Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze sportieve tocht leid je diep het Parc National des Ecrins binnen. Trekkend van berghut naar berghut – met de bagage op de rug - ontdek je de prachtige vallei van Valgaudemar in het hart van het hooggebergte met zijn watervallen, bergmeren en gletsjerketens. ‘s Avonds wacht je steeds een warm onthaal in de berghut, waar de huttenwacht je verwent met een stevige hap en heroïsche bergverhalen.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Wandelingen tot in het hart van het hooggebergte va de Ecrins.

Wandelingen tot in het hart van het hooggebergte.

Prachtige watervallen, bergmeren en gletsjerketens in de Ecrins.

Prachtige watervallen, bergmeren en gletsjerketens.

Een uitdaging voor geoefende bergwandelaars met een goede fysieke conditie

Een uitdaging voor geoefende bergwandelaars met een goede fysieke conditie.

Programma

Programma

A Dag 1
Refuge des Soufles

Aankomst in Villar Loubière. Hier laat je de wagen achter en stap je over het GR-pad omhoog, een opwarmingstocht van ca. 3 uur. Wie wil kan de avond ervoor reeds overnachten in een gezellig hotelletje in de vallei. 
Tocht van 3 uur stappen. Niveauverschil: + 900 m.

Overnachting in een berghut. (A)

O = ontbijt    L = lunch     A = avondmaal

B Dag 2
Refuge de l'Olan

Via de Col des Clochettes bereik je het Lac de Lautier. Je blijft het pad volgen tot de Col de Colombes en de Pas de l’Olan op 2683 meter. Als je zin hebt in een pittig intermezzo, dan kan je  onderweg evt. nog de 3028 m hoge Pic Turbat beklimmen. De hut waar je vannacht slaapt, ligt weer een  stukje lager. Tocht van 4 uur stappen. Niveauverschil: - 550 m / + 900 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

C Dag 3
Refuge de Clot

Je verlaat de prachtige omgeving van deze berghut en daalt helemaal af tot in het dal. Onderweg kom je voorbij een aantal verfrissende watervallen. Daarna volg je de bekende vallei de Valgaudemar tot aan de refuge de Clot. Hier eindigt de vallei en sta je aan de voet van de ‘Cirque de Gioberney’, die de scheiding vormt met het oostelijk deel van het Parque des Ecrins. Tocht van 4,5 uur stappen. Niveauverschil: - 1400 m / + 300 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

D Dag 4
Refuge du Pigeonnier

Via de romantische genaamde Cascade du Voile de la Mariée ("bruidssluierwaterval") en het mooie bergmeer Lac du Lauzon gaat het vandaag weer steil omhoog. Het einddoel van de dag, de refuge du Pigeonnier, is prachtige gelegen onder de toppen en de gletsjer van Les Rouis. Tocht van 5,5 uur stappen. Niveauverschil: - 220 m / + 1110 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

E Dag 5
Refuge de Chabernéou

Eerst daal je af tot Gioberney om daarna aan de andere zijde van de vallei weer omhoog teklimmen naar het plateau van Tirière. Dit is het terrein van de marmotten, de steenbokken en de arenden, maar ook de schapen en hun herders zijn hier op stap. Je doorkruist de vallei tot aan de kleine refuge. Tocht van 6 uur stappen. Niveauverschil: - 1110 m / + 700 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

F Dag 6
Refuge de Vallonpierre

Vandaag volgt het pad eerst een mooie doorsteek onder de flanken van de Sirac-top. Derododendrons, in volle bloei eind juni, geven aan dit decor een extra kleurrijke toets. Stalen kabels tegen de rotsen bieden je wat hulp voor een moeilijker stuk van het pad. In de refuge waar je vandaag overnacht, kan je een deel van de bagage achterlaten om verder te klimmen tot de Col de Vallonpierre, 2607 m hoog. Hier wacht je een spectaculair zicht op de zuidzijde van het park.
Tocht van 5 uur stappen. Niveauverschil: - 400 m / + 700 m.

Overnachting in een berghut. (O, L, A)

G Dag 7
Einde

Vandaag staat enkel de afdaling door lieflijke alpenweides tot in de vallei op het programma, een wandeling van 2 tot 3 uur. Een taxi brengt je dan terug naar het vertrekpunt in Villar Loubière. Je kan hier eventueel nog een extra nachtje verblijven (zie toeslagen). Tocht van 2,5 uur stappen. Niveauverschil: - 700 m / + 200 m. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies 
 • Alle maaltijden
 • Transfer op dag 7
 • Informatiepakket met kaarten en routebeschrijvingen  
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. verzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Niveau

3 stappertjes. Dagtochten met zelf te dragen bagage van 3 tot 6 uur wandelen met soms grote hoogteverschillen (tot 1100 m stijgen en 1400 m dalen). Enkel geschikt voor geoefende bergwandelaars met een goede fysieke conditie. Sommige stukken kunnen hoogtevreesgevoelig zijn. Af en toe is een moeilijke passage mogelijk (bijv. sneeuwvelden, steile smalle paden). Wandelstokken kunnen van pas komen.

Reisperiode

Dagelijks van 15 juni tot 15 september (vroeg in het seizoen zijn er nog sneeuwvelden mogelijk)

Deelnemers

Minimum 2

Toeslagen

Prijzen 2018. Prijzen 2019 nog niet beschikbaar. Extra nacht voor of na de tocht in de vallei  (HP):

 • Gite: € 56 p.p.  
 • Hotel: € 75 p.p. 

Kortingen

 • Bij 4 deelnemers: € 25 p.p.
 • Leden Alpenclub*: € 60 p.p.
 • kinderen -18 jaar*: € 60 p.p.

* kortingen niet cumuleerbaar

Wat je moet weten over deze reis

Over Frankrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren