Overslaan en naar de inhoud gaan

Met de Oostzee dagelijks in het vizier fiets je langs de kustlijn van het rustige Hiddensee, het mondaine Rügen en het schiereiland Fischland-Darß-Zingst. Vanuit Stralsund geef je zelf je tempo en aantal kilometers aan. In Jasmund Nationaal Park loop je langs metershoge witte krijtrotsen en beschermde beukenbossen, in Ahrenshoop ontdek je het werk van verschillende kunstenaars en het Vorpommersche Boddenlandschaft Nationaal Park is er voor de vogelliefhebber. Een fietsvakantie vol betoverende uitzichten en kustlandschappen, dat is wat je mag verwachten.

De hoogtepunten van deze reis

Fietsvakantie langs de Oostzee/Baltische Zee, Hiddensee & Rügen

Heerlijk ontspannend fietsen langs vlakke wegen

Fietsvakantie langs de Oostzee/Baltische Zee, Hiddensee & Rügen

Onderweg stoppen in parels van badplaatsen

Fietsvakantie langs de Oostzee/Baltische Zee, Hiddensee & Rügen

Blik op oneindig langs de mooie kustlijnen

Programma

Programma

A Dag 1
Stralsund

's Avonds ontvang je in Stralsund alle documenten die nodig zijn voor een onvergetelijke fietsvakantie. In het centrum van deze Hanzestad heerst slechts één kleur: het warme rood van baksteen. Tal van kerken, kastelen en huizen zijn hiermee gebouwd waardoor het zijn historische pracht weet te bewaren. Mede hierdoor staat deze vredige stad aan de Noord-Duitse kust ook te pronken op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel zeker eens voorbij het stadhuis of de Nicolaikerk.

B Dag 2
Stralsund - Hiddensee - Wittow
20 à 42 km

Met je fiets aan de hand scheep je in richting het autovrije eiland Hiddensee. Een klein eiland dat nog niet overspoeld is door veel toeristen en uitnodigt om even tot rust te komen. Een witte vuurtoren domineert het eiland. Wanneer je 28 m hoog klimt, heb je een prachtig zicht en meteen een idee van de grootte van de Oostzee. Kies voor één van de vele wandelpaden, ga vogels spotten in Pomerania Lagoon Area Nationaal Park of verken het eiland met je fiets. In de namiddag neem je de boot naar het grotere Rügen. Dit eiland wordt getypeerd door kuststroken met sprookjesachtige krijtrotsen en bezit talrijke fijne zandstranden. Je trapt verder richting het schiereiland Wittow waar het ondanks een stevig windje aangenaam vertoeven is. Afhankelijk van je route op Hiddensee, fiets je vandaag tussen de 20 à 42 km.

C Dag 3
Wittow - Sassnitz
20 à 50 km

Via het lange strand van Saabe fiets je naar het Jasmund Nationaal Park. Dit beschermd natuurgebied telt majesteuze beukenbossen die verspreid liggen over heuvels en tussen de heide. De witte krijtrotsen lopen steil de Oostzee in. Sommige reiken tot 100 m boven zee uit. De combinatie van blauw water, wit krijt en donkergroene bossen zorgt voor een indrukwekkend uitzicht. De rotsen zijn het best vanop zee te aanschouwen maar ook een wandeling via het strand is mogelijk. Ook hier heb je de keuze om te voet of per fiets het park te verkennen. Aangekomen in het havenstadje Sassnitz kan je turen naar de ruige kustlijn of het scheepvaartmuseum bezoeken. Afhankelijk van je route in het park fiets je vandaag 20 à 50 km.

D Dag 4
Sassnitz - Seebäder Binz/Sellin
20 à 45 km

Vandaag volg je verder -met de wind in de haren- de kustlijn van Rügen. Onderweg kom je voorbij de gigantische woonblokken van Prora. Eén van de mooiere stranden dankzij het goudgele zand maar wel met een luguber stukje geschiedenis. Deze blokken werden gebouwd voor Duitsers die tijdens de Tweede Wereldoorlog nood hadden aan een strandvakantie. Je eindbestemming bepaal je deze dag zelf. Ofwel overnacht je in de kustplaats Binz waar het middenin het duinlandschap heerlijk ontspannen is of je trapt 25 km meer en eindigt in de andere bekende badplaats Sellin. Tot in Binz heb je 20 km op je kilometerteller.

E Dag 5
Seebäder Binz/Sellin - Stralsund
50 à 70 km

Je zegt vaarwel tegen het eiland Rügen en keert terug naar Stralsund, het beginpunt van je fietsvakantie. Vandaag staat een intense fietstocht op het menu. Afhankelijk van waar je deze nacht verbleef, zit je 50 of 70 km in het zadel. Onderweg kom je langs het residentiële Putbus. De stad wordt gedomineerd door witte huizen in klassistische stijl en kent enkele historische parels die een bezoek zeker waard zijn. Denk aan de Orangerie in het kasteelpark waar misschien wel een interessante tentoonstelling loopt. In het centrum zou je zo maar eens voor elk huis een roos kunnen vinden, iets wat de prins ooit afdwong van zijn inwoners.

F Dag 6
Stralsund - Ribnitz-Damgarten/Dierhagen
35 à 55 km

's Ochtends neem je de trein naar Velgast. Van hieruit fiets je verder naar Ribnitz-Damgarten, een havenstad gekend voor zijn Baltische barnsteen. De Poort naar Fischland, hoe het plaatsje ook wel genoemd wordt, biedt een waaier van activiteiten. Je kan er lange strandwandelingen maken of een boottocht maken. Ontdek de lokale specialiteiten in de vele restaurants aan de haven van Ribnitz of trek naar de groene omgeving van Damgarten. Afhankelijk van je route fiets je vandaag tussen 35 à 55 km.

G Dag 7
Ribnitz-Damgarten/Dierhagen - Zingst/Barth
40 à 60 km

Via een smalle landtong fiets je naar het kunstenaarsdorp Ahrenshoop op het schiereiland Fischland-Darß-Zingst. Het dorp was ooit een traditioneel vissersdorp maar ontpopte zich tot een oord voor kunstenaars en fijnproevers. Stap zeker eens binnen in één van de galerijen. In de namiddag fiets je verder naar het Vorpommersche Boddenlandschaft Nationaal Park, het tweede grootste natuurgebied van Duitsland en een aaneeschakeling van lagunes met diverse fauna en flora. In augustus kan je hier duizenden kraanvogels spotten. Je kiest om te eindigen in het kuuroord Zingst of het stadje Barth. Vandaag leg je tussen de 40 à 60 km af. 

H Dag 8
Zingst/Barth - Stralsund
45 à 60 km

Vandaag is je laatste fietsdag en keer je terug naar Stralsund. De uitzichttoren van Barhöft is zeker een omweg waard. Van hieruit heb je een magisch panoramisch zicht over de verschillende eilanden waar je de voorbije week langs fietste. Je trapt tussen 45 à 60 km.

I Dag 9
Stralsund

Je reis eindigt na het ontbijt.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Huur een fiets ter plaatsePrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Alle ontbijten vanaf dag 2
 • Overtochten Stralsund - Hiddensee en Hiddensee - Rügen
 • Treinticket Stralsund - Velgast (incl. fiets)
 • GPS-tracks
 • Uitgebreid roadbook met kaartmateriaal
 • Bagagevervoer
 • Pechverhelping tijdens fietstochten
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van België naar Stralsund en terug
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks (€ 1 tot € 5 per persoon per nacht)
 • Optionele activiteiten
 • Diensten die niet hierboven worden vermeld
 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Eventueel fietshuur

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. 

Optioneel

 • Huur gewone fiets met fietstas: € 90
 • Huur E-Bike met fietstas: € 190
 • Single kamer: € 230

Heen- en terugreis

 • Met de trein naar Stralsund met overstap in Keulen en Berlijn (ca. 10 uur vanuit Brussel)
 • Met je eigen wagen

Fietsniveau

Afhankelijk van de optionele extra lussen fiets je tussen 260 en 330 km op deze reis. Het parcours is quasi vlak, maar de wind kan je wel parten spelen.

Hotels

 • Budget: 2* en 3* hotels
 • Comfort: 3* en 4* hotels

Wat je moet weten over deze reis

Over Duitsland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren