Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen door prachtige Toscaanse landschappen van de iconische scheve toren van Pisa tot aan de Ponte Vecchio in Firenze. De dagelijkse fietstochten gaan voornamelijk over paden langs rivieren en rustige wegen. Het is heerlijk slenteren in het Romeinse centrum van Lucca of Collodi, daar waar het verhaal van Pinocchio ontstond. Tijdens vrije dagen is het aangenaam ontspannen in de romantische hoofdstad van Toscane of de thermale baden van Montecatini. 

De hoogtepunten van deze reis

Fietsreis van Pisa naar Firenze

Beginnen en eindigen met 2 culturele hoogtepunten: Pisa en Firenze

Fietsreis van Pisa naar Firenze

Fietsen op rustige wegen door olijf-en wijnboomgaarden

Fietsreis van Pisa naar Firenze

Stoppen in authentieke dorpen die de typisch Italiaanse sfeer uitstralen

Programma

Programma

A Dag 1
Pisa

Je reist op eigen kracht naar Pisa, een stad die over heel de wereld bekend is omwille van zijn iconische scheve toren. De toren pronkt op het indrukwekkende Piazza dei Miracoli. Probeer een kaartje te bemachtigen om de toren te beklimmen en de pracht en praal van dit plein in je op te nemen. Pisa is dankzij het rijke studentenleven vooral een levendige stad. In de wijk Piazza Dante vind je vele terrassen en is het heerlijk vertoeven. Als je houdt van middeleeuwse kunst, moet je zeker een bezoek brengen aan het Museo di San Matteo. Wil je de drukte even ontlopen, dan kan je rust vinden in de oudste botanische tuin van Italië.

Extra nacht(en) in Pisa
In Pisa is zoveel te zien en te beleven. Boek dus gerust 1 of meerdere nachten extra, de prijs bedraagt € 105 per persoon per nacht. Dit kan zowel voor als na de reis.
B Dag 2
Pisa - Lucca
30 km

Je start rustig langs de rivier Serchio richting het rustige Lucca. De stad doet bij velen niet meteen een belletje rinkelen maar wordt onterecht vaak overgeslagen bij een tocht door Toscane. Krijg een overzicht over de stad wanneer je wandelt over de goed bewaarde oude stadsmuren. Snuif nog de authentieke Italiaanse sfeer wanneer je ronddwaalt in het bijna geheel autovrije oude centrum. Lucca telt meer dan 100 kerken. Onmogelijk om die allemaal een blik te werpen maar bezoek misschien wel de Duomo. Uitrusten kan op het Romeinse Piazza dell’ Anfiteatro nadat je de Torre Guinigi hebt beklommen.

Lucca staat ook bekend omwille van de hoge kwaliteit olijfolie die in deze regio wordt geproduceerd. Er zijn tal van restaurants die deze smakelijke olijfolie verwerken in hun rustieke keuken.

Heb je niet voldoende met 30 km fietsen vandaag, dan is het mogelijk om naar het meer van Massaciuccoli te gaan. In totaal trap je dan 15 km extra. Op het meer kan je zeilen, roeien of kanoën of je kan wandelen in het nabijgelegen natuurgebied.

C Dag 3
Lucca - Montecatini Terme
45 km

Via een panoramische weg bereik je het kleine dorp Collodi waar huizen op eigenzinnige wijze tegen de heuvel aan zijn gebouwd. Onderaan vind je een prachtig oud fort terwijl boven het aristocratische Villa Garzoni is gebouwd. Dit laatste beschikt over prachtig aangelegde tuinen met grootse waterpartijen en imposante triomfen. Het is hier dat de schrijver van de avonturen van Pinocchio jarenlang de tuinen onderhield. In het dorp werd in 1962 het bekende Pinocchio's Park aangelegd. Een soort speelgoedstad en dus ideaal tijdverdrijf wanneer je met de kinderen op fietsvakantie bent. 

Hou nog wat tijd over om in het verder gelegen Pescia door de stad te slenteren of de vele kerken en renaissancepaleizen te bezoeken. Als je van bloemen en planten houdt, kan je nog even langs Castellare di Pescia waar je meer dan 200 soorten citrusbomen kan vinden.

Vandaag sta je na 45 km trappen in Montecatini Terme, één van de bekendere kuuroorden van Italië.

D Dag 4
Montecatini

Wie vandaag optimaal wil genieten van ontspanning, kan naar 1 van de 9 plaatselijke thermale baden die de stad rijk is. Hou je het liever wat actiever dan kan je de kabelbaan nemen naar de top van de heuvel of slenteren door de smalle steegjes van de oude stad.

Voor wie wat extra kilometers in de benen wilt, is er een fietsroute van ongeveer 60 km tussen olijf- en wijngaarden langs historische boerderijen. Deze route is een aaneenschakeling van hoogtepunten: je fietst er langs de fenomenale villa's van de Medici-familie en passeert de geboorteplaats van Leonardo da Vinci. In het dorp Vinci vind je een museum dat volledig aan de kunstenaar is gewijd.

E Dag 5
Montecatini - Firenze
50 of 65 km

Vandaag fiets je hoofzakelijk over vlakke wegen in het dal van de Arno. Enkel kort na de start van je fietsroute wachten er enkele stevige beklimmingen. Stop in het middeleeuwse Montevettolini en geniet er volop van de uitzichten op het dal van de Arno-rivier. 

Zijn vandaag je benen iets minder sterk, dan kan je ook eerst de trein nemen tot het charmante Pistoia. Alvorens op je zadel te springen, kan je even langs Piazza del Duomo of nog een koffie drinken op één van de vele pleinen. Je fietst door een laagvlakte tussen 2 rivieren en kortbij Poggia a Caiano zie je één van de Villa Medici die pronkt op de werelderfgoedlijst en barst van verschillende kunstschatten. Via een laan vol sierlijke cypressen - typisch voor Toscane - loopt het fietspad tot je eindbestemming Firenze. 

Afhankelijk van je keuze fiets je vandaag 50 of 65 km. 

F Dag 6
Vrije dag in Firenze

Firenze is de hoofdstad en toeristische trekpleister van Toscane. De stad heeft genoeg te bieden om een hele dag in rond te wandelen. Naast slenteren door betoverende straten, het inlassen van talrijke koffiepauzes en een smakelijke stop in een ijssalon maken, kan je uiteraard ook heel wat aan cultuur doen. Het historische stadscentrum is verrassend klein, maar ongelooflijk rijk aan details, architectuur en monumenten.

Bewonder de kathedraal of beklim de heuvel naar de kerk van San Miniato al Monte voor een spectaculair uitzicht over de stad. Bekijk de werken van Botticelli in het Palazzo degli Uffizi of ga naar het Galleria dell’Accademia, de eerste kunstacademie voor schilders in Europa. Andere hoogtepunten zijn het Palazzo en Ponte Vecchio en de tuinen van het Palazzo Pitti.

G Dag 7-8
Firenze - Pisa
40 of 65 km

Wie zin heeft om terug op de trappers te springen kan 65 km fietsen naar Pisa. Net iets te veel van de Italiaanse keuken geproefd? Neem dan de trein tot Empoli en volg de Arno-rivier tot in Pisa. Na 40 km fietsen sta je in het centrum van Pisa. 

Het programma eindigt na het ontbijt op dag 8.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Dag 1:
Extra nacht(en) in Pisa Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 8
 • Uitgebreid roadbook van de fietstochten
 • Bagagevervoer
 • Huurfiets inclusief fietstas ter plaatse
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Pisa en terug
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Het vertrek voor deze reis is enkel mogelijk op zaterdag.

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 1, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur E-Bike: € 180
 • Extra nacht in Pisa: € 105
 • Single kamer: € 260

Heen- en terugreis

 • Met het vliegtuig
 • Met je eigen wagen 

Fietsniveau:

De voorgestelde fietstocht gaat over rustige, geasfalteerde wegen (overwegend verkeersvrij). Er zijn enkele heuvelachtige stukken, maar die zijn haalbaar voor iedereen met een normale fysieke conditie. Gemiddeld rij je 50 km per dag. De 2 langste ritten kan je ook deels met de trein afleggen.

Hotels

Tijdens deze reis verblijf je in ***-hotels.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren