Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit is een actieve vakantie die ook voor gezinnen met jonge kinderen zeer haalbaar is. Op een speelse manier maak je kennis met de rijke cultuur van de Haut-Languedoc en z'n verbazingwekkend gevarieerd landschap. Op stap met een ezel als wandelkameraad, rustig fietsen over autoloze 'voies vertes', picknicken op een beschaduwd plekje, rondwandelen in een typisch dorpje en veel waterpret,... Zuid-Frankrijk op z'n heerlijkst. 

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Canoeën

Canoeën

Fietsen

Fietsen

Gorges Héric

Gorges Héric

Programma

Programma

A Dag 1
Fraïsse-sur-Agoût

Aankomst vanaf de late namiddag in Fraïsse-sur-Agoût, waar je 2 nachten logeert. Het is een aantrekkelijk bloemendorpje in het Franse departement Hérault en in het Regionaal Natuurpark van de Haut-Languedoc. Het dorpsbeeld wordt bepaald door oude huizen, een kerkje en boerderijen, en is volledig in harmonie met de omringende natuur. s' Avonds staat er een lokale specialiteit op het menu.

Overnachting in Fraïsse-sur-Agoût. (A)

O = ontbijt, L= lunch, A = avondmaal

Dag 2
Met de ezel naar de Col de Fontfroide

Je rijdt een kleine 3 km naar het gehucht Flacheraud. Hier bevindt zich de boerderij waar je kennismaakt met de ezel die je de komende twee dagen zal vergezellen op je tochten. Na een korte inleiding in de ‘ezelologie’, neemt langoor je door het kreupelhout mee op sleeptouw naar de Col de Fontfroide (allicht geen onbekende voor liefhebbers van de koers). Hierboven geniet je van een uitzicht tot aan de Pyreneeën en de Middellandse Zee. En is de kans groot om roofvogels te spotten. 
Na de wandeling lever je de ezel terug af en keer je met de auto terug naar het logies.

Luswandeling van 13 km. Hoogteverschil: + / - 385 m.

Overnachting in Fraïsse-sur-Agoût. (O, L, A)

B Dag 3
Met de ezel naar de Col du Triby en doorreis naar Mons-la-Trivalle

Vandaag wordt de ezel tot aan de deur gebracht. En weer ga je op stap om deze heerlijk afwisselende streek van kleine dorpjes, bossen, heuvels en rivieren te verkennen. Hoogste punt is de Col du Triby met het leerpad ‘Prévert’, geïnspireerd op een mooi gedicht over de taal van de bomen van de dichter Jacques Prévert. 's Middags zoek je een rustig picknickplekje in de schaduw, ver weg van de drukte. Dit is puur genieten.

Luswandeling van 10 km, ca. 3,5 uur stappen. Hoogteverschil: + / - 310 m.

Na de wandeling neem je afscheid van je langorige vriend, bagage inladen en op naar het volgende logies in Mons-la-Trivalle, een half uur rijden.

Overnachting in Mons-la-Trivalle. (O, L)

Dag 4
Kano/kajak en fietsen

Na het ontbijt wandel je 800 m naar de fietsverhuurder om de fietsen (fietshuur niet incl.) op te pikken. Vandaar fiets je een kleine kilometer naar de oever van de rivier de Orb waar je gaat kanoën. Je kan kiezen tussen een tweepersoonskano of een eenpersoonskajak. De standaard route is 5 km, ca. 1,5 uur varen. Je wordt naar het startpunt in Colombières gebracht en begint aan de afvaart door een prachtig natuurgebied van rotsen en dichte bossen. Na aankomst in Tarassac pik je de fietsen terug op en fiets je terug naar het logies.

Opgelet: de minimum leeftijd voor de kano/kajakactiviteit is 7,5 à 8 jaar. Gezinnen met kinderen van die leeftijd of jonger, kunnen de wateractiviteit schrappen (korting op aanvraag) en het fietsen over een hele dag spreiden. Een langere afvaart kan ook, ter plaatse te regelen.

In de namiddag fiets je over een rustige 'voie verte’, de Passa Païs, naar het mooie middeleeuwse dorpje Olargues (totaal 8 km). Eventueel fiets je ook naar de indrukwekkende Gorges d' Héric (totaal 2.6 km). Hier is het heerlijk relaxen, zonnen, zwemmen en springen in de rivier en in de ondiepe poeltjes die het water in de loop der eeuwen heeft uitgesleten.

Overnachting in Mons-la-Trivalle (O)

C Dag 5
Fietsen van Mons-la-Trivalle naar Bédarieux

De autoloze fietsroute 'Passa Païs' is een 'voie verte' over een voormalige spoorlijn in het hartje van het natuurpark. Je fietst door een landschap van middelhoge bergen, velden en bossen. Wie wil kan onderweg z'n klimskills testen in een avonturenpark of alles leren over klokken in het Musée de la Cloche. 

Fietstocht van 21,8 km. Hoogteverschil: + / - 70 m. Hoogste punt: 210 m.

De fietstocht eindigt in Bédarieux, waar je logeert in een mooi gelegen wijnboerderij. Om 17 uur vertrekt een taxi om de chauffeur van het gezelschap terug te brengen (22 km) naar Mons-la-Trivalle om de auto en bagage op te pikken.

Overnachting in Bédarieux. (O)

Dag 6
Cirque de Mourèze en Meer van Salagou

Op 21 km rijden van Bédarieux ligt het bekende 'cirque de Mourèze', een prachtig, bevreemdend landschap van door erosie gevormde hoge kalkstenen zuilen. Hier ga je op ontdekking (2,5 km, ca. 45 min.) doorheen een bizar doolhof van vreemde rotsfiguren. 

Van hieruit is het niet ver rijden (15 km) naar het Lac de Salagou, een in 1960 aangelegd stuwmeer dat volledig omringd wordt door heuvels en kloven in rode zandsteen. Hier kies je een van de volgende activiteiten: pedalo, kano, kajak, SUP (stand-up paddle), elektrisch bootje of varen met een catamaran. In het meer kan je uiteraard ook gewoon lekker zwemmen.

Terug naar Bédarieux voor de laatste overnachting (25 km).

Overnachting in Bédarieux. (O)

Dag 7
Einde

Einde na het ontbijt. (O)

Ezelweetjes

Een tijdje in de nabijheid van ezels wandelen brengt een mens in nauw contact met de natuur. Het is een geprivilegieerd contact, zeldzaam in onze hectische tijd. Voor vele mensen is een 'ezel-stapweek' dan ook een echte openbaring. Daarnaast vormen de ezels een link met een vervlogen landelijk leven: ze doen ons de grote traditie van het vervoer per (muil)ezel herbeleven, zoals dat in vroeger tijden gebruikelijk was. En tenslotte geeft een tocht met ezels ons het besef terug van wat 'menselijke' afstanden zijn. We moeten omwille van de dieren en van onszelf immers rekening houden met de lengte van het dagtraject, de hoogteverschillen, graasmogelijkheden, drinkwatervoorziening, enzovoort. Zaken waar wij 'automensen' vaak niet meer bij stilstaan. 
Ezels zijn bijzonder taai en hebben een groot uithoudingsvermogen. Hun gevoel voor oriëntatie is sterk ontwikkeld: ze vinden gemakkelijk hun thuis terug. En het is goed om weten dat ezels speelse grappenmakers zijn, maar ook aanhankelijk en voorzichtig. Geaaid worden vinden ze nooit onprettig en af en toe een lekkernij, bv. aan appel (géén snoep) maakt ze helemaal gelukkig.

Andere ezeltochten

Wil je graag een ganse week met een ezeltje op stap, neem dan zeker een kijkje naar onze Ezeltjestocht in de Ardèche.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies
 • Ontbijt
 • 2 avondmalen (dag 1 en 2)
 • 2 lunchpakketten (dag 2 en 3)
 • 2 dagen ezelhuur
 • kajak- of kanotocht (transport naar startpunt, huur kano of kajak, uitrusting en verzekering)
 • 2 uur wateractiviteit naar keuze op dag 6 (1 uur voor catamaran)
 • taxitransfer Bedarieux – Mons-la-Trivalle
 • Informatiepakket
 • Toeristentaks
 • GPS-tracks
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • fietshuur (zie toeslagen)
 • overige transfers
 • evt. inkomgelden
 • evt. andere optionele activiteiten
 • evt. reisverzekering.

Prijs

Prijzen geldig in 2023

Op basis van een familiekamer in juli en augustus

 • - 2 jaar: € 75 per kind (babybedje, geen maaltijden)
 • Vanaf 2 jaar t.e.m. 11 jaar: € 455 per persoon
 • Vanaf 12 jaar t.e.m. 17 jaar: € 585 per persoon
 • Vanaf 18 jaar: € 650 per persoon
 • Derde volwassene op de kamer: € 585 per persoon

Op basis van een tweepersoonskamer in juli en augustus:

 • - 2 jaar: € 75 per kind (babybedje, geen maaltijden)
 • Van 2 t.e.m. 11 jaar: € 740 per persoon
 • Vanaf 12 jaar: € 765 per persoon

Op basis van een familiekamer buiten de maanden juli en augustus:

 • - 2 jaar: € 75 per kind (babybedje, geen maaltijden)
 • Vanaf 2 jaar t.e.m. 11 jaar: € 410 per persoon
 • Vanaf 12 jaar t.e.m. 17 jaar: € 550 per persoon
 • Vanaf 18 jaar: € 615 per persoon
 • Derde volwassene op de kamer: € 550 per persoon

Op basis van een tweepersoonskamer buiten de maanden juli en augustus:

 • - 2 jaar: € 75 per kind (babybedje, geen maaltijden)
 • Van 2 t.e.m. 11 jaar: € 705 per persoon
 • Vanaf 12 jaar: € 730 per persoon

Toeslagen

Fietshuur voor 2 dagen, prijs per stuk:

 • Klassieke fiets: € 42 (> 1m45) of  € 30 (< 1m45)
 • Elektrische fiets: € 75
 • Aanhangfiets voor kinderen: € 30
 • Kinderstoeltje: € 10 
 • Fietskar: € 30

 

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Deze reis is een plezier voor gezinnen, met kinderen vanaf 4 jaar. De reis is erg gevarieerd: we gaan fietsen, we wandelen 2 dagen met een ezel als gezelschap, in de vele kloven en riviertjes is waterpret gegarandeerd... Bij het meer van Salagou zijn er allerlei sportactiviteiten om uit te kiezen. Ook het logies is kindvriendelijk, waardoor het voor jong en oud ook plezant is als er even niets op het programma staat. 

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 april tot/met 31 oktober 2023. Dagelijks vertrek mogelijk buiten de maanden juli en augustus. Dan enkel:

 • juli: vertrek enkel mogelijk op oneven dagen
 • augustus: vertrek enkel mogelijk op even dagen

Heen- en terugreis

Afstand Brussel - Fraïsse-sur-Agoût: ca.  935 km. Je hebt ter plaatse een wagen nodig. Gratis parking bij het logies.

Vervoer tijdens de reis

In het kader van de activiteiten zijn enkele korte verplaatsingen met eigen wagen nodig; details vind je in het dagschema. Op dag 5 wordt is een taxirit voorzien en inbegrepen.

Wandelniveau

Eén stappertje. Lichte wandelingen en rustige fietstochten met beperkte hoogteverschillen; details in het dagschema. Je kan deze activiteiten afwisselen met bezoekjes, een picknick, een zwempartijtje.
Voor de kano- of kajaktocht op dag 4 is een minimum leeftijd van 7,5 à 8 jaar vereist en je moet minstens 25 m kunnen zwemmen. 

  Logies

  Je logeert in kleinschalig, familiaal gerund logies in eenvoudige kamers met privé-sanitair en het nodige comfort. Bed- en badlinnen is overal voorzien

  • 2 x in Fraïsse-sur-Agoût: klein familiaal hotel met restaurant, tuin, terras, bar en wellness. Gelegen in het dorpscentrum. Gratis wifi.
  • 2 x in Mons-la-Trivalle: chambre d'hôtes waarbij de kamers zijn ondergebracht in aparte huisjes, los van het hoofdgebouw in een grote tuin. Sommige kamers hebben een terras. 
  • 2 x in Bédarieux: chambre d'hôtes die deel uitmaakt van een wijndomein. Grote tuin met zwembad.

  Maaltijden

  In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
  O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

  • Ontbijt aan tafel of in buffetvorm.
  • Op dagen 2 en 3 is een picknick voorzien. Op de andere dagen kan je makkelijk zelf inkopen doen om een picknick samen te stellen.
  • Op dagen 1 en 2 is het avondmaal voorzien in het hotel. De andere dagen kan je eten in een restaurant in de buurt. 

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren

  Reistips

  Veelgestelde vragen

  Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
  • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
  • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
  • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
  • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

  Andere individuele reizen die je kunnen interesseren