Overslaan en naar de inhoud gaan

India bereizen in één keer is onmogelijk. Daarvoor is het land te uitgestrekt en te verscheiden. Als je Zuid-India zegt, denk je aan de parels van de Coromandel-kust, de kleuren van het landschap en de exotisch ogende bevolking, de tempelcomplexen, de jungle, de kruidentuinen, de theeplantages. Deze gevarieerde natuur-, cultuur- en wandelreis biedt een steekkaart van dit alles.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Meenakshi Sundareswarar-tempel
Meenakshi Sundareswarar-tempel

Een bezoekje waard : de Meenakshi Sundareswarar-tempel in Madurai.

Het platteland
Het platteland

De kleuren van het landschap, de jungle, de kruidentuinen en de theeplantages.

De lokale bevolking
De lokale bevolking

Leer de exotisch ogende bevolking kennen.

Programma

Programma

A Dag 1 - 2
Heenreis en aankomst in Chennai

Chennai is de toegangspoort tot het zuiden van India. De stad was vroeger bekend als Madras en is gelegen in het zuidoosten van India aan de Golf van Bengalen. De stad  werd gesticht in 1639 toen de British East India Company er een klein fort bouwden op de oevers van de Coem rivier. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn oa. de wijk Mylopore rond de Shiva-tempel van Kapalishwara,  Fort Saint-George,  St. Mary’s Church en Marina Beach.

Hotelovernachting (-)

B Dag 3
Chennai – Mahabalipuram

Na het ontbijt rijd je door naar Mamallapuram, een klein dorpje bij de zee op ongeveer 64 km ten zuiden van Chennai. Van de 5e tot de 9e eeuw was dit de belangrijkste haven van de Pallava dynastie. Je bekijkt er de mooie rotstempels die door de Unesco erkend zijn als werelderfgoed: Arjuna’s Penance, met zijn prachtige uitgehouwen sculpturen op 2 enorme rotsen, de Rathas (deze monolitische tempels uit de 7e eeuw zijn beïnvloed door het boeddhisme) en de  Shore Temple aan de kust, omringd door mooie tuinen.
(65 km / ritduur: ca. 1.5 u)

Hotelovernachting (O)

C Dag 4
Mamallapuram – Pondicherry

Transfer naar Pondicherry waar je de rest van de dag wat door de stad kan slenteren en sfeer snuiven, er hangt hier nog steeds een frans koloniale sfeer. Je bezoekt er de spirituele gemeenschap van Sri Aurobindo Ashram en de nieuwe experimentele stad Auroville. Deze laatste is gebouwd door de volgelingen van de 20-ste eeuwse wijsgeer Sri Aurobindo, het is de bedoeling dat er hier uiteindelijk een 50.000 inwoners  zouden wonen van over de hele wereld. Terugkeer naar Pondicherry.
(140 km / ritduur: ca. 3 – 4 u)

Hotelovernachting (O)

D Dag 5
Pondicherry – Chidambaram - Thanjavur

Onderweg naar Thanjavur maak je een stop in Chidambaram voor een bezoek aan de enorme Nataraja-tempel met een beeld van de dansende god Shiva. Doorreis naar Thanjavur waar je in de loop van de namiddag één van de grootste hindoeïstische tempelcomplexen ter wereld bezoekt, de Brihadesvara-tempel. Met een hoogte van 95 m is deze het grootste historische bouwwerk van India. Er is ook een mooi museum.
(165 km / ritduur: ca. 4 – 5 u)

Hotelovernachting (O)  

E Dag 6
Thanjavur- Madurai

Een mooie rit door uitgestrekte rijstvelden, mango- en suikerriet plantages brengt je tot de levendige stad Madurai, gelegen aan de rivier de Vaidai. Onderweg bezoek je de  Rock Fort temple, een 83 meter hoge rots in het vlakke landschap. Bovenop de rots staat een bijzondere hindoe tempel, opgedragen aan de god Ganesh. ’s Avonds kan je gezellig wat rondkuieren op de markten van Madurai, die trouwens als bijnaam de ‘Stad van de feesten en tempels’ draagt.
(162 km / ritduur: ca. 4 - 5 u)

Hotelovernachting (O)

E Dag 7
Madurai

Vandaag heb je een ganse dag om Madurai te bezoeken, met o.a. de prachtige 14de eeuwse Meenakshi Sundareswarar-tempel, omgeven door kleurrijke marktjes en het Madurai Palace. De tempel is in feite een reusachtig complex  omgeven door muren en straten, vijvers, winkels en lange zuilengalerijen. Thirumalai Nayak Mahal is een 17-de eeuws paleis gebouwd in opdracht van de koning Nayak, het originele paleis was wel 4 keer groter. Iedere dag kan je hier een licht- en klankspel bijwonen gebaseerd op het leven van de koning. ’s Avonds kan je nog eens terug naar de Meenakshi tempel om de avondceremonie bij te wonen.
Hotelovernachting (O)

F Dag 8
Madurai - Thekkady

Na het ontbijt rijd je verder naar Thekkady, een schitterende plaats vlakbij het Periyar Nationaal Park, het bekendste natuurpark in Zuid-India en het laatste stukje tropisch paradijs. Eigenlijk is Periyar een tijgerreservaat maar de kans dat je hier een tijger zal zien is minimaal. Vrije namiddag.
(160 km / ritduur: ca. 4 – 5 u)

Hotelovernachting (O)

F Dag 9
Thekkady

Na het ontbijt maak je een mooie wandeling door de jungle en ‘s avonds scheep je in voor een boottocht op het Periyar meer gelegen in het hartje van het Periyar Wildlife Sanctuary. Het is de ideale kans om wilde dieren te spotten; kuddes olifanten, bizons, wilde zwijnen en stekelvarkens, verschillende soorten apen waaronder de zeldzame gouden langoeraap. De vegetatie is zeer verscheiden, gaande van berghellingen tot tropisch regenwoud, dit laatste is zeker een eldorado voor vogelliefhebbers. ’s Avonds kan je nog wat rondwandelen op de kleurrijke kruidenmarkten van Kumliy.

Hotelovernachting (O)

G Dag 10
Thekkady – Alleppy

Na het ontbijt volgt de transfer naar Alleppy of Alappuzha. Gelegen in de ‘backwaters’ van Kerala is het een uitermate schilderachtige stad op de oevers van het Vembanadu-meer. Inscheping op een rijstschuit voor een tocht op het meer. Je vaart door een reusachtig systeem van kanalen door één van de weinige gebieden in de wereld waar aan landbouw gedaan wordt onder het zeeniveau.
(155 km / ca. 4 – 5 u)

Bootovernachting (O,L,A) - deze uit bamboe gemaakte woonboot is voorzien van een lounge waarin je kan genieten van het uitzicht.

H Dag 11
Alleppy - Kochi

Na het ontbijt verlaat je de boot en vertrek je naar Kochi,  een havenstad gekend als de ‘Queen of Arabian Sea’’. In Kochi leeft nog een ongelooflijke mix aan culturen, op deze plaats ontmoetten vele handelaars en reizigers elkaar.
Bezoek aan de stad met het Joods kwartier in het district Mattancherry, je vindt er de prachtige Joodse synagoge, het Nederlands paleis met aan de noordwestelijke zijde Fort Kochi. Fort Kochi is een zalige plek om wat rond te wandelen en naar de vele mooie  huizen te kijken die hier indertijd door de Britten werden gebouwd. Ook de haven is zeker een bezoek waard: hier zie je de vissers met hun speciale Chinese netten aan het werk. ’s Avonds woon je nog een Kathakali dansvoorstelling bij in een lokaal theater.
(65 km / ritduur: ca. 2 u)

Hotelovernachting (O)

H Dag 12
Kochi

Vandaag verken je Kochi onder leiding van een lokale gids.

Hotelovernachting (O)

I Dag 13
Kochi – Ooty

Naar Ooty of ‘Ootacamund’, een zeer gekend heuvelresort op 2240 m hoogte in de Nilgiri Mountains of ‘blauwe bergen’. Deze streek werd bevolkt door de ‘todas’ en het woord Ootacamund is afgeleid uit het woord "Utaka Mand" een mand of verzameling van hutten  waarin deze originele stammen leefden. Ooty ligt in een buitengewoon mooi stukje van India en is gezegend met prachtige landschappen van dichte wouden, grasland en uitgestrekte theeplantages.
(280 km / ritduur: ca. 7 u)

Hotelovernachting (O)

I Dag 14
Ooty

Vandaag neem je de ‘Toy Train’ naar Coonoor, deze trein ‘raast’ tegen een maximum snelheid van 33 km per uur door een adembenemend landschap van plantages en wouden. Je passeert niet minder dan 16 tunnels en een paar spectaculaire bruggen, het is zeker een treinrit die je altijd bij zal blijven. Vanuit Coonoor word je met de wagen terug naar Ooty gebracht.

Hotelovernachting (O)

J Dag 15
Ooty – Somnathpur - Mysore

Vandaag rijd je naar Mysore via Somnathpur. Mysore is de tweede grootste stad in de deelstaat van Karnataka en op een 130 km van Bangalore. Mysore is gekend voor zijn prachtige zijden sari’s en sandelhoutolie.
(140 km / ritduur: ca. 3u30)

Hotelovernachting (O) 

J Dag 16
Mysore

In de ochtend bezoek je het  sprookjesachtige Maharaja paleis, een paleis uit 1912 dat het centrum van de sfeervolle stad overheerst en een bonte verzameling vormt van de Hindu- en Saracenische architectuur. Het is ontworpen door Henry Irwin, een Britse architect. Iedere zondagavond steken ze hier duizenden lichtjes aan, een fascinerend zicht.

Hotelovernachting (O) 

K Dag 17 - 18
Mysore – Bangalore

Transfer verder naar de luchthaven. Internationale vlucht (O).
(145 km / ritduur: 3 – 4 u).

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • alle overnachtingen in zeer comfortabele hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld (o.b.v. twee- en driepersoonskamers).
 • vol pension tijdens het verblijf op de rijstboot
 • alle vermeldde transfers
 • huurwagen met chauffeur, met airco, gedurende de volledige reis
 • toegangsgelden voor de kloosters en monumenten volgens programma
 • trekking en boottocht in Periyar NP
 • treinticket in Ooty
 • dansvoorstelling in Cochin
 • Engelssprekende gids tijdens de bezoeken aan alle belangrijke sites

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • eenpersoonskamertoeslag
 • overige inkomgelden van bezienswaardigheden, musea,...
 • overige maaltijden
 • niet-Europese luchthaventaksen
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • fooien
 • evt. verzekering

Toeslag voor éénpersoonskamer: €705

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode en klimaat
Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 31 maart 2020
van 1 oktober tot/met 31 december 2020

De periode eind oktober t.e.m. december vormt de beste tijd om door het zuiden te reizen, omdat de moesson dan voorbij is. Een tropische regenbui is echter het hele jaar door mogelijk. Over het algemeen zijn de dagen zonnig en warm tot zeer warm (van 25 tot 35°; ca. 20° in de bergen) en de nachten koeler (zeker in de bergen).

Wandelniveau
1 tot 2 stappertjes. De wandelingen zijn gemakkelijk, hoewel regen en modder het wandelen kan bemoeilijken. 
Het grote cultuurverschil, de andere voedingsgewoonten, het warme klimaat en de vele verplaatsingen maken dat je best beschikt over een soepele ingesteldheid.

Logies

15 x in zeer goede en comfortabele hotels op basis van een standaard tweepersoonskamer.
1 x op een traditionele ‘rijstschuit’ gemaakt uit bast en bamboe die omgebouwd is tot een comfortabele woonboot bestaande uit één of meerdere (meestal twee) slaapkamers met private badkamer met douche en toilet, salon.

Reisdocumenten
Voor India heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden (180 dagen) geldig zijn vanaf de datum van de aanvraag van het visum en moet minstens 2 blanco pagina’s bevatten.  Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Je hebt eveneens een visum nodig; dat is een toelating van de overheid van het land waar je naartoe reist om voor een beperkte periode in het land te verblijven. De visumaanvraag voor een 'single entry' toeristenvisum kan je zelf volledig online afhandelen en kost 80 USdollar (met kredietkaart te betalen). 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren