Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze fietsreis in het landelijke binnenland van Bretagne ga je, weg van de drukke toeristische kust, op zoek naar de nog niet platgereden paden. Verlaten landweggetjes, kanaaljaagpaden en dromerige dorpjes vormen het decor van je tocht.  Je wordt steeds verwelkomd door de plaatselijke bevolking. De ongerepte natuur wisselt zich af met Middeleeuwse steden en steden uit het tijdperk van Napoleon. Als kers op de taart bezoek je twee van de meest spectaculaire kastelen van Bretagne. 

Programma

Programma

A Dag 1
Gouarec
5 km

Gezien je na een lange autorit pas in de namiddag in Bretagne arriveert, staat vandaag een korte rit met de fiets op het menu.  Nadat je je fiets en uitrusting hebt gekregen, fiets je via het kanaal Nantes-Brest voorbij de abdij van Bon Repos tot aan de B&B waar je vandaag overnacht. 

B Dag 2
Mûr-de-Bretagne & Saint Caradec
25 km

Het aantal kilometers is vandaag beperkter omdat er héél wat te zien valt op je route. Terug in Bon Repos kan je op zondag genieten van een bezoek aan de plaatselijke markt. Ook een uitgebreid bezoek aan de ruïnes van de 13de eeuwse abdij staat op het programma. Het fietspad gelegen op een voormalige spoorwegbedding die los door het centrum van Bretagne loopt, leidt je naar het Lac de Guerledan. 

In Beau Rivage gelegen aan het grootste meer van Bretagne zijn veel leuke bars en restaurants, ideaal om te lunchen. Je zet verder koers naar Mur-de-Bretagne om er het dorpje en de prachtige kerk te bewonderen. Via Caradec rijd je naar je overnachtingsplaats, dit is een B&B gelegen op een boerderij gelegen te midden van de natuur. Hier kan je 's avonds genieten van een heerlijke maaltijd (optioneel).

(200 positieve hoogtemeters)

C Dag 3
Via het kanaal Nantes-Brest naar Rohan
35 km

Je start vandaag je tocht langs de Rigole d'Hilvern, een ingenieuze, kunstmatig aangelegde rivier die het kanaal Nantes-Brest voorziet van voldoende water. Na 15 kilometer kom je aan in het dorpje Saint Gonnery waar je iets kan eten of drinken. Je volgt verder het kanaal Nantes-Brest langs de verschillende sluiscomplexen tot in Rohan, een bruisend stadje met verschillende bars, restaurants en winkels.  De ideale plaats om de avond door te brengen en te overnachten in je B&B.

 

(Overwegend vlak)

D Dag 4
Josselin
40 km

Vandaag staat een dagtrip naar Josselin op het programma. Je hoeft je bagage niet mee te nemen, want je komt tegen de avond terug naar Rohan waar je voor de tweede keer in je B&B overnacht. In Josselin vind je het mooiste kasteel van Bretagne, een bruisend stadscentrum vol kleine bars, restaurants en een kerk.  

(Overwegend vlak)

E Dag 5
Pontivy, de stad van Napoleon
25 km

In de voormiddag fiets je langs een jaagpad voorbije verschillende sluizencomplexen. Gegarandeerd zie je verschillende pleziervaartuigen op dit traject. Rond de middag kom je aan in Pontivy, een Napoleontische stad met een interessant centrum. Je kan er tevens het Chateau des Ducs bekijken. Je overnacht er in een gastvrij hotel. 

(Overwegend vlak)

F Dag 6
Guemene-Sur-Scorf
37 km

Langs de oevers van de Blavet fiets je naar het dorpje Saint Nicolas de Eaux, de ideale plek om even te pauzeren alvorens aan de steilste beklimming van je vakantie te beginnen. Via de Notre Dame et ses fountains (een kapel met een toren die eerder kathedraalwaardig is) kom je in het dorpje Melrand om te lunchen. Je zet verder koers tot in Guemene-sur-Scorf, een bruisend dorp.  Je overnacht er in een charmant hotel gelegen in het Middeleeuws centrum.

(260 positieve hoogtemeters)

G Dag 7
Terug naar Gourec
22 km

Een niet zo lange rit terug naar Gourec, maar wel onze favoriete etappe van de vakantie. Je volgt de vallei van de Blavet via een zachte klim helemaal naar Langoelan en vervolgens tot je eindpunt van de reis, een heerlijke rustige laatste dag.

(170 positieve hoogtemeters)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen op een 2-persoonskamers
 • Ontbijt vanaf dag 2 tot en met dag 7
 • Fietsroutes vanaf dag 1 tot en met dag 7
 • Uitgebreid roadbook
 • Degelijke trekkingsfietsen uitgerust met fietstassen vanaf dag 1 tot en met dag 7
 • Pechhulp tijdens fietstochten
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Gourec in Bretagne en terug
 • Toeristenbelasting ter plekke af te rekenen 
 • Alle overige maaltijden
 • Alle drankjes tijdens de maaltijden
 • Entrees voor sights en musea
 • Persoonlijke reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen (7,5u vanuit Brussel)

Vertrekdata

Het programma is opgesteld met een vertrek op zaterdag.  Er wordt daarbij o.a. rekening gehouden met plaatselijke markten.  Andere dagen zijn op aanvraag.

Fietsniveau

De fietsafstanden zijn tussen 25 en 40  kilometer per dag.  Gezien je je bagage meedraagt op je fiets en je op sommige dagen meer dan 200 hoogtemeters overbrugt, is een goede conditie vereist.

Wat je moet weten over deze reis

Over Frankrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren