Overslaan en naar de inhoud gaan

Met de fiets door het ongerepte binnenland tot aan de Atlantische Noordkust van Bretagne.  Een tocht langs kleine landweggetjes met af en toe een uitdagende helling richting de kust om er te genieten van al het culinaire wat deze streek te bieden heeft.  

Programma

Programma

A Dag 1
Gouarec tot Bonen
13 km

Gezien je na een lange autorit pas in de namiddag in Bretagne arriveert, staat vandaag een korte rit met de fiets op het menu.  Nadat je je fiets en uitrusting hebt gekregen, fiets je via een jaagpad naar je B&B waar je overnacht.  Meteen word je getrakteerd op enkele prachtige kilometers door het Bretoense landschap.  

(Vlak)

B Dag 2
Bonen tot Huelgoat
46 km

's Ochtends brengt het bekende V6-fietspad gelegen op een oude spoorwegbedding richting het Parc de L'Armorique.  In dit nationale park verblijf je in een hotelletje met zicht op het meer van Huelgoat, een juweeltje.

(230 positieve hoogtemeters)

C Dag 3
Huelgoat tot Morlaix
35 km

Vandaag staat een relatief gemakkelijke rit op het programma.  Je volgt de rivierbedding tot in Morlaix.  Dit klein havenstadje is bekend om zijn viaduct maar vooral voor de vele uitstekende restaurant.  Overheerlijke zeevruchten vers gevangen in de baai van Morlaix zijn een absolute aanrader. 

(230 positieve hoogtemeters)

D Dag 4
Morlaix
20 km

Vandaag een vrije dag om Morlaix en het omliggende platteland en de kust te verkennen.   Een rit van 20 km brengt je naar de wereldberoemde Cairn de Barnenez, het grootste megalithisch mausoleum van Europa.

E Dag 5
Morlaix tot Plestin Les Greves
20/50 km

Vandaag heb je de keuze tussen een korte of lange etappe (20 of 50km).  Kies je voor de korte route dan rijd je dwars door het schiereiland tot in Plestin Les Greves.  Ofwel fiets je langs de kustlijn en kom je langs kliffen, kleine vissersdorpjes en agrarische gebieden.  De extra inspanning zeker de moeite waard.  Nadat je de Gallo-Romeinse baden van Plestin passeert, kom je in je hotel gelegen nabij de top van de kliffen en op één van de meest ongerepte stukken.  

(100 positieve hoogtemeters)

F Dag 6
Plestin tot Belle-isle-en-Terre
30 km

Een korte maar vrij heuvelachtig dag.  Je rijdt weg van de drukke kust en dwaalt weer langs de verlaten weggetjes van het Bretoens binnenland.  De route neemt je mee door verschillende kleine dorpen helemaal tot Belle-isle-en-Terre, een dorp aan de rivier Léguer.  Het hotel waar je overnacht is gekend om zijn heerlijke maaltijden waar vooral de "amuse gueule" een echte aanrader is.  

(290 positieve hoogtemeters)

G Dag7
Belle-Isle tot Quintin
46 km

De meest uitdagende rit van je vakantie staat op het programma.  Je komt rijdt "verloren" dorpjes waar het centrum vaak gedomineerd wordt door enorme kerken en gelukkig ook een barretje voor de vermoeide fietser.  Je rijdt voorbij plaatsen die andere toeristen normaal nooit zien.  Op het einde van je tocht kom je aan de ommuurde middeleeuwse stad Quintin met gezellige geplaveide straatjes.  Je verblijft in een geweldige B&B die aanvoelt als een 18de eeuws museum.

(290 positieve hoogtemeters)

H Dag 8
Quintin tot Bon Repos
33 km

We vertoeven voor een laatste volledige dag in het rurale binnenland van Bretagne met als einddoel de 14de eeuwse abdij van Bon Repos.  Eens aangekomen, is een wandeling doorgeen het bos of een bezoekje aan de bar zeker een aanrader.  De B&B is gelegen in het bos met uitzicht op het kanaal en wordt gerund door een enthousiast en gastvrij koppel.

(380 positieve hoogtemeters)

I Dag 9
Terug naar Gouarec
5 km

Een korte rit langs het jaagpad tot aan het eindpunt van je 9-daagse vakantie.  Alvorens je deze laatste kilometers aanvat, kan je nog een laatste wandeling maken en enkele plaatsen ontdekken waar je gisteren geen tijd voor hebt gehad. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen op een 2-persoonskamers
 • Ontbijt vanaf dag 2 tot en met dag 9
 • Fietsroutes vanaf dag 1 tot en met dag 9
 • Uitgebreid roadbook
 • Degelijke trekkingsfietsen uitgerust met fietstassen vanaf dag 1 tot en met dag 9
 • Pechhulp tijdens fietstochten
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Gourec in Bretagne en terug
 • Toeristenbelasting ter plekke af te rekenen 
 • Alle overige maaltijden
 • Alle drankjes tijdens de maaltijden
 • Entrees voor sights en musea
 • Persoonlijke reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen (7,5u vanuit Brussel)

Vertrekdata

Het programma is opgesteld met een vertrek op zaterdag.  Er wordt daarbij o.a. rekening gehouden met plaatselijke markten.  Andere dagen zijn op aanvraag

Fietsniveau

De fietsafstanden zijn tussen 25 en 45  kilometer per dag.  Gezien je je bagage meedraagt op je fiets en je op sommige dagen meer dan 300 hoogtemeters overbrugt, is een goede conditie vereist 

Wat je moet weten over deze reis

Over Frankrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren