Overslaan en naar de inhoud gaan

De Tour du Lac d'Annecy is een huttentocht rond één van Frankrijks schoonste en puurste (gletsjer-)meren, doorheen het weinig bezocht en mysterieuze Parc Naturel des Bauges en het Massif des Aravis. Verspreid over vijf wandeldagen beklim je evenveel toppen, met de 2351 hoge Tournette als uitschieter. Een gevarieerde wandelweek vol schitterende uitzichten op het turquoise meer en met het besneeuwde Mont Blanc-massief op de achtergrond.

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Lac d'Annecy
Lac d'Annecy
Lac d'Annecy

Programma

Programma

A Dag 1
Annecy - Col de Leschaux (900 m) - Mont Devant (1000 m)

Afspraak aan het station van Annecy om 14 uur. Van daar word je naar de col de Leschaux gebracht, je bent dan op bijna 900 m hoogte. Een mooie klim naar de col du Sollier (1451 m) is het opwarmertje van de week. Van hieruit kan je desgewenst over een ongemarkeerd pad doorstoten naar de top van de Roc des Boeufs (1774 m).

Tocht van 9 km. Hoogteverschil: + 570 m / - 440 m. Roc des Boeufs: + 300 m.

Overnachting in de Gîte le Roc des Boeufs (A)

B Dag 2
Mont Devant (1030 m) - Gîte de la Combe (1572 m)

De refuge de la Combe waar je vanavond slaapt, is enkel te voet bereikbaar. Je dient dus de spullen die je nodig hebt voor deze nacht zelf te dragen, de volgbagage gaat rechtstreeks naar de gîte Pré Verel waar je morgen overnacht. Door een prachtig woud gaat het omhoog naar de col de Bornette (1304 m). Aan de oostzijde van het meer verken je een stukje van het Massif des Bauges. Een lang maar vrij makkelijk pad slingert zich omhoog naar de voet van de Pointe de Banc Plat (1907 m) en de verborgen alpenweides van de Montagne du Charbon. Hierboven heb je een prachtig zicht op het meer van Annecy. Langs een in de rotsen uitgehouwen pad bereik je de bergrefuge de la Combe (1572 m). De wandeling van vandaag is niet erg lang, je kan ’s middags eten in de refuge (de dag voordien reserveren) en nadien de beklimming van de Pointe de Banc Plat (1907 m) nog doen.

Tocht van 6 km. Hoogteverschil: + 540 m / - 40 m. Naar de Pointe de Banc Plat: + 2 km + 340 m / - 340 m.

Als het weer meezit en je conditie laat het toe, dan kan je ook kiezen voor de mooie maar zwaardere variante via de Dent de Portes (1880 m) en de chalets du Planay (1500 m).

Tocht van 13 km. Hoogteverschil: + 1070 m / - 560 m.

Overnachting in de refuge de la Combe (O, A)

C Dag 3
Gîte de la Combe (1572 m) - Gîte Pré Verel (1225 m)

Lange afdaling naar Doussard, aan de oever van het meer. Om 15 uur word je opgepikt en naar de col de la Forclaz (1150 m) gebracht waar je bij mooi weer tal van paragliders en deltavliegers aan het werk kan zien. Wandelend over de kamlijn van de Rocher du Roux krijg je spectaculaire zichten op de omringende massieven. De gezellige refuge van Pré Verel (1300 m) zal je zeker weten te charmeren, je verblijft hier twee nachten.

Tocht van 19 km stappen. Hoogteverschil: + 360 m / - 1330 m.

Overnachting in de refuge van Pré Verel (O, A)

D Dag 4
Gîte Pré Verel: beklimming van de Tournette (2351 m)

Neem een stevig ontbijt zodat je klaar bent voor de klim naar de top van de Tournette, een absolute must. Met z'n 2351 m is dit het hoogste punt van de Tour du Lac. Het is een zware klim maar de beloning is navenant. Op de top krijg je schitterende uitzichten op het meer, op de keten van Aravis en het massief van de Mont Blanc. Eens je boven de boomgrens komt is de kans groot dat je steenbokken ziet die het in deze contreien enorm naar de zin hebben.  Via de mooie alpenweiden van Lars daal je opnieuw af met zicht op een ruiger stukje natuur aan de andere zijde. 

Tocht van 13 km. Hoogteverschil: + 1160 m / - 1160 m.

Indien je je minder comfortabel voelt op rotsachtige passages, wat hoogtevrees hebt en/of vreest dat de lus langs de top te lang wordt, kan je tot op de col des Varos wandelen en langs dezelfde weg weer terugkeren.

8 km. Hoogteverschil: + 960 m / - 960 m.

Overnachting in de refuge van Pré Verel (O, A)

E Dag 5
Gîte Pré Verel - Veyrier

Vertrek richting chalet de l'Aulp (1425 m) gelegen bij de grootste bergweide van de Haute-Savoie. Daarna klim naar Lanfonnets (1768 m), je blijft op hoogte en volgt de kamlijn van de col des Frêtes (1584 m). Geniet van je picknick in het malse gras alvorens af te dalen naar de col de Bluffy (630 m). Daar neem je dus bus naar Veyrier-du-Lac (meer info lager).

Tocht van 12 km. Hoogteverschil: + 530 m / - 1140 m.

Je kan ook kiezen voor een moeilijkere variant via Dents de Lanfon die enkel mogelijk is bij mooi weer.

Tocht van 13 km / + : 600 m / - 1210 m

Hotelovernachting (O, A)

F Dag 6
Veyrier du Lac (500 m) - Annecy (450 m)

Oversteek van de Mont Veyrier (1291 m), een elegante top die loodrecht boven het meer uitsteekt. De afdaling naar Annecy wordt ingezet. Langs de oevers van het meer wandel je naar de oude stad via de tuinen van het park 'Jardins de l'Europe'. 

Tocht van 13 km. Hoogteverschil: + 850 m / - 870 m.

Einde van het programma na de wandeling. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies
 • 5 x ontbijt
 • 5 x avondmaal
 • taxitransfer op dagen 1 en 3
 • bagagevervoer (niet op dag 2)
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen  
 • originele kaarten op schaal 1:25000 met ingekleurd traject (in bruikleen ter plaatse)
 • GPS-tracks
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • middagmaal (kan bijbesteld worden mits toeslag)
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • bus van col de Bluffy naar Veyrier
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering.

Kortingen

Geen bagagevervoer:

 • - € 125 per persoon (o.b.v. 2 deelnemers)
 • - € 55 per persoon (o.b.v. 3 deelnemers)
 • - € 60 per persoon (o.b.v. 4 deelnemers)

Toeslagen

 • 5 lunchpakketten: € 60 per persoon
 • extra nacht in Annecy (kamer en ontbijt)
  • op basis van een tweepersoonskamer in een ***-hotel: € 90 per persoon
  • op basis van een tweepersoonskamer in een **-hotel: € 80 per persoon
  • op basis van een eenpersoonskamer in een ***-hotel: € 145
  • op basis van een eenpersoonskamer in een **-hotel: € 115

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 17 juni tot/met 17 september 2023. Vertrek mogelijk op zondag, maandag en dinsdag.

Heen- en terugreis

Met de trein* 

Deze bestemming is zeer goed bereikbaar per trein. Thalys / TGV Brussel – Annecy (via Parijs). Ca. 6 uur. De reis eindigt in Annecy. Meer info op sncf of Thetrainline.

Met de wagen

Afstand Brussel – Annecy: ca. 790 km. Je kan de wagen achterlaten in een betaalparking onder het station. 

Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze reis zijn er 2 korte taxitransfers voorzien en inbegrepen:

 • Dag 1: om 14 uur van Annecy-station naar col de Leschaux.
 • Dag 3: om 15 uur van het meer naar de col de la Forclaz.

Op dag 5 eindigt de tocht aan de bushalte Col de Bluffy en neem je de bus naar Veyrier-du-Lac. Buslijn Y62, regelmatige verbinding, reistijd: 20 min.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 3 stappertjes. Wandelingen in het hooggebergte; afstanden en hoogteverschillen vind je in het dagschema. Ervaring met bergwandelen is noodzakelijk. De wandeling op dag 1 en de basiswandeling op dag 2 zijn 2 stappertjes en de overige zijn 3 stappertjes. De beklimming van de Tournette op dag 4 heeft een alpien karakter: nu eens over een goede weg over steile hellingen, dan weer met passages over rotsen langs kettingen en over een ladder, en bevat enkele hoogtevreesgevoelige passages. Van deze tocht is een makkelijkere variant mogelijk. Ook op dagen 2 en 5 heb je de keuze uit 2 varianten, waarbij de pittige varianten enkel mogelijk zijn bij goed weer.

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd met uitzondering van dag 2, dan draag je zelf je bagage met de spullen die je nodig hebt voor één nacht. Je bagage dient beperkt te blijven tot 10 kg bagage per persoon, liefst in een soepele reistas. Je kan er ook voor kiezen om zelf je bagage te dragen (zie kortingen).

Logies

 • 4 x gîtes of berghutten: slaapzaaltjes  van 4 tot 10 personen en gedeeld sanitair (met warm water). Hier heb je een slaapzak nodig.
 • 1 x hotel in Veyrier op basis van een twee- of vierpersoonskamer met gedeeld sanitair.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt is inbegrepen. 
 • Voor ’s middags dien je een picknick te voorzien, deze kan je eventueel bijbetalen bij boeking (zie toeslagen).
 • 5 x avondmaal inbegrepen in het logies.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren