereen erg vriendelijk en behulpzaam indien je hulp nodig hebt!
 • Veel onsen en badhuizen, zowel openbaar, als in ryokan of hotels, zijn erg tattoo-schuw. Meer en meer onsen staan tegenwoordig open voor gasten met tattoo's, maar dit blijft nog steeds een minderheid. Kleine tattoo's kan je eventueel afplakken, maar indien je grote, opvallende tattoo's hebt, kan je dus mogelijk toegang tot de onsen geweigerd worden. 
Fooien en geldzaken

Fooien

Er worden geen fooien gegeven of verwacht in Japan. Het kan dan ook gebeuren dat men je achterna holt om je het geld terug te geven dat je mogelijks vergeten bent. In plaats van een fooi, bedankt met een vriendelijke 'gochisosama deshita' na de maaltijd, waarmee je bedankt dat je lekker gegeten hebt. Fooien kan mogelijks als beledigend ervaren worden. 

Voor gidsen kan je wel eventueel wel een fooi geven. Het is echter niet nodig en wordt dan ook niet als onbeleefd gezien indien je dit niet zou doen. Wil je toch je gids graag bedanken voor de goede zorgen, kan je alsnog een fooi van enkele euro voorzien. Of je kan bedanken door een cadeautje te geven dat je van thuis hebt meegebracht. Zo worden Belgische chocolaatje met plezier aanvaard! ;) Wil je toch graag een fooi in cash voorzien, haal dit zeker niet voor hen uit je portefuille, maar maak op voorhand een envelopje klaar met de fooi in. Overhandig de enveloppe met beide handen en een kleine buiging.

Geldzaken

De lokale munteenheid in Japan is de Japanse Yen. 1 euro komt overeen met ongeveer 117 yen.

Hoewel kredietkaarten in toenemende mate aanvaard wordt, is Japan toch nog steeds een echte cashmaatschappij. Je zal zelden je credit card kunnen bovenhalen voor betalingen. Voorzie dus zeker voldoende cash geld om ter plaatse je betalingen te doen. Indien je op voorhand geld meeneemt, vraag aan de bank het bedrag over voldoende verschillende coupures te verspreiden en neem niet te veel grote coupures van 10.000 yen mee.

Alternatief kan je ook in de wisselstations van de luchthaven wisselen, hou er rekening mee dat hier ook, net als bij de bank met aparte wisselkoersen gewerkt wordt. Geld afhalen ter plaatse is ook mogelijk bij beperkte ATM's. Indien een ATM een internationale kaart accepteert staat dit vermeld op het scherm van de ATM. Let wel, bij afhaling ter plaatse worden extra kosten aangerekend!

Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om -buiten Europa- met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart!

Medische info

Alle up-to-date informatie voor Japan kan je terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

https://www.wanda.be/en/landen/japan/

Aanbevolen zijn vaccinaties tegen TETANUS (klem), DIFTERIE, PERTUSSIS (kinkhoest), MAZELEN en POLIO. Iedereen die in Azië reist, ongeacht de regio of duur, zou beschermd moeten zijn tegen HEPATITIS A. In vele omstandigheden is vaccinatie tegen HEPATITIS B aangeraden.

Raadpleeg zeker je huisarts en het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor de meest recente informatie: - telefonisch reisadvies: 0900/101.10 (24 uur op 24 uur)

Opgelet!

De Japanse wetgeving is erg streng wat het bezit en gebruik van drug betreft. Dit trekt zich zelfs door tot enkele veel voorkomende medicatie – met of zonder voorschrift – zoals Vicks inhalers, medicatie voor allergieën en sinusproblemen, medicatie voor verkoudheid of griep en zelfs vrij te verkrijgen pijnstillers met codeïne. Indien je van plan bent om te reizen met medicatie kan je op voorhand de status ervan controleren bij je dichtstbijzijnde Japanse ambassade of consulaat.

Indien je reist met voorgeschreven medicatie die toegelaten is in Japan mag je normaal gezien tot een maandvoorraad van die medicatie meenemen. Er wordt geadviseerd een kopie van je voorschrift mee te nemen en een brief van je arts waarin je medische conditie beschreven wordt die de medicatie zou moeten behandelen.  Voor een hoeveelheid die het maximum overschrijdt of voor bepaalde substanties heb je mogelijks een speciale autorisatie nodig, genaamd Yakkan Shoumei of een Import Report of Medication.

Voor meer informatie neem een kijkje op de website van de Ministry of Health, Labor and Welfare van Japan: https://www.mhlw.go.jp/english/policy/health-medical/pharmaceuticals/01.html. Deze website bevat ook een link naar een overzicht van de stoffen die je medicatie niet mag bevatten.

Bij twijfel neem je best contact op met je dichtstbijzijnde Japanse ambassade of consulaat.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren