Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderweg langs groene wegen in het binnenland van Bretagne. Fietsen in het Parc Naturel Régional d' Armorique en ontspannen aan het meer van Huelgoat. Verken de baai van Morlaix met een boot, wandel in het historische Quintin door een centrum vol met koopmanshuizen of bezoek de hedendaagse abdij Bon-Repos. Op zowel cultureel als gastronomisch vlak kent deze reis flink wat afwisseling.

De hoogtepunten van deze reis

Fietsvakantie Bretagne

Genieten aan de Atlantische kust

Fietsvakantie Bretagne

De gezellige Bretonse sfeer in kleine steden

Fietsvakantie Bretagne

Hedendaagse kunst in de abdij van Bon-Repos

Programma

Programma

A Dag 1
Gouarec - Bonen
13 km

Aangekomen in Bretagne, ontvang je al je uitrusting voor een ontspannende fietsvakantie. Een korte rit van 13 km langs het kanaal Nantes-Brest brengt je naar Bonen. Dit is je eerste onderdompeling in de Bretonse cultuur.

B Dag 2
Bonen - Huelgoat
46 km

Via het bekende V6-fietspad rijd je richting het Parc Naturel Régional d' Armorique. Deze voie verte is speciaal aangelegd voor niet-gemotoriseerd verkeer op een oude spoorwegbedding. In het nationale park fiets je door bos en heide met af en toe een stevige klim en dankbare afdaling.

Je eindbestemming is het bijzondere dorp Huelgoat, idyllisch gelegen aan de rand van een meer. Op het dorpsplein geniet je van een gezellige sfeer en op de proménade naast het meer is het heerlijk zitten op één van de vele terrassen. Het bos van Huelgoat kent interessante rotsformaties die je via een uitgestippelde route kan bezoeken. Je verblijft in een hotel met zicht op het meer. Vandaag fiets je 46 km.

Positieve hoogtemeters: 230 m

C Dag 3
Huelgoat - Morlaix
35 km

Vandaag staat een relatief gemakkelijke rit op het programma langs een rivierbedding tot in de charmante havenstad Morlaix.  De stad telt prachtige panden uit de 16de eeuw en ook de talrijke unieke vakmanswerkhuizen 'Les maisons à Pondalez' mogen ze tot hun cultureel erfgoed rekenen. Het symbool van Morlaix is zonder twijfel het imposante spoorwegviaduct, een meesterwerk met een hoogte van 58 m.  In de oude Manufacture des tabacs vind je tegenwoordig eigenzinnige kunstenaars die hun werk tentoonstellen. In de baai is het heerlijk vertoeven met een ambachtelijk bier in de hand. Vandaag sta je 35 km op de trappers.

Positieve hoogtemeters: 230 m

D Dag 4
Morlaix
20 km

Een dag waar je voldoende de tijd krijgt om de omgeving te leren kennen. Kreeg je nog niet genoeg van al dat monumentaal erfgoed, dan kan je het hogere deel van de stad verkennen. Smalle steegjes met trappen die leiden naar de oude vestingwerken van de ommuurde stad. 

Je kan een boot huren en de baai verkennen dat tot één van de mooiste van Bretagne behoort. Het schiereiland Carantec met zijn bloemenpracht en een fantastisch zandstrand is zeker een bezoek waard. Ga je liever te voet, dan kan je naar het autovrije Callot dat je bij eb via een zand- en kiezelpad kan bereiken. Of ga je liever naar Tahiti? Dat is namelijk de naam van het strand van het schiereiland Penn-Al-Lann. Op het eiland Louët staan enkel het huis van de vuurtorenwachter en het kasteel van Taureau dat tegenwoordig een interessant museum is.

Kruip je vandaag liever op de fiets dan brengt een rit van 20 km je naar de wereldberoemde Cairn de Barnenez, het grootste megalithisch mausoleum van Europa.

E Dag 5
Morlaix - Plestin Les Greves
20/50 km

Vandaag heb je de keuze tussen een korte (20 km) of lange etappe (50 km).  Kies je voor de korte route dan rijd je dwars door het binnenland tot in Plestin Les Greves. Ofwel fiets je langs de kust en passeer je steile kliffen en kleine vissersdorpen. Mogelijks met wat extra wind in de haren maar zeker de moeite waard.

Iets voor Plestin Les Greves kan je een stop maken aan de thermen van Hogolo, Gallo-Romeinse baden uit de 1ste eeuw aan de monding van de Douron. Je overnacht in een hotel op een magische plek bovenop de kliffen.  In de stad zelf kan je uitrusten aan de kleine jachthaven. Of misschien steek je liever nog even de voeten in het zand op één van de vele stranden. 

Positieve hoogtemeters: 100 m

F Dag 6
Plestin Les Greves - Belle-Isle-en-Terre
30 km

Vandaag zijn het niet zozeer het aantal kilometers die je zal voelen maar wel de enkele beklimmingen in dit heuvelachtige gebied. Je verlaat de kust en verkent de rustige wegen van het Bretonse binnenland. De route neemt je mee langs verschillende kleine dorpen tot in het historische Belle-Isle-en-Terre.

Bezoek er de kapel van Loc Maria of de kerk van Saint-Jacques. Het kasteel van Lady Mond herbergt een aquarium waar je alle fauna die leeft in de rivieren van Bretagne ontdekt. In de buurt zijn ook enkele impressionante fonteinen te bewonderen. Ga otters spotten in de Léguer of maak een wandeling in de bossen langs deze rivier.

Positieve hoogtemeters: 290 m

 

G Dag 7
Belle-Isle-en-Terre - Quintin
46 km

Tijd om je kuiten in te smeren voor de meest uitdagende rit van je fietsvakantie. Je fietst langs verlaten dorpen waar robuuste kerken de belangrijkste blikvangers zijn. Gelukkig zijn er op het dorpsplein ook enkele lokale bars te vinden zodat je kan bekomen van de inspanning.

De tocht breng je naar het middeleeuwse Quintin. De karaktervolle stad biedt maar liefst 2 kastelen in hetzelfde park en 13 beschermende monumenten. Haar rijkdom heeft ze te danken aan de linnenindustrie van weleer. Je wandelt in het centrum langs de herenhuizen van de ooit rijke kooplieden. Ben je liever nog even weg uit het centrum, dan kan je genieten van de rust aan het meer of nog een korte wandeling maken in de naburige bossen. Als je het eerste weekend van augustus hier bent, beleef je mee het Fête des Tisserands.

Positieve hoogtemeters: 290 m

H Dag 8
Quintin - Bon-Repos
33 km

Een laatste fietsdag om het mooie binnenland van Bretagne te verkennen. Je einddoel vandaag is Bon-Repos. Hier vind je een 12de eeuwse cisterciënzerabdij, prachtig gelegen aan de oevers van de Blavet. De abdij werd pas in 1986 volledig gerestaureerd. In het klooster wordt vandaag hedendaagse kunst tentoongesteld. Begin augustus neemt hier het jaarlijkste licht- en geluidspel plaats. Het verleden van de regio komt dan tot leven. Je ziet hoe de Romeinen het gebied ooit veroverden of hoe ridders dapper aan hun kruistocht begonnen. Je zit 33 km op je zadel vandaag.

Via de GR 341 kan je klimmen naar de heidevelden van Liscuits waar het uitzicht je trakteert op wondermooie plaatjes die doen duizelen. Doe je het liever wat rustiger dan kan je een korte wandeling maken in het bos van Quénécan.

Positieve hoogtemeters: 380 m

I Dag 9
Bon-Repos - Gouarec
5 km

Een korte rit van 5 km langs het kanaal Nantes-Brest brengt je naar Gouarec. Het kanaal voert van sluis naar sluis en trakteert op een schitterende natuur langs werelderfgoed en eeuwenoude kloosters. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen in een 2-persoonskamers
 • Ontbijt vanaf dag 2 tot en met dag 9
 • Fietsroutes vanaf dag 1 tot en met dag 9
 • Uitgebreid roadbook
 • Degelijke trekkingsfietsen uitgerust met fietstassen vanaf dag 1 tot en met dag 9
 • Pechhulp tijdens fietstochten
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer België - Gourec en terug
 • Toeristenbelasting
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Inkomengelden voor sights en musea
 • Persoonlijke reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen.

Heen- en terugreis

 • Met je eigen wagen (ca. 8 uur vanuit Brussel)

Vertrekdata

Het programma is opgesteld met een vertrek op zaterdag.  Er wordt daarbij o.a. rekening gehouden met plaatselijke markten.  Andere dagen zijn op aanvraag.

Fietsniveau

De fietsafstanden zijn tussen 25 km en 45  km per dag.  Gezien je je bagage meedraagt op je fiets en je op sommige dagen meer dan 300 hoogtemeters overbrugt, is een goede conditie vereist. 

Wat je moet weten over deze reis

Over Frankrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren