Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is een actieve vakantie die ook voor gezinnen met jonge kinderen zeer haalbaar is. Op een speelse manier maak je kennis met de rijke cultuur van de Haut-Languedoc en z'n verbazingwekkend gevarieerd landschap. Eenvoudige tochtjes met een ezeltje als wandelkameraad, veel waterpret en rustige fietstochten over autoloze 'voies vertes'. 

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Canoeën

Canoeën

Fietsen

Fietsen

Gorges Héric

Gorges Héric

Programma

Programma

A Dag 1
Fraïsse-sur-Agoût

Fraïsse-sur-Agoût is een aantrekkelijk bloemendorpje in het Franse departement Hérault en in het Regionaal Natuurpark van de Haut-Languedoc. Het dorpsbeeld dat wordt bepaald door oude huizen, een kerkje en boerderijen, is volledig in harmonie met de omringende natuur. s' Avonds staat er een lokale specialiteit op het menu.

Overnachting. (A)

Dag 2
Fraïsse-sur-Agoût

Vandaag maak je kennis met het ezeltje dat je de komende twee dagen gaat vergezellen op je tochten. Door het kreupelhout neemt hij je mee op sleeptocht naar de Col de Fontfroide, een gekende col in de wielerwereld. Hierboven geniet je van een uitzicht dat tot de Pyreneeën en de Middellandse Zee reikt. Op mooie dagen is de kans groot om roofvogels te spotten.

Tocht van 12 km. Hoogteverschil: + / - 360 m.

Hotelovernachting. (O, L, A)

B Dag 3
Mons-la-Trivalle

Met je wandelkameraard aan de hand verken je deze uiterst afwisselende streek van kleine dorpjes, bossen, heuvels en rivieren. 's Middags zoek je een rustig picknickplekje in de schaduw, ver weg van de drukte is dit puur genieten! Na de wandeling haal je je wagen op om naar je volgende logies in Mons-la-Trivalle te rijden.

Tocht van 10 km. Hoogteverschil: + / - 260 m.

Overnachting. (O, L)

Dag 4
Mons-la-Trivalle

Na het ontbijt fiets je naar de oever van de rivier de Orb waar je van start gaat voor een kano- of kajakavontuur*. Het is een eenvoudige afvaart door een prachtig natuurgebied van rotsen en dichte bossen. Na de middag fiets je over een rustige groene piste of  'voie verte' naar Olargues, een dorpje dat vaak werd bekroond voor z'n schoonheid. Voor meer waterpret kan je naar de indrukwekkende kloof de Gorges d'Héri.

Kano of kajak: 5 km. Fietstocht van ca. 15 km. De huurprijs van de fietsen is niet inbegrepen (zie toeslagen).

* Minimum leeftijd van 8 jaar EN 25 m kunnen zwemmen. Gezinnen met jongere kinderen krijgen korting als ze niet deelnemen aan de kajak of- kano-activiteit. Je beslist bij voorkeur bij de reservatie of je voor kano of kajak kiest.

 

Overnachting in een chambres d’hôtes. (O)

C Dag 5
Bédarieux

De autoloze fietsroute 'Passa Païs' is een 'voie verte' over een voormalige spoorlijn in het hartje van het natuurpark. Je fietst er door een landschap van middelhoge bergen, velden en bossen. Wie wil kan onderweg z'n klimskils testen in een klimpark of alles leren over klokken in het Musée de la Cloche. Om 16u30 moet je in Bédarieux zijn want dan word je naar Mons gebracht om je wagen te gaan ophalen. De rest van de familie kan alvast een duikje in het zwembad nemen. Deze laatste twee nachten verblijf je op het domein van een natuurlijke wijnbouwer, met zwembad. 

Fietstocht van 22 km. Hoogteverschil: + / - 170 m.

Overnachting in een chambres d’hôtes. (O) 

Dag 6
Bédarieux

Je rijdt met de wagen naar Mourèze. Hier maak je een korte wandeling doorheen een bizar doolhof van vreemde rotsfiguren in het keteldal of de 'cirque de Mourèze'. De door erosie gevormde hoge kalkstenen zuilen transformeerden een gebied van niet minder dan 340 ha in een natuurlijk amfitheater. Van hieruit is het niet ver rijden naar het Lac de Salagou  dat volledig omringd wordt door heuvels en kloven in rode zandsteen. Hier is het tijd voor wat waterrecreatie, je kiest uit een aantal activiteiten die je gedurende twee uur kan doen; pedalo, kano, kajak, paddle, elektrische boot*, 1 uur varen met een catamaran*.

Tocht van 3 km, hoogteverschil: + / - 80 m. Wateractiviteit 2 uur.

* voor de elektrische boot en de catamaran verwittig je best enkele dagen op voorhand, voor de catamaran betaal je ter plaatse een supplement van € 4 p.p.

Overnachting in een chambres d’hôtes. (O)

Dag 7
Einde

Einde na het ontbijt. (O)

Ezelweetjes

Een tijdje in de nabijheid van ezels wandelen brengt een mens in nauw contact met de natuur. Het is een geprivilegieerd contact, zeldzaam in onze hectische tijd. Voor vele mensen is een 'ezel-stapweek' dan ook een echte openbaring. Daarnaast vormen de ezels een link met een vervlogen landelijk leven: ze doen ons de grote traditie van het vervoer per (muil)ezel herbeleven, zoals dat in vroeger tijden gebruikelijk was. En tenslotte geeft een tocht met ezels ons het besef terug van wat 'menselijke' afstanden zijn. We moeten omwille van de dieren en van onszelf immers rekening houden met de lengte van het dagtraject, de hoogteverschillen, graasmogelijkheden, drinkwatervoorziening, enzovoort. Zaken waar wij 'automensen' vaak niet meer bij stilstaan. 
Ezels zijn bijzonder taai en hebben een groot uithoudingsvermogen. Hun gevoel voor oriëntatie is sterk ontwikkeld: ze vinden gemakkelijk hun thuis terug. En het is goed om weten dat ezels speelse grappenmakers zijn, maar ook aanhankelijk en voorzichtig. Geaaid worden vinden ze nooit onprettig en af en toe een lekkernij, bv. aan appel (géén snoep) maakt ze helemaal gelukkig.

Andere ezeltochten

Wil je graag een ganse week met een ezeltje op stap, neem dan zeker een kijkje naar onze Ezeltjestocht in de Ardèche.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • 2 x avondmaal
 • 2 lunchpakketten
 • huur van een ezeltje voor twee dagen
 • kajak- of kanotocht (incl. transport naar het startpunt, huur van een kano of kajak, verzekering, reddingsvest, waterdichte container, helm, peddel)
 • wateractiviteit naar keuze van 2 uur bij het meer van Salagou (toeslag voor catamaran)
 • taxitransfer Bedarieux - Mons-la-Trivalle
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen 
 • originele kaarten
 • toeristentaks
 • GPS-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • fietshuur (zie toeslagen)
 • overige transfers
 • evt. inkomgelden
 • evt. andere optionele activiteiten
 • evt. verzekering

Prijs

geldig in de maanden juli en augustus 2021 (hoogseizoen):

Op basis van een familiekamer:
 € 590 p.p. (volwassenen)
€ 380 p.p. (kinderen van 2 - 11 jaar)
€ 530 p.p. (kinderen vanaf 12 jaar of een derde volwassene op dezelfde kamer)

Op basis van een tweepersoonskamer:
€ 685 p.p. (volwassenen)
€ 665 p.p. (kinderen die op een aparte kamer slapen)

Baby's en peuters tot 2 jaar betalen altijd € 75 (ongeacht het seizoen - geen maaltijden inbegrepen)

Reis je buiten het hoogseizoen? Zie kortingen.

Toeslagen

Fietshuur voor 2 dagen: 

 • Klassieke fiets: € 68 (>1,45m) of € 48 (<1,45m)
 • Elektrische fiets: € 114
 • Aanhangfiets voor kinderen: € 48
 • Kinderstoeltje: € 18
 • Fietskar: € 48

Kortingen

Laagseizoen: € 30 p.p. (vanaf 2 jaar, niet geldig voor baby's en peuters tot 2 jaar)

De minimum leeftijd voor de kano/kayak is 8 jaar. Gezinnen met jongere kinderen kunnen die dag (dag 4) naar Olargues fietsen of langer naar de grotten van d'Héric gaan. Korting op aanvraag.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 april tot/met 31 oktober 2021.

Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand Brussel - Fraïsse-sur-Agoût: ca.  935 km. Je hebt ter plaatse een wagen nodig. Gratis parking bij het logies.

Vervoer tijdens de reis

In het kader van het activiteitenprogramma zijn er een aantal verplaatsingen nodig die nooit langer zijn dan 30 min. rijden en max. 23 km.

 • dag 3: na de wandeling rijd je met je eigen wagen van Fraïsse-sur-Agoût naar het volgende logies in Mons-la-Trivalle.
 • dag 5: inbegrepen taxitransfer van Bédarieux naar Mons-la-Trivalle om je wagen op te halen en naar het logies in Bédarieux te rijden.
 • dag 6: naar de Cirque de Mourèze en in de namiddag naar het Lac de Salagou.

Wandelniveau

De wandelingen tijdens deze reis zijn van niveau 1. Lichte wandelingen van max. 12 km met een hoogteverschil van max. 360 m stijgen en dalen. Rustige fietstochten van max. 15 km met beperkte hoogteverschillen.  Je voorziet 2,5 tot 4 uur per dag voor deze activiteiten die je uiteraard kan afwisselen met bezoekjes, een picknick, een zwempartijtje,...

Deze reis is mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor de kano- of kajaktocht op dag 4 is een minimum leeftijd van 8 jaar vereist EN je moet minstens 25 m kunnen zwemmen. Gezinnen met jongere kinderen kunnen die dag naar Olargues fietsen of langer naar de grotten van d'Héric gaan. Korting op aanvraag.

Kinderen

 • kinderen vanaf 4 jaar
 • rustige activiteiten
 • waterpret
 • mooie fietstochten
 • kano- en kajaktocht (min. 8 jaar oud zijn en 25 m kunnen zwemmen); alternatief is mogelijk (zie 'Wandelniveau')

Logies

Overnachtingen  op basis van een twee- of meerpersoonskamer met eigen badkamer in kleine hotel-auberges of in een chambre d'hôtes:

 • 2 x in Fraïsse-sur-Agoût: klein familiaal hotelletje met ruim terras. Recent gerenoveerde kamers met terras. Gelegen in het hartje van het dorp. Gratis wifi.
 • 2 x in Mons-la-Trivalle: chambre d'hôtes waarbij de kamers zijn ondergebracht in aparte huisjes, los van het hoofdgebouw. Grote tuin. Eenvoudig maar
 • 2 x in Bédarieux: chambre d'hôtes die deel uitmaakt van een wijndomein. Eenvoudige kamers. Grote tuin met zwembad.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt is inbegrepen en wordt soms in buffetvorm aangeboden
 • 2 x picknick inbegrepen tijdens de ezeltjestochten, op de andere dagen kan je makkelijk zelf je inkopen doen en een picknick samenstellen ofwel 's morgens voor je vertrekt ofwel tijdens de tocht zelf
 • 2 x avondmaal inbegrepen in Fraïsse-sur-Agoût

Wat je moet weten over deze reis

Over Frankrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren