Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze fietsvakantie brengt je naar het zuidwesten van Frankrijk. Je start in een levendig Bordeaux en parkeert je fiets 7 dagen later in het prachtige Toulouse. Je laat je leiden door het zijkanaal van de Garonne. Via fietspaden en kleine landwegen ontdek je de wijngaarden van Bordeaux en charmante, middeleeuwse gehuchten. Onderweg passeer je in Sauveterre de Guyenne en Auvillar, dorpen die omschreven worden als één van de mooiere plaatsen van Frankrijk. Ook de Franse, lokale gastronomie met een goed glas wijn ontbreekt niet op deze reis.

De hoogtepunten van deze reis

Fietsen langs Canal de la Garonne, Bordeaux naar Toulouse

Ontspannend fietsen langs het kanaal en tussen wijngaarden

Fietsen langs Canal de la Garonne, Bordeaux naar Toulouse, Auvillar

Pauzeren in prachtige, charmante dorpen

Fietsen langs Canal de la Garonne, Bordeaux naar Toulouse

Proeven van de lokale wijnen van de regio rond Bordeaux

Programma

Programma

A Dag 1
Bordeaux

Je fietsvakantie start in het bruisende Bordeaux. Met zijn groot aantal beschermde monumenten is deze stad ideaal om nog een dagje cultuur te plannen. Laat je verbazen op het Beursplein, de moderne architectuur van het wijncultuurmuseum of de recent gerenoveerde kades aan de Garonne. Dat Bordeaux de toegangspoort is van een bekende wijnstreek, hoeven we niet meer te vertellen. Maar wist je dat je er ook de overheerlijke caneles kan eten? Een zachte cake op basis van rum en vanille. 's Avonds ontvang je alle informatie voor je fietstocht.

B Dag 2
Bordeaux - Sauveterre de Guyenne
55 km

Na enkele kilometers langs de Quai de la Souys verlaat je Bordeaux en fiets je op een goed gemarkeerd fietspad naar de wijngaarden in de buurt van Sauveterre. Onderweg kom je pittoreske dorpen tegen. Denk maar aan Lignan-de-Bordeaux, Créon en Espiet. Allemaal hebben ze  één ding gemeen: ze nodigen uit om tot rust te komen en de stilte en het rustige dorpsleven in je op te nemen. De dag eindigt in Sauveterre de Guyenne, één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Vandaag fiets je 55 km.

C Dag 3
Sauveterre de Guyenne - Le Mas d'Angenais
53 km

De etappe van vandaag loopt over kleine, verkeersarme wegen door bossen en wijngaarden. Je passeert de slaperige dorpjes Saint-Martin-de-Lerm, La Réole en Fontent. Wat zeker de moeite waard is, is de omweg naar de molen van Loubens. Indien je nog over wat reserves beschikt, kan je ook nog een omweg maken naar de kerk van Saint-Pierre en een benedictijnenabdij. Het eindpunt ligt in Mas d'Agenais waar je in de kerk een werk van Rembrandt kan bewonderen. Vandaag zit je 53 km op het zadel.

D Dag 4
Le Mas d'Angenais - Agen
42 km

Je fietst vooral langs de schaduwrijke oevers van het Canal de la Garonne. Het decor zijn vele kastelen langs de oevers van het kanaal. In Buzet-sur-Baïse wordt het kanaal via een brug over de Baïse-rivier geleid. De plaats dankt ook zijn naam aan de gelijknamige wijn. Proef er zeker eens van wanneer je uitrust op een welgekomen terras. Via een mooie voetgangers- en fietsbrug bereik je het eindpunt Agen. Een stad die overspoeld is door prachtige vakwerkhuizen en bekend staat om zijn heerlijke pruimen. De vele bloesems hullen de omliggende regio in een zee van kleur aan het begin van de lente. Een bezoek waard zijn de kathedraal van Saint Caprais dat ook op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela ligt. Deze dag telt je fietsroute 42 km.

E Dag 5
Agen - Castelsarrasin
52 km

Je start met fietsen in de rijkelijke schaduw van vele platanen. Bezienswaardigheden van de dag zijn het versterkte kasteel van Bon-Encentre, het centrum van Golfech en de bastide van Valence d'Agen. En dat is nog maar het tipje van de sluier. Weet voor je vertrekt, waar je even halt wil houden. Een omweg van 6 km brengt je naar Auvillar, een dorp gebouwd op een rots. Hier is een magnifiek uitzicht over de vallei van de Garonne gegarandeerd. Het centrum imponeert met een indrukwekkende uurwerktoren maar ook het centrale plein met een uniek, ronde graanhal op Toscaanse zuilen maakt indruk. Overnachten doe je vandaag in Castelsarrasin. In de zomer kan je hier vaak een concert meepikken in het Bamboo-park. Je zit vandaag 52 km in het zadel.

F Dag 6
Castelsarrasin - Toulouse
58 km

De laatste etappe van deze fietsvakantie brengt je naar Toulouse. Zonder stops bereik je de eindmeet rond de middag. Je eindbestemming is Toulouse. Ontdek waarom deze stad ook wel La Ville Rose wordt genoemd. Het centrum barst van cultureel erfgoed. De basiliek van Saint Sernin, het Capitool, het Jacobin klooster en het Hôtel d’Assézat zijn slechts enkele voorbeelden. Als je meer fan bent van de ruimte, interesseert het Cité de l’Espace je misschien wel. Rust vind je in de Japanse tuin. 

Wat we zeker aanraden is een omweg naar het gastvrije Montauban. Het historisch hart concentreert zich op de prachtige Place Nationale. Het is er aangenaam kuieren door het autovrije centrum. Ga op stap langs de schitterende kerken en kathedraal en de Oude Brug over de Tarn met zijn 7 bogen. Tel 26 km extra, bovenop de 58 km die je vandaag fietst.

Extra nacht Toulouse
Om je vakantie rustig tot een einde te laten komen raden we je, zeker als je met de auto naar Bordeaux bent gereden, een extra nacht in Toulouse aan. Met de TGV sta je immers op twee uurtjes terug in Bordeaux.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag
Dag 6:
Extra nacht Toulouse Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2 tot en met dag 6
 • Diner op dag 2 en 4
 • Uitgebreid roadbook 
 • Bagagevervoer
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Bordeaux en van Toulouse naar België
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Eventueel fietshuur

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Deze fietsreis moet minstens 1 maand voor vertrek geboekt worden.

Je kan deze reis ook boeken zonder bagagetransport. Er is dan een korting van € 180 per persoon

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur gewone fiets incl. verzekering: € 190
 • Huur E-Bike incl. verzekering: € 250
 • Extra nacht in Bordeaux of Toulouse: € 80 per persoon op basis van een 2-persoonskamer incl ontbijt

Heen- en terugreis

 • Met de trein naar Bordeaux met overstap in Parijs ( ca. 5 uur vanuit Brussel) en terug vanuit Toulouse met overstap in Parijs ( ca. 7 uur tot Brussel)
 • Met je eigen wagen 

Niveau:

Route van ongeveer 260 km. Etappes van 42 tot 57 km, zonder bijzondere moeilijkheden omdat er weinig hoogteverschil is. Een minimale fysieke conditie is vereist. Toegankelijk met kinderen vanaf 2 jaar dankzij verhuur van aanhangers en elektrische fietsen.

Hotels

Tijdens deze reis verblijf je in comfortabele hotels, gîtes of chambre d'hötes.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren