Overslaan en naar de inhoud gaan

Verken tijdens deze korte, individuele rondreis met 4×4 de highlands & lowlands van IJsland. Samen met de niet te missen hoogtepunten in Zuid- en Noord-IJsland ontdek je ook unieke en afgelegen plaatsen langs de Kjölur hooglandroute en het Landmannalaugar National Park. Beide locaties zijn niet bereikbaar met gewone personenwagens. Deze reis kan je maken vanaf 20 augustus. 

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (NO).

De hoogtepunten van deze reis

Lavarotsen
Lavarotsen

De unieke lavaformaties zijn indrukwekkend!

Myvath
Myvath

Het fantastisch mooie natuurreservaat rondom het Mývatn meer.

Skogafoss waterval
Skogafoss waterval

Bezoek zeker de watervallen van Skógafoss en Seljalandsfos, niet ver van Reykjavík.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Keflavík – Hveragerdi (100km)

Vlucht naar Keflavík. Pick-up van uw huurauto op de luchthaven en rit naar uw hotel in Hveragerdi. Overnachting in het charmante dorpje Hveragerdi, gekend om haar serrenteelt.

B Dag 2
Thingvellir – Gullfoss – Geysir (165km)

Vandaag ga ja naar het Thingvellir Nationaal Park waar ooit het eerste parlement ter wereld samen kwam. Geniet van het adembenemende vulkanische landschap met bergen en lavastromen. Bezoek het geothermische gebied van Geysir en de Gullfoss waterval.

C Dag 3
Kjölur hooglandroute – Hveravellir – Skagafjördur (230km)

Je neemt de mooie Kjölur hooglandroute door het binnenland. Je rijdt langs het kleurrijke warme bronnengebied van Hveravellir tussen de Langjökull- en Hofsjökullgletsjers, en komt uit aan de Skagafjördurvallei aan de noordkust, bekend van de vele IJslandse paarden die je er aantreft.

D Dag 4
Akureyri - Mývatn - Krafla (190km)

Ontdek de adembenemende noordkust met haar diepe fjorden en kleurrijke stadjes. Akureyri, het commerciële en educatieve centrum, ligt aan de IJslandse noordkust. Ten oosten van Akureyri stop je bij de Godafoss waterval en ontdek je het fantastisch mooie natuurreservaat rondom het Mývatn meer en de unieke lavaformaties van Dimmuborgir. Verder naar het Krafla gebied met zijn pseudokraters in Skútustadir.

E Dag 5
Húsavík – Dettifoss – Egilsstadir (320km)

Het kuststadje Húsavík, het Jökúlsárgljúfur Nationaal Park en de Ásbyrgi canyon zijn stuk voor stuk een bezoekje waard. Onderweg kom je ook langs de Dettifoss, Europa’s grootste waterval.

F Dag 6
Oostfjorden – Höfn (300km)

De steile bergweg Almannaskard (hellingsgraad 16%) kronkelt naar boven, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Vatnajökull gletsjer, de grootste gletsjer van Europa. In het oosten komt je 4×4 ook van pas om door de afgelegen fjordwegen en -dorpen te rijden. Ga zeker de (aangeplante) bossen ontdekken.

G Dag 7
Jökulsárlón – Skaftafell – Kirkjubæjarklaustur (220km)

In de Vatnajökull regio wacht het Jökulsárlón gletsjermeer op jou, een prachtig meer waar grote ijsschotsen afdrijven naar zee. Je kan ook een bezoekje brengen aan het Skaftafell Nationaal Park, een prachtige wandelregio, en de Svartifoss waterval.

H Dag 8
Landmannalaugar – Reykjavík (240km)

Spectaculaire rit door het binnenland langs de Fjallabaksleid hooglandroute naar Landmannalaugar, een schitterende regio omgeven door kleurrijke ryolietbergen, met de mogelijkheid om te baden in een natuurlijke warmwaterbron. Ontdek de mooie Thjórsárdalur vallei en bewonder de beroemde vulkaan Hekla alvorens door te rijden naar Reykjavík. In plaats van deze hooglandroute kan je ook de ringweg volgen langs de zuidkust via indrukwekkende lavavelden, enorme rivierdelta’s en weidse zwarte zandstranden. Na een bezoek aan Vík kan je stoppen bij de vogelrots van Dyrhólæy en de watervallen van Skógafoss en Seljalandsfoss. Overnachting in Reykjavík.

I Dag 9
Vertrek vanuit Keflavik

Tijd om afscheid te nemen van IJsland! Je levert de huurwagen af op de luchthaven en neemt de terugvlucht. Dit is het einde van je programma.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Icelandair vlucht vanaf Brussel, heen en terug, in de voordeligste economyklasse
 • Luchthaventaks
 • 8 overnachtingen in kamers met douche/wc en ontbijt
 • Huurwagen type Cat. 5.0 – Toyota RAV 4×4 of gelijkwaardig van dag 1 tot dag 8 (onbeperkt aantal kilometers, omniumverzekering met franchise van € 650 en gravel protection)
 • Gratis tweede chauffeur
 • Uitgebreid, Nederlandstalig infopakket met algemene info en tips, ons eigen routeboek met wegenkaart.
 • Iceland Travel Companion App

 

De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie. U ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren. Hoe sneller u reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief. 

Niet inbegrepen

 • Brandstof huurwagen
 • Tol (toltunnel in de buurt van Akureyri)
 • Optionele excursies en toegangen
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

 • Triple kamer kan ook een dubbel kamer met een extra bed zijn.
 • Prijzen voor single kamer en kinderen op aanvraag.
 • In IJsland zijn de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • Prijzen met een Toyota landcruiser 4x4 of gelijkwaardig op aanvraag (5 reizigers mogelijk).
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.
 • De minimumleeftijd voor het huren van een 4×4 wagen is 23 jaar waarbij u minimum 1 jaar in het bezit dient te zijn van een rijbewijs.
 • Voor programma’s die door het binnenland lopen, is een 4×4 huurwagen verplicht. Heeft u zelf een programma door het binnenland samengesteld dan geven we u graag advies in verband met het meest geschikte 4×4 type. Niet ieder type is geschikt voor alle pistes (F-wegen) en of rivierdoorwadingen.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren