Overslaan en naar de inhoud gaan

Verken tijdens deze rondreis met de wagen of camper de hoogtepunten van Ijsland met voldoende tijd om een wandeling of een extra excursie te plannen. Onderweg logeer je telkens in geselecteerde hotels, B&B ’s, country hotels of guesthouses volgens de gekozen formule. 

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (NO).

 

De hoogtepunten van deze reis

Papegaaiduiker
Papegaaiduiker

Op de verticalekliffen broeden verschillende zeevogels, waaronder de papegaaiduiker.

Myvatn lava
Myvatn lava

De verbluffende maanlandschappen in de omgeving van het Mývatn meer zijn een must!

Gullfoss waterval
Gullfoss waterval

 Bezoek de Gullfoss waterval met zijn donderend geweld.

Programma

Programma

A Dag 1
Reykjavík (50km)

Na het afhalen van de huurwagen rijd je via de Blue Lagoon naar Reykjavík.

B Dag 2
De Mid-Atlantische riftzone (150km)

Pal op de Mid-Atlantic Rift ligt het Þingvellir National Park. De omgeving wordt getekend door scheuren, spleten en kloven. Een van de bekendste is de Alamannagjá kloof, waar je letterlijk tussen de 2 continenten wandelt. Verder langs de breuklijn bereik je het Geysir gebied en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier met donderend geweld afvoert naar het zuiden.

C Dag 3
De Hekla & het groene zuiden (220km)

Via de puimsteen- en lavavelden van de Hekla vulkaan naar de ruigere, groene zuidkust. De uitgestrekte vlaktes maken plaats voor een statig bergmassief dat de wacht lijkt te houden bij de zuidelijkste punt van het eiland, Kaap Dyrhólæy. Het massief ondersteunt eveneens de ijsmassa van de Eyjafjalla- en de Mýrdalsgletsjers. In ruil siert hun smeltwater, samen met bronwater, de bergflanken in de vorm van talloze watervallen. Aan de voet ervan bevindt zich een smalle zone met zwarte zand- en keienstranden en vogelkliffen. Langs en bovenop de verticale wanden broeden verschillende zeevogels waaronder de papegaaiduiker.

D Dag 4
Spoelvlaktes en lavavelden (220km)

Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull, en het Skaftafell Nationaal Park met talloze wandelmogelijkheden. Aan de rand van de ijsmassa ligt ook het Jökulsárlón ijsmeer, waar ijsbergen die gedurende miljoenen jaren werden gevormd, afdrijven naar open zee en in een kwestie van ‘uren’ herleid worden tot hun oorspronkelijke staat. Deze wereld van ijs bereik je pas na het doorsteken van het ‘Vuurveld’, het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan.

E Dag 5
IJstongen en fjorden (290km)

Je ruilt de bevroren wereld in voor een totaal ander landschap dat geologisch tot de oudste gebieden van IJsland behoort. Het is een aaneenschakeling van bergen, binnenzeeën en diep uitgesleten gletsjerdalen met nederzettingen die gedurende de winter soms maanden afgesneden leven van de rest van het eiland. Maar het is ook een gebied van watervallen, idyllische plekjes, fantastische vergezichten en ooit een veilige haven voor Franse en Belgische IJslandvaarders.

F Dag 6
De Oostfjorden (220km)

We laten je vandaag kennismaken met een weinig gekende, maar mooie regio in de Oostfjorden.

G Dag 7
Geothermisch Mývatn (190km)

De kortste route naar Mývatn is de ringweg, maar omdat de kortste weg zelden de beste is, stuurt ons routeboek je vandaag via een omweg langs verbluffende maanlandschappen naar de omgeving van het Mývatn meer. Het is een zeer vulkanisch gebied met solfatarenvelden, zwavelbergen, pseudokraters, lavaformaties en –velden, kratermeren,…, allen getuigen van een onzichtbare oerkracht.

H Dag 8 - 9
Rondom Mývatn (230km)

Niet alleen in de onmiddellijke omgeving van het meer worden de zintuigen geprikkeld door de natuur. In een wijde boog liggen nog andere indrukwekkende plaatsen waarbij de machtige gletsjerrivier, Jökulsá a Fjöllum, een hoofdrol speelt. Hij onderstreept het extreme karakter van deze regio met een aantal fotogenieke locaties waaronder de Selfoss en Dettifoss watervallen, de Ásbyrgi canyon en de basaltstructuren van Hljóðaklettar.

I Dag 10
Naar de tijd van toen (250km)

Via Akureyri bereik je de bergen en gletsjerdalen van het trollen schiereiland. De meest noordelijke punt ervan bevindt zich op amper 40 km van de poolcirkel. Het was vanaf de 2de helft van de 19de tot ver in de 20ste eeuw een ideale plaats voor het verwerken en exporteren van tonnen haring. Hoewel de visserij voor een lokale, economische boost zorgde, was de tweede helft van de 19de eeuw in het algemeen een belabberde periode voor de IJslandse economie. Meer hierover komt je vandaag te weten.

I Dag 11
Zeehonden en draken spotten (250km)

Vandaag sturen we je verder naar het westen via een mooie kustroute. Met wat geluk zie je zeehonden die liggen te zonnen of te bekomen van hun jacht op voedsel. Of wat dacht je van een duik in een warmwaterbad?

J Dag 12
Snæfellsnes (175km)

Het Snæfellsnes schiereiland is een haven van rust en een ideale plaats voor een wandeling langs de woeste rotskusten. Het wordt door een langgerekte bergketen, die in het uiterste westen uitloopt in de Snæfells vulkaan, in twee werelden verdeelt. Een wereld van kleine fjorden, baaien en kraters en een wereld van laagland, lavavelden en grillige kusten.

K Dag 13
De beruchte Walvisbaai (180km)

Op weg naar Reykjavík kom je de langste rij perfect gevormde basaltzuilen tegen die op het eiland te vinden zijn om verderop naar de top van de ‘Vuurburcht’ te wandelen, een vulkaankrater die als een open wond in het vlakke landschap ligt. Na de Walvisbaai met het beruchte walvisstation bereik je Reykjavík.

L Dag 14
Terugvlucht

Inleveren van de wagen en terugvlucht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Rechtstreekse heen- en terugvlucht vanuit Brussel of Amsterdam naar Keflavík, in de goedkoopste economy-klasse
 • Luchthaventaksen
 • 2 Nachten in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van kamer & ontbijt
 • 11 Nachten op het platteland volgens de gekozen formule op basis van kamer & ontbijt
  • Budget: B&B met gedeeld sanitair
  • Comfort: B&B met privé-sanitair
  • Deluxe: Hotel (prijs op aanvraag)
 • Huurwagen Volkswagen Polo of gelijkwaardig (2 personen) of Skoda Octavia Break of gelijkwaardig (4 personen)
  • Ophalen en afzetten aan de luchthaven
  • Onbeperkt aantal km’s
  • 2e bestuurder
  • CDW-omniumverzekering met eigen risico van € 400
 • Uitgebreid, Nederlandstalig infopakket met algemene info en tips, een routeboek met wegenkaart en het Dominicus Reishandboek als achtergrondinformatie
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen

 • Brandstof huurwagen
 • Lunch en avondmaaltijden
 • Optionele excursies en toegangen
 • Annulerings- en bijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

 • Prijs voor kinderen tot en met 11 jaar op aanvraag.
 • Triple kamer kan ook een dubbel kamer met een extra bed zijn.
 • Ieder programma kan worden aangepast naargelang je interesses of gewenste reisduur.
 • Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld. Je ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren. Hoe sneller je reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief. 
 • In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.

Logies

Bij een aantal van onze individuele reizen op IJsland heb je de mogelijkheid om zelf je logeerformule te kiezen. Het gaat altijd om een kamer met opgemaakte bedden, inclusief badhanddoeken en ontbijt, maar je kan zelf bepalen of je een kamer wenst met gedeeld sanitair (Budget) of privé-sanitair (Comfort) in een B&B of guesthouse of eerder opteert voor hotelnachten (mits een toeslag van ± €20 pp/nacht). 

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren