Overslaan en naar de inhoud gaan

Het grote district Ladakh is een deel van India, maar cultureel en geografisch is het een verlengstuk van het Tibetaans plateau. Het is gescheiden van de Kashmirvallei door de grote Himalayaketen. De godsdienst is een vorm van Tibetaans boeddhis­me, hoewel je hier ook de minaret van een moskee kan ontwaren. Ladakh is nog maar sinds 1974 open voor het toerisme en is nog zeer traditioneel. Het klimaat is er zeer hard: door de grote hoogte – de hoofdstad Leh ligt op 3500 m - is de lucht er ijl en de zon zeer sterk. Overdag kan het er behoorlijk warm worden, maar de nachten zijn er koud. Zowel de woestheid van de natuur als de unieke mengeling van religies en culturen maken het gebied zeer aantrekkelijk. Tijdens deze reis onderneem je een 10-daagse trekking langs typische Ladakhi dorpjes.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Ladakh
Ladakh

Snuif de cultuur van Ladakh op !

Lamayuru
Lamayuru

Breng een bezoekje aan het klooster van Lamayuru, het oudste van Ladakh en gelegen op 3550 m.

Ladakh
Ladakh

Geniet van het Tibetaans hoogplateau met zijn prachtige dalen en passen.

Programma

Programma

A Dag 1 - 2
Vertrek en aankomst Delhi

Aankomst in Delhi en transfer naar het hotel. Vrij bezoek aan de stad die vele interessante bezienswaardigheden telt, zowel in 'Old' als in 'New' Delhi: Rode Fort, Jama Masjid, Qutb Minar, India Gate, Gandhi Samadhi, …

Hotelovernachting in Delhi. (-)

B Dag 3
Delhi – Leh, vlucht

Vlucht over de besneeuwde toppen van de Himalaya, naar Leh, de hoofd­stad van Ladakh, op 3600 m hoogte. Transfer naar het hotel. In de vooravond kan je evt. al een eerste keer de stad in trekken.

Hotelovernachting in Leh. (O,A)

B Dag 4
Leh

Bezoek aan Leh, ooit een kara­vaanstad op de Zijderoute. Tot vandaag heeft de stad haar exotisch karakter weten te bewaren. Bovendien is het de enige 'grote' stad in een straal van 250 km. Ze dient dan ook als markt­plaats voor verschil­lende nomadenstam­men. Een bezoek aan de oude bazaar van Leh loont zeker de moeite. Je slentert door de schaduwrijke steegjes en straatjes en bezoekt Shankar Gompa en Shanti Stupa. Wie wil, kan ook een bezoek brengen aan het nu verlaten koninklijk paleis. Heb je interesse voor de lokale kunst, dan kan je een thank­aschilder, een houtsnij­wer­ker of juwelier bezoeken. Op sommige avonden zijn er voor­stellingen van volks­dan­sen en gezangen, uitgevoerd door jonge Ladak­hi's.

Hotelovernachting in Leh. (O,L,A)

B Dag 5
Hemis, Thikse en Shey

Je brengt een bezoek aan de mooiste kloosters in de Indusvallei: Hemis, Thikse en Shey. Niet alleen de kloostergebouwen op zich zijn interessant, maar hun ligging is ronduit grandioos. 

Hotelovernachting in Leh. (O,L,A)

C Dag 6
Leh – Alchi

Transfer (ca. 2 u.) naar Alchi en bezoek aan het klooster van Likir, indrukwekkend gebouwd op een bergrichel. Na het middageten rijd je verder naar Alchi Choskor, een klooster met prachtige architectuur, houtbewerking en fresco’s. 

Hotelovernachting in Alchi. (O,L,A)

D Dag 7
Alchi – Rizong – Lamayuru

Transfer naar Lamayuru (ca. 2 uur rijden), met onderweg een bezoek aan het klooster van Rizong. In de namiddag is het klooster van Lamayuru aan de beurt, het oudste van Ladakh, gelegen op 3550 m. De rest van de dag breng je door met de voorbereiding van de trekking en maak je kennis met de ploeg die je de komende dagen zal vergezellen.  

Overnachting in tenten. (O,L,A)

E Dag 8
Lamayuru - Phanjila

Gelegen op 3410m - Stapduur: 7u
Je bent nu voldoende geacclimatiseerd en vangt de 10-daagse trekking aan. Na de kennismaking met de ploeg, ga je op pad. Vanaf het dorp steek je een bergrivier over, klim je geleidelijk naar de niet zo hoge Prinkiti-la (3720 m; ‘la’ betekent ‘pas’), daal je door een valleitje zonder water af naar het dorp Shilla en verder over een brug tot Wanla. Hier breng je een bezoek aan de hooggelegen ruïnes van de vesting en het klooster met grote boeddhabeelden en muurschilderingen. Verder langs de Yapolarivier tot het dorp Phanjila.

Overnachting in tenten. (O,L,A)

F Dag 9
Phanjila - Hinju

Gelegen op 3720m - Stapduur: 5u
Via twee vruchtbare valleien en verschillende dorpen bereik je het dorpje Hinju (3800 m) en kampeer je op een bergweide voorbij het dorp. 

Overnachting in tenten. (O,L,A)

G Dag 10
Hinju - Sumda Chenmo

Gelegen op 4300m - Stapduur: 7u
Eerst volg je de vallei verder stroomopwaarts om vervolgens je eerste, vrij steile beklimming aan te vatten van de Konzke-la (4950 m). Hier kijk je uit over de besneeuwde bergketen van Stok, met als de hoogste de Stok Kangri (6121 m). Afdaling in de vallei van Sumda (4200 m). Kamperen doe je bij de rivier.

Overnachting in tenten. (O,L,A)

G Dag 11
Sumda Chenmo - Dung Dungchen La

Gelegen op 4430m - Stapduur: 6u
Je daalt verder af door de vallei tot aan de rivier, met enkele rivieroversteken. Bezoek van de tempel van Sumda Chenmo met mooie beelden. Je laat de rivier achter je en begint de aanvankelijk steile klim in de richting van de Dundunchen-la (4800 m). Rotspartijen in tinten van groen en violet.

Overnachting in tenten. (O,L,A)

H Dag 12
Dung Dungchen La - Chilling

Gelegen op 3550m - Stapduur: 7u
Beklimming van de Dundunchen-la (4820m) met mooi panorama over de Zanskarketen. De tocht van vandaag is bijzonder mooi vanwege de kleurrijke rotsformaties waar je langs trekt. Lange afdaling naar Chilling aan de brede Zanskarrivier (3350 m). De inwoners van Chilling maken gebruiksvoorwerpen uit koper, tin en zilver.

Overnachting in tenten. (O,L,A)

I Dag 13
Chilling - Skiu

Gelegen op 3390m - Stapduur: 7u
Via een touwenbrug steek je de rivier over. Dan klim je geleidelijk over een goed pad en een ‘lage’ pas van 3500 m stroomopwaarts langs de Markharivier via het dorp Skaya tot Skiu.

Overnachting in een guesthouse in Lamayuru. (O,L,A)

J Dag 14
Skiu - Markha

Gelegen op 3850m - Stapduur: 7 à 8u
Het pad volgt de rivier stroomopwaarts via Sarra en Chaluk door de Markhavallei met veel bomen en struiken. Vaak moet je door de rivier waden. 's Nachts slaap je op een zeer goede kampeerplaats aan de rivier bij het mooie dorp Markha (3800 m). 

Overnachting in tenten. (O,L,A)

K Dag 15
Markha – Hankar

Gelegen op 4200 m
Na het keienveld van Markha gaat het verder stroomopwaarts over een pad dat je soms door de bedding van de rivier voert, via het klooster van Humlung en het fort van Hankar (4200 m). De vallei wordt nauwer en stijgt. Je kampeert aan de rivier bij Tahungtse, op 4150 m.

Overnachting in tenten. (O,L,A)

L Dag 16
Hangkar – Nimaling

Gelegen op 3390m - Stapduur: 7u  
Een kort traject brengt je in de hooggelegen vallei van Nimaling, één van de meest fotogenieke van Ladakh. Ze wordt gedomineerd door de 6400 m hoge, eeuwig besneeuwde Kang Yatze. In de zomer verblijven hier schapenkuddes die je ‘s morgens hun kralen ziet verlaten en die er ‘s avonds uit de omringende bergen naar terugkeren. Fotografisch is dit een zeer interessante verblijfplaats, maar meestal is het er koud, zeker ‘s nachts. In de namiddag kan je nog een tocht maken in de richting van het Kang Yatze basiskamp. Je overnacht op 4650 m. 

Overnachting in tenten. (O,L,A)

M Dag 17
Nimaling – Shang Sumdo – Hemis - Leh

Vroeg opstaan voor de stevige klim naar de Kongmaru-la (5150 m), de hoogste pas van deze reis. Van op de pas zie je in noord-noordoostelijke richting uit over  de vruchtbare valleien van het eindpunt van de dag, Shang Sumdo (3750 m). Vrij steile afdaling over een soms mooi, langs de groen en rode rotsen slingerend pad, door nauwe engtes en met meerdere rivieroversteken. Eens uit de kloven zie je meer terrasbouw en bewoning tot je Shang bereikt, waar de trekking ten einde is. Daarna word je terug naar Leh gebracht. 

Hotelovernachting in Leh. (O,L,A)

N Dag 18
Leh – Delhi, vlucht

Vlucht Leh-Delhi, waar je wordt opgepikt en naar je hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.  

Hotelovernachting. (O)

N Dag 19 - 20
Delhi – Internationale vlucht

Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis, met aankomst de dag nadien.

(O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle logies
 • Kampeermateriaal (behalve slaapzak en –mat)
 • Alle vermelde transfers
 • Binnenlandse vlucht Delhi - Leh - Delhi
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Engelssprekende gids (behalve op de vrije dagen)
 • Beschreven excursies + inkomgelden (niet op vrije dagen)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Overige inkomgelden van bezienswaardigheden, musea,... 
 • Overige maaltijden.
 • Niet-Europese luchthaventaksen.
 • Persoonlijke uitgaven en dranken.
 • Fooien.
 • Evt. verzekering.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Niveau
3 stappertjes: Er wordt tijdens de 10-daagse trekking per dag gemiddeld 5 à 7 uur gestapt. ­De grote hoogte speelt hier natuur­lijk een rol, maar je bent al 5 dagen in Ladakh vooraleer je aan de trekking begint. Op die manier kan je voldoende acclimatiseren.

Een goede fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen zijn vereist. De duur van de trekking, en het gebrek aan comfort vereisen bovendien een flexibele instelling.

Hotelinfo
Prijzen voor één - en meerpersoonskamers zijn op aanvraag.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren