Overslaan en naar de inhoud gaan

Een ideale formule om in alle vrijheid rond te reizen. Gezien de talloze opties, stellen we dit 14-daags voorbeeldprogramma voor. Indien je meer of minder tijd wenst te besteden, helpen we je graag bij het uitwerken van een gepersonaliseerd programma. In het voorbeeldprogramma werd zoveel mogelijk rekening gehouden met kampeerplaatsen die geschikt zijn voor campers. De laatste nacht wordt voorzien in een hotel nabij de internationale luchthaven zodat je de volgende ochtend onmiddellijk kan inchecken op de terugvlucht zonder je nog te moeten bekommeren over de camper.

Er zijn campers geschikt voor 2 tot 4 personen en 4×4 campers geschikt voor het binnenland voor max. 2 volwassenen met 2 kinderen.

Voor deze rondreis werkt Joker samen met een gespecialiseerde partner (NO).

De hoogtepunten van deze reis

Camper
Camper

In alle vrijheid rondreizen door indrukwekkende landschappen.

Papegaaiduiker
Papegaaiduiker

Watervallen, idyllische plekjes, fantastische vergezichten, ... en zoveel meer.

 Idyllisch plekje
Idyllisch plekje

Ontdek de aaneenschakeling van bergen, binnenzeeën en diep uitgesleten gletsjerdalen. 

Programma

Programma

A Dag 1
Reykjavík (50km)

Na het afhalen van de huurwagen rijd je via de Blue Lagoon naar de omgeving van Selfoss.

B Dag 2
De Mid-Atlantische riftzone (150km)

Pal op de Mid-Atlantic Rift ligt het Þingvellir nationaal park. De omgeving wordt getekend door scheuren, spleten en kloven. Een van de bekendste is de Alamannagjá kloof, waar je letterlijk tussen de 2 continenten wandelt.

Verder langs de breuklijn bereik je het Geysir gebied en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier met donderend geweld afvoert naar het zuiden.

C Dag 3
De Hekla & het groene zuiden (220km)

Via de puimsteen- en lavavelden van de Hekla vulkaan naar de ruigere, groene zuidkust. De uitgestrekte vlaktes maken plaats voor een statig bergmassief dat de wacht lijkt te houden bij de zuidelijkste punt van het eiland, Kaap Dyrhólæy. Het massief ondersteunt eveneens de ijsmassa van de Eyjafjalla- en de Mýrdalsgletsjers. In ruil siert hun smeltwater, samen met bronwater, de bergflanken in de vorm van talloze watervallen. Aan de voet ervan bevindt zich een smalle zone met zwarte zand- en keienstranden en vogelkliffen. Langs en bovenop de verticale wanden broeden verschillende zeevogels waaronder de papegaaiduiker.

D Dag 4
Spoelvlaktes en lavavelden (220km)

Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull, en het Skaftafell nationaal park met talloze wandelmogelijkheden.

Aan de rand van de ijsmassa ligt ook het Jökulsárlón ijsmeer, waar ijsbergen die gedurende miljoenen jaren werden gevormd, afdrijven naar open zee en in een kwestie van ‘uren’ herleid worden tot hun oorspronkelijke staat.

Deze wereld van ijs bereik je pas na het doorsteken van het ‘Vuurveld’, het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan.

 •  Optioneel: begeleide gletsjerwandeling – ca. € 100/pers.
E Dag 5
Vatnajökull nationaal park (150km)

Een volledige dag om Skaftafell te bezoeken en de zuidrand van de gletsjer te ontdekken.

F Dag 6
IJstongen en fjorden (190km)

Je ruilt de bevroren wereld in voor een totaal ander landschap dat geologisch tot de oudste gebieden van IJsland behoort. Het is een aaneenschakeling van bergen, binnenzeeën en diep uitgesleten gletsjerdalen met nederzettingen die gedurende de winter soms maanden afgesneden leven van de rest van het eiland. Maar het is ook een gebied van watervallen, idyllische plekjes, fantastische vergezichten en ooit een veilige haven voor Franse en Belgische IJslandvaarders.

 • Optioneel: zodiactocht op het Jökulsárlón ijsmeer – ca. € 80/pers.
G Dag 7-8
Geothermisch Mývatn (190km / 100km)

De kortste route naar Mývatn is de ringweg, maar omdat de kortste weg zelden de beste is, stuurt ons routeboek je vandaag via een omweg langs verbluffende maanlandschappen naar de omgeving van het Mývatn meer. Het is een zeer vulkanisch gebied met solfatarenvelden, zwavelbergen, pseudokraters, lavaformaties en –velden, kratermeren,…, allen getuigen van een onzichtbare oerkracht. Niet alleen in de onmiddellijke omgeving van het meer worden de zintuigen geprikkeld door de natuur. In een wijde boog liggen nog andere indrukwekkende plaatsen waarbij de machtige gletsjerrivier, Jökulsá a Fjöllum, een hoofdrol speelt. Hij onderstreept het extreme karakter van deze regio met een aantal fotogenieke locaties waaronder de Selfoss en Dettifoss watervallen.

 •  optioneel: walvistocht vanuit Husavík – ca. € 80/pers.
H Dag 9
Naar de tijd van toen (250km)

Via Akureyri bereik je de bergen en gletsjerdalen van het trollen schiereiland. De meest noordelijke punt ervan bevindt zich op amper 40 km van de poolcirkel. Het was vanaf de 2de helft van de 19de tot ver in de 20ste eeuw een ideale plaats voor het verwerken en exporteren van tonnen haring. Hoewel de visserij voor een lokale, economische boost zorgde, was de tweede helft van de 19de eeuw in het algemeen een belabberde periode voor de IJslandse economie. 

 •  optioneel: walvistocht vanuit Dalvík – ca. € 84/pers.
I Dag 10
Zeehonden en draken spotten (250km)

Vandaag sturen we je verder naar het westen via een mooie kustroute. Met wat geluk zie je zeehonden die liggen te zonnen of te bekomen van hun jacht op voedsel. Of wat dacht je van een duik in een warmwaterbad?

J Dag 11
Snæfellsnes (175km)

Het Snæfellsnes schiereiland is een haven van rust en een ideale plaats voor een wandeling langs de woeste rotskusten. Het wordt door een langgerekte bergketen, die in het uiterste westen uitloopt in de Snæfells vulkaan, in twee werelden verdeelt. Een wereld van kleine fjorden, baaien en kraters en een wereld van laagland, lavavelden en grillige kusten.

J Dag 12
Snæfellsnes (160km)

Verdere verkenning van het Snæfellsnes schiereiland. Op weg naar het zuiden bezoek je nog de langste rij perfect gevormde basaltzuilen van het eiland, en kan je naar de top van de ‘Vuurburcht’ wandelen, een vulkaankrater die als een open wond in het vlakke landschap ligt.

K Dag 13
De beruchte Walvisbaai (150km)

Wil je ook Reykjavik bezoeken, dan kan je vandaag onder de Walvisbaai door onmiddellijk naar de hoofdstad rijden om er een volledige dag te spenderen. Kies je liever voor een extra portie natuur dan volg je de Walvisbaai en heb je de mogelijkheid om een avontuurlijke wandeling te maken (ca. 3u30) naar de op een na hoogste waterval van IJsland.

Inleveren van de mobilhome nabij de internationale luchthaven en hotelovernachting.

L Dag 14
Terugvlucht

Met een shuttle bus of te voet, afhankelijk van de ligging van het hotel, naar de internationale luchthaven en terugvlucht

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Heen- en terugvlucht vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík en terug in de voordeligste economy klasse
 • 12 nachten volledig uitgeruste mobilhome vanaf dag 1 tot dag 13, met picknicktafel -en stoelen en tablet met mobile WIFI (3GB gratis, kan eveneens gebruikt worden als GPS)
 • Onbeperkt aantal km’s, tweede bestuurder en CDW-omniumverzekering met eigen risico van € 650 en gravel protection
 • bedlinnen-pakket: hoofdkussen, hoeslaken, dekbed & -overtrek, badhanddoek en keukenhanddoeken.
 • 1 hotelnacht nabij de internationale luchthaven op basis van kamer & ‘grabbel’ ontbijt
 • Transfer vanaf het hotel naar de luchthaven op dag 14
 • Uitgebreid, Nederlandstalig infopakket met algemene info en tips, routeboek met wegenkaart en het Dominicus Reishandboek als achtergrondinformatie
 • Luchthaventaksen
 • Lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Brandstof camper
 • Staanplaatsen camper
 • Maaltijden
 • Optionele excursies en toegangen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • Prijs voor kinderen tot en met 11 jaar op aanvraag.
 • Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.
 • In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de camper nooit verzekerd.
 • Voor meer informatie betreffende de campers, contacteer uw Jokerkantoor.
 • De minimumleeftijd voor het huren van een mobilhome is 25 jaar.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren