Overslaan en naar de inhoud gaan

De Langhe is dan misschien niet de meest bekende streek van Italië, dat maakt het wel nét zo leuk om te ontdekken. Welkom in de wereld van de heuvels van Piemonte, van kaas en truffels, en van de castellos die pompeus uittorenen boven buitengewoon rijke wijngaarden. Een streek van appels, perziken en abrikozen, die bezongen wordt in de boeken van Cesare Pavese, Beppe Fenoglio en Davide Lajolo. Hier ontstond het principe van slow food en wacht je een onvergetelijke reis die je het verhaal vertelt van de Barolo-wijnen en de hazelnoot.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

wandelreis Italië Piemonte
wandelreis Italië Piemonte
wandelreis Italië Piemonte

Programma

Programma

A Dag 1
Alba

Je komt aan in Alba, hoofdstad van de Langhe, met een elegant middeleeuws centrum. Je kan er kuieren over de kasseien tussen barokke en renaissance paleizen. Vergeet zeker niet op zoek te gaan naar de vijf 14de-eeuwse torens. Er zijn weinig landen waar de kerken zo rijk versierd zijn, dus ook een bezoekje aan de 'duomo' is de moeite waard.

Overnachting op hotel of in een agriturismo. 

B Dag 2
Roddi - Vergne (of Barolo)

Transfer naar Roddi. Het pad leidt over de heuvels naar het rustieke dorpje La Morra en verder tot Vergne. Je wandelt doorheen de wijnvelden van La Morra en Barolo, waar je opnieuw een kasteel aantreft. Onderweg kan je je op verschillende plaatsen tegoed doen aan een wijnproeverij. Standaard overnacht je in Vergne.

Wandeling Roddi-Vergne: 15 km, 3,5  à 4 uur stappen. Hoogteverschil: + 509 m / - 383 m.
Wandeling Roddi-Barolo: 13 km, 5 uur, + 446 m / - 409 m 
Evt. in te korten met 4 km door je in Verduno te laten afzetten 's ochtends.

Overnachting op hotel of in een agriturismo. (O)

C Dag 3
Vergne (of Barolo) - Monforte d'Alba

Barolo is het dorpje dat zijn naam geleend heeft aan de droge rode wijn die zo kenmerkend is voor deze streek. Om deze naam waardig te zijn, moet deze wijn gemaakt worden van de nebbiolo-druif.  De route vandaag loopt bijna volledig doorheen de beste wijngaarden van deze druif. Je wandelt langs het kasteel van Novello, en verder naar Monforte. Geniet van wat lekkers op het levendige dorpsplein van het dorpje.

Wandeling Vergne-Monforte d'Alba: 12 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil: + 447 m / - 390 m
Wandeling Barolo-Monforte d'Alba: 8 km, 3 uur, + 440  / - 200 m 

Overnachting op hotel of in een B&B. (O)

D Dag 4
Monforte d'Alba - Cissone

Vandaag maakt het landschap van alomtegenwoordige wijngaarden plaats voor de hazelnootbomen, die de hoge Langhe charmeren. Je trekt door de beboste heuvels die Serralunga omringen. Van hieruit klim je steil omhoog naar Roddino en naar je eindbestemming is Cissone.

Wandeling van 19 km, 5 à 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 680 m / - 565 m. Evt. in te korten met 2 km.

Overnachting op in een agriturismo. (O)

Dag 5
Cissone

Tijd voor een rustdag. Je kan opteren voor een wandeling in de heuvels rond dit prachtige dorpje, of geniet van een goed boek en een bijhorend glas wijn op het terras van je agriturismo. Geen betere plaats om te onthaasten dan een charmant dorpje van 82 inwoners.

Korte luswandeling van 8,5 km, 3 uur stappen. Hoogteverschil: + 307 m / - 307 m.

Overnachting in een agriturismo. (O)

E Dag 6
Cissone - Cravanzana

De langste wandeling van je reis brengt je naar Alta Langa, waar het landschap gekenmerkt wordt door de extensieve cultivatie van hazelnootbomen. Daar waar de hellingen te steil zijn om te cultiveren zijn deze bebost met eiken. Dit is ook de regio van de 'Tuber Manatum' of de wereldberoemde witte truffel van Alba.

Wandeling van 20 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil: + 600 m / - 665 m. Evt. in te korten met 7 km door een transfer tot Boscolaschetto (€ 20 ter plaatse te betalen).

Overnachting op hotel of in een agriturismo. (O)

F Dag 7
Cravanzana - Cortemilia

Vanuit Cravanzana daal je licht af naar Torre Bormida, waar je de gelijknamige rivier oversteekt. Er volgt een steile klim naar Bergolo, één van de kleinste dorpjes van de Alta Langa, maar zeker niet met het minste karakter. Het laatste deel van je tocht loopt doorheen de bossen naar Cortemilia, een oud dorpje dat dateert uit Romeinse tijden.

Wandeling van 13 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil: + 450 m / - 790 m.

Overnachting op hotel. (O)

Dag 8
Einde

Einde na het ontbijt. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt
 • bagagevervoer 
 • transfer Alba - Roddi of Verduno
 • informatiepakket met Engelstalige wandelbeschrijvingen (meer informatie bij wandelniveau)
 • dagkaarten  met ingekleurde route
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • transfer Cortemilia - Alba
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Toeslag eenpersoonskamer samenreizend (kamer en ontbijt): € 230
 • Toeslag eenpersoonskamer alleenreizend (kamer en ontbijt): € 355
 • Transfer Cortemilia -  Alba station (2 pers): € 85
 • Transfer Turijn luchthaven - Alba (max. 4 pers): € 230
 • Transfer Cortemila - Turijn luchthaven (max. 4 pers): € 280

 

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 april tot/met 15 november 2022.

Je vertrekt beter niet op een zondag omdat er dan geen bus is van het eindpunt van de wandeling terug naar Alba (wel taxi mogelijk).

Piemonte is een mooie reisbestemming in ieder seizoen maar er is geen mooiere periode dan de herfst, ook op culinair vlak de beste reistijd omdat dit de oogstperiode is voor druif, paddenstoelen en witte truffels. Het mooie heuvellandschap wordt dan omgetoverd in een bont kleurentapijt, een ideaal wandelseizoen voor frisse-neuzen-liefhebbers.

Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand Brussel - Alba: ca. 1050 km. Je kan de wagen gedurende de ganse week achterlaten op de ondergrondse parking voor € 7 à 8 / dag. Een goed alternatief is de overdekte betaalparking bij het station van Alba, Centro Stazione, Piazza Trento E Trieste. Voor een week betaal je hier € 33.

Met het vliegtuig

Een reis met het vliegtuig is minder evident gezien de lange terugreis vanuit Cortemillia naar de luchthaven bij terugkeer.

Het dichtstbij is de luchthaven van Turijn - Caselle Airport. Op de luchthaven neem je een taxi of de bus tot station Torino Porta Susa (ritduur: 40 min. vertrek om de 20 min.). Hier is er elk uur een rechtstreekse trein naar Alba (reisduur: ca. 70 min.). Hou rekening met beperkte verbindingen op zondag. 

Terugreis: Bus Cortimilia - Alba.  Als je verder naar de luchthaven moet dan neem je weer de trein tot Turijn Porta Susa (ca. 90 min.) en reis je verder per taxi of bus tot op de luchthaven. Op zondag kan je enkel een taxi nemen ttussen Cortemillia en Alba. 

Transfers naar Alba vanuit Turijn luchthaven en terug en vanuit Cortemilia naar Alba of Turijn kunnen op voorhand geregeld worden (zie toeslagen).

Vervoer tijdens de reis

De transfer van Alba naar Roddi of Verduno 's ochtends voor de start van de wandeling is inbegrepen. 

Openbaar vervoer in Italië : In en rond grote steden zijn bussen en treinen over het algemeen goed op elkaar afgestemd. Dit moet je zeker weten als je de trein of bus neemt:

 • Bustickets koop je best voor het vertrek aan de automaat, in een kiosk, een tabakswinkel (‘tabacchi’, herkenbaar aan de grote ‘T’) of krantenwinkel. Als die er niet is kan je ze vaak ook op de bus aankopen (zorg dan wel dat je kleingeld bij de hand hebt). Je moet je ticket ook ontwaarden bij het opstappen.
 • Het grootste deel van de Italiaanse spoorwegen wordt beheerd door Trenitalia. Tickets koop je ter plaatse aan de automaat of het loket. In Italië zijn verschillende soorten treinen:
  • Diretto en de Interregionali = lokale treinen
  • Intercity (IC): deze verbinden de verschillende regio’s en grote steden met elkaar, ze zijn iets duurder. Je kan op voorhand een zitplaats reserveren.
  • Eurostar (ES): dit is de Italiaanse versie van de hogesnelheidstrein, hij verbindt grote steden met elkaar. Dit is de duurste trein, je moet op voorhand een zitplaats reserveren. Dat kan ter plaatse bij het loket of online.
 • Blijf je een paar dagen in een stad dan is een dag- of meerdagenkaart vaak het voordeligst, soms in combinatie met een kortingkaart voor bezienswaardigheden, ga hiervoor langs op het toerismebureau of check online voor je vertrek.
 • Afkortingen die vaak worden gebruikt in uurregelingen van treinen en bussen:

  F: Rijdt van maandag tot en met zaterdag, soms ook aangeduid met twee gekruiste hamertjes (corso solo feriari)
  H: Rijdt op zon- en feestdagen (corso solo festiva)
  G: Rijdt dagelijks (giornaliera)
  L: Rijdt van maandag tot en met vrijdag, op werkdagen dus (corso solo feriari da lunedi a venerdi)
  S: Rijdt enkel op schooldagen (scolastica)
  †: Rijdt enkel op feestdagen (festivi)

Treinen: http://www.trenitalia.com
Bussen: http://www.sitabus.it/en/http://www.cotralspa.it en http://www.terravision.eu

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1 en 2 stappertjes. Wandelingen van 8 tot 20 km met hoogteverschillen van max. 680 m stijgen tot 790 m dalen. Je wandelt meestal tussen wijngaarden op oneffen paden of over muilezelpaden en rustige asfaltweggetjes. Vaak wandel je ook over de beroemde 'strade bianche' of witte onverharde wegen die zo typisch zijn voor de streek. De ondergrond van de paden in de wijngaarden kan glibberig worden na regen en een wandeling kan daardoor gevoelig zwaarder worden. De paden van deze reis zijn slechts deels gemarkeerd, wij raden het gebruik van een gps-toestel aan. Als leidraad ontvang je beknopte Engelstalige wandelinstructies die zijn verduidelijkt met pijltjes en symbolen. 

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Het vervoer van je bagage is inbegrepen.

Logies

 • Verblijf op basis van tweepersoonskamers met private badkamer.
 • In de steden overnacht je in comfortabele hotels terwijl er in de dorpjes meestal in een agriturismo gelogeerd wordt. Deze laatste zijn vaak gerenommeerd voor hun goede keuken.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt is inbegrepen
 • De lunch is niet inbegrepen maar kan je ter plaatse laten klaarmaken in het logies
 • Het avondmaal is niet inbegrepen. Soms kan je voor het avondmaal enkel terecht in het restaurant van het logies, dikwijls gekend hun uitstekende keuken. De dorpjes op de route zijn ook vaak piepklein waardoor je voor het diner geen uitgebreide lijst aan restaurants moet verwachten. De maaltijden zijn er doorgaans ook van een hoger culinair niveau.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren