Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen op de groene weg langs het kanaal Nantes-Brest bezaaid met sluizen, burchten en erfgoedsteden. Je verkent via overwegend vlakke wegen en onder de schaduw van imposante beuken het rustige platteland. Maak kennis met de rijkdom van de familie Rohan in het kasteel van Josselin en ontdek wat Napoleon deed met het dorp Pontivy. Rustig ontspannen aan het grootste meer van Bretagne, het Lac de Guerledan en smullen van lokale specialiteiten in Guemene-Sur-Scorf. 

De hoogtepunten van deze reis

Fietsvakantie in het hart van Bretagne

Heel ontspannen fietsen langs het kanaal Nantes-Brest

Fietsvakantie in het hart van Bretagne

Wandelen in de tuinen van kasteel Josselin

Fietsvakantie in het hart van Bretagne

Op ontdekking in pittoreske dorpen

Programma

Programma

A Dag 1
Gouarec
5 km

Aangekomen in Bretagne, ontvang je al je uitrusting voor een ontspannende fietsvakantie. Een korte rit langs het kanaal Nantes-Brest brengt je naar Gouarec. Het kanaal voert van sluis naar sluis en trakteert op een schitterende natuur langs werelderfgoed en eeuwenoude kloosters.  Langs dit parcours -met een totale lengte van 360 km- wacht je een ware onderdompeling in de Bretonse cultuur.

B Dag 2
Gouarec - Saint Caradec
25 km

Er valt vandaag heel wat te beleven onderweg. Het aantal kilometers blijft beperkt zodat je tijd hebt om al dit moois te ontdekken. De 12de eeuwse abdij van Bon-Repos doet vandaag dienst als een ruimte voor hedendaagse kunst. Op zondag geniet je er een plaatselijke markt. Een fietspad gelegen op een voormalige spoorwegbedding leidt je naar het Lac de Guerledan. Het grootste meer van Bretagne, ontstaan door de bouw van een hydro-elektrische stuwdam. Geniet van het water en de rust langs de oevers. Verken de omgeving met een kajak of wandel een stukje langs het meer. Ook de dam kan je eventueel bezoeken. In Beau Rivage zijn veel leuke bars en restaurants waar je heerlijk kan lunchen en genieten van een zandstrand. Je zet verder koers naar Mur-de-Bretagne en via Saint Caradec rijd je naar je volgende overnachtingsplaats. Een prachtige B&B gelegen op een boerderij in het midden van de natuur. Hier kan je 's avonds optioneel genieten van een heerlijke maaltijd. Je fietst ongeveer 25 km.

Positieve hoogtemeters: 200 m

C Dag 3
Saint Caradec - Rohan
35 km

Je start vandaag je tocht langs de Rigole d'Hilvern. Dit is een kunstmatig aangelegde rivier die het kanaal Nantes-Brest voorziet van voldoende water. Het jaagpad wordt omzoomd door beuken en kastanjebomen om zo de erosie te verminderen. Tijdens warme dagen is het heerlijk fietsen in hun schaduw.  In het dorpje Saint Gonnery kan je een korte lunchpauze nemen alvorens je weg verder te zetten langs verschillende ingenieuze sluiscomplexen. Je eindbestemming vandaag is Rohan, een kleine stad maar met behoorlijk wat erfgoed. Zo is de gothische kapel Notre-Dame de Bonne Encontre zeker de moeite om eens binnen te wandelen. In totaal zit je zo'n 35 km in het zadel.

D Dag 4
Rohan - Josselin - Rohan
40 km

Het doel van vandaag is een bezoek aan de karakteristieke stad Josselin, gelegen aan de oevers van de Oust. De imposante torens van het flamboyante kasteel torenen hoog boven de stad uit. Hier wonen vandaag nog steeds afstammelingen van de bekende familie Rohan. Wandel door de tuinen en de verschillende kamers, versierd met vele familieportretten van de laatste 10 eeuwen. Vervolgens heb je tijd om te slenteren door de kleine straten van Josselin of een bezoek te brengen aan de basiliek. In het gerenoveerde Sainte Croix vind je nog typische vakwerkhuizen waarvan het oudste dateert uit de 15de eeuw. Het bruisende centrum is de ideale plek voor lunch. Je keert terug naar dezelfde overnachtingsplaats in Rohan waar je na een totaal van 40 km aankomt.

E Dag 5
Rohan - Pontivy
25 km

Je rijdt verder op het jaagpad langs het kanaal van Nantes naar Brest. Een groene weg die je onderdompelt in het culturele erfgoed van Bretagne. Het kanaal slingert door valleien en heuvels. De vele sluizen, het rustige platteland en lokale specialiteiten zijn een genot voor elke fietsfanaat. Rond de middag kom je aan in het gezellige Pontivy met een imposant kasteel, ook eigendom van de familie Rohan. Op architecturaal vlak valt hier heel wat te beleven. Wandel door de kronkelige straten van de oude stad met vakwerkhuizen en middeleeuwse gevels. Je kan er ook het molenmuseum Recollets bezoeken. Net buiten het centrum vind je een totaal andere stijl. Keizer Napoleon die hier ooit heer en meester was, zorgde met zijn neoklassistische stijl voor het nodige contrast. In de buurt kan je talrijke prachtige beschilderde kapellen vinden waar in de zomer al eens een expositie wordt gehouden. Op de teller staan vandaag zo'n 25 km extra.

F Dag 6
Pontivy - Guemene-Sur-Scorf
37 km

Langs de oevers van de Blavet fiets je naar het dorp Saint Nicolas de Eaux, het beginpunt van een steile beklimming. Via de kapel met een toren die lijkt op een kathedraal kom je aan in het dorp Melrand, de ideale stop om te lunchen of om even de benen in het water te steken. In de omgeving vind je tal van molens, karakteristieke huizen of zelfs een broodoven uit de 18de eeuw.  Je zet verder koers tot het volgende erfgoedstadje Guemene-sur-Scorf, gelegen aan de gelijknamige rivier. Ook dit dorp barst van een middeleeuws verleden. Loop langs het Maison du Sénéchal en de Maladrerie of ontdek de spiltrap van de Tour de la Prison en de schitterende Bains de la Reine. Installeer je op één van de vele terrassen en proef een pannenkoek met cider of de beroemde aardappelgalletes. Wie weet, waag je je 's avonds misschien aan de ambachtelijke andouille, een hoofdgerecht met worst van varkensingewanden. In totaal rijd je 37 km vandaag.

Positieve hoogtemeters: 260 m

G Dag 7
Guemene-Sur-Scorf - Gouarec
22 km

Via de vallei van de Blavet fiets je zacht opwaarts naar Langoelan waar de klokkentoren van de gotische kerk Saint Barnabas alle aandacht trekt. Na 22 km kom je aan in Gouarec, de eindhalte van deze fietsreis.

Positieve hoogtemeters: 170 m

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamers
 • Ontbijt vanaf dag 2 tot en met dag 7
 • Fietsroutes vanaf dag 1 tot en met dag 7
 • Uitgebreid roadbook
 • Degelijke trekkingsfietsen uitgerust met fietstassen vanaf dag 1 tot en met dag 7
 • Pechhulp tijdens fietstochten
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer België - Gouarec en terug
 • Toeristenbelasting
 • Overige maaltijden
 • Dranken 
 • Inkomengelden voor sights en musea
 • Persoonlijke reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen (ca. 8 uur vanuit Brussel)

Vertrekdata

Het programma is opgesteld met een vertrek op zaterdag.  Er wordt daarbij o.a. rekening gehouden met plaatselijke markten.  Andere dagen zijn op aanvraag.

Fietsniveau

De fietsafstanden zijn tussen 25 km en 40 km per dag.  Gezien je je bagage meedraagt op je fiets en je op sommige dagen meer dan 200 hoogtemeters overbrugt, is een goede conditie vereist.

Wat je moet weten over deze reis

Over Frankrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren