Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze individuele autorondreizen “de windstreken van IJsland” zijn reizen die werden samengesteld vanuit onze eigen ervaring. Ze tonen je op een originele manier de meeste hoogtepunten rondom het eiland. Alle programma’s zijn haalbaar voor iedereen en worden uitgevoerd met een gewone personenwagen. Onderweg logeer je telkens in geselecteerde hotels, B&B ’s, country hotels of guesthouses volgens de gekozen formule. Ieder programma kan worden aangepast naargelang interesses of gewenste reisduur. Deze 8-daagse reis focust op Zuid-IJsland waar het dikwijls draait rond het þingvellir nationaal park, het Geysir gebied, de Gullfoss waterval, Kaap Dyrhólæy en het Jökulsárlón ijsbergenmeer. Maar er is meer, veel meer! Een reis met heel wat variatie en tijd voor wandelingen.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (NO).

De hoogtepunten van deze reis

Reykjavik
Reykjavik

Ontdek Reykjavík, een bruisende en gezellige stad.

Seljaland waterval
Seljaland waterval

In de ban van de natuurpracht!

Seljalandsfoss
Seljalandsfoss

Prachtige watervallen, de ene nog spectaculairder dan de andere.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Keflavik - Reykjanes - Reykjavik (120km)

Na het afhalen van de huurwagen brengen we je onmiddellijk in de ban van de natuurpracht. Via de Blue Lagoon en het vulkanische schiereiland Reykjanes loodst het gedetailleerd routeboek je naar Reykjavik, waar je de eerste nacht doorbrengt.

B Dag 2
Via de breuklijn naar de rand van de woestijn (190km)

Vandaag bezoek je de bekendste locaties van IJsland. Pal op de Mid-Atlantische Rift die het Noord-Amerikaanse en Europese continent scheidt, ligt het þingvellir National Park. Hier wandel je op een van de befaamde breuklijnen. Een van de weinige plaatsen op onze planeet waar u dergelijk fenomeen van zo dichtbij kan zien. De breuklijn volgend, bereik je het Geysir gebied waar met regelmaat heet water metershoog de lucht wordt ingespoten, en de Gullfosswaterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier afvoert naar het zuiden. Niet lang na het verlaten van de waterval verandert het landschap, de voorbode van een uitgestrekt en intrigerend gebied dat het hoofd moet buigen voor de wetten van Moeder Natuur. Overnachting aan de rand van het ‘grote’ niets.

C Dag 3
Naar de groene zuidkust (220km)

De omstandigheden laten niet toe om in deze periode verder te trekken richting binnenland waardoor je vandaag koers zet naar het zuiden, langs de flanken van de Hekla vulkaan. Wanneer je de kust bereikt, wijzigt het landschap opnieuw. Het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjallavulkaan domineert hier het uitzicht met talloze watervallen, de ene nog spectaculairder dan de andere. Geprangd tussen de oceaan en het massief liggen hoge basaltkliffen, Kaap Dyrhólæy, zwarte stranden, fossiele eilanden, … Overnachting aan de voet van de Mýrdalsgletsjer.

D Dag 4 - 5
Tussen vuur en ijs (220km)

Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull, waar het Skaftafell Nationaal Park verscholen ligt tussen enorme gletsjertongen. Aan de rand van de ijsmassa ligt ook het Jökulsárlón meer, waar ijsbergen van verschillende formaten afdrijven naar open zee. Deze wereld van ijs bereikt u wel pas na het doorsteken van het ‘Vuurveld’. Het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan. Destijds een rampzalige gebeurtenis, vandaag de dag een sprookjesachtig gebied. Overnachting in de omgeving van het gletsjermeer.

E Dag 6
Spoelvlaktes en lavavelden (220km)

Door de enorme variatie langs dit deel van de zuidkust verblijf je nog een volledige dag tussen “vuur en ijs” om ’s avonds terug te logeren aan de voet van de Mýrdalsgletsjer.

F Dag 7
Naar Reykjavík (180km)

Een echte metropool kan Reykjavík niet worden genoemd, maar toch is het een bruisende en gezellige stad. De kleurrijke winkeltjes, hippe koffiehuizen en trendy maken het een echte slenterstad. Wie geen speciaal to-do lijstje heeft, heeft voldoende aan een dagje Reykjavík. Wie de musea wil bezoeken of een rondleiding wil in het Harpa concertgebouw of doet er goed aan om een extra nacht toe te voegen.

G Dag 8
Terugvlucht (50km)

Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven en terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Heen- en terugvlucht vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík, in de goedkoopste economy-klasse
 • Luchthaventaks
 • Overnachtingen met privé-sanitair
  • 2 nachten in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van kamer & ontbijt
  • 5 nachten op het platteland volgens de gekozen formule op basis van kamer & ontbijt
 • Huurwagen van en tot de luchthaven, onbeperkt aantal km’s, extra bestuurder en verzekering met eigen risico van €400
  • Bij 2 personen: Volkswagen Polo of gelijkwaardig
  • Bij 4 personen: Skoda Octavia Break of gelijkwaardig
 • Uitgebreid, Nederlandstalig infopakket met algemene info en tips, ons eigen routeboek met wegenkaart en het Dominicus Reishandboek als achtergrondinformatie
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen

 • Lunch en avondmalen
 • Brandstof huurwagen
 • Optionele excursies en toegangen
 • Annulerings- en bijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

 • Triple kamer kan ook een dubbele kamer met een extra bed zijn.
 • Prijzen voor single kamer en kinderen op aanvraag.
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.
 • In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren