Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoals de titel het zegt, biedt deze familiereis de ideale combinatie van natuur en cultuur. Sorrento is je vaste uitvalsbasis van waar zowel jong als oud op ontdekkingstocht kan gaan in de omgeving. De miljoenenstad Napels en de gezellige Amalfikust gaan je zeker niet ontgoochelen. Een bezoek aan het mysterieuze eiland Capri mag zeker niet ontbreken. Een dagje relaxen op het strand van Sorrento vormt een prachtig einde van deze leuke familietrip!

Voor deze reis werken we samen met een gespecialiseerde touroperator (IM)

De hoogtepunten van deze reis

Positano - Imagine

Pittoreske dorpjes langs een adembenemende kustlijn

Vesuvius - Imagine

Beklimming naar de krater van de Vesuvius

Capri - Imagine

Genieten van gezellige terrasjes in kleurrijke dorpen

Programma

Programma

A Dag 1
Brussel – Napels – Sorrento

Vlucht naar Napels. Transfer naar Best Western Hotel La Solara in Sorrento, waar je de komende 7 nachten verblijft.

Dag 2
Napels

Vandaag breng je een culinair bezoek aan de hoofdstad van de regio Campanië. Bij aankomst in het historische centrum van Napels maak je een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: Het Koninklijke Paleis, de San Francesco di Paola kerk, de Umberto Galerij en de Opera San Carlo. Onderweg kan je proeven van een “Cuoppo di Frittura”, een selectie gefrituurde groenten. Snuif de gezellige drukte op in de “Via Spaccanapoli” en op de “Pignasecca” markt. Je maakt verder nog kennis met Sfogliatelle gebak en een glaasje Limoncello.

Dag 3
Amalfikust

De indrukwekkende Amalfikust is een aaneenschakeling van pittoreske dorpjes en adembenemende landschappen. Vandaag ontdek je deze tijdens een unieke cruise langs de kust. Je hebt de tijd om te zwemmen in de golf van Napels. De boot meert aan in Amalfi en Positano, waar je tijd heeft om zelfstandig op ontdekking te gaan.

Dag 4
Vrije dag in Sorrento

Geniet van de faciliteiten van je hotel of ga wandelen langs de vele oude voet- en ezelpaden op het schiereiland Sorrento.

Dag 5
Pompeï & Vesuvius

In de voormiddag breng je een gegidst bezoek aan de site van Pompeï. Deze stad werd in 79 voor Christus bedolven onder de assen van de Vesuvius en zijn zeer goed bewaard gebleven. In de namiddag word je afgezet op 1000m hoogte aan de Vesuvius, de enige nog actieve vulkaan op het Europese vasteland. Je hebt de tijd om de wandeling tot aan de rand van de krater te maken, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt op de omgeving.

Dag 6
Capri

Afspraak aan de haven waar je de ferry naar Capri neemt. Bij aankomst rit naar Anacapri voor een bezoek aan Villa San Michele. Vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan en vervolgens maak je een wandeling langs de bekende “Via Camarelle” tot aan “Augustus Garden”. Je hebt de tijd om zelfstandig een bezoek te brengen aan de “Blue Grotto”. In de late namiddag keer je terug met de ferry naar Sorrento.

Dag 7
Vrije dag in Sorrento

Een vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het hotel of om de badplaats Sorrento te verkennen.

Dag 8
Sorrento – Napels – Brussel

Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 overnachtingen in Best Western Hotel La Solara met ontbijt.
 • Privé transfers van en naar de luchthaven.
 • 4 excursies zoals beschreven in het programma.

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Overige maaltijden
 • Annulatie en/of reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Andere prijzen

Extra bed 1ste & 2de kind tem 11j: € 695
Extra bed 3de & 4de pax: € 780

Opmerkingen

De excursies zijn in kleine internationale groepjes met Engelstalige gids.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren